Η κυβέρνηση κερδοσκοπεί πολιτικά πάνω στην υγειονομική κρίση, είπε στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας (video)

🕔12/11/2020 - 12:39

«Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στον πρωθυπουργό προσωπικά, για τη στάση του κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διχαστική ομιλία και τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε μια ευκαιρία να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και ότι οφείλει να έχει το θάρρος να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό στα κόμματα και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. «Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει δύο απλές λέξεις: «πέσαμε έξω», παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη (δείτε εδώ).

Δείτε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

 

 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε και επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι ‘νικήσαμε τον κορωνοϊό’ και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», συμπλήρωσε.

«Προσπαθήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο κι έρχεστε σήμερα και λέτε τα ίδια, ότι δεν κάνατε σχεδόν κανένα λάθος, ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «χιλιάδες άνθρωποι παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, ακυρώσατε διαγωνισμούς για 750 λεωφορεία που εμείς είχαμε αφήσει και δεν προχωρήσατε».

«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε την πρότασή του προς τον πρωθυπουργό σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες να «παραδεχτεί την αποτυχία του» και να συγκαλέσει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για συμφωνία σε ένα σχέδιο σωτηρίας του ΕΣΥ και των ανθρώπων. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν αναφέρεται σε συγκυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως «και όχι συγκυβέρνησης κ. Μητσοτάκη, δεν θα σας σώσουμε εμείς, δεν μπορείτε να σωθείτε όπως τα έχετε κάνει όσο κι αν σας στηρίζουν ΜΜΕ».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρώτιστο για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να πει «φύγετε τώρα και εκλογές», γιατί πεθαίνουν άνθρωποι. «Το πρώτιστο που έχουμε να σας πούμε είναι ‘αλλάξτε στρατηγική’, να εκπονήσουμε ένα σχέδιο εξάμηνης διάρκειας για άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, κοινή συμφωνία όλων σε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το πολιτικό του κεφάλαιο την ώρα της κρίσης, αλλά θα θέσει σε εφαρμογή ένα συμφωνημένο έκτακτο σχέδιο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, ότι αν συμφωνήσουν στην εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου και σε πάγωμα των αντιλαϊκών νομοσχεδίων, τότε «υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να παίξουν αυτό το ρόλο», προτείνοντας την καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού. «Δεν ήταν απούσα στην κρίση, ήταν παρούσα». «Δεν σας είπαμε να βάλουμε κάποιο δικό μας στέλεχος», ανέφερε και χαρακτήρισε «εξαφανισμένο» υπουργό τον κ. Κικίλια, προσθέτοντας ότι δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του, αλλά ότι τον έχει υπερβεί η κρίση ότι κρύφτηκε πίσω από έναν άξιο επιστήμονα, τον κ. Τσιόδρα, και ότι θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να τον κάνει υπουργό Αθλητισμού -«θα ήσασταν καλύτερος από τον κ. Αυγενάκη».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε και επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι ‘νικήσαμε τον κορωνοϊό' και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», είπε. «Προσπαθήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο κι έρχεστε σήμερα και λέτε τα ίδια, ότι δεν κάνατε σχεδόν κανένα λάθος, ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι», σημείωσε. Τόνισε ότι «χιλιάδες άνθρωποι παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, ακυρώσατε διαγωνισμούς για 750 λεωφορεία που εμείς είχαμε αφήσει και δεν προχωρήσατε». «Καμία ευθύνη για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξηση τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας. «Νομίζω κ. Μητσοτάκη», συνέχισε, «ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική», υπογράμμισε. Πρόσθεσε ότι «δεν ήταν αυτό το μόνο ‘κρούσμα' που δείχνει ότι δεν έχετε επίγνωση ποια χώρα κυβερνάτε, είπατε ότι υπάρχει μέρος πολιτών εξαρτημένων απ' τους μισθούς τους. Κι οι μικρομεσαίοι που κλείνουν τα μαγαζιά τους, η μεσαία τάξη, εξαρτημένοι απ' το μισθό τους είναι. Πηγαίνετε να μιλήσετε με τους εστιάτορες και πείτε τους ότι τα μέτρα που λαμβάνετε είναι αποτελεσματικά», είπε.

Επίσης, αντέδρασε έντονα στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ ενώ υποστήριξε γενικότερα ότι η κυβέρνηση «έχει χάσει τη μπάλα». «Μας είπατε ότι όσες ΜΕΘ και να είχαμε θα τελείωναν κάποια στιγμή, άρα μια χαρά τα κάνατε που δεν τις αυξήσατε, άρα γιατί δεν καταργείτε κι αυτές που έχουμε; Μα είναι επιχείρημα αυτό από πρωθυπουργό της χώρας;». Ακόμη, έκανε λόγο για «εγκληματικό εφησυχασμό» της κυβέρνησης που «πανηγύριζε ότι νίκησαν τον κορωνοϊό και για το πώς άνοιξαν τον τουρισμό».

«Αυτό που πράξατε κ. Μητσοτάκη ήταν να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ αλλά να συνεχίσετε μια πολιτική που εσείς λέτε ότι είναι το πρόγραμμα ας, αλλά το πρόγραμμα σας αυτό είναι αντιλαϊκό και αντικοινωνικό και θα έπρεπε να έχετε την ενσυναίσθηση στην πανδημία τουλάχιστον να το αναστείλετε», είπε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τον για νομοθέτηση εις βάρος της εργασίας, εκτόξευση της ύφεσης. Είπε ότι η αύξηση των ΜΕΘ δεν είναι στα νούμερα που επικαλείται ο πρωθυπουργός, «γιατί προσθέτετε σε αυτά που σας αφήσαμε εμείς, τις μονάδες που αφορούν στα κρεβάτια που αντιστοιχούν στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τα κρεβάτια που αντιστοιχούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία», αλλά ότι η αύξηση τους είναι περίπου στα 200 κρεβάτια. Υπογράμμισε το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του ΕΣΥ, λέγοντας ότι έγκειται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά να προχωρήσει σε σχεδιασμό ουσιαστικών και μόνιμων προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών διότι έχει διαφορετική αντίληψη, ότι «το ΕΣΥ είναι για πέταμα», και έτσι κάτι τέτοιο θα την επιβάρυνε στο σχεδιασμό της για ΣΔΙΤ την επόμενη μέρα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 είχαμε στο ΕΣΥ πάνω από 100.000 εργαζόμενους και τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι, δηλαδή λιγότερο προσωπικό εν μέσω πανδημίας. Είπε ότι η Ελλάδα έδωσε 233 εκατομμύρια, ενώ η Ισπανία έδωσε 5,3 δισ. και η Ιταλία 3,3 δισ., ενώ στη Γαλλία οι ΜΕΘ αυξήθηκαν από 5.000 σε 8.000.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η διαλογή ασθενών δεν αφορά στους ασθενείς Covid, αλλά σε ασθενείς χωρίς Covid αφού έχουν ανασταλεί τα χειρουργεία κατά 80%, όπως είπε, και ο γιατρός βρίσκεται στην κρίσιμη στιγμή να επιλέξει ποιον ασθενή θα οδηγήσει στο χειρουργείο. «Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ αυτούς τους 8 μήνες ενώ είχατε τον χρόνο να προετοιμαστείτε», τόνισε. Σημείωσε ότι ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης, «που τόσο εχθρεύεστε, έχουν κάνει λάθη, αλλά στη θητεία τους στο υπουργείο Υγείας έχουν να επιδείξουν μόνο θετικό έργο». Είπε ότι σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας, αυξήθηκαν κατά 1 δισ οι ετήσιες δαπάνες στο σύστημα Υγείας, αυξήθηκαν κατά 150 οι κλίνες ΜΕΘ χωρίς πανδημία, προσλήφθηκαν 19.500 εργαζόμενοι μόνιμοι και συμβασιούχοι στο ΕΣΥ, εξυγιάνθηκαν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων που ήταν όλοι ελλειμματικοί, ενώ θεσμοθετήθηκε η πρόσβαση των ανασφάλιστων στην δημόσια περίθαλψη.

Αναφέρθηκε και στην παιδεία και την κ. Κεραμέως σχολιάζοντας ότι «μας κουνάτε και το δάχτυλο για την παταγώδη αποτυχία στην τηλεκπαίδευση». Είπε ότι καμία χώρα δεν είχε δώσει το 100% της διαδικασίας σε έναν πάροχο, «το κάνατε εσείς, καμία άλλη χώρα δεν είχε αφήσει χωρίς ενίσχυση την εθνική, σχολική πλατφόρμα». «Σας το λέμε κι εμείς και το ΚΙΝΑΛ, φέρετε τη σύμβαση στη Βουλή να δούμε τι ακριβώς υπογράψατε», τόνισε.

 

«Χάνουμε πολύτιμο χρόνο για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται»

Ο κ. Τσίπρας είπε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι η διαρκής και σημερινή άρνησή του να δεχτεί τη χείρα βοηθείας που του προσφέρει η αντιπολίτευση, «δεν σημαίνει μόνο αλαζονεία, είναι και επιλογή αυτοκαταστροφής», όμως «δεν μας ενδιαφέρει η δική σας αυτοκαταστροφική πορεία, αλλά ότι χάνουμε πολύτιμο χρόνο για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται στην κοινωνία που στενάζει, ενώ εσείς συνεχίζετε να κουνάτε το δάχτυλο και να λέτε: δεν έχω φταίξει σε τίποτα και για όλα μου φταίνε οι άλλοι.

«Μακάρι κ. Μητσοτάκη να είχα κι εγώ μια αντιπολίτευση σαν αυτή που έχετε εσείς σήμερα», είπε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον ως τον πιο ακραίο αρχηγό αντιπολίτευσης που ζητούσε εκλογές επί 3,5 χρόνια», μιλώντας για «τυμβωρυχία με τους νεκρούς όπως κάνατε στο Μάτι, με τους νεκρούς της γρίπης», που «δεν δίστασε να αξιοποιήσει και τραγωδίες, νεκρούς, να βρεθεί δίπλα σε αυτούς που έλεγαν ότι είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών...». Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στην πρώτη φάση της πανδημίας και στήριξε και μέτρα που του φαίνονταν υπερβολικά «και τώρα αυτό κάνουμε αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε πλάτη στη διάλυση της κοινωνίας, στη διαρκή αδράνεια και ολιγωρία απέναντι στην ενίσχυση της προστασίας του ΕΣΥ». «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», είπε, απευθύνοντας την προαναφερθείσα πρόταση προς τον κ. Μητσοτάκη.

 

Η δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα

Κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε νέα κριτική στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη, για το περιεχόμενο της δικής του δευτερολογίας και ειδικότερα για το γεγονός ότι αρνείται να ακούσει τις προτάσεις που, όπως είπε κατέθεσαν όλοι οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τις ομιλίες τους.

«Δεν συναισθάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον πρωθυπουργό και του άσκησε κριτική για την άρνησή του να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.  Επιχειρηματολογώντας ότι δεν «συναισθάνεται την πραγματικότητα» ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη: «Τι έχετε να απαντήσετε στους συγγενείς εκείνων που έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό; Ήλθατε σε αυτή την αίθουσα για να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι... Δεν μας είπατε τι θα κάνετε για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Για άλλη μία φορά επιτεθήκατε στην Αριστερά». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις. Εσείς αυτάρεσκα υπερηφανεύεστε ότι τα έχετε κάνει όλα καλά και αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση. Μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα ήταν χρήσιμη για να καταλάβετε κι εσείς ότι πρέπει να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί. Εσείς όμως το αρνείστε».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας απάντησε στην μομφή του κ. Μητσοτάκη ότι μοιράζει την ομιλία του στους δημοσιογράφους που περιλαμβάνει και χαρακτηρισμούς προς τον πρωθυπουργό πριν ακούσει την δική ομιλία λέγοντας: «Στέλνω σχέδιο ομιλίας στους δημοσιογράφους, εσείς στέλνετε φιρμάνι στους δημοσιογράφους τι θα παίξουν, όπως την περασμένη εβδομάδα που στείλατε φιρμάνι παίξτε ότι ‘ο Τσίπρας χτυπάει τον Τσιόδρα’. Αυτή είναι η αντίληψή σας για την δημοκρατία και την ενημέρωση των πολιτών», συμπλήρωσε.

 

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο lockdown, τονίζοντας ότι το θέμα δεν είναι εάν είναι υπέρ ή κατά τώρα, όπως τον ρώτησε ο πρωθυπουργός, αλλά «γιατί φτάσαμε ως εδώ»ενώ σχολίασε πως η κυβέρνηση «κάθε μέρα φέρνει ένα επιπλέον μέτρο και αναιρεί τα προηγούμενα» ενώ τώρα φαίνεται πως συζητά ακόμα και μέτρα «στρατιωτικού τύπου».

«Μόνο με την καταστολή δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση. Χρειάζεται και πρόληψη», διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που επικρατεί στη Β. Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία της Β. Ελλάδας έχουν «οριακή πληρότητα 100%», τα ιδιωτικά είναι «άνετα» και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για μη αξιοποίησή τους με συμφέροντα τρόπο για το δημόσιο, επαναφέροντας το ζήτημα των διπλάσιων ημερήσιων νοσηλίων.

Συνεχίζοντας την κριτική του για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ, κυρίως όσον αφορά τη στελέχωση των ΜΕΘ και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, είπε πως «η απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης είναι ότι ενώ όλη η αντιπολίτευση μιλούσε για ελλείψεις προσωπικού, μόλις προχτές ανακοίνωσε την πρόσληψη 300 ενταντικολόγων». «Έχετε διαρκή μονομέρεια απέναντι στον ιδιωτικό τομέα και διαρκή παραμέληση των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επέκρινε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για μόνιμες προσλήψεις στο στρατό, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλούσε για «πόλεμο» στα νοσοκομεία.

