Οι 14 πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι

🕔26/02/2019 - 13:43

Θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση με αφορμή τα 5 χρόνια από τη δημιουργία του κόμματος

Τους 14 πρώτους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα παρουσιάσει απόψε το Ποτάμι, στην εκδήλωση με αφορμή τα 5 χρόνια από τη δημιουργία του κόμματος. «Οι υποψήφιοι είναι επιστήμονες και επαγγελματίες που δημιουργούν και προσφέρουν στο ευρωπαϊκό περιβάλλον αλλά και εκπρόσωποι της γενιάς που έφυγε από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης και ζει και εργάζεται σε χώρες της Ευρώπης», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι νυν ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος.

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει τον εκπρόσωπο της καμπάνιας του κινήματος για τις ευρωεκλογές, Γιάννη Κωνσταντινίδη, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι 14 υποψήφιοι από διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, καθώς και το θέμα που θέτουν ως προτεραιότητα στη δική τους προεκλογική καμπάνια είναι:

Νικόλας Ανδρίτσος: Διευθυντής Πωλήσεων σε εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού, Φρανκφούρτη, Γερμανία. «Θέλω ενιαίο ευρωπαϊκό ασφαλιστικό σύστημα. Ίδιοι κανόνες, ίδια ποιότητα υπηρεσιών για τους εργαζόμενους στη Γερμανία και στην Ελλάδα».

Σωτήρης Βλάχος, Φυσικός-Ερευνητής CERN, Γενεύη, Ελβετία. «Θέλω η γνώση να γίνεται κτήμα όλων. Να μην υπάρχουν σύνορα για φοιτητές και ερευνητές. Με πανεπιστήμια ανοιχτά σε επιχειρήσεις και πολίτες».

Ερμέλα Γιαννά, υποψήφια Διδάκτωρ Οικονομικών, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία. «Θέλω να έχουν όλοι δικαίωμα στην τεκνοθεσία. Όλοι μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί, ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού».

Μαρίνα Γραμματικοπούλου, δικηγόρος, Στοκχόλμη, Σουηδία. «Θέλω να ταξιδεύω σε όλη την Ευρώπη με ένα τρένο. Μόνο τότε οι πολιτείες της Ευρώπης θα γίνουν Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

Όθωνας Καίσαρης, διαχειριστής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Λευκωσία, Κύπρος. «Θέλω οι νέοι να κατανοήσουν την αξία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Μόνο τότε θα νοιώσουν την Ευρώπη πατρίδα τους, μακριά από εθνικισμούς».

Νάσος Καραγεωργιάδης, διευθυντής Έργων Επιχειρησιακού Μετασχηματισμού, Λουξεμβούργο, Λουξεμβούργο. «Θέλω να βρίσκουν στήριξη όσοι αναζητούν στην Ευρώπη ευκαιρίες ζωής. Η ανασφάλεια και η κοινωνική μοναξιά να μην γίνονται ασήκωτα βαρίδια».

Παντελής Καρκαμπάσης, πρέσβης επί τιμή, Τίρανα, Αλβανία. «Θέλω κάθε Ευρωπαίος να αισθάνεται δικά του τα θαλάσσια σύνορα της Μεσογείου. Σύνορα φυλασσόμενα από ευρωπαϊκό λιμενικό και στρατό».

Γιώργος Κορκόβελος, υπάλληλος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βρυξέλλες, Βέλγιο. «Θέλω ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα το εμπιστεύονται οι πολίτες όλων των χωρών και που θα διεκδικεί συνεχώς περισσότερη Ευρώπη».

Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος, αντιδήμαρχος περιβάλλοντος στο Grand Belfort, Γαλλία. «Θέλω να σταματήσει μέχρι το 2050 η παραγωγή ενέργειας με χρήση άνθρακα. Ο ήλιος, ο αέρας και η θάλασσα μπορούν να δώσουν όσα χρειαζόμαστε».

Ελένη Μουρμούρη, νομικός-υπάλληλος γερμανικού Δημοσίου, Αννόβερο, Γερμανία. «Θέλω να στέλνουμε στο ευρωκοινοβούλιο Έλληνες που ανοίγουν την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι τους ευρωσκεπτικιστές και τους ακραίους».

Αναστάσης Περράκης, διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, Άμστερνταμ, Ολλανδία. «Θέλω η ιατρική έρευνα να γίνει όχημα για την ανάπτυξη της οικονομίας.  Και να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλους».

Δημήτρης Ρέπας, αρχιτέκτονας, Βρυξέλλες, Βέλγιο. «Θέλω να πληρώνουν όσοι δεν ανακυκλώνουν. Τα σκουπίδια έχουν αξία. Ο πλανήτης δεν είναι μιας χρήσης. Ας συναισθανθούμε την ευθύνη μας».

Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου, υπάλληλος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βρυξέλλες, Βέλγιο. «Θέλω από τρόφιμα μέχρι ελαστικά αυτοκινήτων και από μελάνια μέχρι καθίσματα αεροπλάνου, τα υλικά να έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής».

Γιάννα Τζανιδάκη, σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Στρατηγικής, Χάγη, Ολλανδία. «Θέλω τα ευρωπαϊκά προγράμματα να στηρίζουν μικρές ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και όχι κρατικοδίαιτους κομματικούς φίλους».

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Έρχεται το Realme X9 Pro ως rebrand του OnePlus Nord 2 και του Reno 6 Pro+

14/06/2021 - 15:29:43 -

Επίθεση Χατζηδάκη στην αντιπολίτευση σχετικά με τις διαφωνίες για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

14/06/2021 - 15:16 - «Είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που σταθερά πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα...

Παναθηναϊκός: Γιοβάνοβιτς κι επίσημα στο «τριφύλλι»

14/06/2021 - 14:52:54 -

«Έσπασαν τον πάγο» Μακρόν-Ερντογάν: Συζήτησαν για όλα στο ΝΑΤΟ

14/06/2021 - 14:45:15 -

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού

14/06/2021 - 14:41 - Μέχρι τις 26 Ιουνίου και ώρα 14:00 θα είναι σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Παιδεία, o μεγάλος ασθενής!

Δημήτρης Μάρδας

- T o εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι ίσως πολύ μεγαλύτερος ασθενής από ότι η οικονομία ή η εξωτερική μας πολιτική. Πολλά είναι τα ανοιχτά του μέτωπα,...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο ονειδισμός των επιστημόνων από κυβερνητικό στέλεχος

Νικόλαος Παπαδόπουλος

“Όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ δηλαδή, δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε...

Δείτε όλο το άρθρο
Τρία σε ένα: Ένας πρύτανης, η υπουργός Παιδείας και τώρα κάποιος Πατέλης!

Αθανάσιος Πιστιόρλας

Αξιότιμοι βουλευτές, Προσφάτως έστειλα επιστολή προς τον πρύτανη του Αριστοτέλειου για τις διδακτορικές διατριβές νομικής. Είναι ο πρύτανης που έβαλε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάκαμψη της οικονομίας: Ο αφορισμός των καινοτόμων ιδεών

Δημήτρης Μάρδας

Τ ο « Σχέδιο Ανάκαμψης » θα προσφέρει στη χώρα 32 δις ευρώ στο άμεσο μέλλον. Λίγα περισσότερα, 40 δις ευρώ, θα μας δώσει το « Πολυετές Δημοσιονομικό...

Δείτε όλο το άρθρο
Πράσινη ανάπτυξη: H αναγκαία όχι όμως η ικανή συνθήκη

Δημήτρης Μάρδας

Όλοι δίνουν έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη δημιουργώντας την αίσθηση ότι αυτή η επιλογή θα είναι πανάκεια, θεωρούμενη ως η θεραπεία όλων των...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (26-5-2021) Δημοσκόπηση της Metron Analysis. Προβάδισμα ΝΔ με 13,9%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Alco για το OPEN (24-5-2021) Δημοσκόπηση της Alco. Προβάδισμα ΝΔ με 13,2%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ,  με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα  και κεντρικό θεματικό άξονα  το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας

11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ, με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα και κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας


13-17 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται και το Thessaloniki Helexpo Forum Η 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, θα πραγματοποιηθεί με φυσική...


Δείτε θέμα και σχόλια