Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις

🕔24/06/2020 - 16:34

Το νομοσχέδιο ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ και καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 – Επί των άρθρων θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη

Με ευρεία πλειοψηφία, υπερψηφίσθηκε επί της Αρχής στην ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για το «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ το καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου επί των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου, θα διεξαχθεί στην ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.

 

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι επιχειρήσεις ζήτησε ο Χ. Σταϊκούρας

Την αισιοδοξία του ότι «θα τα καταφέρουμε, με πίστη στις δυνάμεις μας, αλληλεγγύη, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό, παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο επιχειρηματικότητας και οικονομίας» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την δημιουργία του «Πλαισίου για τις μικροχρηματοδοτήσεις και άλλες διατάξεις»

Ο κ. Σταικούρας, παρουσιάζοντας το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, επισήμανε πως η κυβέρνηση προχωράει με ταχύτητα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα από την κρίση της πανδημίας υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι και οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους «θα πρέπει να αναλάβουν και αυτές το δικό τους μερίδιο ευθύνης για τη διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης, την τόνωση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας, και την επιτυχή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο». «Να πρωταγωνιστήσουν στη μετάβαση σε ένα καινούργιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, βασισμένο σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα. Αυτό είναι το ‘κλειδί’, ώστε όλοι μαζί -κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι- να επιτύχουμε το αναπτυξιακό άλμα που χρειάζεται η χώρα και να θέσουμε στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε πως προσφέρεται «ένα ακόμη εργαλείο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρών επιχειρήσεων». Σημείωσε πως πρόκειται για ένα «πλαίσιο που ξεκίνησε μεν να διαμορφώνει -πράγματι- η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά που τελικά ουδέποτε υλοποίησε» και τόνισε: «Σε αντίθεση, η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωράει στη νομοθέτησή του, έχοντας συμπεριλάβει σημαντικές βελτιώσεις, προσθήκες και διορθώσεις, αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης, αλλά και προτάσεων κομμάτων της αντιπολίτευσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλων φορέων».

Στόχος είναι, είπε ο κ. Σταϊκούρας, «να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο, που θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό το οποίο υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα και πλήττει, κυρίως, όσους βρίσκονται στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Ανέφερε ότι οι μικροπιστώσεις αυτές παρέχουν τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίου έως 25.000 ευρώ, στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, στα φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων, στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα, σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, σε άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στον χώρο εργασίας και σε άτομα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. «Είναι ένα εργαλείο συνεκτικό, συμβατό με τις ευρωπαϊκές πρακτικές, ρεαλιστικό, κοινωνικό. καινοτόμο, αυστηρό, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια αλλά παράλληλα και ελκυστικό και ευέλικτο» είπε ο υπουργός

Απαντώντας στις επιφυλάξεις βουλευτών της αντιπολίτευσης σχετικά με την εποπτεία των ιδρυμάτων αυτών, είπε πως δεν επιτρέπεται η λήψη εμπράγματων εξασφαλίσεων για τη χορήγηση των μικροχρηματοδοτήσεων ενώ με νομοτεχνική βελτίωση θεσπίζεται η υποχρέωση του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος να συντάσσουν, ετησίως, Έκθεση για την πορεία εφαρμογής του πλαισίου χορήγησης των μικροχρηματοδοτήσεων. Ο υπουργός Οικονομικών μάλιστα ανέφερε πως «η κυβέρνηση εξέτασε λεπτομερώς τι ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη προχωρήσει στη νομοθέτηση σχετικού πλαισίου μικροχρηματοδοτήσεων, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία κ.ά., και ενσωμάτωσε, στο παρόν νομοσχέδιο, βέλτιστες πρακτικές, που να είναι όμως συμβατές με την ελληνική πραγματικότητα».

 

Τι ανέφεραν τα κόμματα

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός είπε πως η κυβέρνηση «παραμένοντας συνεπείς στις δεσμεύσεις φέρνει αυτό το νομοσχέδιο», ενώ «έχει προχωρήσει με μεγάλη ταχύτητα σε πολλές θεσμικές παρεμβάσεις για το τραπεζικό σύστημα και τις χρηματοδοτήσεις», και προανήγγειλε ότι σύντομα θα κατατεθούν δύο ακόμα νομοσχέδια, ένα που θα αφορά ρυθμίσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας και ελέγχου της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ένα δεύτερο για τη θωράκιση της επιχειρηματικότητας για να αποτρέπονται φαινόμενα όπως της Folli- Follie

Σημείωσε ότι «ήδη υπάρχει μια διεθνή και ευρωπαϊκή εμπειρία γύρω από το θεσμό των μικροχρηματοδοτήσεων» τονίζοντας πως «ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία το εργαλείο αυτό θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και άτομα που χρειάζονται στήριξη, ενώ παράλληλα βοηθάει στο χτίσιμο του κοινωνικού ιστού της χώρας, με την δημιουργία ενός σύγχρονου κοινωνικού συμβολαίου με την ενίσχυση της εργασίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Επισήμανε πως το νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο θα ενισχύσει επιπλέον την ρευστότητα της πραγματικής αγοράς και σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακούγοντας τις παρατηρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προχώρησε σε μια σειρά από βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τον εποπτικό έλεγχο των ιδρυμάτων αυτών, στην διεύρυνση της συμμετοχής σε σχήματα και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας καθώς και σε αστικές εταιρείες, ενώ μειώθηκε και το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ίδρυσης από τις 400.000 στις 250.000 ευρώ. Αναφορικά με τον καθορισμό των επιτοκίων και φόρμουλες που μπορεί να ακολουθηθούν, ο υφυπουργός Οικονομικών κάλεσε τα κόμματα να καταθέσουν προτάσεις δείχνοντας ότι είναι ανοικτός στην εξέτασή τους.

O εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Μαμουλάκης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει επί της Αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «κατ' εξαίρεση, καθώς συνολικά είναι αντίθετο στην ασκούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης». Υποστήριξε πως «τα ιδρύματα μικροπιστώσεων όπως και η Αναπτυξιακή Τράπεζα αποτελεί επί της ουσίας την αποδοχή του σχεδίου που είχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Εξέφρασε την ικανοποίηση του που η κυβέρνηση κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων άκουσε και ενσωμάτωσε πολλές από τις παρατηρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως της ενσωμάτωσης των φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, τη μείωση των ορίων για τη συγκρότηση τέτοιων ιδρυμάτων αλλά και την διεύρυνση της νομικής μορφής τους. Ζήτησε όμως, να υπάρξουν βελτιώσεις: Για την περαιτέρω αυστηροποίηση των ρυθμίσεων για τον έλεγχο καταλληλότητας των διοικήσεων και των μετόχων σε συμμετοχές άνω του 10%. Στην εξουσιοδότηση του υπουργού Οικονομικών να ρυθμίζει κανονιστικά το επιτόκιο. Στη δυνατότητα των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο εταιριών μικροχρηματοδοτήσεων.

Αναφερόμενος στην ρύθμιση του νομοσχεδίου για την έκπτωση 25% στους συνεπείς φορολογούμενους, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει ανάλογη ρύθμιση και για όσους πραγματικά αδυνατούν να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η αγορά είναι εργαλεία ρευστότητα με αποτελεσματικότητα. «Η κυβέρνηση κάτω από την αναποτελεσματικότητα των εργαλείων ρευστότητας που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα φέρνει τις μικροχρηματοδοτήσεις. Εμείς θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αλλά δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο μπορεί να υποκαταστήσει το τεράστιο κενό ρευστότητας που απειλεί σήμερα την πραγματική οικονομία», τόνισε. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως από την έλλειψη ρευστότητας, 8 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται, με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν 250.000 θέσεις εργασίας και την πτώση τζίρου να κυμανθεί στα 50 δισ. ευρώ για το 2020. Μιλάμε, είπε, για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που «ενώ κατάφεραν να σταθούν όρθιες μετά από δέκα χρόνια κρίσης και πέντε χρόνια εξαντλητικής φορολόγησης τώρα κινδυνεύουν μετά από δυο μήνες lockdown κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο».

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων ανέφερε πως το ΚΙΝΑΛ είχε εγκαίρως επισημάνει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και ζήτησε ρύθμιση ώστε «να απαλλαγούν εντελώς από τις άδικες επιβαρύνσεις 71.000 συνταξιούχοι που ένα πρωί είδαν εμβρόντητοι στον υπολογιστή τους χρεωστικά σημειώματα με παχυλά πρόστιμα και προσαυξήσεις». «Η αναδρομική φορολόγηση συνεπάγεται ταλαιπωρία και πρόσθετο κόστος, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί συνταξιούχοι έχουν ήδη εξοφλήσει ή έχουν κάνει ρύθμιση» προσέθεσε. Τέλος για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των αγροτεμαχίων ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «αντί να καταργηθεί εντελώς, όπως έχει επανειλημμένως ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής, τον αναστέλετε μόνο για ένα έτος».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, δήλωσε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας πως οι μικροπιστώσεις «έρχονται την ώρα που η καπιταλιστική κρίση έχει μπει σε μια νέα φάση την οποία και αυτή θα την πληρώσει και πάλι ο λαός»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επέκρινε την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν το νομοσχέδιο αυτό, λέγοντας πως «εάν σας ενδιέφεραν οι μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα προχωρούσατε στην πραγματική στήριξή τους και όχι στις χορηγήσεις μικροχρηματοδοτήσεων που θα παρέχονται από μεγάλους ομίλους, από εταιρείες τηλεφωνίας και ενέργειες κ.λπ., που θα χορηγούν δάνεια με υπέρογκους τόκους λαμβάνοντες αυτές ζεστό χρήμα από χρηματοδοτήσεις της ΕΕ».

Ο κ. Συντυχάκης, είπε «η πολιτική σας με το εργαλείο των χρηματοδοτήσεων είναι μια ακόμα στήριξη στους μεγάλους ομίλους και ‘ασπιρίνες’ για τις μικρές επιχειρήσεις και τους χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους», έκρουσε δε τον κώδωνα ότι «θα δημιουργηθούν ακόμα ποιο υπερχρεωμένες οικογενειακές επιχειρήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες καθώς οι μικροχρηματοδοτήσεις είναι ‘στάχτη στα μάτια τους’, που το μόνο που θα κάνουν θα είναι το να συσσωρεύσουν χρέη ή απλά να τα μεταθέσουν για λίγο αργότερα σε υπερχρεωμένους ανθρώπους και επιχειρήσεις»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με παρέμβασή του στη Ολομέλεια, ειδικά για το νομοσχέδιο των μικροχρηματοδοτήσεων ανέφερε πως «σήμερα έχουν κατατεθεί 175.000 αιτήσεις για δάνεια ύψους 28 δισ. ευρώ και εσείς δίνετε 5,4 δισ. ευρώ, όταν οι τράπεζες χρειάζονται 10 δισ. ευρώ για να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Τώρα, με το νομοσχέδιό σας, μας λέτε ότι και οι ιδιώτες μπορούν να ιδρύουν τράπεζες!». Θέλετε, συνέχσε ο κ. Βελόπουλος, «με μικροδάνεια να ενισχύσετε την οικονομία. Πώς είναι δυνατόν να δώσετε σε οποιονδήποτε ένα δάνειο με στόχο να αυξηθεί η παραγωγική διαδικασία, χωρίς να υπάρχει διαδικασία επιστασίας». Επέκρινε την κυβέρνηση ότι έχει μειώσει τις δημόσιες δαπάνες και δεν δίνονται δάνεια για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεκαθάρισε πως «εμείς δεν είμαστε κατά του δανεισμού, αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να δίνονται δάνεια πρέπει να γίνεται έλεγχος. Γιατί άνευ ελέγχου δεν έγιναν ποτέ επενδύσεις». Επέκρινε την κυβέρνηση πως «δεν παρέχει κίνητρα στους επιχειρηματίες για να χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα» και προέτρεψε να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Βουλγαρίας, λέγοντας πως «ο Μπορίσοφ, επέβαλε ελέγχους στην σύσταση των τροφών που εισήγαγε η Βουλγαρία ώστε να περιοριστούν οι εισαγωγές».

Αρνητική στάση στο νομοσχέδιο εξέφρασε το ΜέΡΑ25 με τον Κρίτωνα Αρσένη να υποστηρίζει ότι δημιουργούνται ιδρύματα νόμιμης τοκογλυφίας που επιτρέπουν την είσοδο ύποπτων στοιχείων. Ιδρύματα που θα προχωρούν σε ανεξέλεγκτες χρεώσεις σε ευάλωτους επαγγελματίες και πολίτες Και επισήμανε ότι ανάλογες επιφυλάξεις τέθηκαν κατά την διαβούλευση τόσο από την ΕΚΠΟΙΖΩ, όσο και την εκπρόσωπο της ΤτΕ .

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός ανέφερε πως «θέλουμε τη μεσαία τάξη να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο, καθώς για εμάς δεν είναι ταξικός εχθρός, αλλά η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Μια οικονομία με ίσες ευκαιρίες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Με ισχυρή δημόσια παιδεία και υγεία. Με ανάδειξη της σημασίας της εργασίας, όχι μόνο ως μέσου βιοπορισμού των πολιτών αλλά και ως μέσου που οδηγεί στην ασφάλεια». Τόνισε πως η ΝΔ «μάχεται για να διορθώσει τις κοινωνικές ανισότητες, εφαρμόζοντας μια φιλελεύθερη πολιτική με κοινωνικό πρόσημο, ώστε να καταστεί εφικτό, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, το "ελληνικό όνειρο", η δυνατότητα, δηλαδή, να προοδεύσουν, ανεξαρτήτως της κοινωνικής και οικονομικής τους θέσης. Καταπολεμούμε τη διαιώνιση των παγίδων φτώχειας. Στόχος μας είναι να γίνει εφικτή η οικονομική και κοινωνική κινητικότητα».

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «ενισχύουμε τον νέο άνθρωπο που επιθυμεί να ξεκινήσει τη δική του μικρή επιχείρηση, αλλά και τον μεγαλύτερο ηλικιακά, τον πολίτη που έχει εξοικείωση με την τεχνολογία, τον νέο φοιτητή, τις μονογονεϊκές οικογένειες, και άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες παρέχοντάς τους πρόσβαση σε πολύτιμη ρευστότητα. Ενισχύουμε στην πράξη την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, γιατί σύντομα θα μας εκδικηθεί

Γιάννης Μαγκριώτης

Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί και η εύκολη αισιοδοξία, είναι εξίσου επικίνδυνες συμπεριφορές με την εύκολη και διαρκή απαισιοδοξία. Ο Έλληνας υπουργός...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Το ματς του θανάτου – Ουκρανία 1942: Ο αετός του Γ΄ Ράιχ «ξεπουπουλιάζεται» στο γήπεδο

Tην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη, υπήρξαν περιπτώσεις που οι ναζί ενθάρρυναν τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων για τους δικούς τους...

Δείτε όλο το άρθρο
2 Aυγούστου: Παγκόσμια ημέρα Ολοκαυτώματος των Ρομά – Kοίτα να μην ξεχάσεις / Ντικ τενά μπιστρέ

Πάνω από 500.000 θύματα είχαν οι Ρομά κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη. Η επιλογή της 2 Αυγούστου και μάλιστα με πολλά χρόνια...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάλυση για Τουρκία: Αυτά που αλλάζουν μετά το Καστελλόριζο

Η επιλογή της Τουρκίας ν’ αναστείλει και ενδεχομένως να ματαιώσει το σχέδιο για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αποτελεί ηχηρή...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
«Πράσινο φως» από το Technology Forum στην BEYOND 4.0 - Μεγάλοι «παίκτες» της ψηφιακής βιομηχανίας στην Έκθεση από τις 1-3 Οκτωβρίου

«Πράσινο φως» από το Technology Forum στην BEYOND 4.0 - Μεγάλοι «παίκτες» της ψηφιακής βιομηχανίας στην Έκθεση από τις 1-3 Οκτωβρίου


“Ψήφο εμπιστοσύνης” από τους 23 φορείς που απαρτίζουν το Technology Forum απέσπασε η πρώτη Διεθνής Εκθεσιακή Πλατφόρμα Ψηφιακής Τεχνολογίας και...


Δείτε θέμα και σχόλια