Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση με τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Δ. Τζανακόπουλος

🕔11/05/2022 - 15:16

Κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να συστρατευτούν με την προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη φιλοδοξία οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι μια μέρα σταθμός εξέφρασε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, εμώ τόνισε ότι ακόμα και στις εσωκομματικές εκλογές αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα στην κάλπη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «με την έννοια ότι εμείς ζητάμε να σταλεί πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση από τη συμμετοχή».

«Έχουμε εκλογές, ψηφίζουμε για πρόεδρο και κεντρική επιτροπή μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Συνεδρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Φιλοδοξούμε να είναι μια μέρα σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή μπορούν να εκλεγούν από όλους, από όλα τα μέλη του κόμματος. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες που θα έρθουν την Κυριακή για τον πρόεδρο του κόμματος, θα γίνουν μέλη του κόμματος και θα επιθυμούν να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακόμη, είπε ότι «αυτό που θέλουμε είναι να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ξέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αυτή τη στιγμή έχει μια τεράστια πολιτική επιρροή, πολύ μεγάλη, είναι μία από τις δυο κεντρικές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα, θέλουμε να τον καταστήσουμε και αντίστοιχα κοινωνικά παρεμβατικό και αποτελεσματικό και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτή την Κυριακή. Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία».

Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα στις κάλπες για την προεδρία πλην του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα. Το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βαρονίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδεολογικά ρεύματα, έχει πολιτικά στελέχη και μέλη από διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και καταγωγές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταλήγει σε πολιτικές συνθέσεις και όπως είδατε στην απόφαση του Συνεδρίου η πλειοψηφία ήταν συντριπτική, δηλαδή η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου υπερψηφίστηκε σχεδόν από το σύνολο των συνέδρων. Νομίζω είχαμε ένα ή δυο κατά κι ένα λευκό. Άρα λοιπόν αυτή η πολιτική σύνθεση εκφράζεται και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή το γεγονός ότι μπορεί να έχει κάποιος μια στρατηγική απόχρωση ή μια τακτική διαφωνία ή έναν προβληματισμό δεν σημαίνει ότι αμφισβητεί και τον πρόεδρο του κόμματος ή ότι θα ήθελε να είναι κάποιος άλλος ο πρόεδρος του κόμματος. Αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας  εκφράζει και εκπροσωπεί την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη δυνατότητά του να αποτελέσει κυβερνητική δύναμη απέναντι στη δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «αντίπαλός του στην κάλπη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα και στις εσωκομματικές εκλογές με την έννοια ότι εμείς ζητάμε να σταλεί πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση από τη συμμετοχή, από τον κόσμο ο οποίος θα έρθει όμως την ίδια στιγμή να ξέρετε εμείς θέλουμε και ποιοτικά στοιχεία, δεν μας ενδιαφέρει όποιος περνάει από έξω να μπει μέσα και να ρίξει μια ψήφο. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι καταρχάς να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κοινωνικά παρεμβατικό κόμμα, δεν μας ενδιαφέρει να περάσει από έξω κάποιος να ρίξει μια ψήφο και την επόμενη μέρα να εξαφανιστεί. Εμείς θέλουμε ανθρώπους ενεργούς στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στα κινήματα και θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να συμμετέχουν και να εμπλέκονται με την πολιτική παραγωγή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο στόχος της Κυριακής και ταυτόχρονα στόχος είναι να δοθεί κι ένα πολιτικό μήνυμα. Το πολιτικό μήνυμα είμαι απολύτως βέβαιος θα δοθεί από τη μαζικότητα που θα έχει η διαδικασία αυτή».

 

«Εικόνες ντροπής» στο ΑΠΘ – «Δεν αρμόζουν σε ακαδημαϊκό ίδρυμα»

Καλούμενος να σχολιάσει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για εικόνες ντροπής. Όπως είπε «ο πρύτανης του ΑΠΘ σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχει θέσει ως βασικό του στόχο της θητεία του να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στο Αριστοτέλειο. Ούτε βιβλιοθήκες τον ενδιαφέρουν, ούτε η ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου τον ενδιαφέρει, ούτε τίποτα».

Αναφερόμενος σε πλάνα που προβλήθηκαν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον χώρο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «οι εικόνες που βλέπουμε δεν αρμόζουν σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, είναι εικόνες ντροπής να σέρνονται νέα παιδιά από αστυνομικούς οπλισμένους σαν αστακούς, με μάσκες αερίου, αντιασφυξιογόνες, και να χτυπιούνται κατά αυτόν τον τρόπο. Αυτή η εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στους δέκτες μας, είναι αποκλειστική ευθύνη του πρύτανη και της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού. Πρόκειται για εικόνες ντροπής που ανεξαρτήτως του ποιες μπορεί να είναι οι επιδιώξεις ή εν πάση περιπτώσει οι πολιτικές θέσεις των φοιτητών είναι τραγικές εικόνες. Δε λύνονται τα ζητήματα στο Πανεπιστήμιο με αυτό τον τρόπο».

