Φ. Γεννηματά: Στις επόμενες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει εντολή

🕔11/06/2018 - 21:34

«Ντέρμπι για τρεις» θα είναι οι επόμενες εκλογές, ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής θα κάνει την ευχάριστη έκπληξη και θα πάρει εντολή.

«Εμείς δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, είμαστε ο μόνος δρόμος και το μήνυμα αυτό, ηχηρό, αποφασιστικό, εγερτήριο φθάνει καθημερινά από τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα ότι αισθάνονται πρώτα Κίνημα Αλλαγής και μετά ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΔΗΜΑΡ, ΕΔΕΜ, Κινήσεις πολιτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας δεν είναι περήφανος για την πορεία του και τη διαδρομή του. Αυτή η αντίληψη μας εμπνέει και στην κορυφή. Είναι το αίσθημα της κοινής αποστολής. Οτιδήποτε άλλο θολώνει το μήνυμά μας», είπε η κ. Γεννηματά κατά την ομιλία της σε πολιτική συγκέντρωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Διαβεβαίωσε δε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ανταποκριθεί, θα φανεί αντάξιο της απόφασης της κοινωνικής του βάσης να προχωρήσουν όλοι μαζί. Εξαπολύοντας, δε, επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ανέφερε πως μάταια πασχίζουν να συντηρήσουν τον διχαστικό διπολισμό. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι προβαίνει σε «κοροϊδία χωρίς όρια» και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι υπόσχεται «ανάπτυξη και πλούτο για τους ισχυρούς και τους λίγους». «Μάταια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  πασχίζουν, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, να εμποδίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας, για να συντηρήσουν το μίζερο και διχαστικό διπολισμό. Τσάμπα κόπος οι καθημερινές, συστηματικές και ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους και τους επικοινωνιακούς χορηγούς τους. Θα απογοητευθούν. Είμαστε αποφασισμένοι. Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα. Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση. Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της,  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ναι έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται. Η ώρα της Αλλαγής πλησιάζει. Εμείς δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, αλλά ο μόνος δρόμος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων», είπε, τονίζοντας πως «δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ». «Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα. Είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι για ό,τι υπαγορεύει το συμφέρον του λαού και του τόπου. Έτοιμοι να εγγυηθούμε με τη δική σας δύναμη, την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Φεύγουμε μπροστά, κι αφήνουμε πίσω ό,τι μας κρατά στο χθες. Φεύγουμε μπροστά για ένα καλύτερο αύριο, με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή. Προχωράμε και θα νικήσουμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, η παράταξη έχει ήδη τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα, είναι έτοιμο για τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν και δήλωσε πως ο στόχος είναι η νίκη με ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών και πρωταγωνιστικό ρόλο για την παράταξή στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Όπως είπε, το Κίνημα Αλλαγής επιμένει ως δύναμη ευθύνης στην γραμμή της εθνικής συνεννόησης και της ανάγκης προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, λέγοντας πως η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις που υπερβαίνουν τις κυβερνητικές συνεργασίες σε μείζονα θέματα, όπως τα εθνικά και η αναθεώρηση του Συντάγματος, μια συνεννόηση που μπορεί να διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας. Ζήτησε, επίσης την αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής και κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να κάνουν το μεγάλο βήμα και να στηρίξουν την προοπτική μιας ισχυρής αυτόνομης Κεντροαριστεράς, σημειώνοντας πως αυτή μπορεί να εγγυηθεί τη δυνατότητα να κυβερνηθεί προοδευτικά ο τόπος.

Αναφερόμενη στην περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018 είπε πως ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος Έλληνας που βλέπει μια χώρα σε ανάπτυξη, ο μόνος που προσδοκά μια «καθαρή έξοδο». «Οι νέες δεσμεύσεις που ο ίδιος ανέλαβε, συγκροτούν, μαζί με εκείνες του τρίτου μνημονίου, πολύ βαριά ‘κληρονομιά’, μαύρη παρακαταθήκη για την χώρα. Ουσιαστικά  το τέταρτο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά. Ενώ δεν έχουμε καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Ο κ. Τσίπρας έχει περάσει τη θηλιά στο λαιμό της χώρας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Καλλιεργεί την ψευδαίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα, ενώ αδυνατεί να σχεδιάσει στοιχειωδώς την επόμενη μέρα. Δεσμεύει διαρκώς την πορεία του τόπου με υπογραφές, ενισχυμένη επιτροπεία και αποφάσεις που βαθαίνουν την κρίση και απομακρύνουν στο άδηλο μέλλον την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της χώρας. Εμφανίζει ως πρόγραμμα μια έκθεση ιδεών με μόνα πραγματικά στοιχεία τη συνέχιση και την αύξηση της φοροεπιδρομής, τη δραματική μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και τη διαιώνιση της απο-επένδυσης. Και κυρίως εντείνει τη φτωχοποίηση και την ανέχεια των πολιτών κάνοντας επιλεκτικές πολιτικές επαιτείας και μοιράζοντας φρούδες ελπίδες. Εκεί οδηγεί και με τις πολιτικές που περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που φέρνει στην Βουλή. Επιμένει σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα (ως και 5% του ΑΕΠ), που η επίτευξη τους οδηγεί σε εξόντωση των νοικοκυριών με τους φόρους και την μείωση των κοινωνικών παροχών και στην υπονόμευση κάθε επενδυτικής και αναπτυξιακής προοπτικής για την χώρα. Και μετά με εφάπαξ παροχές δίκην φιλοδωρήματος θα επιστρέψουν ένα μικρό μέρος από αυτά που αφαίρεσαν από τους πολίτες. Δέκα παίρνει, ένα δίνει».

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και παρατήρησε: «Βία και ανομία από κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία , απειλούν τη ζωή, την ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών, με την ανοχή της κυβέρνησης. Και εδώ στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν σε κίνδυνο ακόμα και αστυνομικοί, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα γίνονται ορμητήρια διαφόρων ομάδων και κέντρα παρανομίας».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, σημειώνοντας πως «το Κίνημα Αλλαγής εμμένει στις κατευθύνσεις της εθνικής γραμμής που εδώ και χρόνια ακολουθούμε, από το 1995 με την ‘Ενδιάμεση Συμφωνία’ του Αντρέα Παπανδρέου, με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι λανθασμένοι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας». Το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε, θέλει «ενιαία λύση με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας, παραποίησης της ιστορίας μας και καταστρατήγησης των όσων συμφωνηθούν».

Με βάση αυτά το Κίνημα Αλλαγής θα κρίνει την πρόταση όταν τη φέρει η κυβέρνηση, τόνισε και διερωτήθηκε: «Υπάρχει συμφωνία; Ή η διαπραγμάτευση είναι στα χέρια του Ζάεφ; Για πόσο ακόμα θα διαιωνίζεται η εν κρυπτώ διπλωματία κ. Τσίπρα; Μετά τη διγλωσσία που υπάρχει στην κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις και από τον υπουργό Εξωτερικών;». Η συμπεριφορά της κυβέρνησης και η στάση της Ν.Δ, που «υπαναχώρησε» από πάγιες θέσεις της δεν βοηθούν στη διαμόρφωση των αναγκαίων ευρύτερων συναινέσεων που είναι απαραίτητες για τα εθνικά θέματα, υπογράμμισε.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Συνέπειες για τις χώρες που δεν επωμίζονται βάρος στο προσφυγικό ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

16/10/2019 - 14:52 - Την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που...

Συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας - Τι θέλει για το μέλλον του κόμματος (VIDEO)

15/10/2019 - 23:32 - Σε ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με τους πολίτες στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας μίλησε το...

Κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία για το θέμα της Συρίας, ζήτησε ο Αλ. Χαρίτσης

15/10/2019 - 13:02 - Την άποψη ότι «πρέπει η διεθνής διπλωματία να αναλάβει δράση άμεσα, δεν φτάνουν πλέον τα λόγια,...

Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και για το 2020, λόγω προσφυγικού

14/10/2019 - 16:08 - Τη διαβεβαίωση πως «η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές ΦΠΑ για το 2020 που...

Εάν το προσφυγικό επιδεινωθεί θα ζητήσουμε υποχρεωτική ανακατανομή, είπε ο Γ. Κουμουτσάκος

11/10/2019 - 19:03 - «Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Αν βρεθούμε σε έκρυθμη κατάσταση λόγω Συρίας, έχουμε πάντα τη...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο: Κενό στρατηγικών επιλογών.

Δημήτρης Μάρδας

Σ τα είκοσι Μέρη του προς ψήφιση αναπτυξιακού νομοσχεδίου δίνεται έμφαση σε σωρεία ρυθμίσεων ή τακτοποιήσεων ορθότερα. Αυτές αρχίζουν από τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Ισχυρός σεισμός στις Φιλιππίνες: Ένα παιδί νεκρό και δεκάδες τραυματίες Ισχυρός σεισμός στις Φιλιππίνες: Ένα παιδί νεκρό και...

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών έπληξε σήμερα τo νησί Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες, προκαλώντας τον...

Νέα Τεχνολογίας  Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν στις 22 Οκτωβρίου Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν στις 22 Οκτωβρίου

Η επίσκεψη Ερντογάν θα διαρκέσει μία ημέρα.

Κύπρος - Ειδήσεις Στο πλευρό της Λευκωσίας η Μαδρίτη: Η Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου Στο πλευρό της Λευκωσίας η Μαδρίτη: Η Τουρκία να σεβαστεί...

Την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Ισπανίας προς την Κύπρο σε ό,τι αφορά την ενάσκηση των κυριαρχικών της...

Ειδήσεις υγείας Ψυχιατρικά συμπτώματα άνοιας: Ποιες είναι οι νέες εναλλακτικές θεραπευτικές παρεμβάσεις Ψυχιατρικά συμπτώματα άνοιας: Ποιες είναι οι νέες...

Οι ασθενείς με άνοια εμφανίζουν συχνά ψυχιατρικά συμπτώματα, όπως επιθετικότητα και ανησυχία, τα οποία...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία...

Γενικά αίθριος καιρός ο καιρός σήμερα Δευτέρα...

Νέα για αυτοκίνηση  Αφιερωμένο στον Βέλγο επιστήμονα Πλατό το doodle της Google Αφιερωμένο στον Βέλγο επιστήμονα Πλατό το doodle της Google

Έδωσε ώθηση στη μελέτη των νόμων και σύντομα έγινε ένας από τους πιο γνωστούς Βέλγους επιστήμονες του 19ου...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα Η υποβρύχια αρχαιολογική ανασκαφή στο ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ με τα κλοπιμαία του Έλγιν Η υποβρύχια αρχαιολογική ανασκαφή στο ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ με τα...

«Ολοκληρώθηκε η φετινή ανασκαφική περίοδος στο ιστορικό ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ στον Αβλέμονα Κυθήρων από την Εφορεία...

Εκπαιδευτικά Νέα Μετεγγραφές: Από  σήμερα  έως και  27 Οκτωβρίου οι αιτήσεις  Μετεγγραφές: Από σήμερα έως και 27 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Από σήμερα  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου  έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ Μαγιόρ, Ντιντιέ Κελόζ Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ...

Τρεις  οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Φυσικής. Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Αυτή η ηθοποιός θα είναι η επόμενη Catwoman (φωτό) Αυτή η ηθοποιός θα είναι η επόμενη Catwoman (φωτό)

Σύμφωνα με το “The Hollywood Reporter” η απόφαση ελήφθη με συνυποψήφιες της Κράβιτζ για τον ρόλο τις Άνα ντε...