Να διαμορφώσουμε ένα κόμμα που κοιτά προς το μέλλον, ζήτησε ο Α. Χαρίτσης

🕔14/07/2019 - 10:21

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, είπε ο βουλευτής του κόμματος

«Η δύναμη της Αριστεράς ήταν και παραμένει η ζωντανή και αδιαμεσολάβητη σχέση της με την κοινωνία, στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων και των νέων, στα κινήματα για το περιβάλλον και τις κινήσεις πολιτών για το δικαίωμα στην πόλη». Αυτό ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, που αναφερόμενος στο μέλλον του κόμματός του, πρότεινε

«τομές και βήματα προς την κατεύθυνση που θα μας επιτρέψουν να μετουσιώσουμε το υψηλό ποσοστό των εκλογών, που καθιερώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μεγάλη αριστερή και προοδευτική δύναμη της χώρας μας, και σε ανάλογη κοινωνική γείωση». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Χαρίτσης συμπλήρωσε πως «το κόμμα μας πρέπει να βρει καινοτόμους τρόπους ενεργοποίησης των πολιτών και νέα οργανωτικά σχήματα που ενδυναμώνουν τη δημιουργική συμμετοχή. Αλλά ταυτόχρονα απαιτείται η προγραμματική ανανέωση, η σκιαγράφηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και η ανάδειξη των σύγχρονων τεχνολογικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων ως μείζονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Να γίνει με άλλα λόγια το κόμμα, το όχημα κάθε δημοκρατικού πολίτη που θέλει να μπει η χώρα σε προοδευτική τροχιά».  

Διαβεβαίωσε δε πως «αυτό δεν σημαίνει κεντροαριστερή μετάλλαξη, όπως πολλοί σπεύδουν να προδικάσουν έχοντας στο μυαλό τους παρωχημένα σχήματα ανάλυσης». Άλλωστε, «η συζήτηση περί ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και μελών ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνει το πεδίο συνάντησης των προοδευτικών ανθρώπων, το οποίο μπορεί να είναι πολύ πιο πλούσιο και ευρύχωρο» είπε και, παίρνοντας θέση στη σχετική συζήτηση, ζήτησε «να διαμορφώσουμε έναν πιο ανοιχτό και δημοκρατικό, περισσότερο ριζοσπαστικό και αποτελεσματικό πολιτικό φορέα. Ένα κόμμα σύγχρονο και ελκυστικό που κοιτά προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν».

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης, δεσμεύτηκε ότι θα αποτελέσει μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, ενώ αναφερθείς στα αίτια της ήττας, σημείωσε: «Παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε το τελευταίο προεκλογικό διάστημα να μιλήσουμε οι ίδιοι με τον κόσμο και να αναστρέψουμε τη στρεβλή εικόνα που διαμόρφωναν τα κυρίαρχα ΜΜΕ για την κυβέρνηση, δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε όλους τους πολίτες». «Δεν υπάρχει ‘καλή’ ήττα για εμάς», αναγνώρισε με ειλικρίνεια ωστόσο επεσήμανε ότι «το σχέδιο για τη στρατηγική ήττα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Ήταν δρομολογημένη η ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ ή υπήρχαν, πράγματι περιθώρια ανατροπής;

Δυστυχώς χάσαμε τη μάχη με τον χρόνο. Παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε το τελευταίο προεκλογικό διάστημα να μιλήσουμε οι ίδιοι με τον κόσμο και να αναστρέψουμε τη στρεβλή εικόνα που διαμόρφωναν τα κυρίαρχα ΜΜΕ για την κυβέρνηση, δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε όλους τους πολίτες. Αυτό το έζησα ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όταν πολλές φορές χρειάστηκε να εξηγήσω τι πραγματικά συμβαίνει, καθώς αρκετοί ήταν εκτεθειμένοι στην παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση όλων όσων κάναμε και προσπαθούσαμε να πετύχουμε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας για πρώτη φορά διαφορετικές προτεραιότητες από το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στην κρίση, είχε από την αρχή απέναντί της όλο σχεδόν το μιντιακό σύστημα και πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμήθηκε ανελέητα, με fake news, και καταστροφολογία την ίδια ώρα που η οικονομία αναπτυσσόταν για εννιά συνεχόμενα τρίμηνα, τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης βελτιώνονταν και η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια.

Ωστόσο, ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αντιστάθηκε σε αυτό το κύμα κατασυκοφάντησης και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ένα πολύ υψηλό ποσοστό που τον καθιστά ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και του δίνει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας τα επόμενα χρόνια. Το σχέδιο για τη στρατηγική ήττα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Υπεύθυνη αλλά δυναμική αντιπολίτευση, προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας. Τι σημαίνει αυτό; Αντιπολίτευση του 2012 ή του 2019; Αντιπολίτευση στους δρόμους ή στο Κοινοβούλιο;

Έχω τη γνώμη ότι σήμερα απαιτείται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση αναφορικά με το ύφος και τη μεθοδολογία άσκησης πολιτικής και συνεπώς και αντιπολιτευτικής στάσης. Εμείς - και με την κυβερνητική εμπειρία που έχουμε πλέον - θα ασκήσουμε μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, πάντα στη βάση προγραμματικών θέσεων και με την απαραίτητη τεκμηρίωση. Μαχητική ως προς το σκέλος της αταλάντευτης υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωνίας και όλων όσα καταφέραμε με κόπο τα προηγούμενα χρόνια. Υπεύθυνη με την έννοια ότι οι θέσεις μας θα έρχονται σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στη βάση στόχων και προτεραιοτήτων που θεωρούμε σημαντικές για την πορεία της χώρας και την ευημερία των πολιτών. Η ΝΔ θα πρέπει να στοιχειοθετεί με επάρκεια κάθε της πρωτοβουλία. Η δική μας ισχυρή παρουσία όπως προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα δεν επιτρέπει στη ΝΔ να θεωρεί ότι έχει λάβει λευκή επιταγή από τον ελληνικό λαό. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει ενεργητική αντιπολίτευση, καθώς σχεδιάζουμε ήδη τη λήψη πρωτοβουλιών, με τη συμμετοχή των πολιτών, για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία. 

Η διαπίστωση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπέστη στρατηγική ήττα το κόμμα σας, δεν ανησυχείτε πως δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για ολιγωρία, για παράταση των ήδη διαπιστωμένων αδυναμιών;

Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι η μεγάλη πολιτική δύναμη της Αριστεράς που υπερασπίζεται τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη βιωσιμότητα της κοινωνίας. Συνεπώς, δεν υπάρχει «καλή» ήττα για εμάς. Το σημαντικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μας δίνει τη δύναμη να υπερασπιστούμε αυτά που πετύχαμε. Από εκεί και πέρα, η συζήτηση για τις αδυναμίες μας έχει τη δική της αυτόνομη αξία. 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε άμεσα είναι η ανασυγκρότηση του κόμματος με νέα εργαλεία και δημιουργική διάθεση. Τώρα είμαστε πιο έμπειροι και πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη ζωντανή, πρόσωπο με πρόσωπο, επαφή μας με τους πολίτες εκεί που ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται. Η αναζωογόνηση της σχέσης μας τους πολίτες ξεκίνησε ήδη από την προεκλογική περίοδο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και πάλι δυναμικά στην κοινωνία. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και αυτό είναι ένας δείκτης ότι όταν δίνεις τη δυνατότητα στους πολίτες να κινητοποιηθούν, τα αποτελέσματα είναι θετικά τόσο για τη δημοκρατία όσο και για τη χώρα. Η δύναμη της Αριστεράς ήταν και παραμένει η ζωντανή και αδιαμεσολάβητη σχέση της με την κοινωνία, στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων και των νέων, στα κινήματα για το περιβάλλον και τις κινήσεις πολιτών για το δικαίωμα στην πόλη. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε και πάλι, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Από το βράδυ των εκλογών ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε η επάνοδος της ΝΔ να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού. Αυτές τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης από την ΝΔ πώς τις είδατε;

Η βασική μου πολιτική εκτίμηση για τη νέα κυβέρνηση θα αφορά τις προγραμματικές της δηλώσεις και την ουσία της πολιτικής που δεν είναι άλλη από τις αποφάσεις - αναπτυξιακές και θεσμικές - που θα κληθεί να πάρει το επόμενο διάστημα. Από την άλλη, οφείλω να ομολογήσω ότι μια σειρά ενεργειών της κυβέρνησης, χωρίς να έχει λάβει ακόμη τυπικά την εμπιστοσύνη της Βουλής, δημιουργούν ανησυχία και προβληματισμό.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει υπογραμμίσει την αναντιστοιχία αριθμού μελών του ΣΥΡΙΖΑ και αριθμού ψηφοφόρων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το κόμμα σας έχασε ιστορική ευκαιρία όταν, κατά το παρελθόν, απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έβρισκαν πόρτες κλειστές. Εκτιμάτε πως θα έχετε πάλι την ευκαιρία;

