Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τις ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου

🕔07/01/2013 - 20:34

Πρόταση 38 σελίδων με πλήρη στοιχειοθέτηση κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ζητώντας τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργών Οικονομικών  σε σχέση με τις πράξεις και παραλείψεις τους ως προς τη διαχείριση της επονομαζόμενης «Λίστας Λαγκάρντ», η οποία περιέχει φορολογικά αναξιοποίητες μέχρι σήμερα τραπεζικές πληροφορίες καταθέσεων στην HSBC Ελβετίας, πρόσφορες για την είσπραξη φόρων και άλλων ωφελημάτων εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, που, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις που περιέχονται στην συναφή ποινική δικογραφία υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσό των 150.000 ευρώ».

Ειδικότερα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζητείται οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών είναι α) η υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο, β) η  Απιστία στην υπηρεσία και γ) η Παράβαση Καθήκοντος

(Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την πρόταση με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται)

Στην ίδια πρόταση τονίζεται  ότι «προϋπόθεση της ασφάλειας του προσδιορισμού του ύψους της ζημίας που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο, είναι η ταχεία ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων από το Σ.Δ.Ο.Ε., ούτως ώστε να προκύψει το ακριβές ποσό θετικής και αποθετικής ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου από την μη αξιοποίηση της λίστας».

«Δεν στοχοποιούμε παρατάξεις και πρόσωπα»

Ο γραμματέας   της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Νίκος Βούτσης, δήλωσε: «Η αναζήτηση και πιθανών ποινικών ευθυνών, πέραν των προφανών πολιτικών ευθυνών, των δυο υπουργών Οικονομικών, στοχεύει στην αναζήτηση ακριβώς της αλήθειας, στην παύση οποιασδήποτε προσπάθειας συγκάλυψης και στην αποκατάσταση του περί δικαίου δημοσίου αισθήματος στο λαό μας.
Από την πλευρά μας επισημαίνω, ότι είναι ο μόνος στόχος μας. Δεν στοχοποιούμε ούτε πολιτικές παρατάξεις, ούτε πρόσωπα», κατέληξε ο κ. Βούτσης, απαντώντας εμμέσως στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί ακραίου πολιτικού «ρεσάλτου».

 

Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα ζητά:

  • Να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, με τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου για όλες τις «μνημονευόμενες και εξειδικευόμενες αξιόποινες πράξεις».
  • Να διερευνηθούν μέχρι πλήρους διαλευκάνσεως όλα τα πραγματικά περιστατικά που έχουν προκύψει ή φέρονται ότι έχουν λάβει χώρα στην προκείμενη υπόθεση, με την εξάντληση όλων των νόμιμων μέσων απόδειξης και ανακριτικών ενεργειών για τις οποίες έχει αρμοδιότητα η Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένης της πραγματογνωμοσύνης, της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης μαρτύρων κ.λπ.
  • Να επεκταθεί η διερεύνηση σε πρόσωπα και αδικήματα για τα οποία θα προκύψουν ενδείξεις και στοιχεία από την έρευνα της κοινοβουλευτικής επιτροπής, μετά και τη διαβίβαση του πορίσματος του Σ.Δ.Ο.Ε. για το ύψος των διαφυγόντων φόρων, πορίσματος που πρέπει απαραιτήτως να αποτελέσει τμήμα της δικογραφίας που θα εξετάσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Οι πολιτικές ευθύνες

 Από την ανάγνωση της πολυσέλιδης πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος και για πολιτικές ευθύνες όπως: «Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ αποτελεί σκάνδαλο ολκής και φέρνει με χαρακτηριστικό τρόπο στην επιφάνεια την έκταση της σήψης ενός πολιτικού συστήματος εξουσίας»... «Είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, που βαρύνουν όλες διαδοχικά τις Κυβερνήσεις, επί των ημερών των οποίων η λίστα άλλαζε χέρια και συρτάρια χωρίς να αξιοποιείται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του ελληνικού λαού. Πρωτίστως, οι ευθύνες αυτές αφορούν, πέραν των άμεσα εμπλεκομένων Υπουργών, τους διαδοχικούς Πρωθυπουργούς αυτών των Κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. Ειδική και ξεχωριστή μνεία κάνουμε στις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, επί Πρωθυπουργίας του οποίου η λίστα έφθασε στην Ελλάδα και κρατήθηκε κρυφή και αναξιοποίητη, γεγονός που χρήζει περαιτέρω ουσιαστικής διερεύνησης και εκτίμησης.

