Κ. Μητσοτάκης: Να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση

🕔01/02/2018 - 19:35

Να απαλλαγεί η χώρα από την «χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τη Μεταπολίτευση» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που έκανε λόγο για «ξεκάθαρο σχέδιο» της ΝΔ, με την ονομασία «δεύτερη ευκαιρία» και στόχο να σταθούν οι άνθρωποι και πάλι στα πόδια τους.

Όπως είπε, μιλώντας στους κατοίκους στη Βάρδα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Ηλείας, «το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μπορεί καταρχάς να ενισχυθεί μόνο μέσα από μια στοχευμένη πολιτική μείωσης φόρων και εισφορών. Μείωση στον ΕΝΦΙΑ, στη φορολογία εισοδήματος και στις επιχειρήσεις, για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι στηρίζουμε την  πραγματικά υγιή επιχειρηματικότητα».

«Από εκεί και πέρα τα ζητήματα των χρεών προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και του συνολικού βάρους των οφειλών των Ελλήνων προς το Κράτος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Για πρώτη φορά τα χρέη στην Εφορία ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ που είναι αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο «ξεκάθαρο σχέδιο» της Ν.Δ. που ονομάζεται «δεύτερη ευκαιρία», υπογράμμισε πως έχει στόχο να ξανασταθούν οι άνθρωποι στα πόδια τους. «Το πιο σημαντικό για μας είναι να μπορέσουμε να βάλουμε την οικονομία σε μία ουσιαστική αναπτυξιακή τροχιά. Και αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει. Και δεν μπορεί να το κάνει, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα για φύγει από το αδιέξοδο. Και μόνο με αυτό τον τρόπο, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο, για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της σημερινής μιζέριας και ανέχειας που μαστίζει όλη την Ελλάδα και εδώ, την περιοχή τη δική σας» είπε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο Κουρτέσι όπου επισκέφθηκε θερμοκήπιο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες οι οποίοι και του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σήμερα. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και τα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη και την Αμαλιάδα, όπου συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι του τόνισαν τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά, αλλά και τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει η υψηλή φορολόγηση. «Με ρώτησε κάποιος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «αν θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Του απάντησα: Άλλος σου είπε ότι θα σου καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Εγώ δεν θα σου πω ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Θα σου πω ότι θα τον μειώσω κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια».

«Αυτά μπορούμε να σας τα υποσχεθούμε. Ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα σας δώσουμε. Ό,τι σας πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, θα είναι μελετημένο, κοστολογημένο και θα το κάνουμε πράξη. Και είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας στήριξη και με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον τόπο από αυτό το αδιέξοδο, να τον οδηγήσουμε και πάλι στην ελπίδα» ανέφερε.

Αργότερα, μιλώντας από τον Πύργο Ηλείας, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνησης με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την οικονομία.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «αντί να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, επέλεξε την μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος. Αντί να ενώσει δυνάμεις για να πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση, επεδίωξε να διχάσει την ελληνική κοινωνία».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «κάνουν μικροπολιτική με τα μεγάλα εθνικά ζητήματα και κρύβουν συστηματικά την αλήθεια». Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας αντί να βελτιώσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και να πάει ένα βήμα παραπέρα τις εθνικές επιδιώξεις, είναι έτοιμος να κάνει βήματα πίσω».

Επανέλαβε, δε, ότι η λύση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και επέμεινε ότι «δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς». «Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και δεν θα γίνουμε συνεργοί σε μια μεθόδευση που πληγώνει τη χώρα και την ψυχή των Ελλήνων», συνέχισε ο ίδιος.

Για τα συλλαλητήρια, ανέφερε ότι «εμείς σεβόμαστε και όσους επιλέξουν να πάνε, και όσους επιλέξουν να μην πάνε» και πρόσθεσε ότι «αυτό που δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό, είναι να βγαίνει το παρακράτος του Ρουβίκωνα, να απειλεί με επεισόδια και η κυβέρνηση να κοιτάζει απαθής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι απέτυχε. «Μπορεί να έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών, αλλά έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων», συμπλήρωσε και είπε πως «στον επαγγελματία από τον Πύργο θα αυξήσουν τις εισφορές. Στον αγρότη από την Αμαλιάδα θα αυξήσουν το φόρο. Στον συνταξιούχο από τη Γαστούνη θα κόψουν τη σύνταξη. Αλλά στους ιδιοκτήτες καζίνο οι φόροι θα μειωθούν. Αυτά θα κρίνει ο λαός και θα τους στείλει όλους μαζί σπίτι του».

Την ίδια στιγμή, δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει τους φόρους. «Ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, οι φόροι μερισμάτων, οι ασφαλιστικές εισφορές, θα μειωθούν. Όχι μόνο για να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών, αλλά για να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί η οικονομία», διευκρίνισε.

Επανέλαβε εξάλλου ότι απολύσεις δεν θα γίνουν, αλλά θα υπάρχει αξιολόγηση. «Για να ξέρουμε πού πηγαίνει και τι τόπο πιάνει το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Και για να επιβραβεύονται οι πολλοί άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι που σήμερα ασφυκτιούν σε ένα καθεστώς ισοπέδωσης προς τα κάτω», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος σε ζητήματα ασφάλειας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έβαλε επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανομίας στα Πανεπιστήμια τον κ. Παρασκευόπουλο, που η πρώτη του δουλειά ως υπουργού ήταν να ανοίξει τις φυλακές βγάζοντας τους μισούς εγκληματίες έξω».

Δεσμεύτηκε επίσης ότι το άσυλο «θα αποκατασταθεί στην πραγματική του έννοια» και ότι η αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει στο πανεπιστήμιο όποτε παραβιάζεται ο νόμος. Το χρωστάμε στους φοιτητές μας, στους καθηγητές, στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, σε όλους τους Έλληνες.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Μάνος: «Ξέρω που ήρθα, μεγάλη πρόκληση ο Άρης»

12/08/2020 - 23:56:55 -

Ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο η Γαλλία

12/08/2020 - 23:42 - Ανησυχία εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής...

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με την υπουργό Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας

12/08/2020 - 23:11 - Τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας, Φλoράνς Παρλί (Florence Parly),...

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τον Α. Φατάχ αλ Σίσι και τον Ε. Μακρόν

12/08/2020 - 20:25 - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για τις εξελίξεις στην...

Για αμήχανο διάγγελμα με επικοινωνιακά υπονοούμενα κάνει λόγο το ΜέΡΑ25

12/08/2020 - 20:16 - Κριτική στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, (δείτε εδώ) άσκησε το ΜέΡΑ25,...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, γιατί σύντομα θα μας εκδικηθεί

Γιάννης Μαγκριώτης

Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί και η εύκολη αισιοδοξία, είναι εξίσου επικίνδυνες συμπεριφορές με την εύκολη και διαρκή απαισιοδοξία. Ο Έλληνας υπουργός...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Το ματς του θανάτου – Ουκρανία 1942: Ο αετός του Γ΄ Ράιχ «ξεπουπουλιάζεται» στο γήπεδο

Tην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη, υπήρξαν περιπτώσεις που οι ναζί ενθάρρυναν τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων για τους δικούς τους...

Δείτε όλο το άρθρο
2 Aυγούστου: Παγκόσμια ημέρα Ολοκαυτώματος των Ρομά – Kοίτα να μην ξεχάσεις / Ντικ τενά μπιστρέ

Πάνω από 500.000 θύματα είχαν οι Ρομά κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη. Η επιλογή της 2 Αυγούστου και μάλιστα με πολλά χρόνια...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάλυση για Τουρκία: Αυτά που αλλάζουν μετά το Καστελλόριζο

Η επιλογή της Τουρκίας ν’ αναστείλει και ενδεχομένως να ματαιώσει το σχέδιο για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αποτελεί ηχηρή...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ-Helexpo τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ

Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ-Helexpo τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ


Η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας ξεπερνά κάθε οικονομική διάσταση και στο πλαίσιο αυτό η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Σεπτέμβριο. Όμως ο...


Δείτε θέμα και σχόλια