Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στη ΔΕΘ, είπε ο Κ. Βελόπουλος

🕔15/09/2021 - 16:47

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους του κόμμα του δεν συμμετέχει στη ΔΕΘ

«Η ΔΕΘ είναι ένα εμπορικό και οικονομικό γεγονός και δεν θα πρέπει να συμμετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά μόνο ο πρωθυπουργός για να κάνει τα εγκαίνια. Αυτό θα έκανε μια σοβαρή χώρα», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Συνεχίζοντας, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τα όσα ανέφερε μιλώντας στην ΔΕΘ. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα συμφέροντα μας με την Τουρκία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα. Είναι δυνατόν; Ευθυγραμμισμένα συμφέροντα με τον εχθρό μας που διεκδικεί Αιγαίο, Κύπρο, Κρήτη, Θράκη και όλη την Ελλάδα;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε: «Η Ελλάδα ποτέ δεν ευθυγράμμισε τα συμφέροντά της με αυτά της Τουρκίας, γιατί πολύ απλά η ιδιοκτησία δεν υπάγεται απλά σε ένα καθεστώς συμφέροντος αλλά σε ένα καθεστώς πραγματικότητας».

Ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με την καταπολέμηση της υπεραλίευσης στο Αιγαίο, αφού «πρέπει να γίνει κάτι γι' αυτό», ωστόσο πρόσθεσε ότι «πριν προχωρήσει να στερήσει το ψωμί από τον Έλληνα ψαρά, ας ανακηρύξει αλιευτικές ζώνες ώστε να απαγορευτεί στους Τούρκους να αλιεύουν παράνομα στην δική μας θάλασσα. Σήμερα μάλιστα είχαμε και επεισόδιο στο Αιγαίο, με Τούρκο ψαρά που απείλησε να σφάξει Έλληνα ψαρά», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αναφερόμενος στις αυξήσεις στα τρόφιμα, ζήτησε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος του ΕΝΦΙΑ και την αναστολή του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, προκειμένου να ανακουφισθούν, όπως είπε, οι πολίτες. «Η τιμή του γάλακτος καθορίζεται από γαλακτοβιομήχανους που έχουν ρημάξει την ελληνική γαλακτοβιομηχανία. Κάνετε αθρόες εισαγωγές επιβλαβούς γάλατος, από την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Κλείσετε τα σύνορα στις αθρόες εισαγωγές. Πώς μπορεί να γίνει, επειδή είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γίνεται κ. Πέτσα», είπε ο κ. Βελόπουλος, απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και συνέχισε: «Κάντε αυτό που έκανε η Γερμανία με την Ολλανδία. Οι Γερμανοί έκαναν συνεχείς ελέγχους στα γαλακτοκομικά προϊόντα από την Ολλανδία και έτσι κατέρρευσε η τακτική των Ολλανδών, γιατί εν τω μεταξύ βρέθηκαν κατά τους ελέγχους επικίνδυνες ουσίες στα προϊόντα».

Τέλος ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε ότι προετοιμάζεται «συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ». «Κάθε φορά που έρχεται ο πρωθυπουργός, έχετε συζητήσεις. Εγώ δεν ενημερώθηκα ποτέ από τον πρωθυπουργό. Όλα αυτά οδηγούν στην συγκυβέρνηση. Αν δεν είναι έτσι, πείτε μου γιατί έχετε ψηφίσει μέχρι σήμερα το 60% των νομοσχεδίων; Κάθε ψήφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε: «Θέλουμε μία τετραετία. Την Κυριακή των εκλογών, σας ζητάμε να μας δώσετε μια ημέρα από την ζωή σας και θα σας δώσουμε χιλιάδες μέρες χαράς και επιτυχίες. Γιατί για εμάς είναι πρώτα η Ελλάδα και πρώτα οι Έλληνες».

Να μην «ψαρεύει σε θολά νερά» κάλεσε τον Κ. Βελόπουλο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. «Κλείνετε το μάτι στους κυνηγούς, αλλά ο εισηγητής σας είναι υπέρ της καθολικής στείρωσης και λέει όχι στα σκυλιά σε πυλωτές και ταράτσες. Ρωτήσατε τους κυνηγούς αν συμφωνούν με αυτές τις θέσεις», ρώτησε ο κ. Πέτσας.

Στις κατηγορίες του κ. Βελόπουλου για τα ψέματα της ΝΔ, ο κ. Πέτσας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε και μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, μείωσε τον φόρο σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει «σκοτωμένη οικονομία» με 16,2% ανάπτυξη στο 2ο τρίμηνο.

«Είπατε για τεστ αντισωμάτων αντί για τεστ των άλλων μορφών για τη διάγνωση του κορονοϊού. Μα το τεστ αντισωμάτων μάς λέει για το παρελθόν, τι έγινε χθες. Αύριο μπορείτε να μας πείτε τι θα γίνει; Δεν μπορεί να κλείνουμε το μάτι ούτε στους αντιεμβολιαστές αλλά ούτε και στην υπόλοιπη κοινωνία που θέλει να είναι προστατευμένη και να μπορεί να κινείται ελεύθερα και να ανακτήσει γρήγορα την κανονικότητα που έχασε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού» προσέθεσε ο κ. Πέτσας.

Σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην παράταξη του Κωνσταντίνου , ο κ. Πέτσας είπε ότι «είμαστε περήφανοι που είμαστε συνεχιστές της» ότι «δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα και το αποδείξαμε είτε αυτό ήταν στον Έβρο είτε έχει να κάνει με την καθημερινότητα της εκπροσώπησης των εθνικών συμφερόντων παντού [..] και κάνουμε πράξη τη ρήση του Κωνσταντίνου ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που αγκαλιάζει την ελληνική κοινωνία από τις παρυφές της Αριστεράς μέχρι τη Δεξιά. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Από την πλευρά του, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι η ΝΔ μίλαγε για κατάργηση και όχι μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ για τις δομές που έλεγε ότι δεν θα δημιουργήσει νέες, τελικά γίνονται στο Φυλάκιο, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λήμνο, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Την ανάπτυξη, ο κ. Βελόπουλος τη συνέδεσε με τη μειωμένη κατανάλωση λόγω κλειστής αγοράς, ενώ αναφέρθηκε και «στο δάκρυ του για τη Μακεδονία (που) δεν βρίσκει ανταπόκριση στον Έλληνα πρωθυπουργό».

Ανταπαντώντας, ο κ. Πέτσας είπε ότι ο κ. Βελόπουλος έχει παρερμηνεύσει τις δεσμεύσεις της ΝΔ για το μεταναστευτικό: «Φύλαξη των συνόρων μας. Το κάναμε. Επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Το κάναμε. Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Τα κάνουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι τα νούμερα που δείχνουν πολύ δραματική μείωση των ροών, αλλά και των διαμενόντων στην ελληνική επικράτεια. Γιατί δεν το αναγνωρίζετε αυτό; Απλώς και μόνο για να κάνετε κάποιες επικοινωνιακού χαρακτήρα τοποθετήσεις».

Για τις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας είπε: «Να αφήσουμε να δούμε την επόμενη πορεία, πώς θα πάνε όλα αυτά τα μέτρα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακουφίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και από το κύμα των ανατιμήσεων, αλλά και σε σχέση με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Όσον αφορά το «από πού προήλθε η ανάπτυξη», προήλθε από την εμπιστοσύνη, την έχει αποκαταστήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρεμβαίνοντας αργότερα, μετά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση για το δημόσιο χρέος, ο κ. Πέτσας είπε ότι όταν έχουμε μια παγκόσμια πανδημία και αποφασίζουμε να θυσιάσουμε μεγάλο μέρος της συλλογικής μας ευημερίας, μένοντας στο σπίτι και μη δουλεύοντας, το εισόδημα (ΑΕΠ) πέφτει. «Και για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναπληρώσαμε το χαμένο εισόδημα από το εξωτερικό. Τα δανεικά που λέτε, εισέρρευσαν στη χώρα, με τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια, επειδή η κυβέρνηση απεκατέστησε την εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και κατέληξε: «Περιμένω από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, να εξαγγείλει ένα πρόγραμμα λιτότητας, απολύσεων και περιορισμού του δημοσίου χρέους. Να πείτε, ποιες δαπάνες θα περικόψετε και ποια έξοδα θα αυξήσετε, σε αντιδιαστολή με το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Ραγκούσης είχε επικρίνει την κυβέρνηση για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους στο 276% επί του ΑΕΠ, φέροντας τη χώρα στη δεύτερη σχετική θέση παγκοσμίως. Είπε ότι «το 2011, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της χρεοκοπίας, με το χρέος στο 171%, μπήκαμε πολλοί τότε στη μάχη απέναντι σε αυτή τη θηλιά για τη χώρα. Ένα από τα μέτρα που είχαμε πάρει τότε, ήταν το φρένο στο χρέος των δήμων, οι οποίοι είχαν αρνητική συμβολή στη διόγκωση του δημοσίου χρέους [...]» προσθέτοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταργεί αυτά τα μέτρα, «και φέρνετε διάταξη που ανοίγει δρόμο για την υπερχρέωση των δήμων». «Είναι μια εγκληματική απόφαση κατά του συνόλου της χώρας. Δεν έχετε δικαίωμα να ξαναχρεοκοπήσετε τη χώρα» τόνισε.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος και αγκυλωμένος στο παρελθόν, σχολίασε ο Γ. Οικονόμου

18/09/2021 - 23:04 - «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αδύναμος να απαντήσει στα μεγάλα...

Τουρκική απόπειρα προσέγγισης με Αίγυπτο: «Δώρο» Ερντογάν σε αλ Σίσι

18/09/2021 - 20:24:39 -

Για αύξηση του κατώτατου μισθού στα €800 δεσμεύτηκε από πό τη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας (live)

18/09/2021 - 20:15 - Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο...

Το παρόν και το μέλλον του ΝΑΤΟ στο επίκεντρο της Στρατιωτικής Επιτροπής

18/09/2021 - 19:49:09 -

Λογαριασμός Microsoft: Τέλος το password!

18/09/2021 - 19:35:37 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της MRB για το STAR (19-9-2021) Δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Προβάδισμα ΝΔ με 10.9%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll για την Political (10-9-2021) Δημοσκόπηση της Opinion Poll για την Political. Προβάδισμα ΝΔ με 13.9%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
2ο Thessaloniki Helexpo Forum - Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων μεταφορών και υποδομών στην Ελλάδα

2ο Thessaloniki Helexpo Forum - Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων μεταφορών και υποδομών στην Ελλάδα


Τα ζητήματα των έργων υποδομής της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να γίνονται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, τόνισε από το Thessaloniki Helexpo Forum, ο...


Δείτε θέμα και σχόλια