Η δε σημερινή προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης να συγκαλύψει τις ευθύνες που βαρύνουν περισσότερα του ενός πρόσωπα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων θα προκαλούσε μόνο γέλιο και οίκτο αν δεν προκαλούσε την οργή και την αγανάκτηση μιας κοινωνίας που καταστρέφεται από τις πολιτικές τους. Η κατεπείγουσα διαδικασία που επιλέγεται για την συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο την άσκηση ποινικής δίωξης αποκλειστικά κατά του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν είναι παρά ένα χοντροκομμένο τέχνασμα της σημερινής κυβέρνησης ώστε να συσκοτίσει την υπόθεση σε όλες τις πτυχές της και να προστατεύσει κάθε άλλον εμπλεκόμενο, συμπεριλαμβανομένου, ιδιαιτέρως, του χρήσιμου κ. Βενιζέλου . Ενώ επί μήνες το θέμα της λίστας Λαγκάρντ σερνόταν σε υπουργικούς και κοινοβουλευτικούς διαδρόμους, σε θεσμικές και παραθεσμικές συσκέψεις και όλοι ανεξαιρέτως οι αρμόδιοι υπουργοί και κρατικοί υπάλληλοι είτε ψεύδονταν είτε κωλυσιεργούσαν εξοργιστικά, παρά τις επίμονες οχλήσεις και πιεστικές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, όταν το θέμα φάνηκε ότι ξεφεύγει από τον έλεγχο και γίνεται μη διαχειρίσιμο λόγω της εμπλοκής των οικονομικών εισαγγελέων επιλέχθηκε η πλέον ανώδυνη για το σύστημα λύση: Να καεί ένας ώστε να προστατευθούν οι υπόλοιποι. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όμως δεν αφορά μόνον έναν Υπουργό (κορυφαίο και καταχειροκροτηθέντα από τους Υπουργούς και Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) αλλά όλους όσοι ενεπλάκησαν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο σε αυτή, όλους όσοι είτε είχαν γνώση της ύπαρξης της και δεν έπραξαν τίποτε, είτε, πολύ περισσότερο, την είχαν στην κατοχή τους και επέλεξαν να παρασιωπήσουν την ύπαρξή της εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό και εξαπατώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο επί μακρότατο χρονικό διάστημα». 

Νέα στοιχεία

Από τα στοιχεία που παρουσιάζονται και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι:

«Αντίθετα με όσα ανακριβή λέγονται, η ενέργεια του Υπουργού Οικονομικών να αναζητήσει την πρωτότυπη λίστα από τις Γαλλικές Αρχές δεν ήταν ούτε αυθόρμητη ούτε άμεση: ενώ το θέμα είχε ανακύψει από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2012, ο νυν Υπουργός απηύθυνε έγγραφο προς τις Γαλλικές Αρχές, μόνον κατόπιν σχετικού εγγράφου των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος: «κρίνομεν σκόπιμον να προβή η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση».

«Η λίστα έφθασε στα χέρια του τότε Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε χρόνο μη προσδιορισθέντα ακόμη χρονικά, ο οποίος ανάγεται οπωσδήποτε σε σημείο προγενέστερο του Οκτωβρίου 2010 και, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, αλλά και καταθέσεις εμπλεκομένων, είναι πιθανό να ανάγεται σε χρόνο προ της ένταξης της χώρας μας στο καθεστώς του Μνημονίου και της επιτήρησης. Σημειωτέον ότι, εάν αυτό αποδειχθεί, είναι αυτονόητο ότι οι περιγραφόμενες εδώ ποινικές ευθύνες για τους χειρισμούς εν σχέσει με το συγκεκριμένο αρχείο-στοιχείο επιτείνουν τις ευθύνες για την υπαγωγή της χώρας μας στο Μνημόνιο».

 

Οι «ενδείξεις» για τον κ. Βενιζέλο

Σύμφωνα με το πόρισμα, για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο , ζητείται η διερεύνηση για:

α) Υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο (άρθρο 242 παρ. 2 και 3 Π.Κ., σε συνδ. με άρθρα 94 και 98 Π.Κ.) : Από το σύνολο των μέχρι τώρα συγκεντρωθέντων στοιχείων προκύπτουν ενδείξεις για την εκ μέρους του τέλεση  του εγκλήματος της υπεξαγωγής εγγράφου από υπάλληλο, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παρέλαβε τα έγγραφα (U.S.B.  και εκτυπώσεις) από τον Ιωάννη Διώτη, ήδη από τα τέλη Ιουλίου- αρχές Αυγούστου 2011, απέκρυψε την ύπαρξή τους επί μακρόν, και μάλιστα και μετά το πέρας της θητείας του και μέχρι τις 2-10-2012, ήτοι επί δεκατέσσερις μήνες. Δεν κατέγραψε την παράδοση του εγγράφου προς τον ίδιο σε κανένα εκ του νόμου προβλεπόμενο και δημοσίως τηρούμενο πρωτόκολλο ή άλλο έγγραφο, και δεν το παρέδωσε ούτε στον διάδοχό του Φ. Σαχινίδη, μολονότι έχει και επικαλείται μακρά εμπειρία από παράδοση- παραλαβή Υπουργείων. Περαιτέρω, παρέλειψε να δώσει οιαδήποτε εντολή στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για την περαιτέρω διερεύνηση και αξιοποίηση των σχετικών στοιχείων, αλλά αμφότεροι όχι μόνο παρέλειψαν, αλλά και απέφυγαν, να παρέχουν, όπως υποχρεούντο, κατά το άρθρο 17 Α Ν.2523/1997 όπως ισχύει, τις σχετικές πληροφορίες και αντίγραφα στον αρμόδιο προς τούτο Εισαγγελέα Οικονομικών Εγκλημάτων. Η δε επίκληση αμφοτέρων περί υποτιθέμενης απροσφορότητας του επίδικου εγγράφου (USB, εν προκειμένω) να αξιοποιηθεί αποδεικτικά επειδή το θεωρούσαν παράνομο, δεν βρίσκει έρεισμα στο νόμο, την πρακτική και την κοινή λογική, με δεδομένο ότι αμφότεροι απέκρυψαν το συγκεκριμένο έγγραφο από τις αρχές που ήταν αρμόδιες να το αξιοποιήσουν και να αξιολογήσουν τη νομιμότητά του.

Κατά τον τρόπο αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ενήργησε εξωθεσμικά, πέραν και εκτός της προβλεπόμενης στο νόμο διοικητικής διαδικασίας, παραλείποντας, την πρωτοκόλληση, καταχώριση και διαβίβαση του συγκεκριμένου εγγράφου (USB), του οποίου ήταν πλέον αδιαμφισβήτητα κάτοχος. Ομοίως δεν διαβίβασε ούτε ηλεκτρονικό αντίγραφο ή εκτύπωση των περιεχομένων στο U.S.B. αρχείων, στους αρμόδιους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, την Αρχή για το Ξέπλυμα και στον αρμόδιο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Ως αποτέλεσμα, δεν αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο των εγγράφων κατά το νόμο, προς αναζήτηση διαφυγόντων φόρων και διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

Ο διατυπωθείς ισχυρισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι δεν έλαβε γνώση του περιεχομένου του συγκεκριμένου εγγράφου ανοίγοντας το καταρρίπτεται τόσο από το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή του και εκτυπώσεις όσο και από τις παραδοχές του ιδίου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ο ισχυρισμός ότι «για λόγους αρχής» δεν ρώτησε ποτέ το ΣΔΟΕ ή άλλη ελεγκτική υπηρεσία του Υπουργείου για την πορεία συγκεκριμένης υπόθεσης «προς αποφυγή παρεξηγήσεων» δεν είναι πειστικός, αφενός διότι οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ στοιχεία επιμελούς άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, αφετέρου διότι στη δικογραφία περιέχεται πλούσια αλληλογραφία με εντολές του προς το Σ.Δ.Ο.Ε..

 

β) Απιστία στην υπηρεσία (άρθρο 256 περ. γ’ υποπερ. β’ Π.Κ.) :     Υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Οικονομικών, κατά τον προσδιορισμό φόρων και εσόδων, και ειδικότερα κατά την παροχή του πληροφοριακού υλικού για τον προσδιορισμό τους, με πράξεις αλλά και παραλείψεις του, προκύπτουν ενδείξεις ότι ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί ο ίδιος ή άλλοι, δηλαδή οι αναγραφόμενοι καταθέτες στην λίστα Λαγκάρντ, την δημόσια περιουσία, της οποίας η διαχείριση ήταν εμπιστευμένη στον ίδιο, ως εποπτεύοντα τις αρμόδιες για τον προσδιορισμό και την είσπραξη δημοσίων εσόδων φορολογικές αρχές. Με την ανωτέρω συμπεριφορά του, προκάλεσε ζημία στο Δημόσιο η οποία υπερβαίνει κατά πολύ το ποσό των 120.000 ευρώ, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις που περιέχονται στην συναφή ποινική δικογραφία, ζημία η οποία αντιστοιχεί σε φόρους οι οποίοι δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα.

