Η παράσταση που έστησε ο πρωθυπουργός δεν έχει αντίκρισμα, είπε η Φ. Γεννηματά

🕔10/09/2018 - 21:30

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης που εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «η παράσταση που έστησε ο Πρωθυπουργός δεν έχει αντίκρισμα» και πως ο κ. Τσίπρας έχει «όπλο πάντα το λαϊκισμό, τον κυνισμό, τη δημαγωγία».

Την ίδια στιγμή, επίθεση εξαπέλυσε η κ. Γεννηματά και κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως «η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη υπηρετεί πιστά το υπάρχον σύστημα συμφερόντων, που μας έφερε στην κρίση», όπως και «ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα θέλει να το αντικαταστήσει με το δικό του σύστημα συμφερόντων».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής «η Θεσσαλονίκη σήμερα μπορεί να γίνει αφετηρία αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον μας. Χρειαζόμαστε νέο εθνικό σχέδιο και εθνική αυτοπεποίθηση».

«Το αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα έληξε, τα προβλήματα όμως παραμένουν και ταλανίζουν τους Έλληνες. Η Ιθάκη είναι ακόμα μακριά» σημείωσε η κ. Γεννηματά και ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει απομείνει με ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, διαλυμένη την υγεία, υποβαθμισμένη την παιδεία, αδύναμα θεσμικά όργανα, τράπεζες που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον άγριας φορολογίας και εργασιακού μεσαίωνα».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, τόνισε πως «συγκεκριμένες Κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τη μεταναστευτική κρίση για να υποστηρίξουν την εθνικιστική τους ρητορική. Δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού δεν διστάζουν να μπλοκάρουν και την αναθεώρηση του κοινού συστήματος Ασύλου με βάση την αλληλεγγύη». «Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στην άμεση ανακούφιση των νησιών. Για πρώτη φορά χθες οι εγκλωβισμένοι στα νησιά πέρασαν τις 20.000 παρά τις υποσχέσεις ότι θα ήταν οι μισοί. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες και για τις εξευτελιστικές συνθήκες στα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών παρά την οικονομική βοήθεια που έχει δεχθεί», πρόσθεσε

«Η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, με μια Κυβέρνηση σε αποδρομή, που υποχωρεί σε διεθνείς πιέσεις και επιχειρεί άρον-άρον και με πρόχειρο τρόπο να κλείσει θέματα», υπογράμμισε αναφορικά με το Σκοπιανό, λέγοντας πως «εμείς ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι θέλουμε λύση αλλά όχι οποιαδήποτε λύση. Οι παραχωρήσεις όμως της Ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της Μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους. Αν ήταν έτσι θα είχε λυθεί το θέμα ήδη από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά «αυτοί είναι οι τελευταίοι μήνες του κ. Τσίπρα στην εξουσία και το γνωρίζει. Στόχος του να παραμείνει μια υπολογίσιμη δύναμη που θα υπονομεύσει κάθε δημιουργική προσπάθεια στη χώρα. Με όπλο πάντα το λαϊκισμό, τον κυνισμό, τη δημαγωγία. Γι αυτό στις ερχόμενες εκλογές είναι ανάγκη να ηττηθούν στρατηγικά».

Όμως, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, «λύση δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς», καθώς όπως ανέφερε «δικός μας στρατηγικός, ιδεολογικός αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και ο πολιτικός εκφραστής του η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

«Ναι λοιπόν πρέπει να φύγουν αυτοί, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως λέει πια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Να φύγουν τώρα, όχι για να έρθουν οι άλλοι, αλλά γιατί υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην 83η ΔΕΘ παρατήρησε πως ο πρωθυπουργός επανέλαβε και από αυτό το βήμα ότι θα τηρήσει πιστά τις δεσμεύσεις για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση των εξαγγελιών του στηρίζεται στη συνέχιση της υπερφορολόγησης, που απομακρύνει την ανάπτυξη, γονατίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και φέρνει κι άλλα λουκέτα στην αγορά.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι εκλογές τώρα!», επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας τους νέους στρατηγικούς στόχους για τη χώρα:

- «Να επιστρέψουμε ισχυροί στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

- Θεσμική ανασυγκρότηση της Δημοκρατίας.

- Βασικές προϋποθέσεις για την επιβίωση και την προοπτική του ελληνισμού: Το δημογραφικό, η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, η ενίσχυση της οικογένειας. Η επιστροφή του ανθρώπινου κεφαλαίου στη χώρα και η αξιοποίηση των Ελλήνων της διασποράς. Η διαχείριση και κοινωνική ένταξη των μεταναστών

- Αυτοφυής ανάπτυξη που στηρίζεται σε ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό και στην παραγωγική ανασυγκρότηση και έχει κέντρο βάρους: την Καινοτομία, την Ποιότητα, την Αειφορία, την Εξωστρέφεια

- Την αυτοφυή ανάπτυξη υποστηρίζει μια Πολιτεία σύγχρονη, δημοκρατική, αποκεντρωμένη. 

- Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος ως μοχλός δικαιότερης κατανομής  του πλούτου και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων. Ισότητα ευκαιριών και μείωση ανισοτήτων. Αναλογική κατανομή της ευημερίας».

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια πραγματική επανάσταση στο κράτος. Να αλλάξει εδώ και τώρα με άμεση αποκέντρωση, τόσο της διακυβέρνησης και των εξουσιών, όσο και των αρμοδιοτήτων και των πόρων», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, αναφέροντας πως χρειάζονται «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Νέες επενδύσεις, με κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων. Τολμηρά βήματα στην επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη μείωση της φορολογίας, τόνισε πως «χρειαζόμαστε λιγότερους και δικαιότερους φόρους. Μειώνουμε τον συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%. Μειώνουμε τους φόρους στην Παραγωγή. Επαναφέρουμε τον ΦΠΑ στον προηγούμενο χαμηλό συντελεστή για κρίσιμους τομείς, όπως η εστίαση, ο τουρισμός, η ζυθοποιία, το κρασί. Στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους που θέλουν να αρχίσουν την δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα με πλήρη απαλλαγή από τη φορολογία για 3 χρόνια και απαλλαγή για 3 χρόνια επίσης από τις ασφαλιστικές εισφορές (για συνταξιοδότηση)».

Τέλος, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε:

«Δεσμευόμαστε για την στήριξη:

- Των Ελληνικών Νοικοκυριών: Πλήρης κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ). Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.

- Της Οικογένειας: Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Επίδομα ενοικίου σε νέα ζευγάρια που δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι.

- Των εργαζόμενων: Ουσιαστική αύξηση του κατώτερου μισθού με επαναφορά του καθορισμού του από τους Κοινωνικούς εταίρους, με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

- Των ανέργων με στόχο την Πλήρη Απασχόληση.

- Των συνταξιούχων: Κατώτερη σύνταξη για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ. Παύει η αδικία για τις συντάξεις χηρείας. Επαναφέρουμε την ρύθμιση που ίσχυε πριν την εξοντωτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ.

- Των Αγροτών: Μείωση του φόρου εισοδήματος και επαναφορά στο 13%. Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα. Επιστροφή επί πλέον 5 μονάδων ΦΠΑ στους οργανωμένους σε Ομάδες Παραγωγούς και Συνεταιρισμούς. 

- Των Μικρομεσαίων: Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Θέσπιση ειδικού Ακατάσχετου Λογαριασμού. Κατοχύρωση πραγματικής δεύτερης ευκαιρίας για τους επιχειρηματίες που πτώχευσαν χωρίς δόλο. Διευκόλυνση της ένταξης των ΜΜΕ στον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Παράταση των εργασιών της ζητά η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

16/10/2019 - 11:57 - Την παράταση των εργασιών της μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου ζητά ομόφωνα η Επιτροπή Αναθεώρησης του...

Περνάει από τη Γερμανία ο Προμηθέας

16/10/2019 - 11:55:59 -

Τα «αμαρτωλά» ποσοστά των ζωδίων!

16/10/2019 - 11:55:00 -

ΕΥΔΑΠ: Έκτακτο ειδικό τιμολόγιο - Ποιοι το δικαιούνται

16/10/2019 - 11:53:05 -

Ίντερ: Προπόνηση με... καρέκλες από Κόντε! (vid)

16/10/2019 - 11:52:54 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  Τουρκία: Η Ευρώπη δεν προστατεύει τους υπηκόους μας από τους Κούρδους Τουρκία: Η Ευρώπη δεν προστατεύει τους υπηκόους μας από...

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εγκαλεί τα ευρωπαϊκά κράτη για «μη ευαισθητοποίηση στις τρομοκρατικές...

Νέα Τεχνολογίας Windows 10 Pro με κόστος 9.62 ευρώ και Office 2016 Pro στα 23.84 ευρώ Windows 10 Pro με κόστος 9.62 ευρώ και Office 2016 Pro στα...

Από το λειτουργικό σύστημα των Windows μέχρι τη σουίτα εφαρμογών του Office, η Microsoft αποτελεί την ηγέτιδα...

Κύπρος - Ειδήσεις Υπουργικό: Έγκριση πρότασης για το ζήτημα της απόκτησης όπλων Υπουργικό: Έγκριση πρότασης για το ζήτημα της απόκτησης...

Τον περαιτέρω έλεγχο της απόκτησης και κατοχής όπλων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράνομη διακίνηση και...

Ειδήσεις υγείας Ψυχιατρικά συμπτώματα άνοιας: Ποιες είναι οι νέες εναλλακτικές θεραπευτικές παρεμβάσεις Ψυχιατρικά συμπτώματα άνοιας: Ποιες είναι οι νέες...

Οι ασθενείς με άνοια εμφανίζουν συχνά ψυχιατρικά συμπτώματα, όπως επιθετικότητα και ανησυχία, τα οποία...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία...

Γενικά αίθριος καιρός ο καιρός σήμερα Δευτέρα...

Νέα για αυτοκίνηση  Αφιερωμένο στον Βέλγο επιστήμονα Πλατό το doodle της Google Αφιερωμένο στον Βέλγο επιστήμονα Πλατό το doodle της Google

Έδωσε ώθηση στη μελέτη των νόμων και σύντομα έγινε ένας από τους πιο γνωστούς Βέλγους επιστήμονες του 19ου...

Αγροτικά Νέα Κτηματολόγιο: Νέα παράταση - Οι προθεσμίες για τη συλλογή δηλώσεων Κτηματολόγιο: Νέα παράταση - Οι προθεσμίες για τη συλλογή...

Νέα παράταση αναμένεται να δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, για...

Πολιτιστικά Νέα Κτηματολόγιο: Νέα παράταση - Οι προθεσμίες για τη συλλογή δηλώσεων Κτηματολόγιο: Νέα παράταση - Οι προθεσμίες για τη συλλογή...

Νέα παράταση αναμένεται να δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, για...

Εκπαιδευτικά Νέα A A

A

Τουρισμός - Ειδήσεις A A

A

Επιστήμη - ειδήσεις A A

A

Ξεχωριστές ειδήσεις A A

A