Να καθιερωθεί ως θεσμός το Thessaloniki Helexpo Forum ζήτησε η Φ. Γεννηματά

🕔16/09/2020 - 12:19

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ-Helexpo είχε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, ξεκινώντας την επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη για το Thessaloniki Helexpo Forum. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Γεννηματά πρότεινε την καθιέρωση του Thessaloniki Helexpo Forum ως ενός ετήσιου θεσμού παράλληλα με την διοργάνωση της ΔΕΘ, καθώς όπως είπε καλλιεργεί μία άλλη αντίληψη για τον διάλογο. Η κ. Γεννηματά τόνισε απευθυνόμενη στη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα ότι το Φόρουμ βοηθά να διαπαιδαγωγηθεί και η κοινωνία και να συμμετάσχει στο διάλογο.

Για το ζήτημα της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, η ίδια διατύπωσε την ικανοποίησή της για την προώθηση της επένδυσης, σημειώνοντας ότι θα δώσει μεγάλη αξία σε όλη την περιοχή και ώθηση στην ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, παρουσίασε το σχέδιο της ανάπλασης της ΔΕΘ και την πρόοδο του project, ενώ έκανε αναφορά στις ζημιές, εγχώρια και διεθνώς, στον εκθεσιακό κλάδο από την πανδημία.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογράμμισε ότι το Φόρουμ θα αποτελέσει θεσμό και σημείωσε πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στάθηκε στο πλευρό της Πολιτείας προσφέροντας τις εγκαταστάσεις του στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του ΕΟΔΥ, νοσοκομείων και άλλων φορέων.

Η κ. Γεννηματά, που συνοδευόταν από αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του κόμματος της, θα εκφωνήσει σήμερα στις 20:00 ομιλία από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum.

 

Θα παρουσιάσει την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τη «Νέα Αλλαγή»

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η κ. Γεννηματά είπε ότι στην ομιλία της από το βήμα του «Thessaloniki Helexpo Forum» θα παρουσιάσει την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τη «Νέα Αλλαγή», που εξασφαλίζει την αυτοπεποίθηση με αξιοπρέπεια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τεράστια αποτυχία» στη διαχείριση της πανδημίας, για ανικανότητα και σημείωσε ότι η πολιτική της «οδηγεί σε ερείπια».

«Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί να συμβάλει για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και για να μειώσουμε τις ανισότητες, ένα πρόγραμμα που προωθεί την ανάπτυξη αλλά ταυτόχρονα και την κοινωνική προστασία», είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Είναι ένα πρόγραμμα με προοδευτικό πρόσημο που εξασφαλίζει ότι θα αξιοποιηθούν στο έπακρο τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι μια τεράστια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα, οι πόροι, δηλαδή που θα έρθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης».

Ειδικά για τα κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης σημείωσε ότι η πρόταση του ΚΙΝΑΛ «δεν επιτρέπει να χαθούν τα χρήματα αυτά για να βοηθηθούν οι φίλοι, οι λίγοι, οι πελάτες, αλά για να αξιοποιηθούν για όλους τους Έλληνες, όπως έχει ανάγκη η χώρα».

«Το ΚΙΝΑΛ, με την πρόταση αυτή, εξασφαλίζει την αυτοπεποίθηση με αξιοπρέπεια, αυτό που έχουν ανάγκη σήμερα οι Έλληνες πολίτες. Και το έχουν ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, διότι είναι πραγματικά αδιανόητο, μετά από τόσους μήνες να συζητάμε ξανά για lockdown στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αυτό αποδεικνύει την τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της δεύτερης φάσης της πανδημίας», παρατήρησε.

«Είχαμε επισημάνει από την αρχή ότι η ευθύνη της είναι τεράστια και για να μας κρατήσει υγιείς, αλλά και για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας και τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένα σχέδιο. Το μήνυμα της χαλαρότητας δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησής του. Σχεδόν σφύριξαν τη λήξη σαν να είχαμε τελειώσει με την πανδημία και σήμερα η πανδημία είναι πάλι εδώ, ο φόβος και η ανασφάλεια είναι πάλι εδώ και κινδυνεύουμε να χάσουμε τους πρώτους δύο μήνες της καραντίνας. Δυστυχώς, είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την ανικανότητα της κυβέρνησης να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται. Από τα σχολεία μέχρι την καθημερινότητα των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ είπε ότι θα κάνει σκληρή και δημιουργική αντιπολίτευση και υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, δημιουργική, όμως, αντιπολίτευση, έτσι ώστε να πετύχουμε επιτέλους κάποια αποτελέσματα υπέρ των Ελλήνων για την υγεία τους, αλλά και για να καταφέρουν να μείνουν όρθιοι. Διότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ερείπια».

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Φάρμακα για αγροτική χρήση και οι ελληνοποιήσεις!

Δημήτρης Μάρδας

Οι γνωστές Ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρίες, οι κυρίαρχες στην αγορά του φαρμάκου για αγροτικές χρήσεις, κοστολογούν τα φάρμακά τους στη χώρα μας σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ΔΕΘ που χάθηκε και η αδιαφορία των κυβερνήσεων και των φορέων της Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μαγκριώτης

Η ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ ήταν αναμενόμενη, αφού πέρα από την υγειονομική επιδείνωση στην χώρα μας, έχουμε ανάλογη στην Ευρώπη. Εκτός...

Δείτε όλο το άρθρο
Ξανά για το Εθνικό Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών

Νότης Μαριάς

Η ανείπωτη τραγωδία στην Εύβοια που οδήγησε στο θάνατο οκτώ συνανθρώπων μας ανέδειξε για άλλη μια φορά με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις διαχρονικές...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Σημαντικές στιγμές από την ιστορία του Καστελλόριζου: 29 Σεπτεμβρίου 1945 – Η τραγωδία του Empire Patrol

του Νάσου Μπράτσου Συνεχείς ήταν οι αναφορές την τελευταία περίοδο για το Καστελλόριζο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της έντασης στην ανατολική...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
THESSALONIKI HELEXPO FORUM «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»

THESSALONIKI HELEXPO FORUM «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»


Ο ρόλος πρώτης γραμμής τον οποίο ανέλαβαν οι Δήμοι της χώρας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και οι ευκαιρίες που...


Δείτε θέμα και σχόλια