Κόντρα Θεοχάρη με την αντιπολίτευση στη Βουλή σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα

🕔13/12/2020 - 20:29

Έντονες αντιδράσεις για όσα είπε ο υπουργός Τουρισμού μιλώντας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού

Κύμα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση προκάλεσε ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, με όσα είπε μιλώντας την Κυριακή στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2021.

Κατά την ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για προϋπολογισμό «ευθύνης, συνέπειας και σύνεσης» και είπε ότι «είναι ένας προϋπολογισμός, στήριξης των αδύναμων αλλά και επανεκκίνησης της οικονομίας ένας Προϋπολογισμός οραματικού ρεαλισμού», προσθέτοντας: «Ερχόμαστε από μία χρονιά που ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, έχοντας αύξηση 23% τους 2 πρώτους μήνες, αναγκαστήκαμε όλοι να αλλάξουμε ρότα για να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση».

Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Θεοχάρης απέναντι στην αντιπολίτευση, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας «ανέξοδη κριτική και λαϊκισμό», ενώ υποστήριξε ότι πέτυχαν όλοι οι στόχοι που είχε θέσει το υπουργείο και απέρριψε τις κατηγορίες για απουσία σχεδίου στο άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια. «Συνεργαστήκαμε με τον ΕΟΔΥ για διαρκή τεστ στον τουριστικό κλάδο, την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ για τον έλεγχο των συνόρων, τα ξενοδοχεία για να έχουμε ξενοδοχεία απομόνωσης», σημείωσε.

Μίλησε ακόμα για «υποδειγματική εφαρμογή των πρωτοκόλλων στον τουρισμό, καλύτερη από κάθε άλλο κλάδο ενίσχυση της εικόνας του Brand της χώρας με παρουσία παντού στα διεθνή μέσα, υποδειγματικές καμπάνιες από τον ΕΟΤ και διεθνείς πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΠΟΤ». «Ενισχύσαμε τον εσωτερικό τουρισμό με πρωτοφανή κονδύλια και για πρώτη φορά με τα ταξιδιωτικά γραφεία μέσα», είπε και πρόσθεσε ότι «τα γεγονότα διαψεύδουν την ανευθυνότητά της αντιπολίτευσης».

 «Αν η κατάσταση είχε ξεφύγει δεν θα ήμασταν από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη. Αν ο Τουρισμός έφταιγε για το δεύτερο κύμα τότε θα το είχαμε τον Αύγουστο, ενώ θα ήταν κόκκινα τα νησιά, όχι η Βόρεια Ελλάδα. Σε όλες τις χώρες τα κρούσματα συνδέονται με την κινητικότητα. Κόντρα στις προσπάθειες δυσφήμισης της χώρας, η χώρα βραβεύεται. Μπορεί να μην ταιριάζει στην αφήγησή σας και στο παραμύθι που πλάθετε, όμως τα βραβεία είναι υπαρκτά», επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι, «με το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού η ύφεση είναι μικρότερη κατά 5%».

Μίλησε ακόμα για νέες προκλήσεις που έχει η χώρα με τη νέα χρονιά, και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δουλεύει εντατικά σε διεθνές επίπεδο ώστε με τα γρήγορα test να υποδεχτεί περισσότερο κόσμο με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια». Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης «η κυβέρνηση είναι έτοιμη και με σχέδιο να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που θα είναι αμείλικτος και στις τιμές και στις προσφερόμενες υπηρεσίες ενώ ήδη ο ΕΟΤ ξεκίνησε τη δημιουργία της νέας καμπάνιας για πρώτη φορά με διαγωνισμό δημιουργικό, όχι μόνο υλοποίησης».

 «Ενισχύουμε τα ψηφιακά εργαλεία με το νέο Visit Greece site που θα είναι έτοιμο στις αρχές του έτους αλλά και την εφαρμογή για κινητά που φέτος δημιουργήσαμε με τεράστια επιτυχία», ανέφερε. Μίλησε ακόμα, για «στόχευση σε αγορές με ταξιδιώτες υψηλής δαπάνης», και για «στήριξη του εσωτερικού τουρισμού με την επέκταση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους και το 2021».

«Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα ενεργοποιήσουν ειδικές δράσεις για ορεινό, θαλάσσιο γαστρονομικό και προσβάσιμο τουρισμό. Η εκπαίδευση, η κωδικοποίηση της νομοθεσίας και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών του υπουργείου θα συμπληρώσουν τις πρωτοβουλίες μας», διαβεβαίωσε. «Βγάλαμε την Ελλάδα από την ανυποληψία. Η χώρα- 'μαύρο πρόβατο' της Δύσης αποτελεί μακρινό παρελθόν. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει όραμα, έχει σχέδιο, έχει τη θέληση και το απόθεμα δυναμικού να το υλοποιήσει. Το όραμά μας είναι ξεκάθαρα αναπτυξιακό. Το 2021, 200 χρόνια από την επανάσταση η Ελλάδα ξανασυστήνεται στην Παγκόσμια Κοινότητα. Είναι η Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζεις, να δουλεύεις και να επισκεφτείς, γιατί στηρίζεται στην ποιότητα των προϊόντων, των ανθρώπων και των επιχειρήσεων», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

 

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος τόνισε ότι «θέλει μεγάλο θράσος να ισχυρίζεται ο κ. Θεοχάρης ότι η αντιπολίτευση επιτίθεται στον ελληνικό τουρισμό  όταν ο ίδιος αποδείχτηκε εν τοις πράγμασι ο μεγαλύτερος υπονομευτής του». «Πρέπει να μας απαντήσετε: Γιατί δεν υπήρχαν ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα ανάλογα με τον τρόπο άφιξης των τουριστών στη χώρα και το κάνατε μόλις τώρα; Για ποιο λόγο ήταν διαφορετικά τα πρωτόκολλα αναλόγως αν ερχόσουν οδικά, αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά; Έχετε αναλογιστεί πόσο μεγάλη ζημιά έγινε στον τουρισμό για του χρόνου, για χάρη αυτών των πενιχρών εσόδων; Η χώρα μας είναι πρώτη σε θανάτους τον τελευταίο μήνα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Και έρχεστε εδώ και λέτε ότι είστε και πετυχημένοι επειδή ήταν καλοπληρωμένες και είχαν ωραία αισθητική οι διαφημιστικές καμπάνιες;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Έντονα αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. «Ελπίζαμε ότι θα υπάρχει μια αυτοκριτική και να πείτε ότι κάνατε λάθη, είχατε λάθος αλγόριθμο αλλά δυστυχώς εσείς πανηγυρίζετε, ενώ η χώρα καταρρέει», σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, που τόνισε: «Τους πανηγυρισμούς σας για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το διέψευσαν ακόμα και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Είμαστε η μόνη χώρα που άνοιξε τον τουρισμό χωρίς μέτρα όπως μαζικά τεστ. Και μιλάτε για αποτελεσματικότητα όταν βλέπουμε σήμερα ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων και με 100% γεμάτες τις ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ και στο Ιπποκράτειο;».

Απαντώντας στην κριτική, ο υπουργός Τουρισμού επανέλαβε τις κατηγορίες του για ανέξοδη κριτική η οποία κάνει ζημιά στη χώρα. «Σταματήστε την ανέξοδη κριτική. Λέτε γιατί ανοίξαμε τα σύνορα και συγχρόνως γιατί έχουμε ύφεση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το ΕΣΥ όπως το παρέδωσε και όταν η χώρα μπήκε σε ένα παγκόσμιο πόλεμο απροετοίμαστη. Για τέσσερα χρόνια δεν υπήρχαν ΜΕΘ και φέτος υπερδιπλασιάστηκαν. Δυσφημείτε τον τουρισμό. Αυτό που κάνετε τώρα προκαλεί ζημιά. Αλλά η εικόνα της χώρας στέκεται κόντρα σε εσάς», είπε ο Χ. Θεοχάρης.

 

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη κριτική στον υπουργό Τουρισμού άσκησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κύριος Θεοχάρης, ο υπουργός που διαχειρίστηκε με καταστροφικό τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, σήμερα ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι η θέση της χώρας μας είναι 'ζηλευτή' ως προς τον αριθμό νεκρών από την πανδημία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνει, επίσης, ότι «η αλαζονεία της κυβέρνησης και του κυρίου Θεοχάρη το καλοκαίρι μάς έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά» και πως «το να επιχαίρει για την πραγματικότητα των 3.000 νεκρών του τελευταίου μήνα είναι απλά προκλητικό και ενδεικτικό μιας κυβέρνησης που δεν νιώθει τι συμβαίνει γύρω της».

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της MRB για το STAR (22-9-2021) Δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Προβάδισμα ΝΔ με 11.2%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της GPO για τα Parapolitica (19-9-2021) Δημοσκόπηση της GPO για τα Parapolitica. Προβάδισμα ΝΔ με 10.5%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
87.631 επισκέπτες στην 85η ΔΕΘ

87.631 επισκέπτες στην 85η ΔΕΘ


Επιτυχημένη η επανεκκίνηση της εκθεσιακής δραστηριότητας στο νέο υγειονομικό πλαίσιο Ένα ηχηρό μήνυμα επανεκκίνησης της εκθεσιακής δραστηριότητας...


Δείτε θέμα και σχόλια