Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας για τον νέο υφυπουργό

🕔05/08/2020 - 18:08

Ο Π. Τσακλόγου έγινε δεκτός στο υπουργείο από τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση

Την πεποίθηση ότι ο νέος υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου θα συμβάλει την περίοδο αυτή σημαντικά στο έργο που θα διατελέσει το υπουργείο Εργασίας, εξέφρασε ο υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, που υποδέχτηκε στο υπουργείο αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Κατά την τελετή παραλαβής του νέου υφυπουργού με αρμοδιότητα την Κοινωνική Ασφάλιση, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε:

«Υποδεχόμαστε με ιδιαιτέρως θερμά αισθήματα τον φίλο μου καθηγητή κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου με τον οποίο μας συνδέει μια διαδρομή από το 2012-2014 στην τότε κυβέρνηση που δώσαμε μαζί έναν αγώνα υπεύθυνο, με στόχο την διατήρηση της χώρας στο ευρώ και μάχη για το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους την περίοδο εκείνη. Σήμερα τον υποδέχομαι και αποτελεί για μένα μία μεγάλη χαρά υπό την έννοια ότι με τις γνώσεις του, την επιστημονική του κατάρτιση και συγκρότηση με την υπευθυνότητά του θα συμβάλλει την περίοδο αυτή σημαντικά στο έργο που θα διατελέσει το υπουργείο Εργασίας.

Φίλε Πάνο, σε καλωσορίζω στο υπουργείο Εργασίας, ένα χώρο οικείο σε εσένα, ένα χώρο που γνωρίζεις. Με τις απόψεις σου, τις ιδέες σου, τις πολιτικές σου είμαι σίγουρος ότι θα ενδυναμώσεις όχι μόνον το υπουργείο αλλά και την κυβέρνηση. Καλωσόρισες».

Ο υφυπουργός Παναγιώτης Τσακλόγλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του αναθέτοντάς του έναν νευραλγικό τομέα του υπουργείου και δήλωσε:

«Αντικείμενο, χώρος και πρόσωπα του υπουργείου μου είναι μάλλον γνώριμα. Δεν είμαι πολιτικός καριέρας. Προέρχομαι από τον ακαδημαϊκό χώρο. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα είναι στο πεδίο των "Οικονομικών της Κοινωνικής Πολιτικής" - εν πολλοίς, αντικείμενο του υπουργείου.

Ως προς τα πρόσωπα, την περίοδο 2012-2014 ήμουν πρόεδρος του ΣΟΕ. Είχα άριστη συνεργασία με τον τότε και νυν υπουργό, Γιάννη Βρούτση, αλλά και σημαντικά στελέχη του υπουργείου τόσο πολιτικά (Στρατινάκη), όσο και υπηρεσιακά. (Εδώ συνάντησα κάποιους από τους πλέον αποτελεσματικούς ανώτατους δημοσίους υπαλλήλους). Ταυτόχρονα, συναντώ νέα στελέχη με τα οποία έχω συνεργασθεί στο παρελθόν -μία από τις καλύτερες φοιτήτριές μου (Καρασιώτου).

Υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ακαδημαϊκών ότι οι εξελίξεις στο πεδίο των κοινωνικών ασφαλίσεων ήταν στενά συνδεδεμένες με τη δεκαετή κρίση που βίωσε η χώρα μας. Σε αυτή τη δεκαετία έχουν γίνει πολλές επώδυνες αλλά αναγκαίες αλλαγές. Χωρίς να υποτιμώ το έργο άλλων υπουργών, θα ήθελα να επισημάνω ότι πολλές από αυτές τις αλλαγές είναι συνδεδεμένες με το όνομα τού Γιάννη Βρούτση.

Αρκετά έχουν ακόμα να γίνουν, κυρίως -αλλά όχι αποκλειστικά- ως προς τον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος. Σε αυτές τις αλλαγές ελπίζω να αφιερώσω όλη μου την ενέργεια το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στα μηνύματα που έλαβα όταν ανακοινώθηκε η υφυπουργοποίησή μου, άλλα έλεγαν ‘καλή επιτυχία’ και άλλα ‘καλό κουράγιο’. Καταλαβαίνω και τα μεν και τα δε. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις δυσκολίες του έργου άλλων υπουργείων, θα ήθελα να επισημάνω ότι, από τη φύση του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι ένα ‘δύσκολο’ υπουργείο.

Παρόλα αυτά, με τη συνεργασία όλων πιστεύω ότι μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα για το καλό της ελληνικής οικονομίας και του συνόλου του πληθυσμού -τόσο των τωρινών και μελλοντικών γενεών».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

22/09/2020 - 22:42 - Εντός των επομένων ημερών θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5ης Γενιάς (5G) όπως...

Oταν ο «Bachelor» Βασιλάκος αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας! (pics, vid)

22/09/2020 - 21:59:00 -

Η απολογία της Ellen DeGeneres στην πρεμιέρα της

22/09/2020 - 21:40:36 -

Συνομιλίες και όχι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, είπε ο Ν. Δένδιας

22/09/2020 - 21:34 - Την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο υπουργός...

Φοροδιαφυγή...εξωτερικού με αδήλωτες συντάξεις από χώρες της ΕΕ- Τα νέα «λαβράκια» ΑΑΔΕ

22/09/2020 - 20:26:03 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Φάρμακα για αγροτική χρήση και οι ελληνοποιήσεις!

Δημήτρης Μάρδας

Οι γνωστές Ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρίες, οι κυρίαρχες στην αγορά του φαρμάκου για αγροτικές χρήσεις, κοστολογούν τα φάρμακά τους στη χώρα μας σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ΔΕΘ που χάθηκε και η αδιαφορία των κυβερνήσεων και των φορέων της Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μαγκριώτης

Η ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ ήταν αναμενόμενη, αφού πέρα από την υγειονομική επιδείνωση στην χώρα μας, έχουμε ανάλογη στην Ευρώπη. Εκτός...

Δείτε όλο το άρθρο
Ξανά για το Εθνικό Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών

Νότης Μαριάς

Η ανείπωτη τραγωδία στην Εύβοια που οδήγησε στο θάνατο οκτώ συνανθρώπων μας ανέδειξε για άλλη μια φορά με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις διαχρονικές...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Σημαντικές στιγμές από την ιστορία του Καστελλόριζου: 29 Σεπτεμβρίου 1945 – Η τραγωδία του Empire Patrol

του Νάσου Μπράτσου Συνεχείς ήταν οι αναφορές την τελευταία περίοδο για το Καστελλόριζο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της έντασης στην ανατολική...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
THESSALONIKI HELEXPO FORUM «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»

THESSALONIKI HELEXPO FORUM «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»


Ο ρόλος πρώτης γραμμής τον οποίο ανέλαβαν οι Δήμοι της χώρας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και οι ευκαιρίες που...


Δείτε θέμα και σχόλια