Το ζητούμενο σήμερα είναι να βρούμε νέους τρόπους συμμετοχής των πολιτών σε πολιτικές διαδικασίες. Να διαμορφώσουμε σύγχρονους «δημόσιους χώρους» όπου οι πολίτες θα συμβάλουν στην παραγωγή πολιτικής με δημιουργικό τρόπο. Η συζήτηση περί ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και μελών ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνει το πεδίο συνάντησης των προοδευτικών ανθρώπων, το οποίο μπορεί να είναι πολύ πιο πλούσιο και ευρύχωρο.

Η πολιτική καινοτομία είναι το ζητούμενο σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και οι προκλήσεις μεγαλώνουν και όχι η ανάγνωση της κοινωνίας μέσα από παραδοσιακά κομματικά σχήματα. Η αξιοποίηση θεσμικών εργαλείων που φτιάξαμε ως κυβέρνηση - όπως ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων - για την ενδυνάμωση και κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών προς τη δημιουργία συλλογικών εγχειρημάτων διαχείρισης κρίσιμων υποδομών και αγαθών είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ο αναβαθμισμένος ρόλος των τοπικών κοινοτήτων που δημιουργεί ο Κλεισθένης και έχει ήδη ενεργοποιήσει νέες, δημιουργικές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα, είναι επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο παρέμβασης για εμάς.

Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να οικοδομηθούν και ευρύτερες πολιτικές συσπειρώσεις των προοδευτικών δυνάμεων σε στέρεες βάσεις. Δυνάμεων που αποζητούν πραγματική δημοκρατία, χώρο έκφρασης των δυνατοτήτων τους και κοινωνική και περιβαλλοντική ωρίμανση. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποτελέσει τον καταλύτη για την άνθιση τέτοιων κοινωνικών πρωτοβουλιών με σαφές προοδευτικό πολιτικό πρόσημο. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί η δημοκρατική παράταξη του αύριο να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις στο συντηρητισμό και τις σύγχρονες προκλήσεις που απαιτούν δύσκολες και σύνθετες αποφάσεις: επενδύοντας στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων των ανθρώπων σε κοινωνικές πρωτοβουλίες με προοδευτικό πολιτικό πρόσημο. 

Αυτός ο προαναγγελθείς μετασχηματισμός τι θα σημάνει; Κάποιοι θα πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω του ιδεολογικές ρίζες και αναφορές.

Ο μετασχηματισμός αφορά νοοτροπίες, πρακτικές και οργανωτικές μορφές που πρέπει να αλλάξουν, ενσωματώνοντας τα νέα δεδομένα της σύγχρονης ζωής αλλά και των προτεραιοτήτων των ανθρώπων. Οι σύγχρονες τεχνολογίες αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε, δουλεύουμε, μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε, ενώ η ένταση της κλιματικής κρίσης έχει αναζωπυρώσει την κινητοποίηση επιστημόνων και νέων σε όλο τον κόσμο. Εκεί χτυπά η καρδιά του προοδευτικού κόσμου. Έχουμε να κάνουμε με νέους στόχους και εργαλεία, υπηρετώντας όμως τις ίδιες αξίες και αρχές, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας.

Τομές και βήματα προς την κατεύθυνση αυτή θα μας επιτρέψουν να μετουσιώσουμε το υψηλό ποσοστό των εκλογών, που καθιερώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μεγάλη αριστερή και προοδευτική δύναμη της χώρας μας, και σε ανάλογη κοινωνική γείωση. Το κόμμα μας πρέπει να βρει καινοτόμους τρόπους ενεργοποίησης των πολιτών και νέα οργανωτικά σχήματα που ενδυναμώνουν τη δημιουργική συμμετοχή. Αλλά ταυτόχρονα απαιτείται η προγραμματική ανανέωση, η σκιαγράφηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και η ανάδειξη των σύγχρονων τεχνολογικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων ως μείζονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Να γίνει με άλλα λόγια το κόμμα, το όχημα κάθε δημοκρατικού πολίτη που θέλει να μπει η χώρα σε προοδευτική τροχιά.

Αυτό δεν σημαίνει κεντροαριστερή μετάλλαξη, όπως πολλοί σπεύδουν να προδικάσουν έχοντας στο μυαλό τους παρωχημένα σχήματα ανάλυσης. Αντίθετα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρατηρούνται έντονες διεργασίες στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία αποδεσμεύεται από τον νεοφιλελευθερισμό και στρέφεται προς τα αριστερά. Από κοινού, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς, της οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας οφείλουμε να ανοικοδομήσουμε το πολιτικό μας υποκείμενο, ώστε να είναι ικανό να απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Έτοιμες συνταγές δεν υπάρχουν. Με ανοικτό πνεύμα όμως και διάθεση πειραματισμού μπορούμε να αξιοποιήσουμε διεθνείς πρακτικές συμμετοχής και συνεργασίας, ώστε να διαμορφώσουμε έναν πιο ανοιχτό και δημοκρατικό, περισσότερο ριζοσπαστικό και αποτελεσματικό πολιτικό φορέα. Ένα κόμμα σύγχρονο και ελκυστικό που κοιτά προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  Ο Υπέρτατος Ηγέτης του Ιράν παρότρυνε τους Φρουρούς της Επανάστασης να έχουν προηγμένα και μοντέρνα όπλα Ο Υπέρτατος Ηγέτης του Ιράν παρότρυνε τους Φρουρούς της...

Οι Φρουροί θα πρέπει να έχουν προηγμένα και μοντέρνα όπλα, είπε χαρακτηριστικά.

Νέα Τεχνολογίας  Ιαπωνία: Στους 35 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης Ιαπωνία: Στους 35 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις -...

Σπίτια βυθισμένα στα νερά, κατολισθήσεις, χείμαρροι: ο τυφώνας έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις, ποσότητες...

Κύπρος - Ειδήσεις Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης

Οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα τεθούν στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών...

Ειδήσεις υγείας Τροφές και ποτά που πυροδοτούν τις ημικρανίες (φωτο) Τροφές και ποτά που πυροδοτούν τις ημικρανίες (φωτο)

Πολλά πράγματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία της ημικρανίας και για κάποιους αρκεί μόνο ένα γεύμα.

Ψυχαγωγία - ειδήσεις O Γρηγόρης Αρναούτογλου σε μια εμφάνιση-έκπληξη O Γρηγόρης Αρναούτογλου σε μια εμφάνιση-έκπληξη

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι ο νέος καλεσμένος του Game Time του ΟΠΑΠ σε μία εκπομπή που τα είχε όλα:...

Νέα για αυτοκίνηση Πόση διαφορά έχουν τα θερινά με τα χειμερινά ελαστικά; [video] Πόση διαφορά έχουν τα θερινά με τα χειμερινά ελαστικά;...

Όσοι δεν έχουν προσωπική εμπειρία από θερινά και χειμερινά ελαστικά (λόγω άγνοιας ή λόγω τόπου κατοικίας) θα...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα «Έλλογο Πάθος», μiα σειρά έξι συμφωνικών συναυλιών της Φιλαρμόνιας στο Μουσείο Μπενάκη «Έλλογο Πάθος», μiα σειρά έξι συμφωνικών συναυλιών της...

Μια ακόμη συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς εγκαινιάζει από τον Οκτώβριο...

Εκπαιδευτικά Νέα Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αξιοποίησή τους για καλύτερη παρεχομένη εκπαίδευση Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αξιοποίησή τους για καλύτερη...

Νικόλαος Διαμαντής Δρ. Φυσικής, Δρ. Παιδαγωγικών, Συντονιστής  Εκπαιδευτικού Έργου  ΠΕ04 του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ Μαγιόρ, Ντιντιέ Κελόζ Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ...

Τρεις  οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Φυσικής. Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Αθώα η τραγουδίστρια Έφη Θώδη για ρευματοκλοπή 6.500 ευρώ Αθώα η τραγουδίστρια Έφη Θώδη για ρευματοκλοπή 6.500 ευρώ

Η τραγουδίστρια εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο της, η οποία σημείωσε ότι η οφειλή που έφτανε τα 6.500 ευρώ...