Με ασφάλεια ανοίγουν οι πτήσεις από περιοχές που θεωρούνται ασφαλείς, είπε ο Ν. Χαρδαλιάς

🕔09/06/2020 - 14:45

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συζήτησε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας για το άνοιγμα του αεροδρομίου «Μακεδονία»

«Με όρους ασφάλειας ανοίγουμε τις τουριστικές πτήσεις, πάντα από τις περιοχές σε πρώτη φάση, οι οποίες θεωρούνται ασφαλείς και πάντοτε με τα πρωτόκολλα που έχει ανοίξει και το Ελευθέριος Βενιζέλος». Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από τη σύσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, με αφορμή την προοπτική ανοίγματος στις 15 Ιουνίου των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα επόμενα βήματα γίνονται σταδιακά και με όρους ασφάλειας, με καθημερινή συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων Υγείας Τουρισμού και Μεταφορών και με τις κατά τόπους αρχές, ώστε να γίνονται όλα με ασφαλή τρόπο, χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

«Η δουλειά στη πολιτική προστασία είναι μια πολύ ομαδική δουλειά» είπε και πρόσθεσε: «Στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των σωμάτων ασφαλείας του προσωπικού της πολιτικής προστασίας, νυχθημερόν δουλεύουμε, ακατάπαυστα, ακούραστα για να μπορούμε να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα, να τρέχουμε συγκεκριμένους αλγόριθμους για να μπορούμε να παίρνουμε πολύ γρήγορα αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να είναι ασφαλείς και να μας δημιουργούν τις δυνατότητες για το επόμενο βήμα». «Έτσι θα συνεχίσουμε. Να ξέρετε, ότι το ζήτημα της Β. Ελλάδας, της Κ. Μακεδονίας είναι ένα στοίχημα υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Για την αντιπυρική περίοδο, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς κεφαλαιοποιήθηκε και αξιοποιείται στην τρέχουσα φάση. Πρόσθεσε, ότι έξι νέα πυροσβεστικά εποχικά κλιμάκια θα ανοίξουν στην Χαλκιδική, γεγονός που όπως είπε δείχνει «το ενδιαφέρον και την προτεραιοποίηση, που έχει κάνει η κυβέρνηση στα ζητήματα αυτά» .

Σε ό,τι αφορά την αντιπλημμυρική προστασία, ο υφυπουργός υπογράμμισε έχουν γίνει από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας «εξαιρετικά βήματα» και ότι προετοιμάζονται και άλλες μελέτες, ώστε η πολιτεία, μέσα από τα εργαλεία που της δίνονται και στο μέτρο των δυνατοτήτων της, να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτή την δουλειά για να χρηματοδοτήσει ακόμη περισσότερα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε ως «αγαστή» τη συνεργασία με τον περιφερειάρχη και με τη Διεύθυνση πολιτικής προστασίας, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται «σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας» και πρόσθεσε : « Η συνεργασία μας ήταν, είναι και παραμένει σε υψηλό επίπεδο και κρίνεται, πιστέψτε με, όχι από το πόσο πολύ συζητάμε, αλλά από τα πόσα αποτελέσματα φέρνουμε».

Στη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη συζητήθηκαν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική προστασία και τα επόμενα βήματα σε ότι αφορά τη λειτουργία με όρους ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Αναφορικά με την πυροπροστασία, αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη την ερχόμενη Κυριακή, στις 18.30, στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, παρουσία του υφυπουργού και του Περιφερειάρχη, με δημάρχους της Χαλκιδικής, στελέχη της πυροσβεστικής, τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Την επόμενη μέρα, Δευτέρα, στις έντεκα το πρωί, θα γίνει σύσκεψη στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, με όλους τους αντιπεριφερειάρχες της Κ. Μακεδονίας για τον καλύτερο συντονισμό και για όλα τα θέματα που αφορούν την αντιπυρική περίοδο.

Για τη μετεγκατάσταση της ΕΜΑΚ στο Σέδες ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε ο χώρος που παραχωρήθηκε από την πολεμική αεροπορία να διαμορφωθεί, ώστε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου να στεγαστεί εκεί η υπηρεσία. Ανέφερε, ότι απορρίφθηκαν εναλλακτικές προτάσεις για στέγαση των στελεχών της σε κοντέινερς και αποφασίστηκε η στέγαση να σε σύγχρονες εγκαταστάσεις εντός του Σέδες, που θα έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για την επιτυχή εκπλήρωση του έργου της.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η μετεγκατάσταση αυτή θα ανοίξει και το δρόμο, ώστε το ρόλο που έχει μέχρι σήμερα η ΕΜΑΚ στον αστικό ιστό, να αναλάβει ένας νέος πυροσβεστικός σταθμός, ώστε η υπηρεσία απερίσπαστη να αφοσιωθεί στο δικό της έργο.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη του κ. Χαρδαλιά και του κ. Τζιτζικώστα με τους τριάντα οκτώ δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Α. Τζιτζικώστας: Θα διασφαλίσουμε την προστασία από καταστροφές

«Είμαστε εδώ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εδώ για να διασφαλίσουμε την προστασία, από καταστροφές, των πολιτών, των επισκεπτών και την περιουσιών» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας μετά τη σύσκεψη με τον κ. Χαρδαλιά.

