Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης

🕔30/06/2019 - 13:56

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο σε κόμματα που δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο την επόμενη ημέρα

«Ισχυρή εντολή» για μια ισχυρή, σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών, ζήτησε, μιλώντας στην κεντρική πλατεία των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την «πολιτική αλλαγή, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος», ζήτησε, απευθυνόμενος σε πολίτες, στην, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε, παράλληλα, ότι σε αυτή τη συγκυρία «δεν υπάρχει περιθώριο» για ψήφο σε κόμματα, που «δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα την επόμενη μέρα», όπως, επίσης και για «ψήφο οργής» και κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν μαζικά στις κάλπες, προσθέτοντας: «Δε δικαιολογείται καμία αποχή, ούτε δικαιολογείται προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος».

«Το τελευταίο που θα ακούσετε από μένα θα είναι ψεύτικες υποσχέσεις και ανέξοδες δεσμεύσεις για πράγματα, τα οποία δε θα γίνουν την επόμενη μέρα» είπε συμπληρώνοντας: «Αυτά τα οποία σας λέμε θα γίνουν πράξεις την επόμενη μέρα. Η μείωση των φόρων θα γίνει πράξη. Οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας θα γίνουν πράξη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, σε μεταξύ τους συζητήσεις, οι νέοι του ζήτησαν να δημιουργηθούν νέες δουλειές και απευθύνοντάς του συχνά τη φράση: «Κυριάκο, φτιάξε κράτος». «Φτιάξε κράτος, γιατί σήμερα, όλοι γνωρίζουν, ότι το κράτος είναι ο μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας. Όχι κατ' ανάγκη γιατί δεν έχουμε άξιους και ικανούς δημόσιους υπαλλήλους, το αντίθετο θα έλεγα» είπε και συνέχισε: «Έχουμε εξαιρετικούς δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι όμως είναι παγιδευμένοι στα γρανάζια μιας τραγικής γραφειοκρατίας και δυστυχώς ταλαιπωρούνται πολίτες και επιχειρήσεις, εκεί που μπορούμε την επόμενη μέρα να κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο απλά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε, ότι με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και «με απλές ψηφιακές εφαρμογές από το κινητό τηλέφωνο» θα μπορούν να λυθούν πολλά από τα ζητήματα, χωρίς επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες και χωρίς ταλαιπωρία. «Αυτά, λοιπόν, τα απλά πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε πράξη την επόμενη μέρα. Με μια αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία θα έρθει με θάρρος, με ταχύτητα και με σχέδιο να αλλάξει τον τόπο και να τον βάλει σε μια διαφορετική ρότα. Επαναλαμβάνω όμως ότι για να γίνουν αυτά χρειαζόμαστε και χρειάζομαι προσωπικά, μια ισχυρή εντολή».

Εκφράζοντας την αγάπη του για τη Χαλκιδική και ενθυμούμενος ότι σε ηλικία δώδεκα ετών έκανε τις πρώτες του διακοπές στην κατασκήνωση της ΧΑΝ στον Άγιο Νικόλαο, ανέφερε ότι οι δημότες της περιοχής του θύμισαν ότι πριν από τριάντα χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μιλήσει στα Ν. Μουδανιά, από ένα μπαλκόνι, λίγα μέτρα πιο πάνω από την παραλία.

«Πετύχαμε τότε μια πολύ μεγάλη εκλογική νίκη σε τρεις αλλεπάλληλες εκλογές. Οι προκλήσεις σήμερα είναι διαφορετικές, αλλά υπάρχουν και ομοιότητες» είπε και συνέχισε: «Οι ομοιότητες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο τόπος την επόμενη μέρα από την 7η Ιουλίου, θα χρειαστεί να έχει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Γιατί μόνο μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί γρήγορη λήψη αποφάσεων, αποτελεσματικότητα και έμφαση σε αυτό που είναι το πραγματικό ζητούμενο σήμερα, που δεν είναι άλλο από τη γρήγορη ανάπτυξη».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα εξακολουθήσει να περιοδεύει για να μεταφέρει «το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, την οποία τόσο έχει ανάγκη ο τόπος» μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, που θα κάνει την τελευταία κεντρική προεκλογική ομιλία του, στη Θεσσαλονίκη. «Είναι υποχρέωση μου να κλείσω τον προεκλογικό μας αγώνα στη Μακεδονία και ελπίζω να είστε εκεί για να μετατρέψουμε αυτή τη συγκέντρωση σε μια γιορτή δημοκρατίας, αλλά κυρίως σε μια γιορτή ενότητας για όλους τους Έλληνες».

Όπως είπε, οι ψηφοφόροι θα έχουν τον τελικό λόγο στις εκλογές και τη δύναμη να αποφασίσουν για τη χώρα και τους κάλεσε να πάρουν «ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά» τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. «Εμείς σιγά-σιγά τελειώνουμε τη δική μας τη δουλειά. Μας έχετε δει μας έχετε ακούσει. Ξέρετε τα προγράμματα μας, δεν πιστεύετε αυτούς οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να διαστρεβλώνουν τις δικές μας θέσεις, αντί να απολογούνται για όλα τα δεινά, τα οποία έχουν επισύρει στον τόπο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η δύναμη, λοιπόν περνάει σε σας. Στις 7 Ιουλίου, θέλω να σας ζητήσω, να πάρετε ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά τις τύχες του τόπου στα χέρια σας. Να σας ζητήσω να υπάρχει μαζική συμμετοχή, δε δικαιολογείτε καμία αποχή, ούτε δικαιολογείται προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η ΝΔ πέτυχε μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, με «τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει πετύχει κόμμα σε ευρωεκλογές», αλλά κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην επαναπαυτούν μέχρι τις εκλογές. «Η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Και πρέπει το βράδυ της 7ης Ιουλίου όταν θα έχει μετρηθεί και το τελευταίο ψηφοδέλτιο να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι η χώρα αποκτά μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Γι' αυτό ζητώ μαζική συμμετοχή, απ' όλους, καταπολέμηση της αποχής». «Ζητώ επίσης από τους συμπολίτες μας, που επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές να στηρίξουν μικρότερα κόμματα, να αναλογιστούν και πάλι τις επιλογές τους και τις ευθύνες τους» συνέχισε και πρόσθεσε: «Και να γνωρίζουν ότι σήμερα δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο σε κόμματα, τα οποία την επόμενη μέρα δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα, όπως επίσης, εκτιμώ, ότι δεν υπάρχει περιθώριο πια για ψήφο οργής. Θεωρώ ότι η περίοδος της οργής έχει περάσει πια, τώρα είμαστε στην περίοδο της περισυλλογής και της συγκρατημένης αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περίοδο που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, με την «εντολή» και με τη «δέσμευση» να κάνει «το κόμμα, παράταξη» και τόνισε ότι η ΝΔ κατάφερε να διεκδικήσει αποτελεσματικά μια εκλογική επιτυχία και να ανεβάσει τα ποσοστά της. «Το κάναμε, γιατί αλλάξαμε τη ΝΔ, μένοντας σταθεροί στις παραδοσιακές αρχές και αξίες μας», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι αλλαγές έγιναν και στο «μπόλιασμα» της με νέο στελεχιακό δυναμικό και στον προγραμματικό της λόγο, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολίτες και πρόσθεσε: «Χαίρομαι, γιατί αυτός ο πολιτικός λόγος, ο ρεαλιστικός, ο μετριοπαθής, ο σοβαρός, βρίσκει ανταπόκριση σήμερα σε μια ελληνική κοινωνία, που ταλαιπωρημένη μετά από δέκα χρόνια κρίσης αναζητά ένα καλύτερο αύριο».

«Είμαι σίγουρος, ότι με τη δική σας στήριξη, σε μια εβδομάδα από τώρα, το βράδυ της 7ης Ιουλίου, θα γιορτάσουμε, όχι μόνο γιατί θα μου κάνετε ένα δώρο για την ονομαστική μου εορτή, αλλά, κυρίως, γιατί θα κάνετε, θα κάνουμε, ένα δώρο στην Ελλάδα μας. Θα πούμε χρόνια πολλά στην Ελλάδα, χρόνια καλά στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την ευχή του δημάρχου Προποντίδας Μ. Καρρά να γίνει «πρωθυπουργός», ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι η διατύπωση της ευχής θα πρέπει να είναι, να γίνει «καλός πρωθυπουργός». «Το ζήτημα δεν είναι να φτάσεις στην καρέκλα, το ζήτημα είναι τι θα κάνεις αφού πάρεις στην εξουσία» είπε προσθέτοντας ότι θα είναι η «μεγαλύτερη τιμή» για τον ίδιο, αν γίνει πρωθυπουργός, να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προσδοκίες των πολιτών.

Την επόμενη μέρα, είπε, εάν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα δώσει «πολύ μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στην αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού», ώστε «απαλλαγμένοι από την περιττή γραφειοκρατία» να υπηρετήσουν καλύτερα τους δημότες. Ευχαρίστησε το δήμαρχο για την υποδοχή και για τα θερμά του λόγια και συνεχάρη τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. «Να γνωρίζει, ότι την επόμενη μέρα θα είμαι αρωγός του και θα είναι αρωγός μας, στην προσπάθεια την οποία θα καταβάλουμε να βάλουμε τον τόπο σε τάξη και να τον οδηγήσουμε σε μια ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά».

 

«Πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα»

Αργότερα, από τον Πολύγυρο και την Αρναία, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η ενότητα την επόμενη μέρα πρέπει να διασφαλιστεί σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο» και ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να δώσουν στις εκλογές «ισχυρή εντολή» για μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, με προοπτική τετραετίας. «Χρειαζόμαστε το βράδυ της 7ης Ιουλίου μια ισχυρή εντολή. Γιατί η επόμενη μέρα δε θα είναι εύκολη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει την επομένη των εκλογών «να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι θα έχουμε μια κυβέρνηση τετραετίας, μια κυβέρνηση σταθερή και αποφασισμένη».

 «Όλοι μας δίνουμε τον αγώνα από την πρώτη γραμμή» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ζητάμε ισχυρή εντολή για να οδηγήσουμε με αυτοπεποίθηση τη χώρα, την επόμενη μέρα, σε ένα δρόμο σταθερότητας και ανάπτυξης. Γι αυτό και ζητώ μαζική συμμετοχή στις κάλπες της επόμενης Κυριακής».

 «Αν έχω μια υποχρέωση, είναι να ενώσω τους Έλληνες μετά από τέσσερα χρόνια διχασμού, πόλωσης, οξύτητας και φτώχειας. Και αυτή η ενότητα του λαού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμένα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Έχω υποχρέωση, εφόσον με εμπιστευτείτε, την επόμενη μέρα, να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνο αυτών που ψήφισαν τη ΝΔ. Σε αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας θέλω να είστε όλοι μαζί μου. Η νίκη της ΝΔ είναι νίκη της φωτεινής Ελλάδας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και κάλεσε τους ψηφοφόρους σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες. «Δεν αντέχουμε άλλη μια τετραετία στασιμότητας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η μεσαία τάξη, την οποία ο κ. διέλυσε ο Τσίπρας συστηματικά, υπερφορολογώντας την, για να δημιουργήσει πλεονάσματα, να μοιράζει επιδόματα δεξιά και αριστερά, δεν αντέχει άλλο αυτή την πολιτική. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους για όλες τις Ελληνίδες για όλους τους Έλληνες. Αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη δέσμευση».

 «Μας εμπιστεύονται και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τη ΝΔ, και πρόσθεσε: «Αλλά είναι σημαντικό την επόμενη μέρα να πάω στην Ευρώπη με μια ισχυρή εντολή να διαπραγματευτώ για λογαριασμό όλων σας, κρίσιμα ζητήματα που θα βρούμε μπροστά μας. Πάρτε για παράδειγμα την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027, σημαντικά κονδύλια. Ποιον θέλετε να διαπραγματευτεί την ΚΑΠ; Τον απερχόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος το μόνο που απέφερε είναι ένα τρίτο μνημόνιο 100 δισ. ευρώ, ή έναν αξιόπιστο συνομιλητή του ΕΛΚ, ο οποίος ενισχυμένος, θα πάει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί για τα δίκαια των Ελλήνων αγροτών, που τόσο χρειάζονται τη στήριξη της Ευρώπης σήμερα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση η μείωση της φορολογίας για να πάρει μπροστά η «μηχανή» της οικονομίας και να στηριχθεί και το κοινωνικό κράτος και οι δημόσιες υποδομές. Αναφέρθηκε και σε πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ και στην προσφορά τους στον τόπο και πρόσθεσε: «Δώστε μας, λοιπόν, τη δύναμη την επόμενη μέρα, τη δυνατότητα να εκλέξουμε δύο βουλευτές εδώ στη Χαλκιδική» είπε και συνέχισε : «Δώστε μου εντολή για να προχωρήσω αποφασιστικά, για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν αντέχουμε άλλες περιπέτειες».

«Και τον αγώνα για την Μακεδονία για την προώθηση και τη στήριξη της πραγματικής ελληνικής Μακεδονίας θα τον δώσουμε, όσο ισχυροί είμαστε την επόμενη μέρα, με υπευθυνότητα και επιχειρήματα» συνέχισε, μιλώντας σε πολίτες στην Αρναία, ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε: «Μη χαραμίσετε την ψήφο σε μικρά κόμματα, τα οποία έρχονται και πουλούν ένα ψεύτικο εθνικισμό. Στηρίξτε τη μόνη πατριωτική δύναμη, η οποία μπορεί να σταθεί με υπευθυνότητα την επόμενη μέρα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

 

Η επένδυση στα μεταλλεία θα προχωρήσει

Ο κ. Μητσοτάκης στην Αρναία μίλησε για την ανάγκη της «επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης των μεταλλείων της περιοχής» και ξεκαθάρισε τη θέση του, ότι η επένδυση χρυσού, εάν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προχωρήσει και θα «ολοκληρωθεί», αλλά χωρίς «καμία έκπτωση» ως προς την περιβαλλοντική προστασία.

«Ο δήμος σας διχάστηκε στο παρελθόν και διχάστηκε κι από κάποιους οι οποίοι σκόπιμα επιδίωξαν τον διχασμό και ανήγαγαν μια επένδυση, με τα πολλά καλά της και τα όποια αρνητικά της, ως πολιτικό σύμβολο. Αυτοί που πλήρωσαν τελικά τη νύφη, ήσασταν πρώτα από όλα εσείς. Σας αξίζει ένα καλύτερο αύριο την επόμενη μέρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί, εντός και εκτός της χώρας, για τη σημασία της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στην περιοχή και επεσήμανε, ότι η εμπειρία χωρών «με πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία», όπως των σκανδιναβικών χωρών, του Καναδά και της Αυστραλίας, έδειξε ότι με την αξιοποίηση της πιο προηγμένης τεχνολογίας είναι δυνατή η εξόρυξη χρυσού, με τρόπο ώστε να είναι «όσο το δυνατόν πιο φιλική, προς το περιβάλλον».

«Και αυτή είναι η δική μου προσδοκία. Δε θα κάνουμε καμία έκπτωση στους περιβαλλοντικούς όρους. Καμία. Καμία. Από την άλλη όμως δε θα επιτρέψω, για πολιτικούς λόγους για κομματικούς λόγους, μια επένδυση η οποία δίνει ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, να φυτοζωεί και να οδηγηθούν συμπολίτες μας στην ανεργία, επειδή κάποιοι επέλεξαν στο δικό σας το κεφάλι να κάνουν πολιτική» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Και από την επόμενη μέρα έχω δώσει ρητές εντολές, στους υπουργούς μας που θα χειριστούν τα σχετικά χαρτοφυλάκια, να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε η επένδυση αυτή να ολοκληρωθεί, να δώσει δουλειές και βέβαια προστιθέμενη αξία και έσοδα στην περιοχή, με έναν τρόπο όπως σας είπα που δεν θα κάνει καμία απολύτως έκπτωση στην προστασία του περιβάλλοντος, γιατί αυτό για μένα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η εταιρία που διαχειρίζεται τα μεταλλεία, «αν δεν υπήρχε η προοπτική της πολιτικής αλλαγής, θα ήδη είδε φύγει οριστικά» και ότι «θα είχε κλείσει», γιατί, όπως είπε, «έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από παλινωδίες» και συνέχισε: «Εν πάση περιπτώσει, όποιος επενδύει σε αυτή τη χώρα πρέπει να γνωρίζει ότι το άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο είναι μαύρο. Αυτά μπορεί να κάνει, αυτά απαγορεύεται να κάνει και θα ελεγχθεί για αυτά τα οποία δεσμεύεται ότι θα κάνει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ,ακόμη, ότι με «καταργημένη» την επένδυση αυτή «η επιβάρυνση για το περιβάλλον θα είναι μεγαλύτερη», λέγοντας, επίσης, ότι μια «σοβαρή, εισηγμένη» εταιρία «δε θα είχε κανένα λόγο να πάρει το ρίσκο εκπτώσεων» της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

 «Κατά συνέπεια, εμείς θα προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε μιλήσει για την ανάγκη η επένδυση αυτή να είναι μια επένδυση - σημείο αναφοράς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου συνολικά στη Β. Ελλάδα, θα την υλοποιήσουμε με απόλυτη προστασία στο περιβάλλον, αλλά και με σεβασμό στη βιώσιμη ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας και στην ιστορική παράδοση μιας περιοχής, όπου οι παππούδες σας και οι πατεράδες σας ζούσαν από τα μεταλλεία».

