Πανδαιμόνιο στη Βουλή: Ο Η. Κασιδιάρης χτύπησε το Ν. Δένδια! (Video)

🕔15/05/2017 - 14:23

Σοβαρότατο επεισόδιο με χειροδικία από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Ν. Δένδια, σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Δένδιας, μπαίνοντας στην αίθουσα όπου γίνεται η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές, πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη την ώρα που αυτός μιλούσε.

Απευθυνόμενος στον κ. Δένδια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής του είπε: «Όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω;» και στη συνέχεια έσπρωξε τον κ. Δένδια, ενώ άλλοι βουλευτές πέταξαν μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο!

Άμεσα ο προεδρεύων, Μάκης Μπαλαούρας, διέταξε την απομάκρυνση του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ κάλεσε και τη φρουρά της Βουλής, για να γίνει συντομότερα η αποβολή του Η. Κασιδιάρη από τη διαδικασία. Στη συνέχεια το Σώμα αποφάσισε αποβολή όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία της συζήτησης στις επιτροπές. Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραπέμφθηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Λαμβάνοντας το λόγο ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι με ευθύνη Δένδια και Αθανασίου ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε οδηγηθεί στη φυλακή με ψεύτικα στοιχεία.

Στη συνέχεια, ο προεδρεύων, Μάκης Μπαλαούρας, έδωσε το λόγο στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος είπε πως φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο. «Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα. Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, περιέγραψε το βίαιο επεισόδιο και εξήγησε ότι κάποια στιγμή που σηκώθηκε για να βγει από την αίθουσα, πέρασε μπροστά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης

«Μου λέει, 'πού πας ρε;', κάτι τέτοιο, συγχωρήστε με αν λόγω της στιγμής δεν είμαι ακριβής, γυρίζω να τον κοιτάξω, και με σπρώχνει με τα δύο χέρια, λέγοντας και πάλι 'σήκω φύγε από εδώ ρε' ή κάτι τέτοιο» ανέφερε ο κ. Δένδιας και σημείωσε: «Συνεχίζω να μην φεύγω, κινείται να μου επιτεθεί και τον μαζεύουν κάποιοι άλλοι και αρχίζουν να τον σπρώχνουν προς τα πίσω. Αρχίζει να πιάνει, να εκτοξεύει μπουκάλια νερά».

«Θεώρησα σωστό να μη μετακινηθώ από εκεί, διότι αυτό θα σήμαινε κάτι. Έμεινα εκεί, με αποτέλεσμα να αρχίσει να βρίζει, όχι μόνο εμένα, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό και τον Μάκη το Βορίδη, σχεδόν το σύνολο της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και να πετάγονται μπουκάλια νερά και διάφορα αντικείμενα. Νερό είναι σίγουρο ότι έφαγα» πρόσθεσε.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: «Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Είναι θεσμικό. Γιατί το πιο ανατριχιαστικό δεν ήταν οι βρισιές, που χαρακτηρίζουν τον υβριστή. Το ανατριχιαστικό είναι ότι υπήρξε τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, που εξηγούσε ότι η επίθεση δεν είναι μία επίθεση κάποιου που απώλεσε την ψυχραιμία του, αλλά είναι μία πολιτική θέση αυτοδικίας. Ότι 'εσύ έστειλες κάποιες δικογραφίες που μας αφορούσαν στη δικαιοσύνη και εμείς δικαιούμεθα να σε χτυπήσουμε, να κάνουμε, να ράνουμε…'».

Κληθείς να σχολιάσει φράση του κ. Παπαχριστόπουλου ότι «και ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να έχει μετανιώσει για τη στάση του», ο κ. Δένδιας ζήτησε να μην ερωτάται για ένα θέμα που δεν αφορά τον ίδιο αλλά τον κ. Παπαχριστόπουλο, τον κ. Κασιδιάρη κ.λπ.

Μη με ρωτάτε για τη Χρυσή Αυγή, επισήμανε ο κ. Δένδιας, όταν δημοσιογράφος σχολίασε ότι υπάρχει ο νεκρός, ο Παύλος Φύσσας. «Μην ρωτάτε κάτι τέτοιο αυτήν την ώρα. Εγώ έχω εδραία πεποίθηση για το τι είναι η Χρυσή Αυγή και πού μπορεί να καταλήξει αυτή η δίκη. Εδραία πεποίθηση. Γι' αυτό έστειλα τις δικογραφίες» συμπλήρωσε.

 

 

 

Τη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν όλα τα κόμματα, κάνοντας λόγο για φασιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Να μην καλυφθεί η συζήτηση από το επεισόδιο ζήτησαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ζήτησε το λόγο, είπε ότι δεν προξένησε κανένα επεισόδιο, αλλά το αδίκημά του ήταν να περάσει μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη. Είπε ακόμη ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής έχει το δικαίωμα της χειροδικίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτό το επεισόδιο, η κοινωνία θα κατανοήσει ότι η δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα δεδομένο, αλλά χρειάζεται διαρκής μάχη, ώστε να επιτρέπει στο πολίτευμα αυτό να λειτουργεί. «Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία» σημείωσε.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Μ. Βορίδης είπε ότι «ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν». «Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του», τόνισε είπε.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ έκανε λόγο για διευκόλυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στο Νίκο Δένδια. «Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

«Λυπούμαστε πολύ αν η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τις τόσες επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς από τη Χρυσή Αυγή, αυτό που έχει καταλάβει είναι ότι η εγκληματική ναζιστική συμμορία ‘διευκολύνει’ τον ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε το κόμμα στην ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέτει: «Φαίνεται ότι, εκτός των άλλων, η ακροδεξιά συνιστώσα της Ν.Δ. έχει αναλάβει και το Γραφείο Τύπου του κόμματος».

Ως «γελοία και επικίνδυνη» χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, την καταγγελία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έστησε» την επίθεση του Η. Κασιδιάρη κατά του Ν. Δένδια.

«Η ‘καταγγελία’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε την επίθεση Κασιδιάρη - Χρυσής Αυγής κατά Δένδια για αποπροσανατολισμό, είναι γελοία και επικίνδυνη για τη δημοκρατία», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, σχολίασε αμέσως μετά ότι «έχουμε συγκληθεί ως επιτροπές για να εξετάσουμε τις ρυθμίσεις του 4ου μνημονίου» και πρόσθεσε: «Τίποτα άλλο δεν χωράει σε αυτήν τη διαδικασία». «Βρίσκετε πολιτική ασπίδα να αλλάξουμε θέμα, να υπάρξει ένταση στο σώμα για άλλο θέμα», συνέχισε. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για φασιστική και τραμπούκικη επίθεση και ζήτησε επίσης την αποβολή από την αίθουσα όλης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι μίλησε για «εικόνες ντροπής» και χαρακτήρισε «λεκέ του κοινοβουλίου» τη χειροδικία. «Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι για φασιστικά καθεστώτα. Καλώ όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που έχουν μυαλό να απομονώσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές», πρόσθεσε.

«Ήταν ακραία η πράξη του κ. Κασιδιάρη, να είναι δραστική η απόφαση της Βουλής», είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ. 

«Απερίφραστα πρέπει να καταδικάσει η βουλή την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη», τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων καλώντας το προεδρείο της Ολομέλειας να αναλάβει τις ευθύνες του, «να μην επιτρέψει ουδεμία άλλη τέτοια ενέργεια αλλά και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των βουλευτών».

Σχολιάζοντας το επεισόδιο, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως σύμμαχος της κυβέρνησης, καθώς «σήμερα, που θα έπρεπε να μιλάμε για τον αντίκτυπο των μέτρων, θα καταλήξουμε να συζητάμε για το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη». «H XA λειτουργεί ως σύμμαχος της κυβέρνησης, της προσφέρει υπηρεσία. Πρόκειται για πάγια τακτική της στο κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Απαντώντας στις παραπάνω δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ τις χαρακτήρισε ως «γελοίες» και «επικίνδυνες».

Κάνοντας λόγο για πρωτοφανείς αθλιότητες σε βάρος του κ. Δένδια, οι οποίες «συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό», ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «το επεισόδιο δείχνει πως η Χ.Α. δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νεοναζιστική συμμορία που δεν διστάζει να αποκαλύψει το βάρβαρο πρόσωπό της και μέσα στο κοινοβούλιο, όπως και οπουδήποτε αλλού».

«Η Χ.Α. πρέπει να βρει απέναντί της ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα θέσει ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό φραγμό στη δράση της. Και σε αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ξεκάθαρες», συμπλήρωσε. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση στο Twitter σχολίασε την επίθεση του Η. Κασιδιάρη και τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. «Κάποτε ήταν γραφικά περιστατικά που συνέβαιναν «αλλού». Τώρα οι τραμπούκοι θέλουν να δέρνουν & στην δική μας Βουλή. Δεν θα τους περάσει!» αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Άδεια από το ΕΣΡ στο One Channel

17/09/2019 - 18:11 - Την οριστική άδεια στο τηλεοπτικό κανάλι One Channel της εταιρείας "Alter Ego" ιδιοκτησίας Βαγγέλη...

Κατά του Ν/Σ για τις εξορύξεις οι Οικολόγοι Πράσινοι

17/09/2019 - 18:03 - «Απαράδεκτη η διάταξη για κρατικές επιδοτήσεις εξορύξεων στο νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο»,...

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος - ρεκόρ (vid)

17/09/2019 - 18:00:00 -

Η Τσουρή επιστρέφει στις πισίνες για την ΑΕΚ

17/09/2019 - 17:56:20 -

Τα best seller βιβλία της εβδομάδας

17/09/2019 - 17:56:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησης: ιδέες από τη συζήτηση για την οργάνωση των κομμάτων

Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησηςΒάλια Αρανίτου Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της Αριστεράς μια ευρεία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά, είπε ο Ν. Μηταράκης Θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα...

H κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά, διαβεβαίωσε ο...

Νέα Τεχνολογίας Θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά, είπε ο Ν. Μηταράκης Θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα...

H κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά, διαβεβαίωσε ο...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video) Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video)

Στην Ελλάδα επέστρεψε για τη μεγάλη συναυλία, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, ο Eric Burdon, θρύλος...

Εκπαιδευτικά Νέα Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019 Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας για τις εγγραφές πρωτοετών...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας (video) Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο...

Την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, ο οποίος βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη...

Ξεχωριστές ειδήσεις Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross

Τέσσερις θεατές χρειάστηκε να νοσηλευτούν.