Ή αντεπίθεση και δυνατό ΚΚΕ ή συνέχιση του δρόμου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είπε ο Δ. Κουτσούμπας

🕔15/09/2018 - 10:25

Ως ξεχωριστό κομμάτι στην προσφορά του κόμματος και της ΚΝΕ χαρακτήρισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ υπογραμμίζοντας «την τιμή, το δέος, την ευθύνη και την περηφάνια για τον έναν αιώνα ηρωικής πορείας του ΚΚΕ» και για την πορεία της ΚΝΕ που «αποτυπώνει τη νεανική έφοδο στο μέλλον, στη νέα, τη σοσιαλιστική κοινωνία».

Στην ομιλία του στο Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ» στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «το πραγματικό δίλημμα της επόμενης ημέρας, από τη σκοπιά του λαού και των συμφερόντων του είναι: Ή να ξεκινήσει μια μεγάλη πορεία που θα μας οδηγήσει σε ανάπτυξη σε όφελος του λαού με αντεπίθεση και ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ ή συνέχιση του ίδιου δρόμου της καπιταλιστικής ανάπτυξης που -αποδεδειγμένα πλέον- φέρνει νέα δεινά και καταστροφές με εναλλαγή των ίδιων στην εξουσία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους μεγάλους σταθμούς της ιστορίας του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη, στον αγώνα-ορόσημο του Μάη του 1936, καθώς και στις μεγάλες αντιϊμπεριαλιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις προ 20ετίας που δυσκόλεψαν, όπως σημείωσε, «το πέρασμα στρατευμάτων και πολεμικού υλικού όταν αυτά μεταφέρονταν για το ‘μακέλεμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας’ καθώς η Θεσσαλονίκη με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έπαιξε κομβικό ρόλο».

Όπως είπε, και τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ενισχύονται επιχειρησιακά οι δομές του ΝΑΤΟ στην πόλη, το Σώμα Ταχείας Αντίδρασης και η Θεσσαλονίκη μπλέκεται ενεργά στα οικονομικά και στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεσή τους με ανταγωνιστικά σχέδια». «Αυτή η κυβέρνηση είναι χωμένη μέχρι τα μπούνια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε ολόκληρη την περιοχή, από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή ως τη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε.

 

Με παρέμβαση των ΗΠΑ η συμφωνία των Πρεσπών

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η συμφωνία μεταξύ του Α. Τσίπρα και του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζ. Ζάεφ «προχώρησε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχει τη σφραγίδα τους», και αυτό το δείχνει τόσο το ίδιο το κείμενο της συμφωνίας όσο και το ερώτημα στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη γειτονική χώρα. Χαρακτήρισε δε τη συμφωνία ως «γάντι» για τα συμφέροντα του ευρωαμερικάνικου ιμπεριαλισμού, αντίθετη με τα συμφέροντα όλων των λαών της περιοχή και φέρουσα εντός της «το ‘σαράκι’ της διατήρησης του αλυτρωτισμού, με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων περί ‘Μακεδόνα πολίτη’ και ‘μακεδονικής γλώσσας’».

«Το συμφέρον των λαών της Βαλκανικής είναι να δυναμώσουν την πάλη για την απόκρουση λύσεων, που μαγειρεύονται στους κόλπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως η συγκεκριμένη» συμπλήρωσε και επεσήμανε τον κίνδυνο ναρκοθέτησης του μέλλοντος των λαών της Βαλκανικής εάν συνεχιστεί το γαϊτανάκι της αλλαγής συνόρων στην περιοχή, «και μάλιστα στο όνομα της ‘διασφάλισης της ειρήνης και της ασφάλειας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ’», προειδοποιώντας ότι «το προωθούμενο σχέδιο της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ με πρώτο στάδιο την αλλαγή συνόρων ανάμεσα σε Κόσοβο και Σερβία και σε συνέχεια την οικονομική και διπλωματική ενσωμάτωση του Κοσόβου στην Αλβανία, αποτελεί ενέργεια που μπορεί να ανοίξει κι άλλες ‘πληγές’ στην περιοχή μας».

Όπως είπε, «η ενδεχόμενη ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ δεν είναι υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού της Αλβανίας, ούτε πρόκειται να βοηθήσει στο παραμικρό τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, όπως δεν την βοήθησε και η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια ώρα η ελληνοαλβανική συμφωνία, που θα ανοίξει αυτή την ‘πόρτα’, και θα αφορά και τα θαλάσσια σύνορα, οπωσδήποτε, θα παίξει ‘πιλοτικό ρόλο’ και για το ‘παζάρι’ με την αστική τάξη της Τουρκίας». 

