Κόντρες για διάταξη για τους τραπεζίτες στη συζήτηση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

🕔05/11/2019 - 11:52

«Τροποποιούμε αμφιλεγόμενες διατάξεις», υποστήριξε οι υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας - Σκληρές ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ

Ξεκίνησε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής η συζήτηση σχετικά με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους εισηγητές των κομμάτων, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την ακρόαση φορέων και τη συζήτηση των άρθρων. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την προσεχή εβδομάδα.

Ανοίγοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, είπε ότι «σήμερα ερχόμαστε να τροποποιήσουμε αμφιλεγόμενες διατάξεις των Κωδίκων, οι οποίες προκάλεσαν, το προηγούμενο διάστημα, έντονες αντιδράσεις, τόσο στον νομικό κόσμο όσο και στο ευρύτερο σύνολο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε, επίσης, ότι «θέλουμε αυτές οι αλλαγές να ανταποκρίνονται και στις προτεραιότητες που έχει θέσει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ για την αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών και την εναρμόνιση του νέου Ποινικού Κώδικα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών» και τόνισε ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που επεξεργάστηκε τον νέο Ποινικό Κώδικα είναι κατά βάση η ίδια, η οποία είχε κληθεί να τροποποιήσει τις αστοχίες στην προηγούμενη φάση. «Είναι, λοιπόν, οι αλλαγές προϊόν σοβαρού επιστημονικού διαλόγου, στο πλαίσιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ελήφθησαν, δε, υπόψη όλες οι απόψεις της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, η αρθρογραφία επιφανών νομικών προσωπικοτήτων και οι τοποθετήσεις και εισηγήσεις των Δικαστικών Ενώσεων και των Δικηγορικών Συλλόγων», είπε ο κ. Τσιάρας, επισημαίνοντας ότι η ψήφιση των Κωδίκων παραμονές των εκλογών «ακρωτηρίασε, ως πρακτική, τον πραγματικό διάλογο και την ανταλλαγή επιχειρημάτων, με αποτέλεσμα να διαπιστώνεται σήμερα η ανάγκη αλλαγών».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, διατύπωσε τη θέση ότι οι τροποποιήσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον Ποινικό Κώδικα κινούνται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης και συνεχίζουν τον φαύλο κύκλο της κακουργιοποίησης πλημμεληματικών συμπεριφορών. «Η παθογένεια του νομικού συστήματος που δημιουργούσε τον φαύλο κύκλο και στο σωφρονιστικό σύστημα, ήταν η τεράστια κακουργιοποίηση πλημμεληματικών αδικημάτων. Η χώρα μας είχε ανάγει, αβέρτα κουβέρτα, σε κακουργήματα πάρα πολλές παραβατικές και παράνομες συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος και να έχουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα μονίμως υπό κατάρρευση και να αναγκάζεται υποκριτικά συνεχώς η ελληνική πολιτεία να κάνει αποσυμφορητικούς νόμους. Έχουμε μια πληγή που αιμορραγεί και δεν παρεμβαίνουμε και η πληγή είναι ο Ποινικός Κώδικας. Βασικά είναι η κακουργιοποίηση βασικά πλημμεληματικών συμπεριφορών και οι μεγάλες ποινές. Τώρα όλες οι διατάξεις που φέρνει η κυβέρνηση είναι στο μικρό ή στο μεγάλο βαθμό στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε δε ότι αυτή η λογική της αυστηροποίησης που διαπνέει τις αλλαγές εισάγεται, αν και το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2019 αποδέχεται ότι η Ελλάδα, σε όλα τα αδικήματα, είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο κ. Λάππας αν και προϊδέασε ότι υπάρχουν και άρθρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει και άλλα στα οποία θα προτείνει αλλαγές, υπογράμμισε ότι απαιτείται μεγάλη συζήτηση για τις αλλαγές των άρθρων 187, 187Α και 187Β του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. άρθρα που αναφέρονται σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη). Επιφυλασσόμενος να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση των άρθρων του σχεδίου νόμου, ο Σπύρος Λάππας υπογράμμισε ότι «οι τροποποιήσεις μπορεί να είναι ήπιες σε γενικές γραμμές, αλλά θα χρειαστεί πολλή συζήτηση σε ορισμένα άρθρα όπως οι τροποποιήσεις στο 187, αλλά και στο θέμα των βασανιστηρίων παρότι γίνεται με βάση Οδηγία, όπως και οι τροποποιήσεις για την διακεκριμένη κλοπή». Ανέφερε, επί παραδείγματι, πως όταν γίνεται διάρρηξη για μια γκοφρέτα ή για ένα ευρώ, από έναν διαρρήκτη, είναι ασήμαντο πλημμέλημα και μάλιστα αν ικανοποιηθεί πλήρως, δεν υπάρχει καν ποινική δίωξη. Αν γίνει από δύο διάρρηξη περιπτέρου μπορεί να είναι κακούργημα, αφού δεν προσδιορίζεται όριο και αξία του εννόμου αγαθού».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει η σωφρονιστική πολιτική να επιστρέψει στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, είπε ότι το πνεύμα των κυβερνητικών δεσμεύσεων για αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, κυρίως στα ζητήματα της τρομοκρατίας αλλά και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, είναι διάχυτο στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που κατέθεσε η κυβέρνηση. «Για το Κίνημα Αλλαγής η αναμόρφωση, ο εξορθολογισμός, ο εκσυγχρονισμός της ποινικής νομοθεσίας, προκειμένου αυτή να συμβαδίσει και με τη νέα κοινωνική πραγματικότητα αλλά και με την αντίστοιχη νομοθεσία των ευρωπαϊκών κρατών, είναι αναγκαιότητα για μια ισχυρή και λειτουργική δικαιοσύνη», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου που τόνισε: «Μετά από μια προκλητικά ευνοϊκή ποινική μεταχείριση από την προηγούμενη κυβέρνηση, απέναντι σε μια σειρά εγκλημάτων, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση και πηγαίνει στο άλλο άκρο, με υπερβολική αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα η οποία είναι αντίθετη στις διεθνείς τάσεις».

Η βουλευτής ανέφερε για παράδειγμα, ότι, ουσιαστικά και πρακτικά, καταργείται η δυνατότητα έκτισης ποινής με την προσφορά της κοινωφελούς εργασίας. Αναφορικά με τις τροποποιήσεις για την ποινική μεταχείριση όσων κατασκευάζουν και φέρουν εκρηκτικές ύλες-μολότοφ ή και εκπαιδεύουν άτομα στην τεχνική των εκρηκτικών υλών, η Νάντια Γιαννακοπούλου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με επικοινωνιακούς όρους αφού η αλήθεια είναι ότι η ρίψη μολότοφ, τόσο στον παλαιό όσο και στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, είναι κακούργημα. Αυτό που αλλάζει είναι ότι όποιος έχει στο σακίδιο του μολότοφ όταν βρίσκεται σε διαδήλωση, τότε γίνεται και αυτό κακούργημα.

Σημειώνεται ότι το Κίνημα Αλλαγής θα τηρήσει θετική στάση επί της αρχής του νομοσχεδίου αλλά θα ζητήσει να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στα άρθρα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, κατήγγειλε σύγκλιση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο βασικό περιεχόμενο των Κωδίκων και υπογράμμισε ότι σήμερα η ΝΔ πάει τους Κώδικες ένα βήμα, παρά πέρα, σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση. «Οι Κώδικες, όπως τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ενισχύονται με μέτρα τα οποία μπορεί να αξιοποιηθούν σε βάρος του ‘εχθρού λαού’, όπως με τον εμπλουτισμό του άρθρου 187Α, του λεγόμενου τρομονόμου, που έμεινε άθικτος το προηγούμενο διάστημα. Αυτό γίνεται και με την αυστηροποίηση των ποινών αλλά και αδικημάτων που παραπέμπουν στην καταστολή εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων. Από την άλλη συρρικνώνονται τα όποια κατοχυρωμένα, ακόμα, δικαιώματα του κατηγορουμένου, ενώ με μια σειρά νέους θεσμούς, πλήττεται όλο και περισσότερο το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει ακόμα περισσότερο, με σταθερά βήματα, σε μια σειρά απαραίτητες αλλαγές για την προσαρμογή της κρατικής λειτουργίας στις νέες συνθήκες, επιλέγει όμως να χρησιμοποιήσει, ακόμα περισσότερο τη λογική του μαστίγιου, με την απροκάλυπτη εφαρμογή του δόγματος ‘νόμος και τάξη’, όπως είδαμε και με σειρά άλλα νομοθετήματα, που έφερε ήδη η κυβέρνηση, όπως την καταστρατήγηση του πανεπιστημιακού ασύλου», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ και εκτίμησε ότι τα μέτρα αποβλέπουν στη θωράκιση του καπιταλιστικού συστήματος σε μια νέα πιο βαθιά και συγχρονισμένη οικονομική κρίση, ιδίως από τις αντιδράσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος που επιχειρείται τώρα να μπουν πιο βαθιά στο γύψο.

