Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει «ναι» στην ακραία συντήρηση που διαλύει την Ευρώπη, είπε η Φ. Γεννηματά.

🕔12/05/2019 - 00:06

Κάθε μέρα και περισσότεροι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΚΙΝΑΛ, είπε η επικεφαλής του Κινήματος

Η κυβέρνηση και η ΝΔ βρέθηκαν στο επίκεντρο επίθεσης που εξαπέλυσε από τη Λάρισα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που σημείωσε: «Εμείς είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας. Κάθε μέρα και περισσότεροι».

Συγκεκριμένα, σε προεκλογική συγκέντρωση στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως «όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ‘ναι’ στον Βέμπερ, στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη. Για να εξηγούμαστε. Όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, τη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, δημοκρατική Ευρώπη. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και τόνισε πως «στις 26 Μαΐου για αυτή τη μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη».

Όπως εκτίμησε, «εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών». Αναφερόμενη δε στη συζήτηση της προηγούμενης Τετάρτης στη Βουλή και επέκρινε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εικόνα που εξέπεμψαν. «Απογοήτευσαν τους Έλληνες. Πλήγωσαν την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί. Συζήτηση πεζοδρομίου, μακριά από τα προβλήματα της χώρας και του λαού. Αυτό που κατάφεραν και οι δυο τελικά είναι να αποκαλύψουν τις δύο όψεις της συντήρησης που κρατά καθηλωμένη τόσα χρόνια τη χώρα μέσα στο τέλμα της κρίσης» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε, γιατί μάθαμε διαφορετικά, με άλλο ήθος και εντιμότητα», για να συμπληρώσει ότι «η πόλωση και ο διχασμός είναι επιλογή τους, είναι μέρος του σχεδίου τους». «Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις μέρες στη Βουλή απέναντι στις τόσο έντονες προκλήσεις του κυρίου Ερντογάν στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν βρήκαν να πουν μία λέξη και να στείλουν ένα μήνυμα υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων» είπε.

Μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα, η κ. Γεννηματά είπε ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλες περιπέτειες, ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο και την παραδίδουν με τη θηλιά στο λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους».

«Πορεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διαδρομή του αγκαλιά με την ακροδεξιά, στηρίχθηκε στην Καραμανλική συνιστώσα και έφτασε σήμερα σε αυτή την παρδαλή περιστασιακή πλειοψηφία σε συνθήκες πραγματικά σήψης και συναλλαγής. Ήρθαν ως η πρώτη φορά Αριστερά και φεύγουν ως νέα Δεξιά» σημείωσε και υποστήριξε: «ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε και πάλι ως αντιμνημονιακός. Μόνο που τώρα το ‘σίκουελ’ αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια. Όρθωσε μας είπε το ‘δικό του ανάστημα στην Ευρώπη’».

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα. Υπογράφει ακάλυπτες επιταγές. Μεταχρονολογημένες. Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο. Γνωρίζουν οι συνταξιούχοι ότι τους αφαίρεσε τη 12η σύνταξη. Με τις αυξημένες εισφορές υγείας, την επιβάρυνση στα φάρμακα, την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Γι' αυτό τώρα δεν πείθει κανέναν όταν εξαγγέλλει δήθεν 13η σύνταξη», ανέφερε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά. Η Αριστερά νοιάζεται για τους πολλούς και όχι για τους Πολάκηδες».

H κ. Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και απέναντι στη ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «η χώρα όμως δεν έχει ανάγκη, αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό, να επιλέξει έναν επίδοξο πρωθυπουργό που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο κ. Μητσοτάκης, είπε, «περιμένει απλά το ώριμο φρούτο να πέσει από το δένδρο της εξουσίας, και οραματίζεται την αυτοδυναμία του. Δεν χάνει την ευκαιρία να παίξει το δικό του ρόλο ως η άλλη όψη του κάλπικου νομίσματος του δικομματισμού».

Επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αναφερθεί στις ευθύνες της παράταξης του για την κατάσταση της οικονομίας στην κρίση, σημειώνοντας πως «δεν έχει πει μία λέξη για το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρόνια τους που εκτόξευσε το έλλειμμα. Δεν έχει κάνει ποτέ του την αυτοκριτική για την ανεύθυνη στάση του στα πρώτα χρόνια της κρίσης με τα περίφημα Ζάππεια, τότε που η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι στην κόλαση και η δεξιά την έσπρωχνε για να πάει κατευθείαν στην άβυσσο».

Η κ. Γεννηματά έκανε αναφορά στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην ιστορία του Κινήματος τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι «εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο. Γνωρίζουν οι παλαιότεροι πότε έζησαν καλύτερα και με ποιον. Προφανώς με το ΠΑΣΟΚ. Ηρθε η ώρα να ζήσει καλύτερα και η νέα γενιά με το Κίνημα Αλλαγής» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, αναφέρθηκε σε προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας, λέγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ, παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή του, δουλειές με ασφάλεια για όλους. Χρειάζονται μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλοι ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις».

Ειδική αναφορά έκανε στους αγρότες και τις αγρότισσες της χώρας, καλώντας τους να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής και περιέγραψε τις προτάσεις της παράταξης για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.

«Δεσμευόμαστε, δεσμεύομαι προσωπικά για:

1. Τη φορολόγηση των αγροτών με καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 13% και του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων.

2. Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.

3. Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

4. Τη θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με μείωση φορολογίας κατά 35% και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή Φ.Π.Α. για τους αγρότες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών.

5. Την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 και τη διεκδίκηση στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη μειωθεί η χρηματοδότηση της νέας ΚΑΠ.

6. Τη θεσμική προστασία της παραγωγικής γης και ολοκληρωμένη πολιτική με φοροκίνητρα, φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση από τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους.

7. Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι πωλήσεις προϊόντων με ανοιχτές τιμές, οι ελληνοποιήσεις και οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών ώστε να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι.

8. Τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με την αξιοποίηση και ευρωπαϊκών πόρων και στόχους την ένταξη στους κανονισμούς νέων κινδύνων λόγω της κλιματικής αλλαγής, δικαιότερες ασφαλιστικές εισφορές και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων».

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Άδεια από το ΕΣΡ στο One Channel

17/09/2019 - 18:11 - Την οριστική άδεια στο τηλεοπτικό κανάλι One Channel της εταιρείας "Alter Ego" ιδιοκτησίας Βαγγέλη...

Κατά του Ν/Σ για τις εξορύξεις οι Οικολόγοι Πράσινοι

17/09/2019 - 18:03 - «Απαράδεκτη η διάταξη για κρατικές επιδοτήσεις εξορύξεων στο νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο»,...

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος - ρεκόρ (vid)

17/09/2019 - 18:00:00 -

Η Τσουρή επιστρέφει στις πισίνες για την ΑΕΚ

17/09/2019 - 17:56:20 -

Τα best seller βιβλία της εβδομάδας

17/09/2019 - 17:56:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησης: ιδέες από τη συζήτηση για την οργάνωση των κομμάτων

Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησηςΒάλια Αρανίτου Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της Αριστεράς μια ευρεία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ

Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ


Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές συμμετοχές της διεθνώς οργανώνει η Γερμανία ως Τιμώμενη Χώρα «Άναψαν οι μηχανές» για την 85η ΔΕΘ που θα...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η ΕΕ Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η...

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάτι που της επιτρέπει να καθορίζει...

Νέα Τεχνολογίας Επίσημο ντεμπούτο για το iOS 13: Μπορείς πλέον να το κατεβάσεις στο iPhone σου: Οι συμβατές συσκευές Επίσημο ντεμπούτο για το iOS 13: Μπορείς πλέον να το...

Πηγή εικόνας: theverge.com To iOS 13 είναι επισήμως διαθέσιμο από σήμερα να το κατεβάσεις στην συμβατή...

Κύπρος - Ειδήσεις Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων

  Το κυπριακό πρόβλημα θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων όχι με σχέση...

Ειδήσεις υγείας Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη

Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μικρή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους με...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο Markopoulo Park Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο...

Όλοι οι δρόμοι την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οδηγούν στον Ιππόδρομο Αθηνών, Markopoulo Park, όπου ο...

Νέα για αυτοκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες! Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες!Επιλέξαμε ορισμένες από τις φωτογραφίες...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Συνάντηση Μενδώνη με Πάιατ για σύμπραξη των Μουσείων του Ολοκαυτώματος Συνάντηση Μενδώνη με Πάιατ για σύμπραξη των Μουσείων του...

Την ιδιαίτερη σημασία των ΗΠΑ για διασύνδεση και συνεργασία του Holocaust Memorial Museum της Ουάσιγκτον και...

Εκπαιδευτικά Νέα Μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς και επιστροφή τους στις τάξεις Μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς και επιστροφή...

Σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και τη μείωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, η Υπουργός...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης (video) Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης...

Διεθνής ομάδα αστρονόμων 6 χωρών ανακάλυψε ένα άστρο νετρονίων (pulsar) με τη μεγαλύτερη μάζα που έχει ποτέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης "να είναι χαρούμενοι" Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης...

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία υποχρεώνει επισήμως τους κατοίκους της "να είναι χαρούμενοι"...