Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας ΠΕ της ΝΔ

🕔11/05/2022 - 20:40

Ανανεώθηκε η θητεία του Π. Μαρινάκη στη θέση του γραμματέα – Τι είπε στην ομιλία του

Την ανανέωση της θητείας του Παύλου Μαρινάκη ως γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ επιβεβαίωσε στην πρώτη του συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση το κομματικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος. Η συνεδρίαση άνοιξε με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού έγινε πρώτα η ανάγνωση και ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής.

Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής γραμματέα, την οποία διηύθυνε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Τραγάκης. Την Εφορευτική Επιτροπή συναποτελούσαν ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, η ευρωβουλευτής 'Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Βασίλης Νέγρης και Όλγα Μαγγανά. Με την ομόφωνη ανανέωση της θητείας του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη, πήρε ο ίδιος τον λόγο.

«Η εμπιστοσύνη του προέδρου μας και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρόσωπό μου, αλλά και η δική σας στήριξη, η δική σας εμπιστοσύνη με την ανάδειξή μου και τις υπογραφές για την υποψηφιότητά μου είναι για μένα τεράστια τιμή. Πριν πέντε μήνες, όταν εκλέχθηκα - για πρώτη φορά - γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής η εμπιστοσύνη αυτή εκπορευόταν περισσότερο από μια προσδοκία, ενώ σήμερα συνοδεύεται από την επιβράβευση ενός ομαδικού έργου. Που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται για το κόμμα. Μια ομάδα που δουλεύει αρραγής. Με τον γενικό διευθυντή, Γιάννη Μπρατάκο, τους γραμματείς του κόμματος, τον γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, τους βουλευτές και τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Μαρινάκης.

Ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ είπε ότι αυτούς τους πέντε μήνες συνειδητοποίησε ακόμα περισσότερο το πραγματικό μέγεθος αυτής της ευκαιρίας και παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα νέα αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής για την εκλογή τους!

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι η ΠΕ πέραν του θεσμικού της ρόλου να κινηθεί σε 3 κατευθύνσεις. Να είναι πομπός και δέκτης μηνυμάτων, προτάσεων και πολιτικών με έμφαση στον τόπο και την επαγγελματική ιδιότητα της καθεμίας και του καθενός, τα μέλη της να είναι συμπαραστάτες «στο οδοιπορικό μας σε όλη την Ελλάδα» και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος «ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας». Όλα αυτά αποτελούν για μένα μια τεράστια ευθύνη, συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «η προσωπική του προτεραιότητα για τη ΝΔ περιγράφεται με αυτό που είπε ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα της εκλογής του: να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, να απευθυνόμαστε σε όλους, να βλέπουν όλοι ένα δικό τους κομμάτι σε μια πτυχή της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας».

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι «με την αξιωματική αντιπολίτευση μας χωρίζει άβυσσος, ηθική και ιδεολογική» και αναφέρθηκε στα γεγονότα στο ΑΠΘ χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη δήλωση του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς με τους φοιτητές και τους καθηγητές και εκείνοι με τους μπαχαλάκηδες και με τους παραβατικούς», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ανέφερε μεταξύ άλλων 5 βασικούς του στόχους για τη ΝΔ. Πρώτον η ΝΔ να εκπροσωπήσει τους ανθρώπους της εργασίας, δεύτερον «να παραμείνουμε πρωτοπόροι», τρίτον «να σεβόμαστε την ιστορία μας», τέταρτον «να διευρύνουμε κι άλλο το κόμμα μας» και επίσης «να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα, να κοιτάξουμε μπροστά, να γνωρίζουμε τι θέλει η κοινωνία, ποιες είναι οι ανάγκες της οι ανησυχίες της, να μην επιτρέψουμε ποτέ στους εαυτούς μας να κλειστούμε σε κομματικούς τοίχους». Και συμπλήρωσε: «Γι' αυτά μας επέλεξαν και για όλα οφείλουμε να τους δικαιώσουμε με τις πολιτικές μας. Το έργο αυτής της κυβέρνησης αποτελεί άλλωστε την απόδειξη».

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι αυτούς τους πέντε μήνες έχει πραγματοποιήσει 23 περιοδείες και αυτό θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. «Θα προβάλουμε περήφανα το κυβερνητικό έργο και θα ακούσουμε προβληματισμούς και προτάσεις. Και σας ζητώ κι εσάς ως μέλη της ΠΕ να το κάνετε ακόμα περισσότερο. Θα αποτελέσουμε έτσι τον δίαυλο κυβέρνησης και κοινωνίας των πολιτών, έναν δίαυλο που θα επιτρέπει την ουσιαστική επικοινωνία που θα βελτιώνει την καθημερινότητα για όλους», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως το συμπέρασμα από το 14ο συνέδριο είναι ένα: «Δίπλα σε κάθε πολίτη».

Κλείνοντας την ομιλία του υπενθύμισε τα εξής λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το 2004, στην τελευταία του ομιλία ως ενεργός πολιτικός: «Η μαχόμενη βάση της Νέας Δημοκρατίας, τα στελέχη, οι βουλευτές και η ηγεσία της παράταξης αυτής δεν φοβήθηκε ποτέ καμία πολιτική μάχη. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που κοιτάει μπροστά. Που ανοίγει νέους δρόμους για τους νέους, τις γυναίκες, τους εργαζομένους, τους επιχειρηματίες, τους αγρότες, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό». Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, είπε ο κ. Μαρινάκης, αυτά τα λόγια παραμένουν επίκαιρα «όχι γιατί δεν άλλαξε τίποτα, αλλά γιατί ο ίδιος ο οργανισμός της Νέας Δημοκρατίας, η πολιτική και η στάση μας τα δικαίωσαν». Ο κ. Μαρινάκης διαβεβαίωσε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό «και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε όλοι μαζί - για τις μάχες που έρχονται». Και υπογράμμισε: «Όπως είπε ο πρόεδρός μας: «με πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας». Για την Ελλάδα του 2030. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της κυβέρνησης για πολλά χρόνια ακόμα».

Κατόπιν, τον λόγο έλαβαν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που εξελέγησαν στις πρώτες θέσεις κατά το 14ο Συνέδριο: η Όλγα Μαγγανά, ο Βασίλειος Κατσαρός, ο Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, η Μάρθα Σαμαρά, ο Αχιλλέας Κέλλας, ο Βασίλης Σιαδήμας, ο Γιάννης Παπαγεωργίου και η Φανή Αρβανιτίδου.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Για να σώσετε το ΝΑΤΟ, καταστρέψτε το

anixneuseis

politico.eu Η διατλαντική συμμαχία χρειάζεται περισσότερα από μια επανεξέταση. Πρέπει να ξαναγεννηθεί. MATTHEW KARNITSCHNIG ΜΑΔΡΙΤΗ — Από ό,τι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η αναβάθμιση των F-16 της Τουρκίας είναι στρατηγικά κακή πρακτική

anixneuseis

Michael Rubin 11 Απριλίου 2022 07:00 AM Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες απέβαλαν, επισήμως, την Τουρκία από την...

Δείτε όλο το άρθρο
Ν. Ανδρουλάκης: Μετά τις εκλογές δεν πρόκειται να μοιράσουμε καρέκλες, ούτε με τον Μητσοτάκη, ούτε με τον Τσίπρα

anixneuseis

Με ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους, ο Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε από τη Λαμία κριτική, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, για τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπόθεση Novartis: Παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η Ε. Τουλουπάκη

anixneuseis

Αργά σήμερα το βράδυ με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, για κακουργηματικά αδικημάτα τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Alco για το Open (30-5-2022) Δημοσκόπηση της Alco για το Open. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (25-5-2022) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 10,4 %.  Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια