Προς διεύρυνση του κατηγορητηρίου για το Δ. Παπαγγελόπουλο

🕔26/02/2020 - 19:21

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου μετά από την κατάθεση του επιχειρηματία Σ. Μιωνή

Προς τη διεύρυνση των κατηγοριών σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εκτιμάται πως θα κινηθούν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, η οποία έχει ήδη ζητήσει τη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου, για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την αναβάθμιση των κατηγοριών.

Η οκτάωρη κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, προκάλεσε μια σειρά από διαρροές, οι οποίες προκάλεσαν και την αντίδραση του συνηγόρου του Δ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Τσοβόλα, που τις χαρακτήρισε ως παράνομες και αποπροσανατολιστικές και προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση ολόκληρων των μαρτυρικών καταθέσεων και των ουσιωδών εγγράφων της δικογραφίας, με στόχο την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Οι διαρροές, πάντως, οδήγησαν σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, για τις πολιτικές πρωτοβουλίες εξωδικαστικού συμβιβασμού της ιδιωτικής διαφοράς του επιχειρηματία με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

 

Τι λένε οι βουλευτές της πλειοψηφίας

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας στέκονται στα εξής σημεία της κατάθεσης του Σάμπυ Μιωνή:

- Το 2016, δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Νίκος Παππάς, συζητούσαν με τον επιχειρηματία Μιωνή, για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις.

- Το 2016 το Μέγαρο Μαξίμου ενεπλάκη σε μια ιδιωτική διαφορά, μεταξύ ενός επιχειρηματία, του Μιωνή, και ενός εκδότη, του Φιλιππάκη, συστήνοντας τους να καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

- Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά, του υποδείχθηκε από τον Δ. Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός, να καλύψει ο επιχειρηματίας και τα δικαστικά έξοδα που είχε καταβάλει ο εκδότης στη δικαστική του διένεξη με τον επιχειρηματία.

- Ο Μιωνή κατήγγειλε ότι η εμπλοκή του σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, από τα «παιδιά του κ. Παπαγγελόπουλου, την Ελένη Τουλουπάκη και τον Χρήστο Ντζούρα, ήταν μέσο για την εκβίαση του».

- Για την εμπλοκή του επιχειρηματία αξιοποιήθηκαν ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου.

- Η εμπλοκή του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Σταύρου Παπασταύρου σε υπόθεση με ξέπλυμα χρήματος, είχε πολιτική στόχευση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς στοχοποιήθηκε ο Παπασταύρου, στοχοποιήθηκε και ο Μιωνή αφού συνεργάζονταν.

- Για όλα τα περιστατικά που παρέθεσε ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής, ο Σάμπυ Μιωνή είπε ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία τα οποία κράτησε για να προστατευθεί και θα τα καταθέσει στη δικαιοσύνη, εάν χρειαστεί.

- Δύο φράσεις του Σάμπυ Μιωνή δίνουν το στίγμα της συνολικής του κατάθεσης. «Δημιουργήσανε ιστορίες με δράκους για να μου τα πάρουνε μέσα στο Μαξίμου», είπε ο επιχειρηματίας και προσέθεσε: «Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».

   

Παπαγγελόπουλος: O Σαμαράς μου ζήτησε να βοηθήσω το Μιωνή

Οι διαρροές της κατάθεσης του Σάμπυ Μιωνή στην προκαταρκτική επιτροπή οδήγησαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε δήλωση. Με βάση τα όσα αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος και την εκδοχή του για τη συνάντησή του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή προκύπτει ότι:

- Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σε μια από τις συναντήσεις τους, «να βοηθήσει» «για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή»

- Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συναντήθηκε με τον επιχειρηματία Μιωνή, μετά από παράκληση του Νίκου Παππά, διότι υπήρχαν «πιέσεις από την Ισραηλινή κυβέρνηση».

- Στη συνάντηση με τους δύο υπουργούς (σ.σ. Δ. Παπαγγελόπουλος-Νίκος Παππάς), ο επιχειρηματίας ζήτησε να βοηθηθεί σε εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις. Του κατέστη σαφές ότι αυτό δεν γίνεται.

- Στη συνάντηση με τον Μιωνή, οι υπουργοί σύστησαν στον επιχειρηματία «να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του», με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

- Το 2018 έγινε και άλλη συνάντηση του Μιωνή με τους δύο υπουργούς (Δ. Παπαγγελόπουλο-Ν. Παππά). Στη συνάντηση που έγινε, μετά από παράκληση του επιχειρηματία, παρόντες ήταν επίσης ο νομικός εκπρόσωπος του επιχειρηματία, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, με τον οποίο βρισκόταν σε δικαστική διένεξη, «και άλλοι».

- «Στη συνέχεια κάποια στιγμή», ο επιχειρηματίας Μιωνή «έλαβε και επιταγή, ως εγγύηση, για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του», με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει τον Α. Σαμαρά για παραδικαστικό;

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι δήθεν σκευωρία, ειδικά μετά τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων που επιβεβαίωσαν μέχρι κεραίας όσα έχουν πει για δωροδοκία υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί τώρα να πιαστεί από τον κ. Μιωνή», ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασαν πως «εφόσον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζουν να έχουν απορία για την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού της διαμάχης του κ. Μιωνή με γνωστό εκδότη το 2016, κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης, τότε μπορούν κάλλιστα να απευθυνθούν στον κ. Σαμαρά. Διότι, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «ο κ. Μιωνή παραδέχθηκε πριν από λίγο ότι "το αδιανόητο" κατά τον κ. Πέτσα συνέβη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά: ο κ. Σαμαράς ήδη από το 2013 παρενέβη για την ίδια ιδιωτική διαμάχη οδηγώντας μάλιστα σε αρχική διευθέτηση της διαφοράς του με τον συγκεκριμένο εκδότη». «Εκτός εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλει και τον κ. Σαμαρά για "παραδικαστικό"», σχολιάζουν.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει «να ψάχνει δήθεν παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη για να διασωθούν» και σημειώνουν πως «οι μόνες παρεμβάσεις που υπάρχουν είναι αυτές που επιχειρούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ  για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis μέσα από μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Προανακριτικής».

 

«Ο Σ. Μιωνή δήλωσε πως δεν υπάρχει ανάμειξη των Α. Τσίπρα και Ν. Παππά»

Εξάλλου, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή σημείωσαν πως ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ανάμειξη των κ.κ. Τσίπρα και Παππά 100%».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «μετά από ερώτημα του Ι. Ραγκούση, ο κ. Μιωνή αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο δήθεν χρηματισμός εντός του Μαξίμου αφορούσε την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης».

 

Ν. Παππάς: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έσκασαν τη φούσκα της σκευωρίας

«Οι προστατευμένοι μάρτυρες έσκασαν τη φούσκα της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε ανάρτηση του στο Twitter και πρόσθεσε: «Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πέτσας προσπαθούν τώρα να φουσκώσουν μια αναφορά σε μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στο 2013». «Ας μας πει ευθέως ο κ. Μητσοτάκης αν καταγγέλλει τον κ. Σαμαρά για ‘παραδικαστικό’», κατέληξε.

«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς;», ήταν η απάντηση του Μαξίμου, που πρόσθεσε: «Περιμένουμε την απάντησή του στο ερώτημα: πως είναι δυνατόν δύο Υπουργοί, στο Μέγαρο Μαξίμου, να «συζητούσαν» με επιχειρηματία για τις ‘εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις’;».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, γιατί σύντομα θα μας εκδικηθεί

Γιάννης Μαγκριώτης

Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί και η εύκολη αισιοδοξία, είναι εξίσου επικίνδυνες συμπεριφορές με την εύκολη και διαρκή απαισιοδοξία. Ο Έλληνας υπουργός...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Το ματς του θανάτου – Ουκρανία 1942: Ο αετός του Γ΄ Ράιχ «ξεπουπουλιάζεται» στο γήπεδο

Tην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη, υπήρξαν περιπτώσεις που οι ναζί ενθάρρυναν τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων για τους δικούς τους...

Δείτε όλο το άρθρο
2 Aυγούστου: Παγκόσμια ημέρα Ολοκαυτώματος των Ρομά – Kοίτα να μην ξεχάσεις / Ντικ τενά μπιστρέ

Πάνω από 500.000 θύματα είχαν οι Ρομά κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη. Η επιλογή της 2 Αυγούστου και μάλιστα με πολλά χρόνια...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάλυση για Τουρκία: Αυτά που αλλάζουν μετά το Καστελλόριζο

Η επιλογή της Τουρκίας ν’ αναστείλει και ενδεχομένως να ματαιώσει το σχέδιο για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αποτελεί ηχηρή...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ-Helexpo τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ

Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ-Helexpo τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ


Η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας ξεπερνά κάθε οικονομική διάσταση και στο πλαίσιο αυτό η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Σεπτέμβριο. Όμως ο...


Δείτε θέμα και σχόλια