 

Κόντρα για η διάταξη για τα τραπεζικά στελέχη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απάντησε και σε κριτική σχετικά με διάταξη του νομοσχεδίου σύμφωνα με την οποία, για τον καταλογισμό (άσκηση ποινικής δίωξης) του αδικήματος της απιστίας ως προς τα τραπεζικά στελέχη (που χορηγούν δάνεια) απαιτείται η προηγούμενη έγκληση. Δηλαδή, απαιτείται ο θιγόμενος (η τράπεζα) να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του τραπεζικού στελέχους. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για κοινή λογική και επικαλέστηκε «την πραγματικότητα των κόκκινων δανείων» και την «προστασία της ελληνικής οικονομίας».

«Άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον την επιχειρηματολογία για των έγκληση στελεχών τραπεζών. Όλοι θέλουμε να στεκόμαστε εκεί όπου βλέπουμε την πραγματικότητα και την αλήθεια. Άκουσα ότι ‘θα ευνοηθούν οι τραπεζίτες’. Μάλιστα... Τους Έλληνες πολίτες τους έχετε βάλει σε αυτή την εξίσωση; Έχετε, αλήθεια, σκεφτεί, αν με αυτή τη ρύθμιση οι τραπεζίτες, καταφέρνουν τελικά να διαγράψουν δάνεια, να διαχειριστούν κόκκινα δάνεια, να μη χάσουν άνθρωποι το σπίτι τους; Αυτό μπαίνει στη δική σας εξίσωση; Μπορεί κάποιος αντί για τη μερική ανάγνωση, να κάνει την όλη ανάγνωση, με ευθύνη και σοβαρότητα;», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εξέλιξη η οποία έχει να κάνει και με την οικονομία και με το γεγονός ότι εδώ όπου βρισκόμαστε, δηλαδή με περισσότερα από 80 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια, πρέπει να υπάρξουν κάποιες αποφάσεις και πρέπει να μην επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της ποινικοποίησης της όποιας απόφασης του τραπεζικού συστήματος».

«Ναι, υπάρχουν ερωτηματικά και υπάρχουν ζητήματα», επέμεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Σημείωσε ωστόσο απευθυνόμενος στους βουλευτές: «Το θέμα είναι εάν είστε έτοιμοι να πείτε στο μέσο Έλληνα πολίτη ότι δεν θα προωθήσετε μια διαδικασία που δεν θα επιτρέψει στο τραπεζικό σύστημα να του διαγράψει τα δάνειά του. Να βγείτε να το πείτε αυτό. Διαφορετικά δεν κυριαρχεί στη συζήτηση η κοινή λογική αλλά μια υποκρισία που υποτάσσεται στη μικροπολιτική».

Είχαν προηγηθεί βουλευτές όχι μόνο των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας που αναφέρθηκαν στο ζήτημα. Ο κ. Μπούγας προειδοποίησε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η αιτιολογία για την εισαγωγή τη συγκεκριμένης διάταξης «διότι δεν προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος της εξαίρεσης των τραπεζικών στελεχών (σ.σ. από το αυτεπάγγελτο) η οποία ενδεχομένως να δημιουργεί και προβλήματα συνταγματικά».

Θέση στο θέμα πήραν και πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασαν ότι «υπάρχει πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών, ψηφισμένο το 2017». «Η κυβέρνηση της ΝΔ ισχυρίζεται ότι δήθεν προστατεύονται οι δανειολήπτες με ‘κόκκινα δάνεια’, με τη διάταξη με την οποία απαλλάσσονται τα τραπεζικά στελέχη. Όμως πλαίσιο προστασίας για τους δανειολήπτες υπάρχει και εμπεριέχεται στο άρθρο 65 του Ν.4472/2017, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και θα αποκαλυφθούν, ένα προς ένα στη συζήτηση των άρθρων», σημείωσαν συγκεκριμένα οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε αργότερα στο θέμα με ανακοίνωσή του, στην οποία απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον καλεί να «μην διανοηθεί να νομοθετήσει αυτό το έκτρωμα για να αθωώσει νομοθετικά δεκάδες κατηγορούμενους τραπεζίτες και να ξεπλύνει το σκάνδαλο με τα άνω των 400 εκατ. ευρώ δάνεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ» και κάνει λόγο για διάταξη που δίνει «ασυλία» στους τραπεζίτες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «εδώ και τρεις μέρες ο κ. Μητσοτάκης κωφεύει εσκεμμένα στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει άμεσα την εκτρωματική διάταξη-δώρο στους τραπεζίτες», διάταξη με την οποία «οι τραπεζίτες θα μπορούν να διωχθούν ποινικά μόνο εάν κάνουν μήνυση στον εαυτό τους». «Ο κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, χωρίς ντροπή, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών, προκειμένου να ακυρώσουν όλες τις εκκρεμείς ποινικές διώξεις σε βάρος τραπεζιτών για υποθέσεις με θαλασσοδάνεια, όπως αυτά που είχαν χορηγηθεί στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει ότι «σήμερα, μέχρι και δικοί του βουλευτές, όπως ο κ. Μπούγας, εκφράζουν τον προβληματισμό τους τόσο για το ενδεχόμενο ατιμωρησίας των τραπεζιτών όσο και για τη συνταγματικότητα της διάταξης».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «ξεκάθαρη απάντηση» στο ερώτημα που θέτει: «Τη διάταξη αυτή την εισηγήθηκε η Νομοπαρασκευαστική ή την ‘φύτεψε’ ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες;».

 

Κοινωφελής εργασία

Ο Κώστας Τσιάρας ενημέρωσε, επίσης, τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία για την εφαρμογή της κοινωφελούς εργασίας με όρους και κανόνες πραγματικής έκτισης ποινής. «Δηλώνω υπεύθυνα απέναντι στο Σώμα της Επιτροπής ότι σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα θα επαναφέρουμε εκ νέου την ποινή της κοινωφελούς εργασίας, η οποία στον προηγούμενο Ποινική Κώδικα ήταν εκτεταμένη χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο».

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλία για τα πταίσματα που έχουν καταργηθεί με τον Ποινικό Κώδικα. «Προτίθεμαι να συστήσω επιτροπή προκειμένου να δούμε τα πταίσματα συνολικά και πώς θα τα εντάξουμε σε πλαίσιο διοικητικών ποινών», είπε ο Κώστας Τσιάρας.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Με διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ η προστασία των δανειοληπτών

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των δανειοληπτών των κόκκινων δανείων υπάρχει διάταξη και είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ λέει ότι με την επιχειρούμενη διάταξη προστατεύονται οι δανειολήπτες των κόκκινων δανείων», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν πως «αν πραγματικά απέβλεπε στην προστασία της κατηγορίας αυτής δανειοληπτών, θα υπήρχε μια ειδική διάταξη που θα διασφάλιζε τα δικαιώματά τους». «Η διάταξη αυτή υπάρχει. Είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ (άρθρο 65 του ν. 4472/2017)», σημείωσαν.

 

 

 

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τουρκία-Ελλάδα και εξοπλισμοί. Προκλήσεις και μπαχτσίς vs μίζας

Δημήτρης Μάρδας

Τον Ιούλιο του 2018 παραιτείται ο Μεχμέτ Σίμσεκ, πρώτος αντιπρόεδρος του Ερτογάν από το 2015. Ο Σίμσεκ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2009-15....

Δείτε όλο το άρθρο
Ο «πόλεμος» των αγωγών χτυπάει κόκκινο

Νότης Μαριάς

Χτύπησε πλέον κόκκινο ο «πόλεμος» των αγωγών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήδη από τις πρώτες μέρες του 2020 γίνεται σαφές ότι το ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ...

Δείτε όλο το άρθρο
ΑΟΖ Ελλάδας – Τουρκίας «Θα γίνει της Κίνας»!

Αθηνά Αντωνιάδου

Σε μια περίοδο έντασης, προκλήσεων, πρωτοφανών Τουρκικών δηλώσεων, συνεχούς ανάδειξης χαρτών της λεγόμενης γαλάζιας πατρίδας που εξαφανίζουν το μισό...

Δείτε όλο το άρθρο
Η πολιτική της κλιματικής ουδετερότητας απαιτεί ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομίας

Σωκράτης Φάμελλος

Η συζήτηση για τα διακυβεύματα της επόμενης χρονιάς, και ειδικότερα για την ενεργειακή πολιτική του 2020, πρέπει να γίνει σαφώς στο πλαίσιο της...

Δείτε όλο το άρθρο
Όταν ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι συμπαίκτες

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Το ότι υπάρχει ζωή στον πλανήτη (δηλαδή ότι στον αθλητισμό υπάρχουν και όμορφες στιγμές και όχι μόνο καταστάσεις ζούγκλας) φυσικά...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΙ (19/12/2019) Στις 13 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της MRB (13/12/2019) Στις 12,3 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
«Ηχόραμα» με Τζούντυ Γκάρλαντ στις 6 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

«Ηχόραμα» με Τζούντυ Γκάρλαντ στις 6 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Η κορυφαία ηθοποιός των μιούζικαλ στις δεκαετίες του ‘40 και του ‘50 και τραγουδίστρια με εκπληκτική φωνή, έκταση και αντοχή Τζούντυ Γκάρλαντ, θα...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!