Με το δήμαρχο της Δράμας συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

🕔27/07/2017 - 15:17

Στη σημασία του ρόλου των δήμων στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, μέσα από τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσουν, στάθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο.

«Θέλω να συγχαρώ το δήμο Δράμας για το έργο που έχει επιτελέσει και ειδικά για την ευαισθησία που έχει επιδείξει σε ζητήματα κοινωνικής συνοχής. Μιλάμε πολύ συχνά και βάζουμε πολύ συχνά στο επίκεντρο του δικού μας λόγου τα ζητήματα που αφορούν τις αναπτυξιακές προοπτικές της κάθε περιοχής», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δήμοι είναι το πρώτο και το τελευταίο αποκούμπι μιας κοινωνίας στην οποία δυστυχώς οι κοινωνικές ανισότητες εντείνονται. Οι κοινωνικές δομές και οι κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσουν οι δήμοι είναι εξαιρετικά σημαντικές σε μια εποχή όπου το κεντρικό κράτος δείχνει στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής μεγάλες αδυναμίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συμμετείχε σε σύσκεψη των τοπικών φορέων όπου συζητήθηκαν όλα τα αναπτυξιακά προβλήματα και θέματα της ακριτικής Δράμας. Η Δράμα είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία.

Στο τέλος της συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στη συζήτηση που έγινε δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της οδικής σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό, ενώ συμπλήρωσε πως η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Δράμας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται παραμελημένη και ως προς το θέμα των δασικών οδικών υποδομών, ενώ στο τραπέζι μπήκαν και θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική πολιτική και τη διαχείριση των απορριμμάτων 

Νωρίτερα, σε συνάντησή του με το δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, και το δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «η ανάπτυξη δεν έρχεται με μεγάλα λόγια και με ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά μέσα από μια συγκεκριμένη πολιτική, η οποία θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, θα μειώσει τους φόρους και θα επιτρέψει σε κάθε περιοχή να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα». Όπως είπε, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί δεν απέδωσε και είναι δέσμευση της αυριανής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να τον καταργήσει.

Αναφερόμενος στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο. «Ή μάλλον έχει ένα σχέδιο: Να προχωρά σε μια σειρά από ρυθμίσεις, που το μόνο το οποίο κάνουν είναι να κλείνουν το μάτι σε διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων. Δεν βλέπει τη μεγάλη εικόνα. Πώς θα ενισχυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πώς θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτονομία, πώς θα αξιοποιήσει καλύτερα τα περιουσιακά της στοιχεία, πώς θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία στις σχέσεις της και με την Περιφέρεια, πώς θα αποσαφηνίσουμε όρια αρμοδιοτήτων μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αυτά είναι τα βασικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά όλα αυτά, προφανώς, δεν ενδιαφέρουν μια κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί και αναπαράγει τις χειρότερες παθογένειες του πελατειακού κράτους».

Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων, που έθιξε ο Δήμαρχος, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι υπήρχε ένα πολύ οργανωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας καινούργιας στρατιάς συμβασιούχων, «όμηρων, δηλαδή, συμπολιτών μας σε κάποιους από τους οποίους θα τάξει το τυράκι της μονιμοποίησης με αντάλλαγμα την πολιτική τους στήριξη». «Αυτό κατέρρευσε» πρόσθεσε «διότι η Δικαιοσύνη, για άλλη μια φορά, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έβαλε ένα φρένο σε αυτές τις πρακτικές της κυβέρνησης». 

Παράλληλα, επέμεινε πως «το πρόβλημα των συμβασιούχων το δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση, η οποία έκλεισε το μάτι σε αυτούς τους εργαζόμενους και τους φέρθηκε ανέντιμα». «Εμείς – και θέλω να το τονίσω αυτό – είμαστε απολύτως ξεκάθαροι: Σύμβαση ορισμένου χρόνου σημαίνει αυτό το οποίο λέει ο όρος: Πρόσληψη για ορισμένο χρόνο και για την παροχή συγκεκριμένου έργου. Άλλο οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλο το τακτικό προσωπικό. Και σε αυτό θα είμαστε απολύτως κάθετοι. Και στη δική μας λογική εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης πρέπει να υπάρχει μια σαφέστατη κατανομή μεταξύ του τακτικού προσωπικού και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, εποχικές ανάγκες, όπως συμβαίνει συχνά σε Δήμους ή τα δίμηνα, τα οποία είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, που έχει - από την ίδια τη νομοθεσία - ο Δήμος μεγαλύτερη ευελιξία», είπε. 

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού τόνισε ότι στηρίζει απόλυτα το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου για την ανάπτυξη στην περιοχή, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στην αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων του Δήμου Παγγαίου. «Η γεωθερμία» είπε «είναι μια μεγάλη αναξιοποίητη ενεργειακή πηγή για τη χώρα μας, και έχουμε πια αποδεδειγμένα παραδείγματα του πώς μπορεί να αξιοποιηθεί και να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής για επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα».

Αναφερόμενος στα σχέδια του Δήμου Παγγαίου για οργανωμένη βιώσιμη ανάπτυξη, σημείωσε: «Το γεγονός ότι μια περιοχή μπορεί να συνδυάσει απαράμιλλη φυσική ομορφιά με πρόσβαση σε ένα γεωθερμικό πεδίο μεγάλης δυναμικότητας δίνει ένα ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα». «Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ την εξέλιξη μεγάλων αρδευτικών έργων, διότι η αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού μας είναι απόλυτη προτεραιότητα για μια χώρα η οποία θέλει να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. Και πιστεύω, βέβαια, ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη αναξιοποίητη ευκαιρία για το Παγγαίο, το οποίο είναι ένα βουνό πανέμορφο, αλλά σχετικά άγνωστο ακόμα, καθώς και για την περαιτέρω ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Δήμου σε σχεδιασμό βέβαια και με τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων» κατέληξε. 

Συνομιλώντας με παραγωγικούς φορείς στη Δράμα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η αλήθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον. «Δεν θα συμφωνήσουμε με όλους σε όλα, αυτό θα με έκανε άλλον ένα λαϊκιστή» είπε και πρόσθεσε: «Από εμένα θα ακούτε την αλήθεια. Μπορεί ορισμένες φορές να μη σας αρέσει, αλλά θα ξέρετε ότι αυτά που θα σας πω θα γίνουν την επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναχτίσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία».

«Κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να ακούσουμε τους προβληματισμούς της κοινωνίας. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Και θα εξακολουθώ να το κάνω μέχρι τις εκλογές, όχι απλά για να μιλάω, αλλά για να ακούω. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να μπαίνω στη λεπτομέρεια των προβλημάτων και να σχηματίζω προσωπική άποψη για τις προτεραιότητες. Διότι, στην πολιτική η δύσκολη δουλειά είναι να βάλει κανείς προτεραιότητες» είπε ο κ. Μητσοτάκης, που υπογράμμισε ότι η πιο μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ρεαλισμός και η ουσιαστική δέσμευση για αλλαγές. «Αυτό που μας ξεχωρίζει από τη σημερινή κυβέρνηση», ανέφερε, «είναι ότι δεν δεχόμαστε όλα τα αιτήματα, ώστε μετά τις εκλογές, να ξεχάσουμε, όλα όσα είπαμε προεκλογικά. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά».

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ως χρέος του τη διασφάλιση της ενότητας της κοινωνίας και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να επενδύσω σε λογικές ψεύτικων διχασμών. Τις πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτές τις λογικές. Η χώρα αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Πιστεύω βαθιά στην αναπτυξιακή δυναμική της πατρίδας μας. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε αυτόν τον αναπτυξιακό πλούτο  να τον ξεκλειδώσουμε. Και να διανεμηθεί δίκαια σε όλους τους πολίτες».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης με αιχμή τη φορολογία και τις εισφορές, λέγοντας: «Έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα να τιμωρούμε την εργασία. Όσο πιο πολύ δουλεύει κάποιος τόσο πιο πολλούς φόρους και εισφορές πληρώνει. Αυτοί οι οποίοι δουλεύουν περισσότερο, αυτοί που παράγουν και συνεισφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό δεν γίνεται να τιμωρούνται σε αυτή την έκταση. Είναι παράλογο. Το μόνο, το οποίο γίνεται είναι είτε να αποθαρρύνουμε ανθρώπους από το να εργάζονται – διότι εάν η επιπρόσθετη εργασία, τελικά, δεν αποφέρει σχεδόν τίποτα, τότε θα προτιμήσει κάποιος να καθίσει με τα παιδιά του και την οικογένεια – είτε θα οδηγήσουμε με μαθηματική βεβαιότητα στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Και αυτό συμβαίνει σήμερα. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, δεν έχει εικόνα του τι συμβαίνει στην αγορά. Δεν πρόκειται να δεχθώ ένα σύστημα, το οποίο εισπράττει υπερβολικούς φόρους από λίγους για να συντηρούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ το δικό τους κομματικό Κράτος. Αυτά να τα ξεχάσουν. Θα τελειώσουν αυτές οι πρακτικές».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησης: ιδέες από τη συζήτηση για την οργάνωση των κομμάτων

Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησηςΒάλια Αρανίτου Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της Αριστεράς μια ευρεία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
263.737 επισκέπτες στην 84η ΔΕΘ

263.737 επισκέπτες στην 84η ΔΕΘ


Οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- «αγκάλιασαν» τη φετινή διοργάνωση και γιόρτασαν για μία ακόμα χρονιά με τον ιστορικό θεσμό της πόλης Πάνω από το...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο FT: Η κυβέρνηση Τζόνσον απέκρυψε τις συνέπειες άτακτου Brexit για λιμάνια FT: Η κυβέρνηση Τζόνσον απέκρυψε τις συνέπειες άτακτου...

Τα επίσημα έγγραφα της κυβέρνησης για το σενάριο άτακτου Brexit δεν ανέφεραν ότι χιλιάδες οχήματα δεν θα...

Νέα Τεχνολογίας Πιο μεγάλο από τον Ήλιο: Βρέθηκε το βαρύτερο και πυκνότερο άστρο νετρονίων Πιο μεγάλο από τον Ήλιο: Βρέθηκε το βαρύτερο και πυκνότερο...

Οι 2,17 ηλιακές μάζες που ζυγίζει το συγκεκριμένο άστρο, είναι πολύ κοντά στο θεωρητικό όριο συμπιεσμένης...

Κύπρος - Ειδήσεις Άρχισαν εργασίες ανάπλασης της λ. Κυριάκου Μάτση Άρχισαν εργασίες ανάπλασης της λ. Κυριάκου Μάτση

Κλειστό είναι τμήμα της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία, από τη συμβολή με την οδό Στέλιου Μαυρομάτη...

Ειδήσεις υγείας Πέτρες στη χολή: 5 σημάδια που στέλνει το σώμα (εικόνες) Πέτρες στη χολή: 5 σημάδια που στέλνει το σώμα (εικόνες)

Οι πέτρες στη χολή είναι το συχνότερο πρόβλημα της χοληδόχου κύστης.

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Ελένη Μενεγάκη: Aποχώρηση - βόμβα από την εκπομπή της Ελένη Μενεγάκη: Aποχώρηση - βόμβα από την εκπομπή της

Όλο εκπλήξεις φέτος η Ωραία Ελένη

Νέα για αυτοκίνηση Η Opel στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης Η Opel στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Δυναμική είναι η παρουσία της Opel στο φετινό Σαλόνι της Φρανκφούρτης που θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τις...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video) Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video)

Στην Ελλάδα επέστρεψε για τη μεγάλη συναυλία, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, ο Eric Burdon, θρύλος...

Εκπαιδευτικά Νέα Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019 Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας για τις εγγραφές πρωτοετών...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας (video) Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο...

Την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, ο οποίος βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη...

Ξεχωριστές ειδήσεις Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross

Τέσσερις θεατές χρειάστηκε να νοσηλευτούν.