 

Τι σχολίασε η ΝΔ

«Η  υποστήριξη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις παραβατικές ομάδες που επιχειρούν να διαλύσουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά κλιμακώνεται», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δ. Τζανακόπουλου και επισημαίνει: «Ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος σήμερα στην ΕΡΤ ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στοχοποιεί τον πρύτανη του ΑΠΘ και την Αστυνομία, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος εκείνων που βανδάλισαν τον χώρο που προοριζόταν για βιβλιοθήκη και που από χθες έχουν μετατρέψει το Πανεπιστήμιο σε πεδίο μάχης.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες λέγοντας ότι "προκλήθηκαν" από τον πρύτανη του ΑΠΘ. Πώς προκλήθηκαν; Από την προοπτική δημιουργίας βιβλιοθήκης!  Προφανώς για τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, τα πανεπιστήμια αντί για βιβλιοθήκες, θα πρέπει να έχουν χώρους με στυλιάρια και μολότοφ».

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογραμμίζει: «Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται όπως μια περιθωριακή ομάδα, αυτό είναι επικίνδυνο για τα Πανεπιστήμια, τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία».

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιπερισπασμοί και προβοκάτσιες»

«Για αντιπερισπασμούς και προβοκάτσιες» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της κυβέρνησης υποστηρίζει: «Αυτό που είναι επικίνδυνο για την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές και τα δημόσια Πανεπιστήμια είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αστυνομικοί που δέρνουν φοιτητές, ταυτίζοντάς τους επίτηδες με μικρές μειοψηφίες παρατρεχάμενων και προβοκατόρων».

Ακολούθως, κατηγορεί την κυβέρνηση και τις πρυτανικές Αρχές στο ΑΠΘ, ότι «το μόνο έργο που έχουν να επιδείξουν δεν είναι καμία βιβλιοθήκη αλλά μόνο υποβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου, λοιδορία των φοιτητών και βόμβες κρότου λάμψης ακόμα και μέσα στους διαδρόμους του πανεπιστημίου».

Προσθέτει ακόμη: «Καταλαβαίνουμε την ανάγκη της ΝΔ να υπερασπιστεί το τελευταίο προεκλογικό ψέμα της, αυτό της δήθεν «ασφάλειας», αλλά δεν θα το κάνει πλακώνοντας στο ξύλο φοιτητές και με εικόνες ντροπής όπως οι χθεσινές».

Καλεί, τέλος, την κυβέρνηση «Να αφήσει λοιπόν τους αντιπερισπασμούς και τις προβοκάτσιες, τα αδιέξοδα της πολιτικής της τα ζουν στο πετσί τους οι πολίτες κάθε μέρα. Αν πάλι θέλει να μιλήσει για την ασφάλεια, ας απαντήσει επιτέλους στον δήμαρχό της, κ. Μπακογιάννη που από χθες αποδομεί μέχρι κεραίας τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης για τα οποία κόμπαζε στο Συνέδριο της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης πριν τρεις μέρες».

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Στη Βουλή η συζήτηση για νέες ρυθμίσεις για τον COVID, για το FUEL PASS 2 και τον προσωπικό γιατρό

30/06/2022 - 13:28 - Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «...

Το ΝΑΤΟ αντί να κλείνει την πόρτα των εξοπλισμών στην Τουρκία , να την ανοίγει διάπλατα, είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

30/06/2022 - 13:25 - «Απαράδεκτο το ΝΑΤΟ να οδηγείται από τους εκβιασμούς του Ερντογάν  και αντί να κλείνει την...

Για παραλήρημα Τσίπρα ενάντια στη βούληση των Ελλήνων, των εταίρων & των συμμάχων, λέει η κυβέρνηση

30/06/2022 - 13:08 -

Οδικά Τροχαία Ατυχήματα, Απριλίου 2022

30/06/2022 - 11:58:59 -

H Xenia 2022 ετοιμάζει την πιο εντυπωσιακή της διοργάνωση

30/06/2022 - 11:57:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Η Γερμανία στηρίζει την Κομισιόν σε έρευνες για pushback

Το υπ. Εξωτερικών απαντά σε ερώτηση της DW για τις δηλώσεις της Αν.Μπέρμποκ περί διαλεύκανσης των νέων καταγγελιών για επαναπροωθήσεις προσφύγων στον...

Δείτε όλο το άρθρο
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: Αυξημένη πιθανότητα κατάρρευσης των ανθρώπινων κοινωνιών και του πολιτισμού “βλέπει” ο ΟΗΕ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου* Τον περασμένο Μάιο, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή του με θέμα «Παγκόσμια ανασκόπηση του...

Δείτε όλο το άρθρο
Mπάιντεν σε Ερντογάν: «Να διατηρηθεί η σταθερότητα στο Αιγαίο»

REUTERS/Jonathan Ernst 29.06.2022 • 21:32 UPD: 21:39  Τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία συζήτησαν μεταξύ άλλων Τζο...

Δείτε όλο το άρθρο
ΗΠΑ: αυτοί οι άρρωστοι που μας κυβερνούν

ΗΠΑ: αυτοί οι άρρωστοι που μας κυβερνούν Στέλιος Κούλογλου Κλείδωμα Άρθρου:  Free Τον Απρίλιο, οι τηλεοπτικές εικόνες έπιασαν τον Τζο Μπάιντεν...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Alco για το Open (30-5-2022) Δημοσκόπηση της Alco για το Open. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (25-5-2022) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 10,4 %.  Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια