Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

🕔19/04/2019 - 10:28

Πώς ψήφισαν τα κόμματα και τι είπαν οι εισηγητές τους κατά τη συζήτηση

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευ. Αποστολάκη, να τονίζει ότι επιδιώχθηκε να νομοθετηθούν οι καλύτερες δυνατές διατάξεις με ανθρώπινη προσέγγιση, με αίσθημα δικαίου και με προσήλωση στην προστασία και στην επαύξηση της μαχητικής μας ικανότητας και την αξιωματική αντιπολίτευση, να δηλώνει ότι η ΝΔ θα το «ξηλώσει» διατηρώντας μόνο τα θετικά του, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς το καταψήφισαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».

«Η εικόνα που πρέπει να έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μιας χώρας στρατιωτικά αξιόπιστης και ισχυρής, με διεθνή λόγο και ρόλο, πρέπει να είναι μια εικόνα αποφασιστικότητας και συνοχής. Και ακριβώς σε αυτή τη συνοχή αποσκοπεί η διαρκής μέριμνα για το προσωπικό, η διατήρηση του αισθήματος δικαιοσύνης» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Αποστολάκης. Όπως είπε, Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, από τα μόνιμα στελέχη μέχρι τα παιδιά που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, είναι στην πρώτη γραμμή του εθνικού καθήκοντος και ξέρουμε ότι το κάνουν με επίγνωση της αποστολής τους και με πραγματικό αίσθημα προσφοράς. «Γι' αυτό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θεωρεί ότι η διατήρηση της αποτελεσματικότητας είναι πρωτίστως ζήτημα ηθικού. Το ηθικό είναι αυτό που έχει επαυξήσει το αξιόμαχο και το στρατιωτικό μας κύρος σε περιφερειακό και συμμαχικό επίπεδο, παρά την κρίση, παρά τις περικοπές, παρά τη διεθνή ρευστότητα και τις ασύμμετρες απειλές που έχουμε να αντιμετωπίσουμε» υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης.

Επισήμανε, ακόμη, ότι οι αλλαγές στο καθεστώς των αντιρρησιών συνείδησης ώστε η εναλλακτική θητεία να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αποτελεί εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κι υλοποίηση των πάγιων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Χαρακτήρισε δε, «αβάσιμους» τους φόβους για την αντικατάσταση του ενός στρατιωτικού από την Επιτροπή που εξετάζει τους αντιρρησίες συνείδησης παρατηρώντας ότι το ζήτημα της αντίρρησης συνείδησης είναι προσωπικό και χρειάζεται εξέταση από ειδικούς επιστήμονες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα γραφεία νομικής προστασίας στελεχών, ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε «στρεβλή» την εικόνα που επιχειρείται να δημιουργηθεί περί παράκαμψης της ιεραρχίας και πλήγμα στην πειθαρχία του στρατεύματος εκτιμώντας ότι όσα έχουν ακουστεί αποσκοπούν στην «δημιουργία εντυπώσεων». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ρύθμιση για την μείωση της θητείας για τα παιδιά των τρίτεκνων και των πολύτεκνων, μεταξύ άλλων ρυθμίσεων για την διευκόλυνση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα οικογενειακής ζωής, υγείας κι άλλα υπηρεσιακά θέματα.

Ο κ. Αποστολάκης, απέσυρε το άρθρο 36 που αφορά την τροποποίηση των διατάξεων του Κώδικα Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι προβλέπεται να υπάρξουν ρυθμίσεις στη Συνταγματική Αναθεώρηση και αφού λήφθηκαν υπόψη οι θέσεις βουλευτών των κομμάτων.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποδείξει, σε όλη τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης, ότι ο ανθρωποκεντρικός του προσανατολισμός παραμένει σταθερός και φροντίζει συνεχώς και με κατάλληλες παρεμβάσεις να βελτιώνει το υπηρεσιακό και εργασιακό περιβάλλον του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού. Δεν πρόκειται απλά για την έμπρακτη αναγνώριση της καθημερινής και ανιδιοτελούς προσφοράς των στελεχών του και των οικογενειών τους, αλλά για επένδυση που κάνει στο έμψυχο δυναμικό του με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης και ανταποδοτικότητας, τη διαφύλαξη των όρων σταθερής, πολύπλευρης και διαχρονικής συμμετοχής του σε κάθε κοινωνική ανάγκη, αλλά και την προάσπιση του πρωταρχικού του ρόλου για την Εθνική Άμυνα και την ασφάλεια της χώρας» τόνισε καταλήγοντας στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Οι θέσεις των κομμάτων

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδης, τόνισε ότι οι προβλέψεις του νομοσχεδίου προφανώς δεν εξασφαλίζουν όλες τις ανισότητες που έχουν προκύψει τόσα χρόνια, αλλά έχουν ένα σαφές θετικό πρόσημο και βαθαίνουν το αίσθημα δημοκρατίας και ισονομίας ανάμεσα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. "Οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι επιφορτισμένοι με μεγάλες ευθύνες σχετικά με την άμυνα της χώρας, ενώ απαιτείται να είναι πιο ευέλικτοι, μιας και οι συχνές μεταθέσεις τους διαταράσσουν την οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή. Γι' αυτόν τον λόγο, η μέριμνα που λαμβάνεται για την εν μέρει ομαλοποίηση της ζωής τους είναι πέρα για πέρα απαραίτητη. Κυρίως για τους υπαξιωματικούς και ανθυπασπιστές οι ρυθμίσεις αυτές είναι περισσότερες, για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισονομία" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιαννίδης.

Φέρνετε ένα νομοσχέδιο ρουσφετολογικό, φωτογραφικό, το οποίο υπηρετεί, δυστυχώς, τους λίγους και δίνει την αίσθηση ότι είχατε μια κομματική γραμμή, ένα πρόγραμμα που προσπαθείτε να περάσετε στη Βουλή, είπε ο εισηγητής της ΝΔ, τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ό,τι ρουσφετολογικό και προεκλογικό υπάρχει προκειμένου να κλείσουμε το μάτι σε κάποιους και να πάρουμε μερικές ψήφους, το φέρνετε σε αυτό το πρόχειρο και κακογραμμένο νομοσχέδιο. Δεν ξέρετε τι σημαίνει ιεραρχία, τι σημαίνει καθετοποιημένη δομή. Το μόνο που σας ενδιαφέρει να ρυθμίσετε είναι το κομμάτι της εκλογικής σας πελατείας που θεωρείτε ότι μπορεί να βολευτεί» σημείωσε ο κ. Κικίλιας. Καταλόγισε δε στον κ. Αποστολάκη άλλα έλεγε ως ΑΓΕΕΘΑ και άλλα λέει σήμερα ως υπουργός, κάτι που - όπως είπε - αποδεικνύει ότι δεν το έγραψε αυτός το νομοσχέδιο, παρά το έφερε ο κ. Ρήγας δια του κομματικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το έμβλημα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είναι το ‘Αιέν Αριστεύειν’, αλλά εσείς, κύριοι της κυβέρνησης, εχθρεύεστε την αριστεία. Έχετε αντιληφθεί κύριε υπουργέ σε ποιο Υπουργείο βρίσκεστε; Έρχεστε και λέτε για τα σχολεία που περνούν οι Αξιωματικοί μας ότι δεν έχει σημασία αν το λίαν καλώς είναι μεταξύ 15 και 19. Να προάγονται όλοι όσοι έχουν βαθμό πάνω από 10. Αυτή η ιδεοληπτική πολιτική κόντρα στην αριστεία, κόντρα στο φρόνημα, κόντρα στη δύναμη που πρέπει να επιδεικνύουν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε επίσης ο εισηγητής της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας αφού δήλωσε ότι η ΝΔ καταψηφίζει το νομοσχέδιο, ξεκαθάρισε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «θα το ξηλώσει» και θα κρατήσει τα άρθρα που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και απευθύνθηκε προς τον αρμόδιο υπουργό λέγοντας «δεν θα σας επιτρέψουμε να διαλύσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε πράγματα υπέρ του κόμματός σας και εναντίον της χώρας».

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε ότι «το νομοσχέδιο που φέρνετε σήμερα φιλοδοξεί μόνο να φτιασιδώσει την εικόνα της Κυβέρνησης χωρίς κανένα όραμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς προσέγγιση των πραγματικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με διάχυτη προχειρότητα στη σύνταξή του και στον τρόπο που τέθηκε σε διαβούλευση. Και μάλιστα, στην ουσία έγινε μια πλασματική, εικονική διαβούλευση, μιας και το αρχικό κείμενο απέχει πολύ από αυτό του νομοσχεδίου που συζητάμε σήμερα. Είναι ένα νομοσχέδιο με κυρίαρχο πνεύμα ‘να βολέψουμε όλους αυτούς που μας στήριξαν’. Μας ζητάτε να ψηφίσουμε φωτογραφικές διατάξεις και άρθρα που, κατά την άποψή μας, μάς πάνε πίσω». Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αναπληρωτή υπουργό, τους καταλόγισε ότι έφεραν ένα νομοσχέδιο κατώτερο των περιστάσεων και προσέθεσε Θα μπορούσατε να γράψετε, όμως, τη δική σας ιστορία και να συνδέσετε το όνομά σας με τη ριζική επίλυση χρονιζόντων και σημαντικών προβλημάτων, να λύσετε καθοριστικής και καταλυτικής σημασίας θέματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, διευκολύνοντας έτσι το έργο τους, ζητήματα που θα μπορούσαν να στηρίξουν ποικιλοτρόπως τις Ένοπλες Δυνάμεις και να χαράξουν ρότα επιτυχίας και εθνικής περηφάνιας. Δυστυχώς, δεν το πράξατε".

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, επισήμανε μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής, ότι το νομοσχέδιο διευκολύνει το ναύσταθμο ΝΑΤΟικών πλοίων σε όλη την επικράτεια  Ζήτησε να γίνουν δεκτές και να υπερψηφιστούν οι τροπολογίες του ΚΚΕ   για το συνδικαλισμό στις ένοπλες δυνάμεις και για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Αναφέρθηκε στα άρθρα για την Υπηρεσία Υποδοχής Πλοίων και Πολεμικής Χρησιμοποίησης Λιμένων και τη σύσταση Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας, τονίζοντας ότι με την επανασύσταση της υπηρεσίας αυτής, αφαιρείται κάθε στοιχείο που αφορά στη συγκρότηση και σύσταση οργάνων, στην έδρα και στη λειτουργία της με σκοπό το «κενό» αυτό να καλυφθεί σύμφωνα με τα αμερικανονατοϊκά σχέδια και  τα σχέδια της ΕΕ. Να υπάρχουν δηλαδή, ΝΑΤΟικοί και ΕυρωΝΑΤΟικοί ναύσταθμοι όπου θέλουν ΕΕ και ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο και σημείωσε ότι η ΝΔ και άλλα κόμματα κάνουν κριτική σε επιμέρους ζητήματα. Υπογράμμισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να είναι υπερασπιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων και σαρξ εκ της σαρκός του ελληνικού λαού που με στερήσεις συντηρεί τα όπλα και κυρίως το έμψυχο δυναμικό.

«Έτσι θα σηκώσουμε κεφάλι; Με αυτόν τον τρόπο θα σηκώσουμε κεφάλι; Με τέτοια νομοθετήματα προετοιμάζουμε τη χώρα μας για να παίξει τον ρόλο του πυλώνα της σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο; Έτσι θα ανταπεξέλθουμε στον ρόλο του ηγέτη των Βαλκανίων; Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, θα αναγκάσουμε την Τουρκία να χωνέψει πως ήλθε η ώρα να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα από το νησί της Κύπρου, με νομοθετήματα σαν το σημερινό, με αυτήν την κοινοβουλευτική εικόνα που παρουσιάσαμε μέσα στις συνεδριάσεις των Επιτροπών; Αυτό λείπει, δηλαδή, από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας;» έθεσε τα ερωτήματα εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων ο ειδικός αγορητής, Ιω. Σαρίδης.

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Συνέπειες για τις χώρες που δεν επωμίζονται βάρος στο προσφυγικό ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

16/10/2019 - 14:52 - Την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που...

Συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας - Τι θέλει για το μέλλον του κόμματος (VIDEO)

15/10/2019 - 23:32 - Σε ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με τους πολίτες στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας μίλησε το...

Κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία για το θέμα της Συρίας, ζήτησε ο Αλ. Χαρίτσης

15/10/2019 - 13:02 - Την άποψη ότι «πρέπει η διεθνής διπλωματία να αναλάβει δράση άμεσα, δεν φτάνουν πλέον τα λόγια,...

Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και για το 2020, λόγω προσφυγικού

14/10/2019 - 16:08 - Τη διαβεβαίωση πως «η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές ΦΠΑ για το 2020 που...

Εάν το προσφυγικό επιδεινωθεί θα ζητήσουμε υποχρεωτική ανακατανομή, είπε ο Γ. Κουμουτσάκος

11/10/2019 - 19:03 - «Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Αν βρεθούμε σε έκρυθμη κατάσταση λόγω Συρίας, έχουμε πάντα τη...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο: Κενό στρατηγικών επιλογών.

Δημήτρης Μάρδας

Σ τα είκοσι Μέρη του προς ψήφιση αναπτυξιακού νομοσχεδίου δίνεται έμφαση σε σωρεία ρυθμίσεων ή τακτοποιήσεων ορθότερα. Αυτές αρχίζουν από τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Ισχυρός σεισμός στις Φιλιππίνες: Ένα παιδί νεκρό και δεκάδες τραυματίες Ισχυρός σεισμός στις Φιλιππίνες: Ένα παιδί νεκρό και...

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών έπληξε σήμερα τo νησί Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες, προκαλώντας τον...

Νέα Τεχνολογίας  Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν στις 22 Οκτωβρίου Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν στις 22 Οκτωβρίου

Η επίσκεψη Ερντογάν θα διαρκέσει μία ημέρα.

Κύπρος - Ειδήσεις Στο πλευρό της Λευκωσίας η Μαδρίτη: Η Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου Στο πλευρό της Λευκωσίας η Μαδρίτη: Η Τουρκία να σεβαστεί...

Την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Ισπανίας προς την Κύπρο σε ό,τι αφορά την ενάσκηση των κυριαρχικών της...

Ειδήσεις υγείας Ψυχιατρικά συμπτώματα άνοιας: Ποιες είναι οι νέες εναλλακτικές θεραπευτικές παρεμβάσεις Ψυχιατρικά συμπτώματα άνοιας: Ποιες είναι οι νέες...

Οι ασθενείς με άνοια εμφανίζουν συχνά ψυχιατρικά συμπτώματα, όπως επιθετικότητα και ανησυχία, τα οποία...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία...

Γενικά αίθριος καιρός ο καιρός σήμερα Δευτέρα...

Νέα για αυτοκίνηση  Αφιερωμένο στον Βέλγο επιστήμονα Πλατό το doodle της Google Αφιερωμένο στον Βέλγο επιστήμονα Πλατό το doodle της Google

Έδωσε ώθηση στη μελέτη των νόμων και σύντομα έγινε ένας από τους πιο γνωστούς Βέλγους επιστήμονες του 19ου...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα Η υποβρύχια αρχαιολογική ανασκαφή στο ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ με τα κλοπιμαία του Έλγιν Η υποβρύχια αρχαιολογική ανασκαφή στο ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ με τα...

«Ολοκληρώθηκε η φετινή ανασκαφική περίοδος στο ιστορικό ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ στον Αβλέμονα Κυθήρων από την Εφορεία...

Εκπαιδευτικά Νέα Μετεγγραφές: Από  σήμερα  έως και  27 Οκτωβρίου οι αιτήσεις  Μετεγγραφές: Από σήμερα έως και 27 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Από σήμερα  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου  έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ Μαγιόρ, Ντιντιέ Κελόζ Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ...

Τρεις  οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Φυσικής. Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Αυτή η ηθοποιός θα είναι η επόμενη Catwoman (φωτό) Αυτή η ηθοποιός θα είναι η επόμενη Catwoman (φωτό)

Σύμφωνα με το “The Hollywood Reporter” η απόφαση ελήφθη με συνυποψήφιες της Κράβιτζ για τον ρόλο τις Άνα ντε...