Την Τετάρτη η ψηφοφορία για την τροπολογία για το ΦΠΑ στα νησιά

🕔19/12/2016 - 12:53

Στις επτά το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Η πρόταση για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας κατατέθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η πρόταση υπογράφεται από όλη την Κ.Ο. του Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τον βουλευτή του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν και τους ανεξάρτητους βουλευτές Λεωνίδα Γρηγοράκο, Στάθη Παναγούλη και Γιώργο Καρρά.

Το πολυνομοσχέδιο (Πτωχευτικός Κώδικας, ηλεκτρονικές συναλλαγές, οικειοθελής δήλωση για αδήλωτα εισοδήματα κ.α.) στο οποίο ενσωματώθηκε η εν λόγω τροπολογία, ψηφίστηκε και στα άρθρα και τις τροπολογίες του, κατά πλειοψηφία.

Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε όλες τις τροπολογίες, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ρυθμίσεις που ήθελε να στηρίξει, λόγω του τρόπου νομοθέτησης εκ μέρους της κυβέρνησης. Όπως είπε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, «Βιώνουμε τον απόλυτο εξευτελισμό της νομοθετικής διαδικασίας», καθώς, όπως τόνισε, από τις 15 τροπολογίες που κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, οι 10 κατατέθηκαν απόψε εκπρόθεσμα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία υλοποιείται η εξαγγελία για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, κατατέθηκε στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας. Η τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πτωχευτικό δίκαιο, το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων που συζητείται από την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την τροπολογία, αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, δηλαδή όλων των νησιών που έχουν σηκώσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Ειδικότερα, διατηρείται μέχρι 31/12/17 το καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου πλην της Ρόδου και της Καρπάθου. Δηλαδή θα εξακολουθούν να ισχύουν για το διάστημα αυτό οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ.

Ακόμη, στην τροπολογία προβλέπεται ότι το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ ισχύει, εφόσον πρόκειται για αγαθά, τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός:

• βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά

• πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά

• αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο.

Το κόστος από την διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα συγκεκριμένα νησιά για το 2017 εκτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Για να δείτε αναλυτικά ολόκληρη την τροπολογία, πατήστε εδώ.

 

Τι ειπώθηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή

Αν και η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά ψηφίζεται από την αντιπολίτευση, οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με την κυβερνητική πλειοψηφία να κατηγορεί τη ΝΔ ότι «μετά την κατακραυγή για τη στάση που τήρησε για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, κάνει σήμερα στροφή και ψηφίζει την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ, φοβούμενη τη λαϊκή δυσφορία». Από την άλλη τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για τακτικισμούς που στόχο έχουν την υπέρβαση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει. Η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και για τροπολογίες της στο πολυνομοσχέδιο, αρκετές από τις οποίες, κατατέθηκαν απόψε στη νομοθετική υπηρεσία και ρυθμίζουν σημαντικά θέματα.

Επικριτικός για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας ανοίγοντας τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Ο βουλευτής επέκρινε τη ΝΔ ότι με την ηχηρή απουσία της κατά την ψήφιση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, προκάλεσε αντιδράσεις που την οδηγούν σήμερα να ψηφίσει την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης. «Μετά την έγκριση της 13ης σύνταξης και την ηχηρή απουσία της ΝΔ από μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, είναι προφανές τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν. Έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν τον πρωθυπουργό για τη νομοθετική διάταξη που έχει στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας. Σήμερα που καλούμαστε να ψηφίσουμε να ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες των νησιών αυτών, η ΝΔ δηλώνει ότι θα ψηφίσει τη διάταξη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση της με τη μη ψήφιση της 13ης σύνταξης. Καλοδεχούμενοι. Αλλά ο λαός βλέπει και κρίνει», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η στάση σας δείχνει ότι είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε πειθήνια τις πιο σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές. Ευτυχώς για τη χώρα και το λαό της , οι εκλογές θα γίνουν το 2019 οπότε και η χώρα θα βγει από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία και τότε θα κριθούμε όλοι για τις επιλογές μας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τα πολιτικά της αδιέξοδα σε αδιέξοδα για τη χώρα», είπε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος. «Όλοι γνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει συνέπειες. Μένει να δούμε ποιες είναι αυτές οι συνέπειες και ελπίζουμε να μην είναι ανάλογες των συνεπειών της περήφανης διαπραγμάτευσης που κάνατε το πρώτο επτάμηνο του 2015 η οποία που χρέωσε τη χώρα με 100 δις και έφερε ένα νέο και πιο επώδυνο μνημόνιο και διέλυσε το τραπεζικό σύστημα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και προκάλεσε την κυβέρνηση «αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να κάνει εκλογές και να απέλθει». «Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να παίζει τη χώρα στα ζάρια και να στέλνει μετά το λογαριασμό να πληρωθεί από τους πολίτες. Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμα στην εποχή που καταργούσαν τα μνημόνια, συμπεριφέρονται σα να μην έχει γίνει τίποτα από τον Ιανουάριο του 2015 αλλά θα τους θυμίσω ότι ο κ. Σόιμπλε και η τρόικα ζητούσαν πάντα την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Η ΝΔ ποτέ δεν είχε υποκύψει σε αυτή την απαίτηση εσείς ικανοποιήσατε αυτή την απαίτηση. Ο κ. Σόιμπλε και τρόικα ζητούσαν πάντα το υπερταμείο και την εκχώρηση σε αυτό όλης της δημόσιας περιουσίας. Η ΝΔ δεν δεχόταν ούτε να το συζητήσει, εσείς τα δώσατε όλα εκχωρήσατε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια στο ταμείο και υπό ξένο έλεγχο λες και η χώρα είχε χάσει κανένα πόλεμο και ήταν υποχρεωμένη να καταβάλλει πολεμικές αποζημιώσεις. Ο κ. Σόιμπλε είχε βάλει στο τραπέζι της συζήτησης το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και αν υπάρχει κάποιος που εξυπηρετεί αυτό το σχέδιο, αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο γενικός εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος επέκρινε την κυβέρνηση για τις επείγουσες διαδικασίες και τις τροπολογίες που καταθέτει στη Βουλή. Ο Γιάννης Κουτσούκος αναφέρθηκε και στην έκτακτη ενίσχυση προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε βαφτίσια στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το ονόμασε κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. 'Ακουσα σήμερα τον εισηγητή της πλειοψηφίας να μας μιλάει για αναδιανομή. Μα δεν διάβασες το δελτίο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που λέει ότι το 11μηνο το πλεόνασμα είναι 7,5, δηλαδή 6,5 δισ. παραπάνω από το σχέδιο του προϋπολογισμού. Η αφαίμαξη είναι 6,5 δισ. Από αυτά μπορούσατε να διανείμετε το 40%. Κάντε το λογαριασμό να δείτε πόσο κλέβετε σε μόνιμη και σταθερή βάση τα μόνιμα υποζύγια», είπε ο κ. Κουτσούκος και πρόσθεσε ότι ενώ προχθές έκανε η κυβερνητική πλειοψηφία ονομαστική ψηφοφορία, στο όνομα των τακτικισμών της, σήμερα που?ήρθαν και τα άλλα παιδιά, δεν κάνει ονομαστική. Ο κ. Κουτσούκος είπε πως ούτε για την αναστολή της αύξησης ΦΠΑ έχει πάρει έγκριση η κυβέρνηση ούτε και για την έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους και για όσους επέκριναν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που ψήφισε προχθές την έκτακτη ενίσχυση, είπε: «ούτε Τσίπρας ούτε Σόιμπλε. Έχουμε δική μας γραμμή και δικαιώνεται και θα δικαιώνεται καθημερινά». Αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας προτίθεται να καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Λίγο νωρίτερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει δεκάδες τροπολογίες στο νομοσχέδιο, διαδικασία και συμπεριφορά που, όπως είπε, δεν τιμά το κοινοβούλιο. «Έχουμε 10 τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα. Η κυβέρνηση δείχνει μια συμπεριφορά στον τρόπο νομοθέτησης που δεν τιμά το κοινοβούλιο. Έχουμε 10 υπουργικές τροπολογίες, εκ των οποίων οι τρεις κατατέθηκαν την τελευταία ώρα. Από αυτές η μία τροπολογία μιλάει για ζητήματα πολύ σοβαρά όπως οι απευθείας αναθέσεις στον ΕΟΤ. Η άλλη τροπολογία αφορά την εμπορία πετρελαιοειδών που αλλάζει το σύστημα και περιλαμβάνει θέματα σοβαρά που δεν μπορεί να συζητηθούν με αυτόν τον τρόπο», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και αναφέρθηκε και σε τροπολογία για τις μετακινήσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. «δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το συμβαίνει; Πέφτετε αύριο και έχετε αποφασίσει να πάτε σε εκλογικές διαδικασίες;», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε ότι η Βουλή δεν γίνεται με αυτόν τον τρόπο να συζητά σημαντικά θέματα.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής κατήγγειλε ότι ο ΦΠΑ είναι ο πιο αντιλαϊκός φόρος που μειώνει δραστικά το λαϊκό εισόδημα. «Η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί εν μέρει ένα αντιστάθμισμα των προβλημάτων και παραγόντων που κάνουν τη ζωή στα νησιά πιο ακριβή, πιο δύσκολη και επικίνδυνη αυτό που λέμε νησιωτικότητα. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά έρχεται τώρα και σε ορισμένα μόνο νησιά του Αιγαίου νομοθετεί και για έναν μόνο χρόνο -επομένως πρόκειται για προσωρινό μέτρο - τους μειωμένους συντελεστές», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι κάνει απαράδεκτο συσχετισμό συνδέοντας την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. «Επί της ουσίας δηλαδή πρόκειται για κυβερνητικό εκβιασμό για να γίνουν τα νησιά χώρος χιλιάδων προσφύγων μεταναστών που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων. Εμείς θα το ψηφίσουμε. Όμως καλούμε τον κόσμο των νησιών να διεκδικήσουν την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, είπε ο κ. Βαρδαλής.

«Το ναι από όλους είναι εξαιρετικά σημαντικό και δίνει ένα μήνυμα ομόνοιας και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό» είπε ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμένος, σχετικά με την τροπολογία που αφορά την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. «Να στηρίξουμε ομόφωνα τους κατοίκους που διαχειρίζονται μια τεράστια κρίση τα τελευταία χρόνια. Είναι υποχρέωση της Βουλής να τους ενισχύσει» υποστήριξε ο κ. Καμμένος ο οποίος έκρινε «απολύτως θετικές τις παροχές της κυβέρνησης.

«Θα μας τρελάνετε; Εσείς δεν αποφασίσατε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά; Εμείς τότε καταψηφίσαμε. Τώρα έρχεστε και λέτε: Νησιώτες και νησιώτισσες εμείς είμαστε εδώ για σας. Αμ, δε που τον μειώνετε. Τον αυξήσατε. Και τώρα μας λέτε ότι δεν θα τον αυξήσετε άλλο. Για τις Κυκλάδες, την Σκύρο, την Σύρο, την Σίκινο, την Ανάφη, θα πούμε τίποτα;», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και πρόσθεσε: «Εμείς στο Ποτάμι λέμε ότι μπορούν να ενισχυθούν οι νησιώτες που έχουν να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό κύμα, αλλά μπορούν να ενισχυθούν και οι κάτοικοι των περιοχών της ηπειρωτικής χώρας. Την Ειδομένη την ξεχάσαμε; Τον Έβρο και το Διδυμότειχο που περνούν κάθε μέρα τα σύνορα 600 άτομα; Εκεί δεν υποφέρουν οι επιχειρήσεις, ο Τουρισμός;». Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει επτά κοστολογημένες προτάσεις για την ενίσχυση των περιοχών αυτών και τα επτά μέτρα κοστολογούνται στα 100 εκατ. ευρώ.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Άδεια από το ΕΣΡ στο One Channel

17/09/2019 - 18:11 - Την οριστική άδεια στο τηλεοπτικό κανάλι One Channel της εταιρείας "Alter Ego" ιδιοκτησίας Βαγγέλη...

Κατά του Ν/Σ για τις εξορύξεις οι Οικολόγοι Πράσινοι

17/09/2019 - 18:03 - «Απαράδεκτη η διάταξη για κρατικές επιδοτήσεις εξορύξεων στο νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο»,...

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος - ρεκόρ (vid)

17/09/2019 - 18:00:00 -

Η Τσουρή επιστρέφει στις πισίνες για την ΑΕΚ

17/09/2019 - 17:56:20 -

Τα best seller βιβλία της εβδομάδας

17/09/2019 - 17:56:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησης: ιδέες από τη συζήτηση για την οργάνωση των κομμάτων

Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησηςΒάλια Αρανίτου Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της Αριστεράς μια ευρεία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ

Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ


Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές συμμετοχές της διεθνώς οργανώνει η Γερμανία ως Τιμώμενη Χώρα «Άναψαν οι μηχανές» για την 85η ΔΕΘ που θα...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η ΕΕ Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η...

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάτι που της επιτρέπει να καθορίζει...

Νέα Τεχνολογίας Ηλεκτρονική μύτη θα διακρίνει τους καρκινοπαθείς δεκτικούς σε ανοσοθεραπεία Ηλεκτρονική μύτη θα διακρίνει τους καρκινοπαθείς δεκτικούς...

Μια ηλεκτρονική μύτη θα μπορεί να εντοπίζει χημικά στην ανάσα των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα που θα της...

Κύπρος - Ειδήσεις Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων

  Το κυπριακό πρόβλημα θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων όχι με σχέση...

Ειδήσεις υγείας Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη

Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μικρή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους με...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο Markopoulo Park Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο...

Όλοι οι δρόμοι την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οδηγούν στον Ιππόδρομο Αθηνών, Markopoulo Park, όπου ο...

Νέα για αυτοκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες! Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες!Επιλέξαμε ορισμένες από τις φωτογραφίες...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Συνάντηση Μενδώνη με Πάιατ για σύμπραξη των Μουσείων του Ολοκαυτώματος Συνάντηση Μενδώνη με Πάιατ για σύμπραξη των Μουσείων του...

Την ιδιαίτερη σημασία των ΗΠΑ για διασύνδεση και συνεργασία του Holocaust Memorial Museum της Ουάσιγκτον και...

Εκπαιδευτικά Νέα Μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς και επιστροφή τους στις τάξεις Μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς και επιστροφή...

Σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και τη μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, η Υπουργός...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης (video) Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης...

Διεθνής ομάδα αστρονόμων 6 χωρών ανακάλυψε ένα άστρο νετρονίων (pulsar) με τη μεγαλύτερη μάζα που έχει ποτέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης "να είναι χαρούμενοι" Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης...

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία υποχρεώνει επισήμως τους κατοίκους της "να είναι χαρούμενοι"...