Η συμφωνία με την Εκκλησία δρομολογεί θέματα που είχαν μπει κάτω απότ ο χαλί, λέει η Κ. Παπακώστα

🕔11/11/2018 - 13:06

«Ζητήματα τα οποία για έναν αιώνα είχαν μπει κάτω από το χαλί» δρομολογούνται με τη συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας, «όπως για παράδειγμα η ακίνητη περιουσία. Με το κοινό ανακοινωθέν μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, που πρόσθεσε πως «για μια σειρά από ζητήματα έφτασε ο καιρός να λυθούν διότι ωρίμασαν. Όπως και να έχει η συμφωνία συγκλίνει, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, σε αυτό που έχουμε λησμονήσει στην Ελλάδα, την χρυσή τομή». Συμπλήρωσε δε πως, «ενισχύονται οι διακριτοί ρόλοι, θεσμοθετημένα πλέον, όλα τα σημαντικά θέματα τέθηκαν στο τραπέζι».

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, αλλά και στη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ελλάδα, προτρέποντας «όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να μην εντάσσουν κορυφαία θεσμικά ζητήματα στην ατζέντα της μικροκομματικής τους ιδιοτέλειας». Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της είπε, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα της, η Νέα Ελληνική Ορμή, θα κατέλθει στις εκλογές «με συνεργασίες οι οποίες θα βασίζονται σε προγραμματικές συγκλίσεις».

Αναφερόμενη στο θέμα του Ρουβίκωνα, σημείωσε ότι «πολιτεύεται επενδύοντας στα κενά που αφήνει το επίσημο κράτος». Ειδικότερα για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια, είπε ότι για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχουν άβατα, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «η Αστυνομία δεν είναι πανάκεια» και «το Πανεπιστήμιο χρειάζεται να περιφρουρήσει το αυτοδιοίκητό του».

Η υφυπουργός, τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν θα γίνουν προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας, εκτίμησε ότι τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία χρειάζονται «νέο αίμα» για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, στον τομέα της Ασφάλειας αλλά και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής: 

Είναι, πράγματι, ιστορική η συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, κυρία υπουργέ;

Θεωρώ ότι είναι πράγματι μια πολύ σημαντική συμφωνία. Δεν ξέρω εάν είναι ιστορική, αλλά σίγουρα δρομολογεί ζητήματα τα οποία για έναν αιώνα είχαν μπει κάτω από το χαλί κυριολεκτικά, όπως για παράδειγμα η ακίνητη περιουσία. Με το κοινό ανακοινωθέν μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους. Οι εποχές άλλαξαν και μας γνέφουν γεμάτες προσμονή να ανταποκριθούμε. Η Εκκλησία ακολουθεί τη φυσική της κοίτη, δηλαδή την υπηρέτηση του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος. Η Πολιτεία μέσα στο θεσμικό δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργεί δίχως να υπεισέρχεται στα εσωτερικά της Εκκλησίας.

Την παράδοση την σέβομαι απολύτως. Δεν θα πάψουμε να είμαστε πιστοί στο χριστιανικό δόγμα. Ωστόσο, για μια σειρά από ζητήματα έφτασε ο καιρός να λυθούν διότι ωρίμασαν. Όπως και να έχει η συμφωνία συγκλίνει, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, σε αυτό που έχουμε λησμονήσει στην Ελλάδα, τη χρυσή τομή. Ενισχύονται οι διακριτοί ρόλοι, θεσμοθετημένα πλέον, όλα τα σημαντικά θέματα τέθηκαν στο τραπέζι.

Προβλέπετε ότι θα είναι ευθύγραμμη η διαβούλευση με την ΠΓΔΜ; Η ελληνική κυβέρνηση αντέχει, δεδομένων και των ενστάσεων από τον Π. Καμμένο;

Να επισημάνω ότι η διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος της γειτονικής χώρας είναι σε εξέλιξη. Πρόκειται για ένα μεγάλο εθνικό θέμα, το οποίο με ψυχραιμία και με υπευθυνότητα εμείς στο Ν.Ε.Ο. αντιμετωπίζουμε. Ως πρόεδρός του έχω ήδη κάνει δημόσια γνωστή την πρότασή μας στους πολίτες και τις επόμενες μέρες θα καλέσουμε και τα πολιτικά κόμματα σε διάλογο, επειδή θεωρούμε αναγκαία την ύπαρξη μιας ερμηνευτικής δήλωσης αμέσως μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, εφόσον ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα, η ερμηνευτική δήλωση που προτείνει το Ν.Ε.Ο. θα ορίζει ότι:

α) Η γλώσσα της γειτονικής χώρας δεν αφορά στην αρχαία Μακεδονική γλώσσα, αλλά ανήκει στην οικογένεια των Σλαβικών γλωσσών.

β) Η Εθνότητα θα αφορά στην υπηκοότητα (citizenship).

Με αίσθημα εθνικής ευθύνης, η Νέα Ελληνική Ορμή καταθέτει την πρότασή της στον ελληνικό λαό, στην κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να επιλυθεί δια παντός ένα μείζον εθνικό ζήτημα, με γνώμονα τον σεβασμό στην Ιστορία, τη διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων και την ανάδειξη του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή.

Συριζοποιείται το Σύνταγμα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, κ. υπουργέ;

Η Αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί κορυφαία θεσμική πράξη και σκοπεύει στην εναρμόνιση του θεσμικού χάρτη της Δημοκρατίας με τις ανάγκες της. Οι εποχές άλλαξαν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ώριμα ζητήματα, όπως θέματα διαφάνειας, π.χ. ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, πρέπει να αναθεωρηθούν. Θεωρώ ότι η τροποποίηση των εν λόγω άρθρων του Συντάγματος αποτελούν αίτημα της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Για αυτό και θα προέτρεπα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να μην εντάσσουν κορυφαία θεσμικά ζητήματα στην ατζέντα της μικροκομματικής τους ιδιοτέλειας.

Επί τη ευκαιρία, ποια η θέση σας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, αποτελεί ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει το χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ελληνική κοινωνία. Ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) έχουμε μαζί με τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος επεξεργαστεί τις δικές μας προτάσεις στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Συντάγματος, τις οποίες θα δημοσιοποιήσουμε σύντομα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που μας απηύθυνε ο πρωθυπουργός. Θεωρώ ότι η λειτουργία μη κρατικών ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί επίσης ένα ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, ακριβώς όπως λειτουργούν εκπαιδευτικά ιδρύματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τούτο σε καμία περίπτωση δεν συνιστά απαξίωση των ελληνικών κρατικών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η οποία επιχειρείται συχνά και συστηματικά από κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από μερίδα ακαδημαϊκών. Είμαι πεπεισμένη ότι η ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχουν τα κρατικά πανεπιστήμια είναι υψηλού επιπέδου. Το γεγονός αυτό, άλλωστε, αντικατοπτρίζεται και από την κατ' έτος κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημίων στην παγκόσμια λίστα. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η αύξηση των κονδυλίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα, παράλληλα με τη δυνατότητα λειτουργίας και μη κρατικών πανεπιστημίων.

Πολλοί αναρωτιούνται πού είναι το τέλος διαδρομής για την παρούσα κυβέρνηση. Εσείς τι πιστεύετε;

Θεσμικά, η θητεία της κυβέρνησης λήγει τον Οκτώβριο 2019. Αν με ρωτάτε εάν η παρούσα κυβέρνηση, η οποία, να σας θυμίσω, προέκυψε μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό και στην οποία συμμετέχει και η Νέα Ελληνική Ορμή, έχει ολοκληρώσει το έργο της, θα σας απαντήσω όχι. Επειδή πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, θεωρώ πως πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της στην ώρα της. Δυστυχώς, τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως η αξιωματική αντιπολίτευση διάλεξαν τον δρόμο της άρνησης, της πολιτικής όξυνσης, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και μας έχει όλους ανάγκη.

Ο κ. Κοτζιάς επιμένει πάντως στα όσα λέει για τον κ. Καμμένο...

Είναι η άποψή του, την οποία ακούω. Δεν θα σχολιάσω. Σημασία έχει ο κοινός σκοπός που είναι η χώρα να πορευτεί εν ειρήνη, δίχως κλυδωνισμούς.

Η μάχη για το Δήμο Αθηναίων ατύπως ξεκίνησε. Πώς είδατε την υποψηφιότητα Μπακογιάννη και όσα εκείνος είπε στην πρεμιέρα της καμπάνιας του;

Είναι μια υποψηφιότητα ανάμεσα σε άλλες υποψηφιότητες που εκδηλώνονται. Οι Αθηναίοι έχουν εμπειρία και πιστεύω ότι θα επιλέξουν με αυτοδιοικητικά και όχι με πολιτικά κριτήρια.

Η Νέα Ελληνική Ορμή πώς θα κατέλθει στις εθνικές εκλογές;

Με τους άξονες πολιτικής της, με την παραγωγή έργου, αφού συμμετέχει στην κυβέρνηση και ιδίως στον κρίσιμο τομέα της Ασφάλειας, και με συνεργασίες οι οποίες θα βασίζονται σε προγραμματικές συγκλίσεις.

Η αντιπολίτευση φέρνει συνεχώς στην πρώτη γραμμή το θέμα της ανομίας, του ρόλου του «Ρουβίκωνα» και των πανεπιστημίων. Κάποιοι πιο «σκληροπυρηνικοί», μάλιστα, ζητούν να καταργηθεί εντελώς το πανεπιστημιακό άσυλο και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ανέχεται, και την Αστυνομία ότι δεν επεμβαίνει. Ποια είναι η δική σας θέση για όλα αυτά και ποια πρέπει να είναι η στάση της Αστυνομίας;

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Αστυνομία δεν είναι η πανάκεια για ο,τιδήποτε μας συμβαίνει. Το έχω δηλώσει πολλές φορές ότι για εμάς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχουν άβατα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία είναι η αρμόδια για την επίλυση προβλημάτων που άπτονται της λειτουργίας των ίδιων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ξέρετε, έχω ήδη τονίσει ότι ο «Ρουβίκωνας», τον οποίο αναφέρετε στο ερώτημά σας, πολιτεύεται, επενδύοντας στα κενά που αφήνει το επίσημο κράτος. Είτε στο κομμάτι της Εκπαίδευσης, είτε στης Ασφάλειας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κάνουν «στέκια» στις πανεπιστημιακές σχολές. Πατούν, π.χ. στο κενό που αφήνει η ακαδημαϊκή κοινότητα. Το Πανεπιστήμιο χρειάζεται χρηματοδότηση για την έρευνα, αλλά χρειάζεται να περιφρουρήσει και το αυτοδιοίκητό του. 

Τον τελευταίο καιρό έχουμε πολλά κρούσματα επιθέσεων κατά αστυνομικών, όπως στο Α.Τ. Ομόνοιας, σε ένα περιπολικό κοντά στην ΑΣΟΕΕ και άλλα, ενώ προβάλλεται ένα κλίμα ανασφάλειας από την πλευρά αστυνομικών. Σας ανησυχεί το φαινόμενο και τι σκέφτεστε ενόψει και της επετείου του Πολυτεχνείου καθώς και εκείνης της 6ης Δεκεμβρίου;

Η φυσική ηγεσία σχεδιάζει τον επιχειρησιακό χάρτη και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Η πολιτική ηγεσία δίνει την κατεύθυνση η οποία είναι οι πολίτες με ασφάλεια να συμμετέχουν στην επέτειο. 

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής μιλούν για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, που δεν επιτρέπουν αποτελεσματική ασφάλεια και αντιμετώπιση καταστροφών. Πώς αντιμετωπίζετε το θέμα; Θα κάνετε προσλήψεις;

Έχουμε ανάγκη από «νέο αίμα» αναμφισβήτητα. Η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία χρειάζονται νέο στελεχιακό δυναμικό, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και την κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις της μικρής μεσαίας και μεγάλης παραβατικότητας, αλλά και το αγαθό της Ασφάλειας που είναι προϋπόθεση για Ελευθερία, Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής. 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Συνέπειες για τις χώρες που δεν επωμίζονται βάρος στο προσφυγικό ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

16/10/2019 - 14:52 - Την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που...

Συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας - Τι θέλει για το μέλλον του κόμματος (VIDEO)

15/10/2019 - 23:32 - Σε ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με τους πολίτες στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας μίλησε το...

Κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία για το θέμα της Συρίας, ζήτησε ο Αλ. Χαρίτσης

15/10/2019 - 13:02 - Την άποψη ότι «πρέπει η διεθνής διπλωματία να αναλάβει δράση άμεσα, δεν φτάνουν πλέον τα λόγια,...

Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και για το 2020, λόγω προσφυγικού

14/10/2019 - 16:08 - Τη διαβεβαίωση πως «η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές ΦΠΑ για το 2020 που...

Εάν το προσφυγικό επιδεινωθεί θα ζητήσουμε υποχρεωτική ανακατανομή, είπε ο Γ. Κουμουτσάκος

11/10/2019 - 19:03 - «Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Αν βρεθούμε σε έκρυθμη κατάσταση λόγω Συρίας, έχουμε πάντα τη...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο: Κενό στρατηγικών επιλογών.

Δημήτρης Μάρδας

Σ τα είκοσι Μέρη του προς ψήφιση αναπτυξιακού νομοσχεδίου δίνεται έμφαση σε σωρεία ρυθμίσεων ή τακτοποιήσεων ορθότερα. Αυτές αρχίζουν από τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
«Mας πήρανε χαμπάρι» και στην Αυστραλία

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Ο τίτλος είναι ελαφρώς «ποιητικός», αφού το σχετικό δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος», συνεπώς δεν...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  Η κρίσιμη συνεδρίαση για το Brexit στη βρετανική Βουλή (vid) Η κρίσιμη συνεδρίαση για το Brexit στη βρετανική Βουλή (vid)

Να ενωθούν και να ενώσουν τη χώρα κάλεσε τους βουλευτές ο Μπόρις Τζόνσον. Ο λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο...

Νέα Τεχνολογίας Το Netflix «διώχνει» τους Έλληνες από το σινεμά Το Netflix «διώχνει» τους Έλληνες από το σινεμά

Αλλάζει τα τελευταία χρόνια ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε ταινίες και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση,...

Κύπρος - Ειδήσεις Τραυματισμός 40χρονης τουρίστριας στον Ακάμα Τραυματισμός 40χρονης τουρίστριας στον Ακάμα

Επισκέπτρια 40 ετών από την Ολλανδία τραυματίστηκε στις 17:00 το απόγευμα στο πλαίσιο πεζοπορίας της στην...

Ειδήσεις υγείας Διαβήτης και στυτική δυσλειτουργία: H νέα μέθοδος που δίνει λύση Διαβήτης και στυτική δυσλειτουργία: H νέα μέθοδος που δίνει...

Περίπου 300.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία...

Γενικά αίθριος καιρός ο καιρός σήμερα Δευτέρα...

Νέα για αυτοκίνηση Drakos Engineering Moto Division: Νέο κατάστημα ανταλλακτικών & αξεσουάρ στην Καλλιρρόης! Drakos Engineering Moto Division: Νέο κατάστημα...

Drakos Engineering Moto Division: Νέο κατάστημα ανταλλακτικών & αξεσουάρ στην Καλλιρρόης!Στο κέντρο του...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα Παυλόπουλος: Είμαστε πάντοτε θεματοφύλακες της ειρήνης (video) Παυλόπουλος: Είμαστε πάντοτε θεματοφύλακες της ειρήνης...

Εγκαινιάστηκε στην Καρδαμύλη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο...

Εκπαιδευτικά Νέα Υφ. Παιδείας:  Αλλάζει το σύστημα αποσπάσεων και μεταθέσεων Υφ. Παιδείας: Αλλάζει το σύστημα αποσπάσεων και μεταθέσεων

Στις προθέσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται η άμεση σύσταση επιτροπής για την αναθεώρηση του πλαισίου...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις ΝΑΣΑ: Διαστημικός περίπατος μόνο για γυναίκες (video) ΝΑΣΑ: Διαστημικός περίπατος μόνο για γυναίκες (video)

H NASA έγραψε ιστορία, με άρωμα γυναίκας καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας πραγματοποιήθηκε...

Ξεχωριστές ειδήσεις  «Στην υγειά μας ρε παιδιά» απόψε με τον Στέλιο Ρόκκο (vid) «Στην υγειά μας ρε παιδιά» απόψε με τον Στέλιο Ρόκκο (vid)

Ο Στέλιος Ρόκκος ερμηνεύει μαζί με τον Σάκη Ρουβά το «Όσο έχω εσένα».