Η υπόθεση Novartis είναι σκευωρία και θα ξεφουσκώσει γρήγορα, εκτίμησε ο Χ. Πρωτόπαπας

🕔14/04/2019 - 10:47

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να διερευνήσει το πραγματικό σκάνδαλο Novartis, είπε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ

Ως σκευωρία και σκάνδαλο που δεν διερευνήθηκε χαρακτήρισε ο Χρήστος Πρωτόπαπας την υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαπα, «υπάρχει και σκευωρία και σκάνδαλο, μόνο που το πραγματικό σκάνδαλο αρνήθηκε να το διερευνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η σκευωρία είναι η εργαλειοποίηση της υπόθεσης Novartis για τις προεκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο στόχο την επίθεση κατά του πραγματικού τους αντιπάλου, του Κινήματος Αλλαγής».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι η υπόθεση θα ξεφουσκώνει γρήγορα και δεν θα διαμορφώσει το προεκλογικό κλίμα. Το Κίνημα Αλλαγής «σηκώνει το γάντι» και σε συνεννόηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, αποκαλύπτει και καταρρίπτει την σκευωρία επί της ουσίας, ανεξάρτητα από υπαρκτά θεσμικά προβλήματα, υποστήριξε ο κ. Πρωτόπαπας.

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ψευδεπίγραφα προοδευτικό» και επέκρινε τη στρατηγική της Προοδευτικής Συμμαχίας κι όσους συμμετέχουν στη πρωτοβουλία «Γέφυρα» λέγοντας πως «η μόνη ‘γέφυρα’ που έκτισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή με την ακροδεξιά και την καραμανλική Δεξιά. Δεν αρκεί να ονομάζεις τον εαυτό σου ‘προοδευτικό’, πρέπει να το αποδεικνύεις με τις πολιτικές σου και την συμπεριφορά σου. Και σε αυτό απέτυχαν. Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη».

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαπα, η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας διασφαλίζεται μόνο με θετική ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής και την στρατηγική ήττα όλων των συντηρητικών πολιτικών. «Το ‘να φύγουν αυτοί’ και να έρθουν οι άλλοι -οι της Δεξιάς- που θα κάνουν τα ίδια, δεν προσφέρει στη χώρα και στην κοινωνία», αναφέρει ενώ απορρίπτει κάθε λογική και προσπάθεια ρεβανσισμού μετά τις εκλογές. «Πορευόμαστε με διαφάνεια και τη νομιμότητα. Όπου παραβιάζεται η νομιμότητα, υπάρχουν και νόμοι και θεσμικές διαδικασίες για την απόδοση των ευθυνών» πρόσθεσε.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Το Κίνημα Αλλαγής κατήγγειλε το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση Νοvartis, ως σκευωρία και φάρσα της κυβέρνησης. Γιατί; Δεν υπάρχει σκάνδαλο;

Υπάρχει και σκευωρία και σκάνδαλο. Μόνο που το πραγματικό σκάνδαλο αρνήθηκε να το διερευνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η σκευωρία είναι η εργαλειοποίηση της υπόθεσης Novartis για τις προεκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ. Με κατασκευασμένες «κατηγορίες» και κουκουλοφόρους μάρτυρες, με κύριο στόχο την επίθεση κατά του πραγματικού τους αντιπάλου: του Κινήματος Αλλαγής. Γι' αυτό και σε συνεννόηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, «σηκώνουμε το γάντι». Αποκαλύπτουμε και καταρρίπτουμε την σκευωρία επί της ουσίας. Αυτή είναι η επιλογή μας. Ανεξάρτητα του αν έχουν δίκαιο, όσο μιλούν για θεσμικά προβλήματα.

Το σκάνδαλο είναι στην εκτίναξη την τιμών των φαρμάκων την περίοδο 2004-2009 επί Νέας Δημοκρατίας. Αυτή που εμείς αντιμετωπίσαμε με τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις μας. Θέμα που δυστυχώς μένει στο απυρόβλητο, όπως και οι παραλήψεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, που ευνόησαν τις πολυεθνικές του φαρμάκου.

Λέτε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στιγματίσει το Κίνημα Αλλαγής. Για ποιους λόγους;

Γιατί εμείς είμαστε οι πραγματικοί εκφραστές της Κεντροαριστεράς, της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Αυτή με την οποία οι συντηρητικές πολιτικές και οι καθεστωτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία σχέση.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Θέλει όμως να εμφανίζεται ψευδεπίγραφα ως «προοδευτικός» και να ξαναρχίσει το λαϊκισμό, προσδοκώντας να επιστρέψει στην εξουσία.

Γι' αυτό και λέμε ότι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας διασφαλίζεται μόνο με θετική ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Και την στρατηγική ήττα όλων των συντηρητικών πολιτικών. Το «να φύγουν αυτοί» και να έρθουν οι άλλοι -οι της Δεξιάς- που θα κάνουν τα ίδια δεν προσφέρει στη χώρα και στην κοινωνία.

Συμμερίζεστε την άποψη πολλών εκ των εγκαλουμένων πως μετά τις εθνικές εκλογές θα πρέπει να λογοδοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την αναζήτηση πολιτικών και πιθανώς ποινικών ευθυνών;

Είμαστε πάντα σαφείς. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Νομιμότητα για τους πάντες και παντού. Όπως έχει ξεκαθαρίσει η Φώφη Γεννηματά. Πορευόμαστε με διαφάνεια και τη νομιμότητα, μακριά από λογικές διχασμού και ρεβανσισμού. Όπου παραβιάζεται η νομιμότητα, υπάρχουν και νόμοι και θεσμικές διαδικασίες για την απόδοση των ευθυνών.

Θα επηρεάσει η υπόθεση Νοvartis το κλίμα προς τις ευρωεκλογές; Το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ενδεχομένως;

Όχι δεν νομίζω. Η άποψη μου είναι ότι η υπόθεση αυτή ξεφουσκώνει γρήγορα.

Το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης» μεταβάλλεται στην μεγαλύτερη φάρσα. Θα ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ να πάμε πολωτικά και με εμφυλιοπολεμικές λογικές στις εκλογές. Να ασχολούμαστε μόνο με την Novartis και τον Πετσίτη. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

Τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, θα πρέπει να γίνει αντιπαράθεση και σε θέσεις, προγράμματα, συγκεκριμένες πολιτικές για το μέλλον. Από όσους διαθέτουν πρόγραμμα και θέσεις τουλάχιστον.

Ποιο νομίζετε ότι είναι το επίδικο στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές;

Και στις δύο περιπτώσεις η Προοδευτική Ανατροπή. Για να αλλάξει πορεία και ηγεσία η Ευρώπη. Για να διασφαλιστεί η Προοδευτική Διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Για να μην ξαναμπεί η χώρα σε συνθήκες διχασμού και νέες περιπέτειες.

Η Προοδευτική Συμμαχία και η πρωτοβουλία «Γέφυρα» είναι δύο ενέργειες που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων . Γιατί αρνείται το Κίνημα Αλλαγής;

Η μόνη «γέφυρα» που έκτισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή με την Ακροδεξιά και την καραμανλική Δεξιά. Δεν αρκεί να ονομάζεις τον εαυτό σου «προοδευτικό», πρέπει να το αποδεικνύεις με τις πολιτικές σου και την συμπεριφορά σου. Και σε αυτό απέτυχαν. Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη. Τώρα σε απελπισία και απόγνωση, ψάχνει να φορέσει ένα «προσωπείο», νομίζοντας ότι εξαπατά τους πολίτες. Είναι πολύ αργά. Η αυλαία της θητείας τους έπεσε οριστικά.

Μετά το Συνέδριο ποιοι είναι οι στόχοι του Κινήματος Αλλαγής; Τι αποτέλεσμα επιθυμείτε στις Ευρωεκλογές;

Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο καλά. Βγαίνουμε ενισχυμένοι από το Συνέδριο. Βγαίνουμε ενωμένοι, αισιόδοξοι με καθαρές θέσεις, καθαρές απαντήσεις, για το μέλλον. Με εκλεγμένα δημοκρατικά όργανα και ενιαίο πια κέντρο λήψης αποφάσεων. Είναι ώρα με τις πρωτοβουλίες και την δράση μας να επενδύσουμε αυτό το κλίμα στον ελληνικό λαό.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, γιατί σύντομα θα μας εκδικηθεί

Γιάννης Μαγκριώτης

Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί και η εύκολη αισιοδοξία, είναι εξίσου επικίνδυνες συμπεριφορές με την εύκολη και διαρκή απαισιοδοξία. Ο Έλληνας υπουργός...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Το ματς του θανάτου – Ουκρανία 1942: Ο αετός του Γ΄ Ράιχ «ξεπουπουλιάζεται» στο γήπεδο

Tην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη, υπήρξαν περιπτώσεις που οι ναζί ενθάρρυναν τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων για τους δικούς τους...

Δείτε όλο το άρθρο
2 Aυγούστου: Παγκόσμια ημέρα Ολοκαυτώματος των Ρομά – Kοίτα να μην ξεχάσεις / Ντικ τενά μπιστρέ

Πάνω από 500.000 θύματα είχαν οι Ρομά κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη. Η επιλογή της 2 Αυγούστου και μάλιστα με πολλά χρόνια...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάλυση για Τουρκία: Αυτά που αλλάζουν μετά το Καστελλόριζο

Η επιλογή της Τουρκίας ν’ αναστείλει και ενδεχομένως να ματαιώσει το σχέδιο για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αποτελεί ηχηρή...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ-Helexpo τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ

Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ-Helexpo τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ


Η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας ξεπερνά κάθε οικονομική διάσταση και στο πλαίσιο αυτό η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Σεπτέμβριο. Όμως ο...


Δείτε θέμα και σχόλια