«Αν δεν ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς στο συγκεκριμένο ρόλο, η Ελλάδα δε θα είχε ανταποκριθεί με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε σε αυτό το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αντιμετώπιση ήταν υποδειγματική, ο συντονισμός ήταν εξαιρετικός. Το αποτέλεσμα βοηθάει σήμερα την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να ανακάμψει. Αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού» δήλωσε ο κ. Τζιττζικώστας και πρόσθεσε: «Ως η περιφέρεια με το μεγαλύτερο εισερχόμενο ρεύμα τουρισμού έχουμε μια πολύ μεγάλη ευθύνη - και σε αυτό, θέλω να το υπογραμμίσω, δεν θα κάνουμε απολύτως καμία έκπτωση - να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μας. Είμαστε στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων για να μπούμε μπροστά, συμβάλλοντας τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι επιδίωξη του είναι η καλή συνεργασία που υπάρχει αυτή την περίοδο με την πολιτική προστασία και προσωπικά με τον επικεφαλής της κ. Χαρδαλιά, να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο προς όφελος της υγείας και της ακεραιότητας των πολιτών.

 

Ν. Χαρδαλιάς σε Θ. Καράογλου: Πάμε συντεταγμένα στην επόμενη μέρα»

«Πάμε συντεταγμένα στην επόμενη μέρα, με νηφαλιότητα και προσήλωση στον στόχο», σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, να εκφράζει την πεποίθηση πως «θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα».

Στη συνάντησή τους στο Διοικητήριο, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε προς τους δημοσιογράφους πως «έχουμε ανοιχτά θέματα να συζητήσουμε με τον κ. Καράογλου, που άπτονται της νέας περιόδου που ξεκινάει, ουσιαστικά από τις 15 Ιουνίου, με το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού και στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τρεις μήνες».

Τόνισε δε πως «η επόμενη μέρα χρειάζεται νηφαλιότητα, προσήλωση στον στόχο, στο σχέδιο και όλα θα πάνε καλά» και διεμήνυσε ότι «ο ιός είναι έξω και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την υπευθυνότητα που αντιμετωπίστηκε μέχρι τώρα». Το όπλο για την αντιμετώπιση του, είπε ότι είναι ο καθένας να ακολουθεί τις οδηγίες, να τηρεί τις αποστάσεις και όλα όσα μάθαμε ότι πρέπει να κάνουμε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καράογλου επεσήμανε ότι στις 16 περιφερειακές ενότητες της δικής του αρμοδιότητας υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα με τον κορωνοϊό σε δύο από αυτές, Καστοριά και Ξάνθη, για χωριστούς λόγους σε κάθε περιοχή. «Και στις δύο περιφερειακές ενότητες τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε», είπε και συνέχισε: «Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε επιτόπια παρέμβαση και στην Καστοριά και στην Ξάνθη, υπό δύσκολες συνθήκες. Υπήρξαν τοπικές καραντίνες οι οποίες απέδωσαν, με αποτέλεσμα στη μεν Καστοριά να έχει λυθεί εντελώς το πρόβλημα, ενώ στην Ξάνθη αντιμετωπίζουμε μια σχετική έξαρση».

Ο κ. Καράογλου εξέφρασε την πίστη ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια επιτυχία. Εξήρε τη συμβολή του κ. Χαρδαλιά σε αυτή την προσπάθεια, σημειώντας πως δρούσε κάτω από τις οδηγίες και τις εντολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των ειδικών, και είπε ότι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της επόμενης μέρας, σε ό,τι αφορά και στα κρούσματα και στην οικονομία.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν για το άνοιγμα του αεροδρομίου «Μακεδονία» την ερχόμενη Δευτέρα, το άνοιγμα της αγοράς και άλλα θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Η κυβέρνηση δεν διαθέτει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία, λέει το ΚΙΝΑΛ

12/08/2020 - 20:05 - Ο μοναδικός ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης των εντεινόμενων προκλήσεων της Τουρκίας...

Εθνική γραμμή έναντι της Τουρκίας ζήτησε ξανά από τον Κ. Μητσοτάκη η Φ. Γεννηματά

11/08/2020 - 13:39 - «Απαιτείται εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο που έπρεπε από καιρό να έχει...

Να μην επιτρέψει η κυβέρνηση στην Τουρκία να δημιουργήσει τετελεσμένα, ζήτησε η Φ. Γεννηματά

10/08/2020 - 21:49 - «Να αποτρέψει την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κυριαρχικών μας...

Αποκαρδιωτική και εξοργιστική η εικόνα στην Εύβοια, καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ

10/08/2020 - 20:50 - Τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας, Λευκαντί, Βασιλικό και Ψαχνά επισκέφθηκε κλιμάκιο του...

Ενημέρωση των κομμάτων για τα ελληνοτουρκικά ζήτησε ο Α. Λοβέρδος

10/08/2020 - 16:14 - Να ενημερωθούν τα κόμματα από την κυβέρνηση για τις «επιθετικές πρακτικές της Άγκυρας», ζήτησε...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, γιατί σύντομα θα μας εκδικηθεί

Γιάννης Μαγκριώτης

Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί και η εύκολη αισιοδοξία, είναι εξίσου επικίνδυνες συμπεριφορές με την εύκολη και διαρκή απαισιοδοξία. Ο Έλληνας υπουργός...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Το ματς του θανάτου – Ουκρανία 1942: Ο αετός του Γ΄ Ράιχ «ξεπουπουλιάζεται» στο γήπεδο

Tην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη, υπήρξαν περιπτώσεις που οι ναζί ενθάρρυναν τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων για τους δικούς τους...

Δείτε όλο το άρθρο
2 Aυγούστου: Παγκόσμια ημέρα Ολοκαυτώματος των Ρομά – Kοίτα να μην ξεχάσεις / Ντικ τενά μπιστρέ

Πάνω από 500.000 θύματα είχαν οι Ρομά κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη. Η επιλογή της 2 Αυγούστου και μάλιστα με πολλά χρόνια...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάλυση για Τουρκία: Αυτά που αλλάζουν μετά το Καστελλόριζο

Η επιλογή της Τουρκίας ν’ αναστείλει και ενδεχομένως να ματαιώσει το σχέδιο για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αποτελεί ηχηρή...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις