Πολιτικές ευθύνες στον πρωθυπουργό για την υπόθεση Λιγνάδη επέρριψε και ο Δ. Κουτσούμπας

🕔25/02/2021 - 14:57

«Ήταν σε γνώση του κ. Μητσοτάκη οι χειρισμοί της υπουργού Πολιτισμού», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ

Την αλληλεγγύη και στήριξη του ΚΚΕ σε όλες και όλους όσους και όσες με τη γενναία στάση τους άνοιξαν τον δρόμο για να βγουν στο φως αποτρόπαιες πράξεις, για να φθάσουν τελικά στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι, για να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες για μια πραγματικότητα δυσώδη, οικονομική, κοινωνική, εργασιακή, νομοθετική, η οποία όχι μόνο παράγει δράστες και θύματα, αλλά την ίδια στιγμή εκβιάζει την σιωπή των θυμάτων, εξέφρασε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, κατά την έναρξη της ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών επί της «Δημοκρατίας και της ποιότητας του Δημοσίου Διαλόγου» που διεξήχθη με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση.

Αντικρούοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «τον Λιγνάδη τον απέσυραν και τον οδήγησαν στην Δικαιοσύνη τα θύματά του και η κατακραυγή των ανθρώπων που συνέβαλαν να αναδειχθεί το όλο θέμα». «Εσείς», είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «αναγκασθήκατε να συρθείτε πίσω από τις εξελίξεις για να κρύψετε τις πολιτικές ευθύνες και τις δικές σας και της υπουργού σας τόσο στην επιλογή για την μη τήρηση των απαραίτητων διαφανών διαδικασιών, όσο και στη διατήρηση ενός τέτοιου ανθρώπου σε μια τέτοια θέση ευθύνης στο χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει πολιτικές ευθύνες γιατί ήταν σε γνώση του οι χειρισμοί της υπουργού Πολιτισμού στο συγκεκριμένο θέμα, όταν άρχισε να αποκαλύπτεται το σκάνδαλο και να περνά σε συγκεκριμένες καταγγελίες.

Ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ είχε τονίσει πως εκτός από τα θύματα και τους δράστες, τα φώτα πρέπει να στραφούν και σε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς καταναγκασμούς, που διευκολύνουν τους δράστες και πάνω απ' όλα φιμώνουν τα θύματα.

Στηλίτευσε την υποκρισία διαφόρων «δήθεν ευαίσθητων» και ορισμένων εκπομπών «που τώρα ανακάλυψαν αυτά τα φαινόμενα, ενώ τόσα χρόνια είναι εκατοντάδες οι καταγγελίες εργαζομένων, σωματείων, μαζικών φορέων για παρόμοιες καταστάσεις σε διάφορους χώρους δουλειάς και στις οποίες δεν αφιέρωσαν ούτε ένα δευτερόλεπτο».  

Σημείωσε ότι το θέατρο δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς «πίσω από τα φώτα της ράμπας υπάρχει ένα εργασιακό καθεστώς ασυδοσίας για την πλειοψηφία των εργαζομένων στο χώρο που μετατρέπει τους εργαζόμενους και του θεάτρου σε εύκολα θύματα».

Ανέφερε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού εδώ και ένα χρόνο παραμένουν με ευθύνη της κυβέρνησης εντελώς απροστάτευτοι και «σήμερα βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης».

Είπε ότι προκαλούν οργή και αγανάκτηση τα αποτρόπαια περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων κοριτσιών και αγοριών ακόμα και στο χώρο της Εκπαίδευσης και χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσπάθεια «που γίνεται από ορισμένους, να ταυτιστεί ο ομόφυλος σεξουαλικός προσανατολισμός με την ασέλγεια και την εκμετάλλευση σε βάρος εφήβων, με την παιδεραστία».

Είπε ότι είναι «πολύ βολική η προσέγγιση» που κάνει λόγο για «κάποιες ακραίες ατομικές συμπεριφορές», υπογραμμίζοντας πως «δείχνουμε τα τέρατα αλλά κρύβουμε την κοινωνία που γεννά και συντηρεί τέρατα. Θα το ξαναπούμε: Υπάρχει ένα βαθύτερο σάπιο κοινωνικό, οικονομικό υπόβαθρο, που διευκολύνει τους δράστες».

Ανέφερε ότι «αυτή η δυσωδία δεν αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνο από την όποια αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου, του νομικού πλαισίου» και επισήμανε τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει το θύμα μέχρι την τελεσίδικη καταδίκη του δράστη.

Σημείωσε ότι οι ελάχιστες κρατικές υποδομές για την ολόπλευρη στήριξη των θυμάτων παραμένουν εντελώς υποστελεχωμένες ενώ με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η χρηματοδότησή τους περιορίζεται «σε ευρωπαϊκά προγράμματα με «ημερομηνία λήξης» και σε ένα επίσης πολυδαίδαλο δίκτυο ΜΚΟ».

Κάλεσε την κυβέρνηση να αποφασίσει εδώ και τώρα την «απεμπλοκή των ΜΚΟ από τις υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων, θυμάτων κακοποίησης, προσφύγων και άλλα σχετικά» και να προχωρήσει στη «γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για την πρόληψη, προστασία των θυμάτων βίας».

Αναφερόμενος στην ποινική αντιμετώπιση των αδικημάτων που έχουν να κάνουν με την προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και την οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για βασικές αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα τις οποίες «ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατήρησε η ΝΔ», τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπου δε μείωσαν, διατήρησαν προκλητικά χαμηλές ποινές για ειδεχθή εγκλήματα».

Πρόσθεσε ότι «εκκωφαντική είναι η ευθύνη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα της παραγραφής των παραπάνω αδικημάτων».

Μιλώντας, στη συνέχεια, για το θέμα του δημοσίου διαλόγου, ανέφερε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ότι το ΚΚΕ «επιλέγει τη δημόσια, σκληρή, ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση με την πολιτική σας και μέσα και κυρίως έξω από αυτή την αίθουσα, εκεί που κρίνονται βέβαια τα περισσότερα».

Προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά κάποιους που «έχουν την αθλιότητα ως δεύτερη φύση τους», αναφέρθηκε στον βουλευτή της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδη, που έκανε μια ανάρτηση «βγαλμένη από τον βούρκο του ναζιστικού Χρυσαυγιτισμού» και «τόλμησε να βάλει στο στόμα του τον Άρη Βελουχιώτη, τον ήρωα της μεγαλειώδους Εθνικής Αντίστασης κατά της ναζιστικής γερμανικής κατοχής, που το όνομά του είναι θρύλος και τραγουδήθηκε από όλο τον λαό μας πλην φασιστών και ταγματασφαλιτών».

Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλο βουλευτή της ΝΔ ο οποίος στις 17 Νοέμβρη 2020 για την εκδήλωση της επετείου του Πολυτεχνείου είπε: «1.500 επίδοξοι δολοφόνοι του ΚΚΕ αναφερόμενος στην εκδήλωση που έγινε τότε με όλα τα μέσα προστασίας και συμπεριέλαβε και σύσσωμη την ΚΟ του ΚΚΕ».

Υπέβαλε στον πρωθυπουργό το ερώτημα πως τα χαρακτηρίζει όλα αυτά, προσθέτοντας «αν δεν τα καθοδηγείτε άμεσα, τα ανέχεστε και τα καλλιεργείτε».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «μη σας πιάνει λοιπόν ο πόνος τώρα, για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν copy paste έτσι κι αλλιώς τον αυριανισμό κι αυτοί, ο οποίος πάντα είχε ειδικά το ΚΚΕ και τη συνεπή αριστερά στο στόχαστρο».

Ο. Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «όταν ανάμεσα στους δύο πόλους αυτού του αστικού πολιτικού συστήματος, υπάρχει τόσο μεγάλη προσέγγιση, σε κρίσιμα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον του λαού, τόσο θα καταφεύγετε στην αντιπαράθεση του βούρκου».

Στη συνέχεια της ομιλίας του είπε η κυβέρνηση «να μην διανοηθεί στο όνομα δήθεν της ρύθμισης του δημόσιου διαλόγου, να επιχειρήσει να επιβάλλει μέτρα περιορισμού της φωνής των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των πολιτικών κομμάτων, των εντύπων που ασκούν ουσιαστική, σκληρή μεν, αλλά καθαρή κι έντιμη κριτική στην αντιλαϊκή πολιτική της και στους διάφορους συμμάχους της, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ».

«Δεν είμαστε γενικά ενάντια στη θέσπιση κανόνων, αλλά στους κανόνες που φτιάχνουν οι κυβερνήσεις σας -και η δική σας- δεν έχουμε απολύτως καμία εμπιστοσύνη.

Προειδοποιούμε: Σε φίμωση τελικά θα οδηγήσουν και οι κώδικες δεοντολογίας που επεξεργάζεστε! Αυτό να το ξέρει ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα ότι βάσει του ευρωενωσιακού νομοθετικού πλαισίου που φέρει την υπογραφή και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ πριν μία εβδομάδα, στην Ισπανία, φυλακίστηκε καλλιτέχνης, γιατί με τους στίχους τους «πρόσβαλε» λέει, «τη μοναρχία, το βασιλιά και τη βασίλισσα». «Αυτά συμβαίνουν στην Ισπανία της ‘προοδευτικής διακυβέρνησης’, κύριε Τσίπρα. Λουστείτε τα κι εσείς! Αφού πολιτική στήριξη άπλετη παρέχετε στους κυβερνώντες κεντροαριστερούς Ισπανούς φίλους σας», πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «ο βούρκος που αναπαράγει τη βία σε βάρος των γυναικών, άλλων κοινωνικά ευάλωτων ανθρώπων, όσα αναπαράγουν τον ρατσισμό, πηγάζει από το ‘δίκαιο’ και τις ‘αξίες’ που καλλιεργεί η σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνία της καπιταλιστικής σαπίλας». «Γι' αυτό και η ατομική προστασία, η καταγγελία και καταδίκη της πολύμορφης βίας μπορούν και πρέπει να είναι σήμερα, στοιχεία της εργατικής, της λαϊκής, νεολαιίστικης πάλης, και όχι απομονωμένα ή σε αντιπαράθεση με αυτήν» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το ατομικό θάρρος και η αντοχή μπορεί να αναπτυχθεί μόνο στο έδαφος της συλλογικότητας, της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης, που είναι το πραγματικό ‘δίχτυ ασφαλείας’ κάθε γυναίκας, κάθε νέας και νέου και ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό».

«Η ‘ασπίδα προστασίας’ χτίζεται μέσα στον αγώνα, τον συλλογικό για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Για να φτάσουμε σε μια κοινωνία που δε θα χωράει ούτε το φόβο, ούτε το σεξισμό, ούτε το ρατσισμό, ούτε τη βία, μια κοινωνία πραγματικά απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και από κάθε κοινωνική ανισότητα» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

«Μην κάνετε τις αθώες περιστερές»

Στη δευτερολογία του, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ «δεν μπορούν να παριστάνουν τις αθώες περιστερές, καθώς όλοι ως κυβερνήσεις έχουν βαριά και απαράγραπτη ευθύνη για το έγκλημα που καταδικάζουν στα λόγια και ο ένας φορτώνει στην πλάτη του άλλου».

«Εσείς που διευκολύνατε πολιτικά την βαρβαρότητα, καθώς με την πολιτική σας τσακίσατε και τσακίζετε την οικονομική αξιοπρέπεια της νεολαίας, του λαού μας, τους μισθούς, τα δικαιώματα, τον στοιχειώδη κοινωνικό έλεγχο, τον συνδικαλισμό, που είναι κάποιο αντίβαρο σε κάθε είδους πιέσεις των ισχυρών, εσείς ανοίγετε τον δρόμο για την κάθε λογής -για να το πούμε και με τη δική σας διάλεκτο- κατάχρηση εξουσίας των ισχυρών σε χρήμα και θέσεις» ανέφερε προσθέτοντας: «Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε μεταθέτοντας ο καθένας σας στο παρελθόν τις συνέπειες του καπιταλιστικού μοντέλου που πρεσβεύετε; Βοά από τη διαφθορά τη βασισμένη σε οικονομικά αίτια ολόκληρος αυτός ο σάπιος κόσμος σας».

Τα πράγματα, είπε, είναι χειρότερα σήμερα, ειδικά για την νεολαία «γιατί κάνετε τους ταξικά ισχυρούς ακόμα ισχυρότερους και τους ταξικά αδύναμους πιο αδύναμους», τονίζοντας: «Υποκρίνεστε πως δεν ευθύνεται το σύστημα που με λούφα και παραλλαγή όλοι σας ανεξαίρετα υποστηρίζετε, το μοντέλο σας ο καθένας».

Ανέφερε δε ότι «είναι λογικό να μονοπωλούν την επικαιρότητα οι αθλιότητες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο χώρο του πολιτισμού» επισημαίνοντας ταυτόχρονα: «Όμως επικαιρότητα είναι και η πανδημία η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της, το έμφραγμα στα δημόσια νοσοκομεία, η απουσία λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς, σε ιδιωτικές δομές υγείας και πρόνοιας, η μη επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, η μη ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανοιγοκλείνει τα σχολεία, έχει κλείσει τα πανεπιστήμια χωρίς να υπολογίζει τις τεράστιες συνέπειες στη μόρφωση και την ψυχολογία των νέων παιδιών, ενώ επικαιρότητα είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνεργοι, χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας ή δουλεύοντας σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Επικαιρότητα είναι και τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει στα όρια της επιβίωσης μικρομεσαίους επιχειρηματίες στον χώρο του εμπορίου, της εστίασης, αλλού, πρόσθεσε, και η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού στην οποία η κυβέρνηση «έχει δώσει τα ρέστα της».

«Το είδαν οι φοιτητές στο ΑΠΘ, το είδαμε και εμείς και όλη η Ελλάδα. Αυτό εννοούσατε όταν, εδώ στη Βουλή, λέγατε πως στα πανεπιστήμια δεν μπαίνει η αστυνομία αλλά η δημοκρατία; Αποκαλύφτηκε ότι ο πραγματικός στόχος του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη δεν ήταν η δήθεν ‘εγκληματικότητα’ στα πανεπιστήμια, αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιδρούν, αντιστέκονται στην πολιτική σας. Οι σχολές ανοίγουν μόνο για τα ΜΑΤ. Η κυβέρνηση κρατάει κλειστές τις σχολές για τις σπουδές, για την έρευνα, για όλα όσα είναι αναγκαία για την αυριανή γενιά επιστημόνων. Κάνετε μία επίδειξη δύναμης, κρατικού αυταρχισμού» τόνισε.

«Το ίδιο κάνετε», ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας του «και με την περίπτωση της απεργίας πείνας και με το ζήτημα μιας αυθαίρετης μεταχείρισης σε βάρος ενός κρατουμένου. Την γνώμη μας για τον Κουφοντίνα και όλους αυτούς και για τις πράξεις τους και πώς αυτές αξιοποιήθηκαν για να συκοφαντηθεί ο λαός, το κίνημά του, οι αγώνες του, η επαναστατική ιδεολογία και πράξη, την ξέρετε. Και την ξέρει κι όλος ο ελληνικός λαός εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

«Στην προκειμένη όμως περίπτωση δε μιλάμε γι' αυτό. Επιλέγετε συνειδητά να εντείνετε τον αυταρχισμό και να κάνετε μια επίδειξη δύναμης, αλαζονείας, επιλέγετε να το κάνετε εκεί που θεωρείτε ότι είναι πιο εύκολο, ίσως, να γίνει αποδεκτό στις λαϊκές συνειδήσεις. Και τελικά εσείς πολιτικοποιείτε και κομματικοποιείτε το όλο θέμα, όμως το όργιο καταστολής συνολικά, αφορά και στοχεύει τελικά τον ίδιο τον λαό, την ίδια τη νεολαία» επεσήμανε.

«Η αθλιότητα του συστήματος που υπηρετείτε είναι διάχυτη, τόσο στις εγκληματικές πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, αλλά και ενηλίκων γυναικών και ανδρών, όσο και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής. Δυστυχώς δεν είστε τίποτε άλλο παρά εκπρόσωποι, εδώ μέσα, ενός σάπιου συστήματος εκμετάλλευσης, βίας, τρομοκρατίας, ανασφάλειας κάθε μορφής» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Πάνω από 3.000 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού - Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

21/04/2021 - 18:31 - Συνολικά 3.015 είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που βρέθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο,...

Φορολογικές ανάσες για όσους πλήττονται από την πανδημία, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

21/04/2021 - 18:18 - Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει σημαντικές...

Όχι μετακινήσεις το Πάσχα και γραμμή εμβολιασμού των άνω των 30 από τη Μ. Εβδομάδα ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

21/04/2021 - 18:05 - Τον οδικό χάρτη για το επόμενο διάστημα παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με...

Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης, είπε η Φ. Γεννηματά

21/04/2021 - 17:57 - Τα οριζόντια μέτρα που ελήφθησαν για τη διαχείριση της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της...

Τα Oppo Enco Buds προσφέρουν 24 ώρες αυτονομία με ANC στα 26 ευρώ

21/04/2021 - 17:54:31 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Στα ελληνοτουρκικά, ο Μητσοτάκης συμφωνεί με τον Σημίτη, αλλά δεν μπορεί να το πει

Γιάννης Μαγκριώτης

Γνωρίζουμε ότι, στην μεταπολεμική τάξη πραγμάτων, ακόμη και στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, τρεις κυρίως αντικειμενικοί παράγοντες διαμορφώνουν το...

Δείτε όλο το άρθρο
Απόψεις για το Σχέδιο Προγραμματικών Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Δημήτρης Μάρδας

Η πράσινη ανάπτυξη παρά τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία δεν πρόκειται να καλύψει το επενδυτικό κενό της χώρας της τάξης των 100 δις. ευρώ και...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση καταργεί τη φωνή των τοπικών Κοινοτήτων

Παναγιώτης Λύρας - Όλγα Δασκαλή

Τα Συμβούλια Κοινότητας αποτελούν το κοντινότερο αιρετό σώμα στον πολίτη. Θεσμός της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού υποτιμημένος εξαιτίας της έλλειψης...

Δείτε όλο το άρθρο
Η «πανδημία της παρενόχλησης» και η 190 ΔΣΕ

Θεόδωρος Κουτρούκης - Ελένη Τριανταφυλλίδου

Προσφατα, σε ένα κατά γενική ομολογία έξοχο momentum, ανακοινώθηκε ότι θα δρομολογηθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την επικύρωση της 190 Διεθνούς...

Δείτε όλο το άρθρο
Πως ο Κυριάκος Μακρυγιάννης καπέλωσε τη Μπουμπουλίνα

Πως ο Κυριάκος Μακρυγιάννης καπέλωσε τη ΜπουμπουλίναΠαναγιώτης Α. Τζανετής Κλείδωμα Άρθρου:  Free Αν ήταν η πρώτη φορά θα έπνιγα την καχυποψία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ (29-3-2021) Δημοσκόπηση της Pulse RC. Προβάδισμα ΝΔ με 12%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha (24-3-2021) Δημοσκόπηση της Alco. Προβάδισμα ΝΔ με 15,6%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Κραυγή αγωνίας από τον εκθεσιακό κλάδο

Κραυγή αγωνίας από τον εκθεσιακό κλάδο


Ο μόνος κλάδος που παραμένει συνεχώς κλειστός από τον Μάρτιο του 2020 με ζημιές που ξεπερνούν τα 200 εκατ.ευρώ Στο έλεος της πανδημίας έχει αφεθεί ο...


Δείτε θέμα και σχόλια