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του στην Αρναία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ένας νεαρός, απόφοιτος λυκείου, ο οποίος πέρασε φέτος στο πανεπιστήμιο του εξέφρασε την ανησυχία του για φαινόμενα ανομίας, που παρατηρούνται σε χώρους των πανεπιστημίων, για «μπαχαλάκηδες και εμπόρους ναρκωτικών» στους χώρους των ΑΕΙ και πρόσθεσε : «Του λέω, λοιπόν, ότι το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης μας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην προσωπικότητα του αρχαίου φιλοσόφου Αριστοτέλη - το όνομα του οποίου φέρει ο δήμος - λέγοντας ότι κατατάσσεται παγκόσμια ως ο πρώτος των φιλοσόφων και ότι είναι σημαντικές οι αριστοτελικές αξίες, ως «τεράστια προίκα» και για το σήμερα, η σημασία του μέτρου, της ισορροπημένης ζωής, της ατομικής προσδοκίας.

Συμπλήρωσε, ότι σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές μπορούν να γίνουν πολλά για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων, για την καλύτερη διασύνδεση με το Άγιο Όρος, για την τουριστική ανάπτυξη.

 

«Απελευθέρωση των υγειών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας»

Μιλώντας, νωρίτερα, στον Πολύγυρο ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ένα πρόγραμμα «απελευθέρωσης των υγειών δυνάμεων της Ελλάδος, των υγειών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας».

 «Θα σαρώσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία εμποδίζουν τον κάθε επιχειρηματία από το μικρό μαγαζί της γειτονιάς μέχρι τη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση από το να επενδύσουν στον τόπο.» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα απαιτήσω όμως από τους επιχειρηματίες και δη από τους μεγάλους εργοδότες της Χαλκιδικής, σε αντάλλαγμα, για τη διευκόλυνση που τους παρέχω - χαμηλότεροι φόροι, βοήθεια στις αδειοδοτήσεις, βοήθεια στη ρευστότητα - θα σέβονται τους εργαζόμενους και δε θα τους εκμεταλλεύονται».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τη σημασία που δίνει η ΝΔ στην παιδεία. «Εμπιστευόμαστε τους δασκάλους τους καθηγητές τους διευθυντές στο σχολείο θα τους δώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία» είπε, ενώ ιδιαίτερα για την ειδική αγωγή πρόσθεσε : «Το πρόγραμμα μας για την παιδεία βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την ειδική αγωγή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η επιτάχυνση της ανάπτυξης θα φέρει περισσότερους πόρους για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Σε συνομιλία που είχε στον Πολύγυρο με δημόσιο υπάλληλο, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η αξιολόγηση που θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο τομέα δεν θα είναι τιμωρητική, αλλά «πρωτίστως μια μέθοδος επιβράβευσης των άξιων, στους οποίους κάποια στιγμή πρέπει κάποιος να τους πει και ένα μπράβο για τη δουλειά που κάνουν, και να τους δώσει μια δυνατότητα να έχουν μια καλύτερη πορεία στη δημόσια διοίκηση».

Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, στον Πολύγυρο, ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος και αργότερα στην Αρναία ο νέος δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Στέλιος Βαλλιάνος και του ευχήθηκαν επιτυχία στις εκλογές. Στον Πολύγυρο ήταν παρών και χαιρέτισε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Σε υποδεχόμαστε στη Χαλκιδική, εδώ στη Μακεδονία, τη μία και μόνη Μακεδονία, ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σε πολύ λίγο καιρό θα σε υποδεχθούμε ως αυτοδύναμο πρωθυπουργό, σε μια περήφανη και ισχυρή Ελλάδα» είπε απευθυνόμενος τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στον περιφερειάρχη χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή και αποκάλυψε, ότι η σύζυγος του γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια της σήμερα, αλλά ο ίδιος όφειλε να την αποχωριστεί για λίγο για να έρθει να μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.

 

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019: Οι καλύτερες στιγμές του Νικ Καλάθη (photos+video)

10/09/2019 - 13:20:52 -

Πλήρης ταύτιση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για το Κυπριακό

10/09/2019 - 13:19 - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε σήμερα, Τρίτη 10...

Google: Με 5 ευρώ αποκτάς πρόσβαση σε πλήθος επί πληρωμή εφαρμογών και παιχνιδιών για το Android smartphone σου

10/09/2019 - 13:17:55 -

Εγκρίθηκε ο διορισμός των Ν. Ταχιάου και Ν. Κουρέτα στην Αττικό Μετρό

10/09/2019 - 13:04 - Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός του Νίκου Ταχιάου και...

Οι νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

10/09/2019 - 12:37 - Για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Νέα Κεντροαριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας και… Οικολογία-Ανάπτυξη- Στήριξη

Η Νέα Κεντροαριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας και… Οικολογία-ΑνάπτυξηΦώτης Κιζάκης Ποιος θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας της νέας εποχής; Πως θα προσεγγίσει η...

Δείτε όλο το άρθρο
ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία προς ένα δυναμικό και ρηξικέλευθο συνέδριο;

ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία προς ένα δυναμικό και ρηξικέλευθο συνέδριο;Νίκος Αλατάς Την 26η του Μάη στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια εξαιρετικά «βαριά»...

Δείτε όλο το άρθρο
Το δικαίωμα στη στέγη

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Η αγγελία κυκλοφόρησε πρόσφατα σε προάστιο της βορειοανατολικής Αττικής: γκαρσονιέρα πρώτου ορόφου ενοικιάζεται στην τιμή των...

Δείτε όλο το άρθρο
3ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος –Ο γύρος της Θύμαινας με 18χλμ κολύμβησης

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Μία εξαιρετική αθλητική διοργάνωση, που ταυτόχρονα προβάλλει και το νησί, θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Rass για το Action24 (5-7-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ για τις εκλογές της Κυριακής δείχνει ακόμη μια δημοσκόπηση . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που έγινε από την... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
«Έσπασε τα κοντέρ» η χθεσινή επισκεψιμότητα της 84ης ΔΕΘ

«Έσπασε τα κοντέρ» η χθεσινή επισκεψιμότητα της 84ης ΔΕΘ


Κορύφωση της κίνησης και του ενδιαφέροντος το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης. Εντυπωσιακή η χθεσινή συναυλία της Ελένης Φουρέιρα. Το δεύτερο...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση παράδοσης ρωσικών πυραύλων S-400 Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση παράδοσης ρωσικών...

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας ρωσικών...

Νέα Τεχνολογίας Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στο Λουτράκι Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στο Λουτράκι

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι...

Κύπρος - Ειδήσεις Συνεργασία ΟΗΕ με Ε/κ και Τ/κ πλευρά για το συμβάν στη Λύση Συνεργασία ΟΗΕ με Ε/κ και Τ/κ πλευρά για το συμβάν στη Λύση

Τα Ηνωμένα Εθνη συνεργάζονται με τις δύο πλευρές για το ζήτημα που προέκυψε με την υποστολή της τουρκικής...

Ειδήσεις υγείας Κικίλιας: Λιγότερο από 5 μήνες θα διαρκούν οι διαδικασιές προσλήψεων στα νοσοκομεία Κικίλιας: Λιγότερο από 5 μήνες θα διαρκούν οι διαδικασιές...

Τη δέσμευση του ότι οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς εξέφρασε σήμερα ο...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Πρωταγωνιστής της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα» θα γίνει μπαμπάς – Η ανακοίνωση στο Instagram Πρωταγωνιστής της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα» θα γίνει...

H αποκάλυψη έγινε με μια φωτογραφία κι ένα μήνυμα στο Instagram.

Νέα για αυτοκίνηση MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις γραμμές! MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις...

MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις γραμμές! Έχετε βγάλει μαχαίρια και τα ακονίζετε...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Πέθανε ο  φωτογράφος του «Tank Man» Πέθανε ο φωτογράφος του «Tank Man»

Ο Αμερικανός φωτογράφος Τσάρλι Κόουλ, δημιουργός μιας από τις διάσημες εικόνες του άγνωστου διαδηλωτή που...

Εκπαιδευτικά Νέα Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής  κυκλωμάτων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής κυκλωμάτων που διακινούσαν...

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Παραεμπορίου της Διεύθυνσης...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας (video) Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο...

Την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, ο οποίος βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη...

Ξεχωριστές ειδήσεις Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross

Τέσσερις θεατές χρειάστηκε να νοσηλευτούν.