Η διατήρηση του sms έχει συμβολική σημασία και παιδαγωγική ιδιότητα είπε ο Γ. Γεραπετρίτης

🕔29/04/2021 - 18:51

Πόσα είναι τα άτομα ηλικίας 30-45 ετών που έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας

Την άποψη ότι η διατήρηση της υποχρέωσης αποστολής sms για τις μετακινήσεις, καθώς και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει μια… συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα ραντεβού που έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής για τους εμβολιασμούς.

Αναλυτικά, κατά τις δηλώσεις του ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη ανταπόκριση» στην κατηγορία 30-45 ετών, δημοσιοποιώντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Σύμφωνα με αυτά, «στην κατηγορία 30-39 από την Τρίτη έχουμε σχεδόν 120.000 οι οποίοι έχουν εγγραφεί και 12.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί. Στην πλατφόρμα 40-44, 43.710 έχουν κλείσει ραντεβού από χθες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα και έχουν ήδη εμβολιαστεί -και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό- περισσότεροι από 500».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο «μεγάλο μας πρόβλημα», όπως είπε, που δεν είναι άλλο από τους ανεμβολίαστους ανθρώπους των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων. Αναφορικά με τον κατ' οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας, «επειδή είναι πιο σύνθετη άσκηση είναι καλύτερα να πάμε στο μονοδοσικό εμβόλιο», ανέφερε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι από τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επάρκεια και για το εμβόλιο της Johnson&Johnson, που είναι μονοδοσικό.

Στο ερώτημα γιατί θα διατηρηθεί για μερικές ημέρες ακόμη το γραπτό μήνυμα, ο Γ. Γεραπετρίτης αντέτεινε ότι «στα sms υπάρχει και ένας συμβολισμός, ότι κατ' αρχήν εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας. Με την τυχόν κατάργηση των sms θα δημιουργείτο ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα (...)». «Ανοίγουμε σταδιακά, μετρημένα, αλλά πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πολύ, δεν μας έχει αφήσει η πανδημία», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Ένα από τα λίγα πράγματα που έχουν υψηλό συμβολισμό, είναι το γραπτό μήνυμα. Ένα άλλο είναι το πέρας της κυκλοφορίας κάποια ώρα το βράδυ Τα συγκεκριμένα αυτά μέτρα έχουν και μια παιδαγωγική λειτουργία».

Ο υπουργός υπογράμμισε τα «ισχυρά όπλα» που διαθέτουμε πλέον, όπως είναι ο εμβολιασμός, που «προχωρεί με φοβερούς ρυθμούς, σε λίγο έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα από τον αρχικό μας υπολογισμό για 1.100 κέντρα. Μέχρι τέλος Μαΐου έχουμε βάλει στόχο να έχουμε 5 εκατ. (εμβολιασμένους), άρα πλησιάζουμε προς το 50% των εμβολιασμένων με μία δόση. Θα είναι ένας επαρκέστατος όρος για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας», σημείωσε με έμφαση. Ωστόσο, «πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή, αυτοσυγκράτηση, προσοχή», ζήτησε κλείνοντας τη σχετική απάντηση.

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου ως τώρα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Η Ελλάδα σήμερα δεν είναι η Ελλάδα που ήταν πριν από ορισμένα χρόνια», φέρνοντας το παράδειγμα των σχεδόν 100 εκατ. ηλεκτρονικών συναλλαγών, που σημαίνει ότι «έχουμε γλιτώσει αυτές τις προσωπικές επαφές με τις δημόσιες υπηρεσίες». Ενώ υπογράμμισε και τις «πολύ δυνατές» υποδομές στο χώρο της υγείας- υποδομές που «θα παραμείνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Κυρίως όμως, συμπλήρωσε, «έχουμε φτιάξει ένα σοβαρό κράτος», γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μηνύματα που ο Γ. Γεραπετρίτης παίρνει από το εξωτερικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ, «πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στη γραφειοκρατία του εμβολιασμού».

Στο «δια ταύτα», είπε ότι «σπάμε τα στερεότυπα ως χώρα, που ήταν ότι είμαστε μια χώρα με ήλιο, θάλασσα, καλούς ανθρώπους αλλά δεν είχε κράτος. Αυτό σπάει αρκετά». Επίσης «είχαμε μια παράσταση ότι ήμασταν ψηφιακά αναλφάβητοι, αυτό κι αν έχει σπάσει. Παρά την κρίση, έχουμε καταφέρει και διατηρούμε μια μετρημένη αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα ότι θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε».

Εν κατακλείδι, τρεις είναι οι στόχοι από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τον Γ. Γεραπετρίτη: υγεία, παραμονή του εργατικού δυναμικού στη θέση του και στη συνέχεια, «να ρολάρουμε για να κάνουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα». Μιλώντας και για άλλα δύο, επίσης μεγάλα στοιχήματα για την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την τρέχουσα περίοδο (κτηματολόγιο και συντάξεις), για το μεν πρώτο (κτηματολόγιο) «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος, θα σας εκπλήξουμε ευχάριστα με τις υπηρεσίες του κτηματολογίου τις οποίες θα παρέχουμε σύντομα», προϊδέασε υποσχόμενος πάταξη γραφειοκρατίας και διαφάνεια στη διαχείριση της γης.

Για το δεύτερο (συντάξεις), αφού αναγνώρισε ότι «έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε», ζήτησε «να μην τα μηδενίζουμε όλα, έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Το σύστημα "Άτλας" και οι νέες συντάξεις, σε ένα σημαντικό ποσοστό, παράγονται με το πάτημα ενός κουμπιού». Το μεγάλο μας πρόβλημα, τόνισε στη συνέχεια, είναι «το στοκ που υπάρχει από εκκρεμείς συντάξεις- τώρα γίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη, ενεργοποιούνται μηχανισμοί και του ιδιωτικού τομέα για να μπορέσουμε να παραγάγουμε κατά το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Σύντομα θα γίνει μια καλή δουλειά έτσι ώστε να μπορέσουμε να απεμπλακούμε, να... ξεστοκάρουμε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τελευταία αναφορά, τα δυο «πολύ μεγάλα οικονομικά εργαλεία», το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Σύμφωνο για την επόμενη εξαετία. Και για το Ταμείο Ανάκαμψης ειδικά, «175 σπουδαίες δράσεις καλύπτουν όλη τη χώρα, καλύπτουν όλα τα κοινωνικά στρώματα, καλύπτουν τη νεολαία. Νομίζω ότι θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας», επισήμανε κλείνοντας.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είχε συμβολική σημασία να ακούγαμε για πρώτη φορά ένα 'συγγνώμη'»

«Ο κύριος Γεραπετρίτης αντιμετωπίζει την ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία σαν στενόμυαλος γυμνασιάρχης από τα βάθη του χρόνου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με την οποία σχολιάζει τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

«Η διατήρηση του sms είναι απλά ένας κρίκος παραλογισμού σε μια αλυσίδα κυβερνητικής ανευθυνότητας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Αυτό που θα είχε συμβολική σημασία πια, θα ήταν να ακούγαμε για πρώτη φορά ένα 'συγγνώμη' από μια κυβέρνηση που θεωρεί τους πολίτες ανεύθυνα σχολιαρόπαιδα».

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

realme C35 Camera Samples

28/05/2022 - 17:30:00 -

realme C35 Review

28/05/2022 - 17:00:00 -

Στα 3.190 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

28/05/2022 - 16:57 - Συνολικά 3.190 είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που βρέθηκαν στην Ελλάδα κατά το τελευταίο...

Η κυβέρνηση ξεκίνησε την προεκλογική διαδικασία χτυπώντας τη νεολαία στο ΑΠΘ, είπε ο Γ. Βαρουφάκης

28/05/2022 - 16:53 - Για «προσωπική επιλογή» του πρωθυπουργού να «επιτεθεί» στη νεολαία έκανε λόγο ο γραμματέας του...

Θρήνος! Πέθανε ο Σωτήρης Παλαμιώτης

28/05/2022 - 16:15:10 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές

Χρήστος Καψάλης

Σύμφωνα με το Σύνταγμα στην Ελλάδα οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο από το 1974 μέχρι σήμερα αυτό συνέβη μόνο 3 φορές. Σε αυτά τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Τουρκία: Στήνει σκηνικό έντασης, το καλοκαίρι βγάζει και τέταρτο γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» / Φωτογραφία: AP/Lefteris Pitarakis 27/05/2022  23:29 Σκηνικό έντασης, που ίσως θυμίζει τα γεγονότα του καλοκαιριού...

Δείτε όλο το άρθρο
Ποιός παρακολουθεί στην Αθήνα δημοσιογράφους;

To λογισμικό παρακολούθησης Predator εντοπίστηκε στο κινητό τηλέφωνο Έλληνα δημοσιογράφου. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Μέχρι τώρα τα ίχνη...

Δείτε όλο το άρθρο
1941-1944: Η γερμανική Κατοχή του Αγίου Όρους – Η ανέκδοτη ιστορία

Η κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς στις 9 Απριλίου 1941 Κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, παρά την κατοχή της Αθωνικής...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το «Μανιφέστο» (17-5-2022) Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Μανιφέστο. Προβάδισμα ΝΔ με 9,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ (12-5-2022) Δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια