Ονομαστικές ψηφοφορίες στο εξής για όλα τα νομοθετήματα της κυβέρνησης

🕔30/01/2019 - 15:38

Όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου

Ονομαστικές ψηφοφορίες θα γίνονται στο εξής στη Βουλή για όλα τα νομοθετήματα της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Προς ώρας αυτή είναι η σύνθεση της Βουλής. Είναι φανερό πως εάν συνεχίσει το συγκεκριμένο αριθμητικό δεδομένο, τα νομοσχέδια θα τίθενται σε ονομαστική διότι προφανώς πρέπει να τοποθετούνται και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Είναι μια νέα πρακτική που δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση στηρίζεται απολύτως στην πλειοψηφία του κοινοβουλίου», είπε ο Νίκος Βούτσης. «Για να συνηθίζετε στην απλή αναλογική», σχολίασε η Τασία Χριστοδουλοπούλου απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση.

Είχαν προηγηθεί πολλές αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το αν πρέπει να προχωρήσει ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τον Στρατηγικό Προγραμματισμό των προσλήψεων και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.

Η ψηφοφορία είχε προσδιοριστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης, αλλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, είπε ότι το νομοσχέδιο χθες απορρίφθηκε, επί της αρχής, και άρα σήμερα δεν μπορεί να προχωρήσει ονομαστική ψηφοφορία. Σύμφωνα με τη ΝΔ, το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί επί της αρχής, επειδή χθες τη νύχτα ξεκίνησε, από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο, η διαδικασία να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων επί της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά από την αίθουσα έλειπε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αριστείδης Φωκάς. Σημειώνεται ότι οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν το νομοσχέδιο, εκτός από τρία άρθρα που καταψηφίζουν.

Μπροστά στον κίνδυνο να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο επί της αρχής, ο κ. Βαρεμένος δεν ολοκλήρωσε την ψηφοφορία δια της εκφωνήσεως των εισηγητών, διέκοψε την ψηφοφορία που είχε ξεκινήσει με την εκφώνηση των εισηγητών και ανακοίνωσε ονομαστική για σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με τη ΝΔ, χθες το νομοσχέδιο απορρίφθηκε και εν πάση περιπτώσει η ονομαστική θα έπρεπε να ανακοινωθεί προ της ενάρξεως της χθεσινής ψηφοφορίας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η ψηφοφορία γίνεται με βάση το άρθρο 72 του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί, αν το θεωρεί αναγκαίο, να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία. Η «διαμάχη» για το αν πρέπει να προχωρήσει σήμερα ονομαστική ψηφοφορία, ανέδειξε για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί μετά την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση έλαβε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αυτή η εμπιστοσύνη δεν είναι τεκμήριο για κάθε ψηφοφορία που γίνεται στο εξής, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές.

«Επειδή πράγματι υπάρχει ένα ζήτημα για το αν θα διευκολυνθούν ή όχι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, γιατί περί αυτού πρόκειται, να ξέρετε ότι εφεξής, θα γίνονται ονομαστικές ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια, για να τελειώνουμε και να μην αμφισβητεί κανείς. Και να δούμε τελικώς ποιος θα ωφεληθεί, η Βουλή, η λειτουργία, η οικονομία των εργασιών, η δημοκρατία, από τέτοιου τύπου αντιρρήσεις», είπε η προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου, και προσέθεσε: «Εξάλλου υπάρχουν τόσοι βουλευτές ανεξάρτητοι. Τη γνώμη τους δεν πρέπει να τη ζητήσουμε;». Η κ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε, επίσης, ότι «το πώς θα λειτουργεί εφεξής η κυβέρνηση μειοψηφίας, το λύνει και το Σύνταγμα και ο Κανονισμός και θα αποδειχθεί».

«Το νομοθέτημα απερρίφθη. Αν θέλει η κυβέρνηση, να το επανακαταθέσει», επέμεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι υπάρχει θέμα νομιμότητας. «Η παρούσα κυβέρνηση στηρίζεται σε μια μειοψηφία 145 βουλευτών. Εμείς δεν θα επιτρέπουμε να νομοθετεί στην κυβέρνηση χωρίς δεδηλωμένη πλειοψηφία», είπε ο κ. Δένδιας.

«Τι θέλετε να υποδείξετε σήμερα στην ελληνική κοινωνία; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας; Δεν το ξέρει; Θα διαμορφωθούν νέες πρακτικές, τελείωσε. Είναι 145 βουλευτές. Είναι μια νέα πραγματικότητα, είναι 16 ανεξάρτητοι, είναι μια νέα πραγματικότητα. Με αυτή την πραγματικότητα θα διαμορφώσουμε την κοινοβουλευτική πρακτική, για να είμαστε έτοιμοι και για την απλή αναλογική, που βλέπουμε πόσο τη σέβεστε!», απάντησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Έχουμε ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς. Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με 151 ψήφους αλλά δεν διαθέτει ως ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Βουλής, δεν έχει δεδηλωμένη πλειοψηφία. Άρα στις επιμέρους ψηφοφορίες του νομοθετικού έργου, δεν υπάρχει τεκμήριο πλειοψηφίας», είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι μπορεί η κυβέρνηση να έχει τυπικά την εμπιστοσύνη της Βουλής αλλά δεν λειτουργεί στις ψηφοφορίες τεκμήριο δεδηλωμένης. «Τυπικά έχουμε κυβέρνηση, ουσιαστικά δεν έχουμε πλειοψηφία. Η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση θεσμικής εκκρεμότητας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του εκβιασμού των θεσμών και των βουλευτικών συνειδήσεων που έχετε κάνει. Αν δεν το αποδεχθείτε αυτό, η Βουλή θα συνεχίσει με ένταση», είπε ο Ε. Βενιζέλος και κάλεσε την κυβέρνηση «να θυσιάσει το νομοσχέδιο σεβόμενη την δημοκρατική αρχή».

«Είναι σαφές πως υπάρχει προδιάθεση δημιουργίας μιας κοινοβουλευτικής εκκρεμότητας στο διηνεκές. Ενδεχομένως και για αποπροσανατολισμό», παρενέβη από τα βουλευτικά έδρανα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση, κατά το Σύνταγμα μόνο μετά από πρόταση μομφής και το σχετικό αποτέλεσμα, μπορεί να μην είναι πλέον στη θέση της. Αυτό δεν επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Αντιθέτως, είχαμε δύο ψηφοφορίες για πρόταση εμπιστοσύνης, μια τυπική και μία ουσία, με την ψήφο στον προϋπολογισμό. Συνεπώς δεν υπάρχει ζήτημα και κανένας λόγος για ρητορικές ακρότητες για τα διακυβεύματα. Είναι φανερό πως, εάν συνεχίσει το συγκεκριμένο αριθμητικό δεδομένο, τα νομοσχέδια θα τίθενται σε ονομαστική διότι προφανώς πρέπει να τοποθετούνται και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Είναι μια νέα πρακτική που δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση στηρίζεται απολύτως στην πλειοψηφία του κοινοβουλίου», είπε ο Νίκος Βούτσης.

«Αυτό είναι το αστικό κοινοβούλιο. Αλλού εκλέγεται κάποιος, αλλού πάει και αλλού βρίσκεται...», σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. «Αυτός ο διαδικαστικός καβγάς δεν βγάζει άκρη, και μας βλέπω από εδώ και πέρα να ξημεροβραδιαζόμαστε στη Βουλή», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Κερασάκι» στη συζήτηση ήταν η παρέμβαση του Αριστείδη Φωκά, εισηγητή των ΑΝΕΛ που έλειπε χθες από την αίθουσα την ώρα που γινόταν η ψηφοφορία επί της αρχής, και έγινε η αιτία για τη μη ολοκλήρωσή της χθες το βράδυ. «Εκείνη τη στιγμή, επειδή είχα πιει μια γκαζόζα στο κυλικείο, πήγα στην τουαλέτα. Έλειψα για δύο λεπτά. Πού προβλέπει ο Κανονισμός, να σταματάει η διαδικασία και πηγαίνει το προεδρείο σε ονομαστική; Αυτά είναι για γέλια», είπε ο κ. Φωκάς που τάχθηκε κατά της χθεσινής πρωτοβουλίας του Βαρεμένου να μην ολοκληρώσει την ψηφοφορία δι’ εκφωνήσεως επί της αρχής.

Κατά των χειρισμών του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, λέγοντας ότι έγινε παράβαση του Κανονισμού, χθες τη νύχτα. «Η παράβαση έγινε επειδή είχε ξεκινήσει η διαδικασία ψήφισης επί της αρχής και στη συνέχεια χωρίς να ολοκληρωθεί, παράνομα ανακοινώθηκε η ονομαστική», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι ο κ. Βαρεμένος ήθελε επίσης χθες τη νύχτα να καταγράψει ως θετική τη στάση των ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο επί της αρχής, βασιζόμενος στην εισήγηση που είχε κάνει ο κ. Φωκάς νωρίτερα αν και εκείνη την ώρα έλειπε από την αίθουσα.

 

Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητάει και η ΝΔ

Αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, ενημέρωσε πως και η ΝΔ θα ζητά στο εξής ούτως ή άλλως να γίνεται ονομαστική ψηφοφορία σε κάθε νομοσχέδιο, «ώστε να δημιουργείται η απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να μην φαλκιδεύεται η ουσία του πολιτεύματος», όπως είπε.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Δένδιας είπε ότι «η κυβέρνηση βασίζεται πια σε μια κοινοβουλευτική μειοψηφία 145 βουλευτών. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση για να περάσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο πρέπει να δημιουργεί ad hoc κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, οι οποίες πρέπει να εκφράζονται μέσα από ονομαστικές τοποθετήσεις των υπολοίπων βουλευτών ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό: Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτή την κυβέρνηση να περνάει νομοθετήματα χωρίς να υφίσταται δεδηλωμένη η ψήφος του Κοινοβουλίου για το καθένα από αυτά».

Με αιχμή την μετάθεση της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης από χθες στην σημερινή Ολομέλεια, η ΝΔ καταλόγισε στην συμπολίτευση ότι χθες επιχείρησε να «το μαγειρέψει το πράγμα» να κρατήσει το νομοσχέδιο και να το ξαναφέρει την άλλη μέρα να κρύψει ότι δεν ψηφίστηκε και μετά να δει. «Η ΝΔ δεν θα το αφήσει αυτό να γίνει. Θα είμαστε απόλυτοι στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων» είπε ο κ. Δένδιας και προσέθεσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας η οποία έλαβε μια ευκαιριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Βεβαίως πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και το σεβόμαστε, όμως αυτό πρέπει να επαναβεβαιώνεται σε κάθε νομοθέτημα» συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Δένδιας, σχολίασε ως προσπάθεια ερμηνείας «κατά πως συμφέρει την κυβέρνηση» την απάντηση του προέδρου της Βουλής, ότι προσμετρώνται μόνον οι θετικές και οι αρνητικές ψήφοι, σήμερα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ κατά τον διορισμό του προέδρου της ΑΔΙΠ - ο οποίος έλαβε 10 θετικές έναντι 21 ψηφισάντων βουλευτών, 6 αρνητικές ψήφους και 5 παρών.

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι «κινούμαστε σε ένα περίεργο και πρωτοφανές καθεστώς» και πρέπει να προστρέχουμε σε ερμηνείες του Κανονισμού, ωστόσο είπε ότι «οι ερμηνείες πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε να μην επιτρέπεται να δημιουργούνται τεχνητές πλειοψηφίες και άρα να φαλκιδεύεται η ουσία του πολιτεύματος, που είναι η ξεκάθαρη στήριξη της Βουλής σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία ή απόφαση». «Δεν γίνεται δηλαδή ‘να συνάγουμε ότι...’ και δεν πρόκειται να το αφήσουμε αυτό. Καταλαβαίνουμε ότι είναι επίμονο αλλά αυτό είναι η ουσία του πολιτεύματος» προσέθεσε και κατέληξε: «Μέχρι να πάει το αποτέλεσμα 151 θα πρέπει να υπάρχει ονομαστική διατύπωση βούλησης επώνυμου βουλευτού. Αυτό δηλαδή που διαπιστώθηκε είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να περνάει νομοσχέδια όπως τα περνούσε μέχρι τώρα».

Απαντώντας τέλος στο ερώτημα «πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει μια κυβέρνηση έτσι» ο κ. Δένδιας είπε πως «αυτό είναι θέμα δικό της» και συμπλήρωσε «συνήθως, πάντως, δεν επιβιώνει πολύ».

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Άδεια από το ΕΣΡ στο One Channel

17/09/2019 - 18:11 - Την οριστική άδεια στο τηλεοπτικό κανάλι One Channel της εταιρείας "Alter Ego" ιδιοκτησίας Βαγγέλη...

Κατά του Ν/Σ για τις εξορύξεις οι Οικολόγοι Πράσινοι

17/09/2019 - 18:03 - «Απαράδεκτη η διάταξη για κρατικές επιδοτήσεις εξορύξεων στο νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο»,...

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος - ρεκόρ (vid)

17/09/2019 - 18:00:00 -

Η Τσουρή επιστρέφει στις πισίνες για την ΑΕΚ

17/09/2019 - 17:56:20 -

Τα best seller βιβλία της εβδομάδας

17/09/2019 - 17:56:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησης: ιδέες από τη συζήτηση για την οργάνωση των κομμάτων

Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησηςΒάλια Αρανίτου Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της Αριστεράς μια ευρεία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
263.737 επισκέπτες στην 84η ΔΕΘ

263.737 επισκέπτες στην 84η ΔΕΘ


Οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- «αγκάλιασαν» τη φετινή διοργάνωση και γιόρτασαν για μία ακόμα χρονιά με τον ιστορικό θεσμό της πόλης Πάνω από το...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να προτιμήσει αμερικάνικα όπλα Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να προτιμήσει αμερικάνικα όπλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενήμερες για τις ειδήσεις που αναφέρονται στις πιθανές αγορές από την Τουρκία...

Νέα Τεχνολογίας Η OnePlus αποκαλύπτει επισήμως το design της σειράς OnePlus 7T και τον λόγο επιλογής του Η OnePlus αποκαλύπτει επισήμως το design της σειράς OnePlus...

Σήμερα, η OnePlus κάνει κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Αποκαλύπτει πρώτα στην επίσημη κοινότητα...

Κύπρος - Ειδήσεις Άρχισαν εργασίες ανάπλασης της λ. Κυριάκου Μάτση Άρχισαν εργασίες ανάπλασης της λ. Κυριάκου Μάτση

Κλειστό είναι τμήμα της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία, από τη συμβολή με την οδό Στέλιου Μαυρομάτη...

Ειδήσεις υγείας Πέτρες στη χολή: 5 σημάδια που στέλνει το σώμα (εικόνες) Πέτρες στη χολή: 5 σημάδια που στέλνει το σώμα (εικόνες)

Οι πέτρες στη χολή είναι το συχνότερο πρόβλημα της χοληδόχου κύστης.

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Ελένη Μενεγάκη: Aποχώρηση - βόμβα από την εκπομπή της Ελένη Μενεγάκη: Aποχώρηση - βόμβα από την εκπομπή της

Όλο εκπλήξεις φέτος η Ωραία Ελένη

Νέα για αυτοκίνηση Η Opel στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης Η Opel στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Δυναμική είναι η παρουσία της Opel στο φετινό Σαλόνι της Φρανκφούρτης που θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τις...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video) Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video)

Στην Ελλάδα επέστρεψε για τη μεγάλη συναυλία, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, ο Eric Burdon, θρύλος...

Εκπαιδευτικά Νέα Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019 Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας για τις εγγραφές πρωτοετών...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας (video) Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο...

Την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, ο οποίος βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη...

Ξεχωριστές ειδήσεις Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross

Τέσσερις θεατές χρειάστηκε να νοσηλευτούν.