γ) Παράβαση Καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.) : Πέραν των ανωτέρω αδικημάτων και επικουρικώς, προκύπτουν ενδείξεις ενοχής του Ε. Βενιζέλου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, εφόσον με πρόθεση παρέβη, κατά τα ανωτέρω, τα καθήκοντα της υπηρεσίας του, με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον, ήτοι σε πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, παράνομο όφελος (ήτοι αποφυγή φορολογικής επιβάρυνσης και επιβολής ποινικών κυρώσεων εις βάρος τους), με την εκ παραλλήλου εν γνώσει του βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου. Σημειώνουμε ότι, συναφώς, πρέπει να εξετασθεί εάν συντρέχουν για τον Ε. Βενιζέλο, οι προϋποθέσεις διερεύνησης και άλλων αδικημάτων ή περιστάσεων τέλεσης, σε συνάρτηση με τα στοιχεία και τις ενδείξεις που ενδεχομένως θα προκύψουν ή θα ενισχυθούν από την προκαταρκτική εξέταση.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, λόγω της ιδιότητάς του, ως Υπουργός Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, κατά την έννοια του άρθρου 15 Π.Κ., να αποτρέψει τα ζημιογόνα για το ελληνικό Δημόσιο οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και τα περαιτέρω βλαπτικά σε επίπεδο διατάραξης της εννόμου τάξεως αποτελέσματα, που αναλυτικώς περιγράφονται ανωτέρω, έτσι ώστε η εκ μέρους του μη αποτροπή των αποτελεσμάτων αυτών ισοδυναμεί με από μέρους του πρόκληση των ιδίων αξιοποίνων αποτελεσμάτων με ενέργεια.

Σύνδεση λίστας με εκλογή στο ΠΑΟΚ και εκλογικές αναμετρήσεις

Μάλιστα, στην αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τις δηλώσεις των στελεχών του ότι η λίστα παρέμεινε ανενεργή για δύο εκλογικές περιόδους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σημειώνει μεταξύ άλλων για τον κ. Βενιζέλο:

« Κράτησε το ηλεκτρονικό αρχείο επί 14 μήνες και 2 εκλογικές αναμετρήσεις και το εμφάνισε στις αρχές Οκτωβρίου 2012, στέλνοντάς το ατύπως (άνευ συνοδευτικού, διαβιβαστικού κλπ) πλην πανηγυρικώς στον σημερινό Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την παραγγελία, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα και την επίσημη δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι δεν υφίσταται το αρχείο στα Πρωτόκολλα του Υπουργείου. Δεν παρέδωσε ποτέ και σε κανέναν τις εκτυπωμένες σελίδες που του είχαν παραδοθεί από τον Ιωάννη Διώτη, ισχυριζόμενος, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι «δεν ξέρει πού βρίσκονται, χάθηκαν, πετάχτηκαν» !»... «Συμμετείχε, τον Μάρτιο 2012, έχοντας στην προνομιακή κατοχή του το αρχείο αυτό, στις εκλογές για ανάδειξη Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως μοναδικός υποψήφιος. Μετά την ανάδειξή του στη θέση του νέου Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ηγείται του Κόμματος στη διάρκεια δύο εκλογικών αναμετρήσεων της 6ης Μαΐου 2012 και της 17ης Ιουνίου 2012, κρατώντας κρυφά στην κατοχή και διάθεσή του το αρχείο, την ώρα που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. θέτει επιτακτικά και κατ’ επανάληψη την αναγκαιότητα φορολόγησης του μεγάλου πλούτου, των καταθέσεων εξωτερικού και των καταθέσεων στην Ελβετία και στηλιτεύει το καθεστώς σκανδαλωδών φοροαπαλλαγών των off-shore εταιριών».

... «Η αδιαμφισβήτητη νομική κατάρτιση, η μακρά κυβερνητική και υπουργική του εμπειρία, η γνώση και αντίληψη των καταστάσεων και η εν γένει συμπεριφορά του αποκαλύπτουν ως παιδαριώδη και προκλητικό τον ισχυρισμό ότι «νόμιζε ότι το Σ.Δ.Ο.Ε. έχει αντίγραφο» και ότι «ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε αυτό το αρχείο, διότι εμπιστεύθηκε την υπηρεσιακή και εισαγγελική κρίση του Ι. Διώτη». Από έγγραφα τα οποία υπάρχουν στην ποινική δικογραφία προκύπτει ότι ο ίδιος έχει δώσει σαφείς, ρητές και έγγραφες εντολές προς το Σ.Δ.Ο.Ε. για πλήθος άλλων υποθέσεων. Προκύπτει, επίσης, ότι ήταν τόσο τακτική η συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των Ε. Βενιζέλου και Ι. Διώτη, ώστε η μόνη πιθανή εκδοχή να μην ξανασυζητηθεί μεταξύ τους η λίστα Λαγκάρντ ήταν μια σχετική σιωπηρή συμφωνία, που περιλάμβανε την εκατέρωθεν γνώση ότι καθένας τους γνώριζε ή/και κατείχε αυτό το αρχείο, χωρίς να το χρησιμοποιούν υπηρεσιακά. Εξάλλου, ο ισχυρισμός ότι «ήταν προϊόν εγκλήματος», ισχυρισμός που έχει ήδη καταρριφθεί παντελώς, ουδόλως εξηγεί την συνειδητή επιλογή του Ε. Βενιζέλου να κρατήσει και να διαφυλάξει στην προσωπική του κατοχή το συγκεκριμένο αντικείμενο: εάν έτσι πίστευε, περιγράφει τον εαυτό του ως πρόσωπο το οποίο αποδέχεται στην κατοχή του προϊόντα εγκλήματος; Ποιος ο λόγος να τα κρατήσει στην κατοχή του και να μην τα διαβιβάσει, αρμοδίως, στον Εισαγγελέα, όπως κάθε υπάλληλος υποχρεούται να πράξει;» 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Άδεια από το ΕΣΡ στο One Channel

17/09/2019 - 18:11 - Την οριστική άδεια στο τηλεοπτικό κανάλι One Channel της εταιρείας "Alter Ego" ιδιοκτησίας Βαγγέλη...

Κατά του Ν/Σ για τις εξορύξεις οι Οικολόγοι Πράσινοι

17/09/2019 - 18:03 - «Απαράδεκτη η διάταξη για κρατικές επιδοτήσεις εξορύξεων στο νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο»,...

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος - ρεκόρ (vid)

17/09/2019 - 18:00:00 -

Η Τσουρή επιστρέφει στις πισίνες για την ΑΕΚ

17/09/2019 - 17:56:20 -

Τα best seller βιβλία της εβδομάδας

17/09/2019 - 17:56:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ

Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ


Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές συμμετοχές της διεθνώς οργανώνει η Γερμανία ως Τιμώμενη Χώρα «Άναψαν οι μηχανές» για την 85η ΔΕΘ που θα...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η ΕΕ Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η...

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάτι που της επιτρέπει να καθορίζει...

Νέα Τεχνολογίας Huawei: Παρουσιάστηκαν τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro Huawei: Παρουσιάστηκαν τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro

Η παρουσίαση της Huawei τελείωσε και μας έφερε την τέλεια ναυαρχίδα για τους λάτρεις της φωτογραφίας και ένα...

Κύπρος - Ειδήσεις Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων

  Το κυπριακό πρόβλημα θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων όχι με σχέση...

Ειδήσεις υγείας Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη

Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μικρή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους με...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο Markopoulo Park Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο...

Όλοι οι δρόμοι την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οδηγούν στον Ιππόδρομο Αθηνών, Markopoulo Park, όπου ο...

Νέα για αυτοκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες! Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες!Επιλέξαμε ορισμένες από τις φωτογραφίες...

Αγροτικά Νέα Επιστροφή του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο εξετάζει το ΥπΑΑΤ Επιστροφή του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο...

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής...

Πολιτιστικά Νέα Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη Φλώρινα (video) Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη Φλώρινα (video)

Εντυπωσιακά ευρήματα που «μαρτυρούν τον πλούτο, την αριστοκρατική καταγωγή, τον ηρωικό χαρακτήρα και τον...

Εκπαιδευτικά Νέα  Νέα ηλεκτρονική Αίτηση σε Λειτουργούντα τμήματα ΕΠΑΛ Νέα ηλεκτρονική Αίτηση σε Λειτουργούντα τμήματα ΕΠΑΛ

Οι μαθητές/τριες οι οποίοι είχαν δηλώσει προτίμηση για ολιγομελή τμήματα ΕΠΑ.Λ.  παραμένουν στην ηλεκτρονική...

Τουρισμός - Ειδήσεις H λίμνη που έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για… υποβρύχιες selfie H λίμνη που έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για…...

Είναι ασυνήθιστο μία λίμνη να έχει… λογαριασμό στο Instagram, όμως η Umbul Ponggok αποτελεί λαμπρή και...

Επιστήμη - ειδήσεις Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης (video) Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης...

Διεθνής ομάδα αστρονόμων 6 χωρών ανακάλυψε ένα άστρο νετρονίων (pulsar) με τη μεγαλύτερη μάζα που έχει ποτέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης "να είναι χαρούμενοι" Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης...

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία υποχρεώνει επισήμως τους κατοίκους της "να είναι χαρούμενοι"...