Επιτέθηκε δε για ακόμα μία φορά στον πρωθυπουργό για «ιδεολογική εμμονή» στις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προκειμένου να «δίνονται οι υπηρεσίες σε ιδιώτες», ενώ όπως είπε, η ίδια αντίληψη επικρατεί και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναφορικά με το ζήτημα του ρόλου της επιστημονικής κοινότητας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κρύβεται» πίσω από ορισμένους επιστήμονες και ζήτησε τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να φανεί αν ήταν σύμφωνη με τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός, την αύξηση της πληρότητας των πλοίων, τα ΜΜΜ, το άνοιγμα των σχολείων με αύξηση του αριθμού των μαθητών, αλλά και το άνοιγμα των γηπέδων, την ώρα που αυξάνονταν σημαντικά τα κρούσματα, τη μη λήψη μέτρων σε κλειστές δομές και γηροκομεία. «Θέλετε να τους επιρρίπτετε τις ευθύνες των δικών σας πολιτικών αποφάσεων», υπογράμμισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «συγκλονιστική» την προσωπική εμπειρία που κατέθεσε η Φ. Γεννηματά σχετικά με τη μη ύπαρξη πρωτοκόλλου σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό, ενώ υποστήριξε και το ζήτημα που έθεσε ο Γ. Βαρουφάκης για την «ταξικότητα» στα σχολεία καθώς, όπως είπε, δεν έχουν όλες οι οικογένειες τη δυνατότητα να έχουν 2, 3, 4 υπολογιστές.

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει για το μήνα των Χριστουγέννων «σε μία εισοδηματική ενίσχυση- ανάσα για την ελληνική κοινωνία που στενάζει», υλοποιώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που παρέχει 400 ευρώ στο πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ στο δεύτερο και 100 ευρώ στο κάθε παιδί. «Θα ωφεληθούν 1,9 εκατ. νοικοκυριά και συνολικά 4 εκατ. άνθρωποι». Επιπλέον, πρότεινε να αναλάβει το κράτος το δώρο Χριστούγεννων για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.

«Αντιληφθείτε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είναι ο δικός σας ο κόσμος. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι πράγματι εξαρτημένη από μισθό που δεν έχει, είναι άνεργοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν, είναι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους, είναι αυτοαπασχολούμενοι, είναι άνθρωποι στο χώρο του πολιτισμού. Στενάζουν και σεις διαρκώς θριαμβολογείτε ότι τα κάνατε όλα καλά», είπε και κατέληξε: «Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει δει ουσιαστική στήριξη για να ξεπεράσει αυτήν την μπόρα. Οι μόνοι που βλέπουν ουσιαστική στήριξη είναι τα funds και οι τραπεζίτες».

 

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Στα 3.424 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα – Κατέληξαν ακόμη 21 ασθενείς

21/05/2022 - 17:13 - Στα 3.424 είναι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις...

Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 επανέλαβε ο Γ. Οικονόμου

21/05/2022 - 16:03 - «H κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και κατ’...

Με ομιλίες συνέδρων και μελών η δεύτερη μέρα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

21/05/2022 - 14:47 - Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, ξεκίνησε με ομιλίες στελεχών και...

Προβάδισμα 7,4 μονάδων υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της MRB

21/05/2022 - 13:29 - Στις 7,4 ποσοστιαίες μονάδες είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου,...

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για το ταξίδι στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις τουρκικές παραβιάσεις

21/05/2022 - 13:08 - Κριτική στον πρωθυπουργό σχετικά με την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον σε συνδυασμό με τις...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές

Χρήστος Καψάλης

Σύμφωνα με το Σύνταγμα στην Ελλάδα οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο από το 1974 μέχρι σήμερα αυτό συνέβη μόνο 3 φορές. Σε αυτά τα...

Δείτε όλο το άρθρο
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ

Ξεκίνησαν αμφισβητώντας το FIR Αθηνών. Τους αναχαίτιζαν οι έλληνες πιλότοι, δεν ενδιαφέρθηκε και ο ICAO. Έγινε συνήθεια η παράβαση. Αφού το...

Δείτε όλο το άρθρο
ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Από χθές, 18 προς 19/5/2022, η Ελλάδα και όλος ο κόσμος (σα να λέμε η μάνα και όλο το επίλοιπο σόι…)  θρηνούν έναν από...

Δείτε όλο το άρθρο
Από μικρό και από.. πρόεδρο, μαθαίνεις την αλήθεια (με τη βοήθεια και του Φρόιντ)

Από μικρό και από.. πρόεδρο, μαθαίνεις την αλήθεια Στέλιος Κούλογλου Κλείδωμα Άρθρου:  Free Δύο χοντρές γκάφες σε μια εβδομάδα από τον ίδιο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το «Μανιφέστο» (17-5-2022) Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Μανιφέστο. Προβάδισμα ΝΔ με 9,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ (12-5-2022) Δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια