Οι εκλογές η μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα, λεει ο Ν. Δένδιας

🕔13/01/2019 - 10:44

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως ακόμη και με 151 βουλευτές η κυβέρνηση δεν θα πάει μακριά

Τις εκλογές προέκρινε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας ως τη μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα, ακόμη και αν η κυβέρνηση πετύχει τη στήριξη των 151 βουλευτών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Δένδιας εκτίμησε πως «ακόμα και αν εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας την ευκαιριακή στήριξη 151 βουλευτών αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεν θα πάει μακριά» και πρόσθεσε ότι «η μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα, σε αυτές τις συγκυρίες, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό».

Αναφορικά με τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι «ο ‘γάμος’ δεν ήταν ‘εξ έρωτος’ αλλά είναι προφανές ότι αποτελούσε προϊόν ‘συνοικεσίου εκ συμφέροντος’» και πρόσθεσε ότι «η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι εύκολο να διακοπεί στην πράξη και πιστεύω ότι το ‘διαζύγιο’, ακόμα και εάν οριστικά υπάρξει, θα είναι προσχηματικό».

Σχετικά με το αν προτίθεται ή όχι η ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός, ενδεχομένως, να διακατέχεται από ‘ευσεβείς πόθους’, ώστε να απορριφθεί μία πρόταση μομφής της ΝΔ, λόγω των σημερινού συσχετισμού δυνάμεων στη Βουλή και να μην μπορεί στην πράξη να προκληθεί εκ νέου τέτοιο ζήτημα επί ένα εξάμηνο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα». Ξεκαθάρισε όμως ότι «αν κριθεί απαραίτητο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας».

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι «δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της ΝΔ» σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας είπε πως «αν δεν υπήρχε η εντονότατη αντίδραση του κόμματός μας στο ζήτημα της ‘εθνότητας-ταυτότητας’ ίσως να μην υπήρχε εφεξής καμία ελπίδα βελτίωσης της διατύπωσης των συγκεκριμένων σημείων από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι και σύμμαχοί μας».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Κύριε Δένδια, παρότι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν ικανοποίηση για τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας, ότι «δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», από μερίδα του Τύπου, τουλάχιστον, τα όσα ανέφερε για το κόμμα σας και τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών ερμηνεύονται ως κριτική. Δεν αποτελεί ρίσκο για τη ΝΔ να αντιτίθεται και στους εταίρους της στην ΕΕ και στις ΗΠΑ;

Η Νέα Δημοκρατία προέτασσε από την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή -και εξακολουθεί να προτάσσει- το εθνικό συμφέρον υπεράνω του κομματικού. Σας υπενθυμίζω ότι η έξοδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974, από τον τότε πρωθυπουργό, και ιδρυτή λίγο αργότερα του κόμματός μας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ήταν μία τολμηρή αντίδραση στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Δεν άλλαξε όμως η θέση του ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν» και λίγο αργότερα ήταν ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που ενέταξε τη χώρα στην ΕΟΚ, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά συμφέροντα. Όσον αφορά το σήμερα και το συγκεκριμένο ζήτημα, ας μην παραβλέπουμε ότι αν δεν υπήρχε η εντονότατη αντίδραση του κόμματός μας στο ζήτημα της «εθνικότητας-ταυτότητας», ίσως και να μην υπήρχε εφεξής καμία ελπίδα βελτίωσης της διατύπωσης των συγκεκριμένων σημείων από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι και σύμμαχοί μας, όπως γνωρίζουν ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη στη χώρα με σταθερό προσανατολισμό υπέρ της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για την κυβερνητική συνοχή αναφορικά με τις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου;

Ο «γάμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν ήταν «εξ έρωτος», αλλά είναι προφανές ότι αποτελούσε προϊόν «συνοικεσίου εκ συμφέροντος». Δεν είχαν το παραμικρό κοινό ιδεολογικό στοιχεία, αντιθέτως είχαν αντιδιαμετρικές τοποθετήσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Παρόλα αυτά, δημιουργήθηκε ένας εθνικολαϊκιστικός κυβερνητικός σχηματισμός με στόχο τη νομή της εξουσίας, που ως υβρίδιο θα αποτελεί αντικείμενο μελέτης μελλοντικά της Πολιτικής Επιστήμης. Ακριβώς όμως επειδή στηρίζεται στο συμφέρον, η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν είναι εύκολο να διακοπεί στην πράξη και πιστεύω ότι το «διαζύγιο», ακόμη και εάν οριστικά υπάρξει, θα είναι προσχηματικό. Η συμβίωση και τα όσα έπραξαν από κοινού, δεν τους επιτρέπει να χωρίσουν πραγματικά τους δρόμους τους. Δεν είναι τυχαίο ίσως ότι κάποια στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταπήδησαν ουσιαστικά στο κόμμα του κυβερνητικού τους εταίρου, προτού καν τεθεί ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης.

Πιστεύετε ότι ο πρωθυπουργός θα εξασφαλίσει την κυβερνητική συνοχή ή θα οδηγηθούμε σε εκλογές;

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Open ότι θα επιδιώξει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί στην πράξη ότι υπάρχουν οι έξι τουλάχιστον «πρόθυμοι» βουλευτές που απαιτούνται. Στην περίπτωση όμως που δεν επιτύχει τον στόχο του, η σοβαρή λύση είναι οι εκλογές. Θεωρώ αδιανόητο ότι σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά συμφέροντα και την οικονομία, το πηδάλιο της χώρας να έχει μία κυβέρνηση που δεν θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής. Από άποψη «τύπων» δεν υπάρχει συνταγματικό ζήτημα με μία ψήφο ανοχής, αλλά από πολιτική άποψη δεν υπάρχει χώρος για «ανοχή» σε μία κυβέρνηση, παρά μόνον για στήριξη ή αποδοκιμασία. Να σας υπενθυμίσω τη στάση του αείμνηστου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος παραιτήθηκε αμέσως από πρωθυπουργός, όταν η κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος μειώθηκε στους 150 βουλευτές -ούτε καν στους 149- τον Σεπτέμβριο του 1993.

Η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής ή αντίθετα θα αφήσετε στον Αλέξη Τσίπρα την πρωτοβουλία των κινήσεων ώστε να ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του; Και αν όχι γιατί δεν θα καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας;

Ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να διακατέχεται από «ευσεβείς πόθους», ώστε να απορριφθεί μία πρόταση μομφής της ΝΔ, λόγω των σημερινού συσχετισμού δυνάμεων στη Βουλή και να μην μπορεί στην πράξη να προκληθεί εκ νέου τέτοιο ζήτημα επί ένα εξάμηνο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Εξυπακούεται ότι αν κριθεί απαραίτητο από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας. Αλλά το τι θα πράξουμε και πότε, δε θα μας το υπαγορεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αν τελικά ο κ. Τσίπρας ζητήσει και λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τι θα πείτε ως ΝΔ;

Ακόμη και εάν εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας την ευκαιριακή στήριξη 151 βουλευτών, «με ανεμομαζώματα και με ανεμοσκορπίσματα», αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να πάει μακριά. Το μόνο αποτέλεσμα θα είναι μία ετοιμόρροπη κυβέρνηση, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όπως επισήμανα και προηγουμένως. Εκτιμώ ότι η μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα σε αυτή τη συγκυρία είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Με βάση τα παραπάνω θεωρείτε, όμως, πιθανό το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές να γίνουν τον προσεχή Οκτώβρη όπως επιμένει ο πρωθυπουργός;

Σε προγενέστερο χρόνο κάθε άλλο παρά απέκλεια το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Μια σειρά από κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά και η συνολικότερη φιλοσοφία της, κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι θα επιχειρούσε να παρατείνει όσο μπορούσε περισσότερο την κυβερνητική θητεία της. Σήμερα, ενδεχομένως να μην έχει αλλάξει η συγκεκριμένη στόχευση από πλευράς πρωθυπουργού, αλλά δεν είμαι βέβαιος για το αν υπάρχουν πλέον οι αντικειμενικές συνθήκες για να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο. Το βέβαιο είναι ότι κάθε ημέρα που παραμένει στη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται περαιτέρω η απήχησή του, αλλά αυξάνονται τα προβλήματα για τη χώρα και ο κίνδυνος επικίνδυνων περιπλοκών σε μια σειρά από ζητήματα.

Μήπως η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή δημιουργήσει ένα νέο κοινοβουλευτικό τοπίο; Θέλω να πω μήπως αποτελέσει τη θρυαλλίδα ώστε να δημιουργηθούν νέα δεδομένα για τα λεγόμενα μικρότερα κόμματα με μετακινήσεις βουλευτών;

Όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε την εθνική συνεννόηση σε ένα μείζον ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, με μικροκομματικό κίνητρο και προκειμένου να διχάσει την αντιπολίτευση, αλλά τελικά κινδυνεύει να πέσει ο ίδιος στην παγίδα που επιχείρησε να στήσει. Είναι κρίμα πάντως, γιατί η γεωπολιτική συγκυρία επέτρεπε τη μεγιστοποίηση του εθνικού οφέλους, εφόσον επιδιωκόταν η συναίνεση στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως την επιδίωξαν άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν, παρά τις μεγάλες διαφορές τους με την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση. Γενικά μιλώντας, με βάση την ιστορική εμπειρία της χώρας μας, φρονώ ότι είναι εθνικά επιζήμιο να αλλάζει ο πολιτικός χάρτης με αφορμή ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής και χωρίς να έχουν μεσολαβήσει εκλογές. Όμως και σε αυτό η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση, λόγω των χειρισμών της, ενώ επιβεβαιώνει και την ανάγκη για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, προτού λάβουν μαζική έκταση εκφυλιστικά για το πολίτευμα φαινόμενα, όπως υποσχέσεις για υπουργεία σε βουλευτές άλλων κομμάτων, μαζικές «μεταγραφές» κ.ά.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πολάκη. Είστε βέβαιοι στη ΝΔ ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα φιάσκο ή μία «στημένη» υπόθεση για να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι όπως ισχυρίζεται η ΝΔ;

Η υπόθεση της Novartis είναι ένα διεθνές σκάνδαλο. Σε καμία άλλη χώρα όμως δεν «εργαλειοποιήθηκε» πολιτικά προκειμένου να πληγούν συγκεκριμένα κόμματα. Η θέση μας ήταν και παραμένει ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως, αλλά και ότι πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη. Την κύρια ευθύνη πάντως δεν την έχει κάποιος συγκεκριμένος υπουργός, όσο και εάν προκαλεί με τα σχόλιά του εις βάρος ακόμα και συγκεκριμένων δικαστικών, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, από τη στιγμή που τον καλύπτει και τον διατηρεί στη θέση του.

Ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι θα στηρίξει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Εσείς στη ΝΔ τι λέτε;

Με τον κ. Παυλόπουλο με συνδέει μακρά γνωριμία και προσωπική φιλία. Οφείλω, αν μη τι άλλο, να υπενθυμίσω τον τρόπο με τον οποίο χειρίσθηκε άψογα το ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τις κρίσιμες ημέρες του καλοκαιριού του 2015. Την απόφαση όμως για το πρόσωπο που θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα τη λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τις διαβουλεύσεις που θα επιλέξει, στον κατάλληλο χρόνο.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Άδεια από το ΕΣΡ στο One Channel

17/09/2019 - 18:11 - Την οριστική άδεια στο τηλεοπτικό κανάλι One Channel της εταιρείας "Alter Ego" ιδιοκτησίας Βαγγέλη...

Κατά του Ν/Σ για τις εξορύξεις οι Οικολόγοι Πράσινοι

17/09/2019 - 18:03 - «Απαράδεκτη η διάταξη για κρατικές επιδοτήσεις εξορύξεων στο νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο»,...

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος - ρεκόρ (vid)

17/09/2019 - 18:00:00 -

Η Τσουρή επιστρέφει στις πισίνες για την ΑΕΚ

17/09/2019 - 17:56:20 -

Τα best seller βιβλία της εβδομάδας

17/09/2019 - 17:56:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησης: ιδέες από τη συζήτηση για την οργάνωση των κομμάτων

Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησηςΒάλια Αρανίτου Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της Αριστεράς μια ευρεία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ

Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ


Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές συμμετοχές της διεθνώς οργανώνει η Γερμανία ως Τιμώμενη Χώρα «Άναψαν οι μηχανές» για την 85η ΔΕΘ που θα...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η ΕΕ Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η...

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάτι που της επιτρέπει να καθορίζει...

Νέα Τεχνολογίας Huawei: Παρουσιάστηκαν τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro Huawei: Παρουσιάστηκαν τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro

Η παρουσίαση της Huawei τελείωσε και μας έφερε την τέλεια ναυαρχίδα για τους λάτρεις της φωτογραφίας και ένα...

Κύπρος - Ειδήσεις Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων

  Το κυπριακό πρόβλημα θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων όχι με σχέση...

Ειδήσεις υγείας Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη

Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μικρή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους με...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο Markopoulo Park Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο...

Όλοι οι δρόμοι την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οδηγούν στον Ιππόδρομο Αθηνών, Markopoulo Park, όπου ο...

Νέα για αυτοκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες! Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες!Επιλέξαμε ορισμένες από τις φωτογραφίες...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Συνάντηση Μενδώνη με Πάιατ για σύμπραξη των Μουσείων του Ολοκαυτώματος Συνάντηση Μενδώνη με Πάιατ για σύμπραξη των Μουσείων του...

Την ιδιαίτερη σημασία των ΗΠΑ για διασύνδεση και συνεργασία του Holocaust Memorial Museum της Ουάσιγκτον και...

Εκπαιδευτικά Νέα Μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς και επιστροφή τους στις τάξεις Μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς και επιστροφή...

Σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και τη μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, η Υπουργός...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης (video) Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης...

Διεθνής ομάδα αστρονόμων 6 χωρών ανακάλυψε ένα άστρο νετρονίων (pulsar) με τη μεγαλύτερη μάζα που έχει ποτέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης "να είναι χαρούμενοι" Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης...

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία υποχρεώνει επισήμως τους κατοίκους της "να είναι χαρούμενοι"...