Π. Καμμένος: Ο Αλ. Τσίπρας πήγε στις ΗΠΑ ως πρωθυπουργός και όχι ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

🕔20/10/2017 - 14:31

Εκτενή αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στις ΗΠΑ, έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1. Ο κ. Καμμένος είπε ότι «και μόνο στο ότι στο κτίριο του Λευκού Οίκου, στο Blair House, ανέβηκε η ελληνική σημαία, στο ότι η Ελλάδα έγινε αποδεκτή στις ΗΠΑ, μετά το 1994, για πρώτη φορά σε μια επίσημη αποστολή τέτοια, από τον Λευκό Οίκο, με επαφές σε όλα τα επίπεδα για την ενέργεια, την άμυνα, τις επενδύσεις, την οικονομία -και μάλιστα με θετικό πρόσημο στα πάντα- είναι κάτι που θα έπρεπε να χαροποιεί όλους τους Έλληνες».

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα της επίσκεψης θα φανεί στο προσεχές μέλλον στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, στο κατά πόσο θα έλθουν επενδύσεις, στο κατά πόσο η γεωπολιτική θέση της χώρας φαίνεται να επηρεάζει την πορεία της, ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας και της ενέργειας, και θα φανεί και στην ενίσχυση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, ο κ. Καμμένος είπε πως ο πρωθυπουργός δεν πήγε στις ΗΠΑ ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως Έλληνας πρωθυπουργός, «πήγαμε ως ελληνική κυβέρνηση» και έτσι θα πρέπει να το βλέπουν όλοι. «Θα πρέπει να βλέπουν πόσο θετικά αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Μιλήσαμε για το τέλος της κρίσης, μιλήσαμε για επενδύσεις, ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά και οι γερουσιαστές και τα διεθνή ‘κέντρα σκέψεως’, πανεπιστήμια, επιμελητήρια, επιχειρηματίες, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας» προσέθεσε.

 

 

Για την αναβάθμιση των F-16

Σχετικά με το θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 είπε καταρχήν ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεσάζοντες, σημειώνοντας πως «αντιδρούν οι παλιοί φίλοι του Τσοχατζόπουλου» και άλλοι που είναι εκπρόσωποι άλλων συμφερόντων. Επίσης, τόνισε ότι η αναβάθμιση των αεροσκαφών, με πλαφόν 1,1 δισ. έχει την εξουσιοδότηση της Βουλής, καθώς στις 20 Σεπτεμβρίου είχε συνεδριάσει η Επιτροπή Εξοπλισμών όπου και κατατέθηκε το σχετικό Letter of Request και έτυχε της θετικής ψήφου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ψήφου ανοχής από άλλους.

Ο κ. Καμμένος αποσαφήνισε ότι τα 2,4 δισ. που είπε ο πρόεδρος Τραμπ αφορούν την έγκριση του Κογκρέσου για την αναβάθμιση του συνόλου των 123 αεροσκαφών F-16, αλλά η Ελλάδα έχει ζητήσει την αναβάθμιση μέρους των αεροσκαφών με πλαφόν 1,1 δισ.. «Εκτός και αν -καθώς αύριο το πρωί υπάρχει μια συνεδρίαση της επιτροπής του Κογκρέσου- και αποφασίσουν ότι αυτό θα μεταφραστεί σε δωρεάν βοήθεια για την Ελλάδα και θέλουν να αναβαθμίσουν και τα 123 F-16» συμπλήρωσε.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι υπάρχουν ανάγκες που θα προκύψουν μετά το 2027 και αφορούν την προμήθεια από την πλευρά της Τουρκίας των F-35 και γι΄ αυτό η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα για νέο αεροσκάφος, νέας τεχνολογίας το οποίο δεν μπορεί να πληρώσει με τις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες και τους προϋπολογισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. «Παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Η ΝΔ έχει ψηφίσει υπέρ της αναβάθμισης και από εκεί και πέρα ευρωβουλευτής της ΝΔ καταθέτει ερώτηση στις Βρυξέλλες για να καρφώσει την Ελλάδα, εάν μπορεί να κάνει την αναβάθμιση και εάν αυτό ξεπερνά τα όρια που έχουν θέσει οι δανειστές. Κάποιοι λειτουργούν ως ντίλερ εμπόρων όπλων» υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

«Λέω δημόσια ότι δεν θα φθάσουμε ούτε το 1,1 δισ. και διεκδικούμε μέρος ή όλο το ποσό αυτό να αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών, διότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα ως το κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να κρίνει αν αυτό θα είναι μια αμερικανική βοήθεια στην πατρίδα μας» επισήμανε.

Αναφερόμενος στα αντισταθμιστικά μέτρα, σημείωσε ότι αφορούν «τις εργασίες που θα γίνουν από την ΕΑΒ ή ιδιωτικές άλλες εταιρείες. Αλλά αυτά τα αντισταθμιστικά ωφελήματα δεν θα είναι όπως παλιά, διάφορες συμβάσεις που υποκρύπτουν μίζες, αλλά θα είναι οι εργασίες που θα γίνουν στην ΕΑΒ». Ο κ. Καμμένος ζήτησε «από όλους και από την αντιπολίτευση να σεβαστούν το ότι αυτή η διαπραγμάτευση αφορά την πατρίδα μας, να καταλάβουν ότι την έχουν ψηφίσει στις 20 Σεπτεμβρίου και ότι η λογική των μεσαζόντων, των ενδιάμεσων και των μιζών έχει τελειώσει».

 

 

«Κάποιοι δεν ήθελαν την επιτυχία του ταξιδιού»

Αναφερόμενος εκ νέου στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ, Καμμένος είπε ότι «κάποιοι δεν ήθελαν την επιτυχία του ταξιδιού του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, ως πρωθυπουργού της Ελλάδας» και υποστήριξε ότι δεν ανέδειξαν τη συνάντηση με την Κρ. Λαγκάρντ η οποία -όπως υπενθύμισε ο κ. Καμμένος- είπε ότι «τελείωσε το πρόγραμμα της Ελλάδας, τελειώνει άμεσα η αξιολόγηση, και ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια».

«Αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πως το πρόγραμμα τελειώνει, το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα, η ΕΕ δεν ζητά νέα μέτρα και η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια» ανέφερε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Στην παρατήρηση ότι «φεύγει η εταιρεία Pitsos από την Ελλάδα» είπε: «Ας έλθουν οι επενδύσεις που έχουν συζητηθεί ότι θα έλθουν, όταν βγαίνει ο ίδιος ο πλανητάρχης και μιλά για ένα θετικό μέλλον για την πατρίδα μας, το να γκρινιάζουμε εμείς και να κάνουμε μνημόσυνα δεν νομίζω ότι αξίζει σε κανέναν». Ειδικά για την Pitsos σημείωσε ότι «η Pitsos είναι Siemens και είχαν πει ότι αν καταδικαστεί ο Χριστοφοράκος θα σηκωθούν να φύγουν. Αν θέλει η Siemens να φύγει, τώρα που η Δικαιοσύνη θα λειτουργήσει σε σχέση με το παρελθόν, ας πάρει μαζί και τους σπόνσορές της αλλά και τους πολιτικούς που σπονσονάρει, να τελειώνουμε».

 

 

Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σχετικά με τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και διάφορα προβλήματα που αναφύονται δίκην «παντρεμένου ζευγαριού», ο κ. Καμμένος απάντησε: «σύμφωνο συμβίωσης κάναμε» για να προσθέσει: «θα συγκυβερνούμε για πολλά χρόνια». Επανέλαβε ότι όπου διαφωνούσαν οι ΑΝΕΛ ψήφισαν αντίθετα, ενώ στο κόμμα έχει συμφωνηθεί πως οι ΑΝΕΛ θα ψηφίζουν κατά συνείδηση και σε επίπεδο βουλευτών.

Ερωτηθείς ενόψει νομοσχεδίων που θα κατατεθούν και στα οποία είναι αντίθετη η Εκκλησία, είπε: «αν υπάρχει θέμα που θίγεται η Ορθοδοξία και η Εκκλησία θέσει θέμα πλέον ύπαρξης της κυβέρνησης λόγω του ότι πια παραβιάζεται η ορθόδοξη Αρχή, αλλάζουν τα πράγματα». Και προσέθεσε: «Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν ασκεί πολιτική. Θέτει ορισμένα θέματα και τις κόκκινες γραμμές. Εμείς δεν είμαστε μητροπολίτες. Ακούμε με προσοχή την Εκκλησία, είμαστε κοντά της και εκεί που θεωρούμε ότι τα πράγματα είναι στα άκρα προσπαθούμε να βρούμε μια ενδιάμεση λύση και την βρίσκουμε συνήθως και εκεί που διαφωνούμε δεν ψηφίζουμε».

Ως προς τη διαμάχη του με τη ΝΔ, είπε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε ‘μετά που έφυγα εγώ’, να πάρει μαζί της τα ακροδεξιά στελέχη του Γ. Καρατζαφέρη». Υποστήριξε ότι το κόμμα «δεν αξίζει τέτοια κατάντια», και ότι «ο Κ. Μητσοτάκης είναι επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και ο Α. Γεωργιάδης προεδρεύων».

Είπε, ακόμη, ότι οι ΑΝΕΛ πορεύονται με την κατεύθυνση του κέντρου και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ ταυτόχρονα δεν υποτάσσεται σε κανένα συμφέρον.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε ερώτηση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» σύμφωνα με το οποίο απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον Άραξο, απάντησε: «Δεν υπάρχει θέμα πυρηνικών στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη, ούτε υπήρξε αίτημα (εκ μέρους των ΗΠΑ), ούτε θα υπάρξει ποτέ. Ούτε αποθήκευσης. Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν ποτέ συζητήσεις για πυρηνικά στην Ελλάδα».

Τέλος, επανερχόμενος στο θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 με αφορμή και τι θέση θα πάρουν οι θεσμοί, σημείωσε: «Θέμα από τους θεσμούς για την αποπληρωμή του εκσυγχρονισμού δεν υπάρχει, αν γίνει πληρωμή. Αυτό το 1,1 δισ. αναφέρεται σε πληρωμές των εγκεκριμένων προϋπολογισμών, δηλαδή δεν ξεφεύγει ποτέ από τα 100 εκατ. τον χρόνο, που είναι μέρος των 400 εκατ. εγκεκριμένων και από τους θεσμούς και από παντού. Η κ. Μπακογιάννη έλεγε προεκλογικά ότι θα μειώσει κατά 350 εκατ. τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας, όταν οι δαπάνες είναι 400 εκατ. Αυτό σήμαινε μείωση των μισθών και των συντάξεων, κανένα πρόγραμμα και την Ελλάδα αφύλακτη».

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019: Οι καλύτερες στιγμές του Νικ Καλάθη (photos+video)

10/09/2019 - 13:20:52 -

Πλήρης ταύτιση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για το Κυπριακό

10/09/2019 - 13:19 - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε σήμερα, Τρίτη 10...

Google: Με 5 ευρώ αποκτάς πρόσβαση σε πλήθος επί πληρωμή εφαρμογών και παιχνιδιών για το Android smartphone σου

10/09/2019 - 13:17:55 -

Εγκρίθηκε ο διορισμός των Ν. Ταχιάου και Ν. Κουρέτα στην Αττικό Μετρό

10/09/2019 - 13:04 - Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός του Νίκου Ταχιάου και...

Οι νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

10/09/2019 - 12:37 - Για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Νέα Κεντροαριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας και… Οικολογία-Ανάπτυξη- Στήριξη

Η Νέα Κεντροαριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας και… Οικολογία-ΑνάπτυξηΦώτης Κιζάκης Ποιος θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας της νέας εποχής; Πως θα προσεγγίσει η...

Δείτε όλο το άρθρο
ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία προς ένα δυναμικό και ρηξικέλευθο συνέδριο;

ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία προς ένα δυναμικό και ρηξικέλευθο συνέδριο;Νίκος Αλατάς Την 26η του Μάη στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια εξαιρετικά «βαριά»...

Δείτε όλο το άρθρο
Το δικαίωμα στη στέγη

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Η αγγελία κυκλοφόρησε πρόσφατα σε προάστιο της βορειοανατολικής Αττικής: γκαρσονιέρα πρώτου ορόφου ενοικιάζεται στην τιμή των...

Δείτε όλο το άρθρο
3ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος –Ο γύρος της Θύμαινας με 18χλμ κολύμβησης

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Μία εξαιρετική αθλητική διοργάνωση, που ταυτόχρονα προβάλλει και το νησί, θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Rass για το Action24 (5-7-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ για τις εκλογές της Κυριακής δείχνει ακόμη μια δημοσκόπηση . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που έγινε από την... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
«Έσπασε τα κοντέρ» η χθεσινή επισκεψιμότητα της 84ης ΔΕΘ

«Έσπασε τα κοντέρ» η χθεσινή επισκεψιμότητα της 84ης ΔΕΘ


Κορύφωση της κίνησης και του ενδιαφέροντος το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης. Εντυπωσιακή η χθεσινή συναυλία της Ελένης Φουρέιρα. Το δεύτερο...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Πεδίο συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας - διαδηλωτών πάλι το κέντρο του Χογκ Κογκ Πεδίο συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας - διαδηλωτών πάλι το...

Πεδίο συγκρούσεων πάλι το κέντρο του Χογκ ΚογκΗ αστυνομία του Χονγκ Κονγκ χρησιμοποίησε σήμερα αντλίες νερού...

Νέα Τεχνολογίας Google Pixel 4XL: Σε όλο του το μεγαλείο (φωτογραφίες): Επιβεβαιώνονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά Google Pixel 4XL: Σε όλο του το μεγαλείο (φωτογραφίες):...

Το Pixel 4 XL ποζάρει σε νέες πραγματικές φωτογραφίες σήμερα, οι οποίες απεστάλησαν στο theverge.com. Ήδη το...

Κύπρος - Ειδήσεις Συνεργασία ΟΗΕ με Ε/κ και Τ/κ πλευρά για το συμβάν στη Λύση Συνεργασία ΟΗΕ με Ε/κ και Τ/κ πλευρά για το συμβάν στη Λύση

Τα Ηνωμένα Εθνη συνεργάζονται με τις δύο πλευρές για το ζήτημα που προέκυψε με την υποστολή της τουρκικής...

Ειδήσεις υγείας Κικίλιας: Λιγότερο από 5 μήνες θα διαρκούν οι διαδικασιές προσλήψεων στα νοσοκομεία Κικίλιας: Λιγότερο από 5 μήνες θα διαρκούν οι διαδικασιές...

Τη δέσμευση του ότι οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς εξέφρασε σήμερα ο...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Πρωταγωνιστής της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα» θα γίνει μπαμπάς – Η ανακοίνωση στο Instagram Πρωταγωνιστής της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα» θα γίνει...

H αποκάλυψη έγινε με μια φωτογραφία κι ένα μήνυμα στο Instagram.

Νέα για αυτοκίνηση MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις γραμμές! MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις...

MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις γραμμές! Έχετε βγάλει μαχαίρια και τα ακονίζετε...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Πέθανε ο  φωτογράφος του «Tank Man» Πέθανε ο φωτογράφος του «Tank Man»

Ο Αμερικανός φωτογράφος Τσάρλι Κόουλ, δημιουργός μιας από τις διάσημες εικόνες του άγνωστου διαδηλωτή που...

Εκπαιδευτικά Νέα Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής  κυκλωμάτων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής κυκλωμάτων που διακινούσαν...

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Παραεμπορίου της Διεύθυνσης...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας (video) Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο...

Την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, ο οποίος βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη...

Ξεχωριστές ειδήσεις Μωρό γεννήθηκε τον 9ο μήνα, την 11η μέρα, στις 9:11 και ζύγιζε 9,11 λίβρες Μωρό γεννήθηκε τον 9ο μήνα, την 11η μέρα, στις 9:11 και...

Μία Αμερικανίδα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, το οποίο αποκαλεί "μικρό θαύμα" γιατί γεννήθηκε την 11η...