 

Βαριά η σκιά ισχυρότερων δυνάμεων στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η ρίζα της κακοδαιμονίας των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας βρίσκεται στα συμφέροντα και στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ ρίχνει «βαριά τη σκιά της» και η εμπλοκή ισχυρότερων δυνάμεων. Όπως σημείωσε, η Τουρκία επιδιώκει διευρυμένο περιφερειακό ρόλο και αν μπορέσει και παγκόσμιο, και σε αυτό το πλαίσιο αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. «Όπως κι η αστική τάξη της Ελλάδας, που επιδιώκει ως ‘σημαιοφόρος’ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μια αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης, προσδοκά πως θα επωφεληθεί από την κόντρα των ΗΠΑ με την Τουρκία, που είναι σε εξέλιξη» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, στηρίζουν αυτόν τον επικίνδυνο ανταγωνισμό και ισχυρίζονται πως αν είμαστε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αν οικοδομήσουμε πολιτικό - στρατιωτικές συμμαχίες με κράτη δολοφόνους, όπως το Ισραήλ, που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό, τότε δήθεν δεν κινδυνεύουμε» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας

Επικαλούμενος τα αποτελέσματα της Συμφωνίας του Μονάχου το 1938, όταν «με το επιχείρημα να αποφευχθεί ο πόλεμος Γερμανίας-Τσεχοσλοβακίας, οι τότε ‘ισχυροί σύμμαχοι’ της Τσεχοσλοβακίας, δηλαδή η Βρετανία και η Γαλλία, παραχώρησαν στη φασιστική Γερμανία -σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού κόσμου- ένα μεγάλο μέρος της Τσεχοσλοβακίας, τη λεγόμενη Σουδητία» τόνισε και συμπλήρωσε: «Να τα θυμόμαστε αυτά, όταν τα άλλα κόμματα μας λένε για τους ισχυρούς μας ‘σύμμαχους’, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που δήθεν θα μας υπερασπιστούν από την επίσης ‘σύμμαχο’ Τουρκία».

 

Ο λαός της Κύπρου αξίζει μια πατρίδα χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι «αποδείχθηκε πως η επιλογή περί διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας όχι μόνον δε βοήθησε στην επίλυση, αλλά αξιοποιήθηκε για διχοτομικές λύσεις, ενώ ως νέο στοιχείο έχουμε την τουρκική επιδίωξη να στήσει και να κατοχυρώσει στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα». «Ο λαός της Κύπρου, που έχει την αμέριστη στήριξή μας στην πάλη του ενάντια στην κατοχή, αξίζει μια πατρίδα χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς προστάτες, κοινή πατρίδα των Κυπρίων, άσχετα από εθνική καταγωγή, γλώσσα και θρήσκευμα, με το λαό αφέντη στον τόπο του» είπε και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «αριστερό πλυντήριο» των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Παράλληλα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον παλαιστινιακό και τον συριακό λαό και κάλεσε τον λαό να κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια «στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους για το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των αγορών στην περιοχή μας και για το κλείσιμο της βάσης-ορμητηρίου της Σούδας και των άλλων στρατιωτικών βάσεων».

 

Ο Α. Τσίπρας παρουσίασε στη ΔΕΘ το μεταμνημονιακό του μνημόνιο

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε από τη ΔΕΘ «το μεταμνημονιακό του μνημόνιο», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που ο κ. Τσίπρας ονομάζει Αριστερά, είναι η ‘χρήσιμη αριστερά’ στο κεφάλαιο και το σύστημά του, ‘αυτή που μπορεί να κάνει πιο αποτελεσματικά ό,τι δεν μπορεί να κάνει η Δεξιά’, όπως έλεγε και ο μεγαλοβιομήχανος Ανιέλι, αυτή η ‘αριστερά’ (που) λερώνει τα χέρια της ψηφίζοντας τους αντιλαϊκούς νόμους, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ». «Έχουν μεγάλο θράσος να επικαλούνται τις μεγάλες ιστορικές στιγμές της Αριστεράς για να δικαιολογήσουν τις γονυκλισίες τους στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ» πρόσθεσε. 

«Οι μόνοι που δίνουν πλέον αριστερά πιστοποιητικά στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του είναι τα στελέχη της ΝΔ, που φτάνουν μάλιστα στο σημείο να παρουσιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ ως κομμουνιστική δύναμη, ξεθάβουν τον αντικομμουνισμό τους για να αποδώσουν στην υποτιθέμενη κομμουνιστική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τα δεινά της κυβερνητικής πολιτικής» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να κολλήσουν στον κομμουνισμό τη ρετσινιά της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση. Να τον ταυτίσουν με τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα. Να πάρουν τα σκάγια και το ΚΚΕ για τα αντιλαϊκά έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως τόνισε, «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν το παιχνίδι του δικομματισμού - διπολισμού, για να φτιάχνουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, να κρύβουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια», ενώ ο καβγάς τους αφορά το «να αποδείξουν στο ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, που τσακίζουν τα δικαιώματα των πολλών, για τα κέρδη των λίγων». 

«Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να κάνει τη διαφορά, να αποτελέσει στήριγμα για το λαό, γιατί αποτελεί το μοναδικό αντίπαλο στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, την ΕΕ, τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών» είπε ο κ. Κουτσούμπας, καλώντας τους ανθρώπους του μόχθου σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και τονίζοντας πως «στα επόμενα χρόνια θα κριθούμε από την ικανότητά μας και την αποφασιστικότητά μας να οργανώσουμε ένα πλατύ και μαζικό κίνημα ρήξης και ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου».

«Οι αλλαγές που έχει ανάγκη η εργατική τάξη, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και επιστήμονες θα προέλθουν από τα κάτω» τόνισε, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ παλεύει «να οργανώνει ο λαός τη δική του συμμαχία, συνεχούς, αμείωτης και με όλα τα μέσα, πάλης απέναντι στα μονοπώλια, στο κράτος, στις κυβερνήσεις τους, στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες», καθώς «μέσα από αυτό το δρόμο θα δημιουργούνται οι συνθήκες για αλλαγές κι ανατροπές προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και θα μπορέσει η κοινωνική συμμαχία να κατακτήσει τη δική της εξουσία, την εργατική εξουσία». 

«Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και πάλη ταξική. Πάρτε τη θέση σας δίπλα στο κόμμα, στο ΚΚΕ, που παρά τα 100 χρόνια του παραμένει το πιο νεανικό κόμμα. Γιατί ο Κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Άδεια από το ΕΣΡ στο One Channel

17/09/2019 - 18:11 - Την οριστική άδεια στο τηλεοπτικό κανάλι One Channel της εταιρείας "Alter Ego" ιδιοκτησίας Βαγγέλη...

Κατά του Ν/Σ για τις εξορύξεις οι Οικολόγοι Πράσινοι

17/09/2019 - 18:03 - «Απαράδεκτη η διάταξη για κρατικές επιδοτήσεις εξορύξεων στο νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο»,...

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος - ρεκόρ (vid)

17/09/2019 - 18:00:00 -

Η Τσουρή επιστρέφει στις πισίνες για την ΑΕΚ

17/09/2019 - 17:56:20 -

Τα best seller βιβλία της εβδομάδας

17/09/2019 - 17:56:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησης: ιδέες από τη συζήτηση για την οργάνωση των κομμάτων

Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησηςΒάλια Αρανίτου Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της Αριστεράς μια ευρεία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ

Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ


Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές συμμετοχές της διεθνώς οργανώνει η Γερμανία ως Τιμώμενη Χώρα «Άναψαν οι μηχανές» για την 85η ΔΕΘ που θα...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η ΕΕ Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η...

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάτι που της επιτρέπει να καθορίζει...

Νέα Τεχνολογίας Hands οn με τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro: Ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η Huawei Hands οn με τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro: Ό,τι...

Μπορεί να μην έχει πρόσβαση Google apps αλλά ήδη η Huawei επενδύει στο δικό της οικοσύστημα των Huawei Mobile...

Κύπρος - Ειδήσεις Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων

  Το κυπριακό πρόβλημα θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων όχι με σχέση...

Ειδήσεις υγείας Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη

Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μικρή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους με...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο Markopoulo Park Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο...

Όλοι οι δρόμοι την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οδηγούν στον Ιππόδρομο Αθηνών, Markopoulo Park, όπου ο...

Νέα για αυτοκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες! Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες!Επιλέξαμε ορισμένες από τις φωτογραφίες...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Συνάντηση Μενδώνη με Πάιατ για σύμπραξη των Μουσείων του Ολοκαυτώματος Συνάντηση Μενδώνη με Πάιατ για σύμπραξη των Μουσείων του...

Την ιδιαίτερη σημασία των ΗΠΑ για διασύνδεση και συνεργασία του Holocaust Memorial Museum της Ουάσιγκτον και...

Εκπαιδευτικά Νέα Μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς και επιστροφή τους στις τάξεις Μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς και επιστροφή...

Σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και τη μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, η Υπουργός...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης (video) Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης...

Διεθνής ομάδα αστρονόμων 6 χωρών ανακάλυψε ένα άστρο νετρονίων (pulsar) με τη μεγαλύτερη μάζα που έχει ποτέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης "να είναι χαρούμενοι" Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης...

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία υποχρεώνει επισήμως τους κατοίκους της "να είναι χαρούμενοι"...