Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στα περίπτερα της 85ης ΔΕΘ

🕔11/09/2021 - 15:06

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το περίπτερο της Κομισιόν, όπου τον υποδέχθηκαν ο Μ. Σχοινάς, ο Ν. Σμιτ, ο Χ. Στιλιανίδης, ο Μ. Βαρβιτσιώτης και ο Ε. Τουρνάς

Το Περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην 85η ΔΕΘ, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Επίτροπος Νικολά Σμιτ, αρμόδιος για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο κ. Σχοινάς και ο κ. Σμιτ ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και του έδειξαν σχετικούς πίνακες που είχαν αναρτηθεί σε ταμπλό.

Βλέποντας το πρώτο ταμπλό, που έδειχνε φωτογραφίες με ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται κατά τις επεμβάσεις σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Στυλιανίδης, αφού ως αρμόδιος Επίτροπος σχεδίασε το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας.

Ο Επίτροπος κ. Σμιτ έδωσε τα εύσημα στον κ. Μητσοτάκη για τα ελληνικά προγράμματα, σημειώνοντας είναι από τα καλύτερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε για 2,5 ώρες σε περίπτερα της 85ης ΔΕΘ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα.

Στην αρχή της περιοδείας του ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο για την ηλεκτροκίνηση και είδε ηλεκτρικά ποδήλατα και αυτοκίνητα, ενώ μπήκε σε ένα ηλεκτρικό λεωφορείο και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του. Στη συζήτηση που είχε με τον υπεύθυνο του περιπτέρου, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε τους στόχους μείωσης των εκπομπών εάν δεν μπούμε δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση. «Είναι ένα σχέδιο που η κυβέρνηση το έχει δουλέψει πάρα πολύ κι έχει ένα πολύ γενναιόδωρο πλαίσιο κινήτρων και σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για να χρηματοδοτήσει τη γρήγορη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση».

 

Στα τέλη του 2023 θα είναι έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης

Στο περίπτερο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τον υποδέχθηκε ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής και μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο αναφέρθηκε στο έργο του Μετρό και σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη έχει ταλαιπωρηθεί από «μουσαμάδες» και «μακέτες» και πως στα τέλη του 2023, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Μετρό θα είναι έτοιμο.

Στο περίπτερο της ΔΕΗ, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τη Διοίκηση της επιχείρησης για το τίμημα-ρεκόρ των 2,1 δισ. ευρώ για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ. «Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα στήριξης στις προοπτικές της επιχείρησης, της όλης προσπάθειας που κάνουμε για μια μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών και τελικά μηδενικών εκπομπών και βέβαια μια στήριξη στην εταιρεία, στις προοπτικές της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Για πρώτη φορά δεν άκουσα παράπονα για τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν στην πόλη. Συγχαρητήρια, να συνεχίσετε έτσι και σε λίγο θα έχουμε και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. Αυτό θα είναι το μέλλον», είπε στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, κατά την επίσκεψή στο περίπτερο του Οργανισμού.

Στο περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την Ειδική Ομάδα Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, που συστάθηκε το καλοκαίρι για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, να πραγματοποιεί επιδείξεις σε δύο σενάρια: μία σύλληψη τρομοκράτη με αυτοκίνητα εν κινήσει και μία σύλληψη εντός οικίας με νέο εξοπλισμό που διευκολύνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Ομάδας. Στην επίδειξη της σύλληψης τρομοκράτη έσκασε και μία κροτίδα για τη δημιουργία του ανάλογου κλίματος.

Στη συνέχεια, συνομίλησε με τα στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (ΜΥΑ) που του παρουσίασαν τον εξοπλισμό με τον οποίον επιχειρούν. «Μας κάνετε υπερήφανους», είπε ο πρωθυπουργός στους άντρες της ΜΥΑ, καθώς και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος που συμμετέχει στη φύλαξη των συνόρων. «Κάνετε μια σπουδαία δουλειά σε όλα τα επίπεδα, έχετε συμβάλει τα μέγιστα σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε υπόχρεοι. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να φροντίσουμε να έχετε πάντα στη διάθεσή σας τον απαραίτητο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσετε όλες τις μεγάλες προκλήσεις», είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη του Λιμενικού. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη συμμετοχή του υπουργείου Ναυτιλίας στα αναπτυξιακά έργα της χώρας τα οποία, όπως είπε, βοηθούν στη μετάβαση στη «γαλάζια οικονομία».

Στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε επίδειξη καταρρίχησης ανδρών της ΕΚΑΜ από τον Πύργο του ΟΤΕ και επίδειξη ασκήσεων υπακοής των ανδρών της ΕΚΑΜ και της Ομάδας Κ-9 με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το περίπτερο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, όπου τα μέλη του τού παρουσίασαν τα ειδικά κατασκευασμένα ποδήλατα για άτομα με αναπηρία.

Στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο και την ηγεσία του στρατεύματος και τους ευχαρίστησε για τον άρτιο επαγγελματισμό και το υψηλό τους φρόνημα, όπως έχουν αποδείξει και αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση.

Στο περίπτερο της ΑΑΔΕ, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από την ηγεσία της για τα νέα ψηφιακά προγράμματα, γι' όλες τις καινοτομίες, τη γρήγορη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και για τη νέα πλατφόρμα πληρωμών των οφειλών, τις εφαρμογές στο νέο περιβάλλον και για τις κοινοποιήσεις που γίνονται πλέον ψηφιακά και όχι με έγγραφα. «Από τη μια οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν λιγότερους φόρους και από την άλλη η επικοινωνία των πολιτών με την ΑΑΔΕ γίνεται πολύ πιο εύκολη. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους για να γλιτώσουν οι πολίτες από την ταλαιπωρία και να προάγουμε και τη διαφάνεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, στο περίπτερο του υπουργείου Παιδείας ο πρωθυπουργός συνομίλησε με την υπουργό Νίκη Κεραμέως και ενημερώθηκε για τα προγράμματα που υλοποιούνται στους τομείς της επανακατάρτισης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον πρύτανη Νίκο Παπαϊωάννου, ενώ φοιτητές τον ενημέρωσαν για το πρόγραμμα δημιουργίας drones. Ο πρωθυπουργός τούς ευχαρίστησε και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο σπουδαίο εγχείρημά τους.

Στο περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό για τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέονται με την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα. Η πρώτη εφαρμογή αφορούσε την ψηφιοποίηση στην παραγωγή γάλακτος σ’ όλη τη χώρα, αλλά και τον έλεγχο του εισαγόμενου γάλακτος. «Είχα δεσμευτεί πριν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός ότι θα πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι παραγωγοί ήδη βλέπουν το θετικό αποτέλεσμα στο εισόδημά τους. «Σε όλους όσοι μπορεί να σκέφτονται ακόμα ότι μπορεί να ξεφύγουν με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, τους λέω: μην μπουν καν στον κόπο, να το ξεχάσουν. Και θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε», προσέθεσε. Η δεύτερη εφαρμογή που του παρουσιάστηκε από αγρότη της Βόρειας Ελλάδας, αφορούσε την ψηφιοποίηση του συστήματος σε παραγωγή ρυζιού, η οποία αύξησε την ποσότητα του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος, ενώ βοηθά και στην προστασία και στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας στην περιοχή.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ» ήταν το λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος και μέλη του, και συνομίλησαν για τη σημασία του εθελοντισμού και την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Στο περίπτερο του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο και δήλωσε ικανοποιημένος από τις εξελίξεις.

Στο περίπτερο του ΟΑΕΔ, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Στο περίπτερο της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Γιάννης Παναγόπουλος πρόσφερε στον πρωθυπουργό το λεύκωμα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας. Χαρακτήρισε «ιστορική» τη συνάντηση πρωθυπουργού και προέδρου της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι δεν έχει ξαναγίνει σε Έκθεση, και ο κ. Μητσοτάκης τον κάλεσε να ακούσει προσεκτικά αυτά που θα πει το βράδυ στην ομιλία του.

 

Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στο περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος του παρουσίασε ορισμένα από τα αναπτυξιακά πρότζεκτ που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη. Του παρουσίασε, εξάλλου, και τα πρώτα βραβεία σε τρεις αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς προσχεδίων, που διενεργήθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για σημαντικά έργα, τα οποία θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, όπως είπε.

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Κολοσσιαία οικονομική συμμαχία Ρωσίας, Κίνας και άλλων 7 χωρών αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία

Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, και Χιλή μαζί τους – Αίτημα να ενταχθούν στους BRICS και από Ιράν, Αργεντινή H...

Δείτε όλο το άρθρο
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Στις αρχές του μήνα οι Ανιχνεύσεις μετέφρασαν και δημοσίευσαν ένα κείμενο απο το NATO Review, το περιοδικό του ΝΑΤΟ. Επιγραμματικά εκείνο που θα...

Δείτε όλο το άρθρο
Οι νταβατζήδες, ο Καραμανλής και ο Τσίπρας

Οι νταβατζήδες, ο Καραμανλής και ο Τσίπρας Κλείδωμα Άρθρου:  Free Ήταν 2004 όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κήρυξε τον πόλεμο κατά...

Δείτε όλο το άρθρο
Πώς θα κλείσουμε τα συνταξιοδοτικά «Κ.Ε.Ν.Α.»

Στην Ελλάδα μάθαμε τις επενδύσεις με σλόγκαν του τύπου «κανείς δεν έχασε αγοράζοντας γη» και «ομόλογα ΕΤΒΑ, αυγατίζουν τα λεφτά»....

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Alco για το Open (30-5-2022) Δημοσκόπηση της Alco για το Open. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (25-5-2022) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 10,4 %.  Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια