Ποιοι δήμοι αλλάζουν για τις εκλογές του Μαΐου

🕔25/04/2019 - 16:19

Ποιοι δήμοι καταργούνται, ποιοι δημιουργούνται στη θέση τους και ποιοι μετονομάζονται

Ενόψει των εκλογών σε Δήμους και Περιφέρειες οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 26 Μαίου (ο πρώτος γύρος) και στις 2 Ιουνίου (ο δεύτερος  γύρος, όπου χρειαστεί), το eklogika.gr παρουσιάζει όλες τις αλλαγές που υπάρχουν σε επίπεδο δήμων, σε σχέση με τις εκλογές του 2014.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β’ 1327/17.04.2019, δύο από τους υπάρχοντες δήμους που διαμορφώθηκαν με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», αλλάζουν όνομα ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής μάχης. Ο πρώτος είναι ο δήμος Αλιάρτου, που μετονομάζεται σε δήμο  Αλιάρτου – Θεσπιέων, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο δεύτερος δήμος που αλλάζει το όνομά του είναι ο δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στην Περιφέρεια Αττικής. Ο νέος δήμος που διαμορφώνεται θα είναι ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Η εγκύκλιος 12/24344/03-04-2019, όπως και η 23/30854/22-04-2019 του Υπουργείου Εσωτερικών έδωσαν την οριστική εικόνα για τους δήμους που διαιρούνται και τη διαμόρφωση των καινούριων στους οποίους θα λάβει χώρα η εκλογική αναμέτρηση στις επόμενες εκλογές.

Ο πρώτος δήμος που διαιρείται είναι αυτός της Κέρκυρας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων. Οι δήμοι στους οποίους θα χωριστεί είναι ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας, ο δήμος Νότιας Κέρκυρας κι ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Ο δεύτερος είναι ο δήμος Κεφαλλονιάς, της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας, η οποία επίσης υπάγεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο δήμος θα διαιρεθεί σε τρία μέρη, το δήμο Αργοστολίου, το δήμο Ληξουρίου και το δήμο Σάμης.

Άλλος ένας δήμος που διαιρείται είναι κι αυτός της Λέσβου, ο οποίος ανήκει στην  ομώνυμη Περιφερειακή Ενότητα, στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου. Οι δύο νέοι δήμοι που προκύπτουν από τη διαίρεση είναι ο δήμος Μυτιλήνης και ο δήμος Δυτικής Λέσβου.

Η τέταρτη διαίρεση δήμου είναι αυτός του δήμου Σάμου, ο οποίος χωρίζεται στο δήμο Ανατολικής Σάμου και το δήμο Δυτικής Σάμου. Η Σάμος υπάγεται στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, επίσης στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου.

Ο τελευταίος δήμος που διαιρείται, είναι ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο δήμος χωρίζεται στα δύο και δημιουργούνται οι δήμοι Σερβίων και Βελβεντού.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Το νέο έτος φέρνει εκλογές;

Γιάννης Μαγκριώτης

Οι κρίσεις, που κυρίως επηρεάζουν την γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση και τα κόμματα , την τελευταία περίοδο, είναι η υγειονομική και η ακρίβεια...

Δείτε όλο το άρθρο
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, μετά τα σχόλια για Πούτιν και Κριμαία

Παραιτήθηκε, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής του γερμανικού ναυτικού Schönbach μετά τα σχόλια που έκανε για τον Πούτιν, με αφορμή την...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο Κεμάλ, ο Βενιζέλος και το Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο Φιλίας 1930

  Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κεμάλ Ατατούρκ κρατώντας αγκαζέ ο ένας τη γυναίκα του άλλου, στη δεξίωση στην Αγκυρα, που ακολούθησε την υπογραφή...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάγκη για «κομματικά μοντέλα» με ενεργά μέλη και κοινωνικη αλληλοτροφοδότηση

Ανάγκη για «κομματικά μοντέλα» με ενεργά μέλη Χάρης Τσιόκας Κλείδωμα Άρθρου:  Free 1. Η αλλαγή των συνθηκών διαμορφώνει περιβάλλον κοινωνικής...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της GPO για το Powergame.gr (21-12-2021) Δημοσκόπηση της GPO για το powergame.gr. Προβάδισμα ΝΔ με 10,7 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Alco για το Open (20-12-2021) Δημοσκόπηση της Alco για το OPEN. Προβάδισμα ΝΔ με 11,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια