Πολιτική επιλογή η παρέμβαση της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο, είπε ο Στ. Πέτσας

🕔29/01/2020 - 15:43

«Η παρέμβαση έχει να κάνει με το θεσμικό πλαίσιο και δεν αφορά το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου», υποστήριξε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι το θέμα του ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολο καθώς είπε ότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό ανθρώπων που αγαπούν τις ομάδες τους και ταυτίζονται μ' αυτές. «Επομένως, είναι δύσκολο να απευθυνθείς με τον ορθό λόγο στα ζητήματα αυτά. Η δική μας παρέμβαση είναι μια πολιτική επιλογή και να την εξηγήσω. Πολιτική επιλογή γιατί βλέπουμε ένα θέμα το οποίο έχει τις ρίζες του στις χρόνιες παθογένειες του ποδοσφαίρου, να εξελίσσεται σ' ένα θέμα που μπορεί να διαταράξει την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσει πρόβλημα σε μία περίοδο, που η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη. Σε μια περίοδο που έχει κρίσιμα εθνικά θέματα. Επομένως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παίρνει μια πρωτοβουλία βαθιά πολιτική», ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε, επίσης, ότι η παρέμβαση έχει να κάνει με το θεσμικό πλαίσιο και δεν αφορά το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Σημείωσε, ακόμη, ότι πρόκειται για γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία θα κριθεί από την αθλητική Δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα όσο προχωράει η υπόθεση.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές επιθετικές απέναντι στην κυβέρνηση και από την πλευρά της μιας ομάδας και από την πλευρά της άλλης, δείχνει ότι μάλλον, κάτι καλό κάνουμε. Γιατί, επαναλαμβάνω, κάνουμε μία παρέμβαση πολιτική, που ενώνει την ώρα που η κατάσταση πάει να εκτραχυνθεί. Η κυβέρνηση, δεν πάει να λειτουργήσει πυροσβεστικά, να περιμένει να εκτραχυνθεί η κατάσταση και να δούμε να διογκώνεται και να αποκτά επικίνδυνα χαρακτηριστικά για την κοινωνική συνοχή και την ενότητα της χώρας μας», συνέχισε ενώ είπε ότι είναι φυσικό να δέχεται βέλη ο υπουργός που στο χαρτοφυλάκιό του υπάρχει ένα ζήτημα.

Κατά τον ίδιο, «ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί, όμως, με καθεστώς εκβιασμών και το απέδειξε και χθες, διαγράφοντας ευρωβουλευτή του κόμματος, ο οποίος επέλεξε να ταυτιστεί με ένα οπαδικό, ας το πούμε, συμφέρον και όχι με το ευρύτερο εθνικό, όπως το θέλει πάντοτε ο πρωθυπουργός. Είναι διαφορετικό πράγμα να ανήκεις σε μία κοινοβουλευτική ομάδα, να έχεις εκλεγεί με τις ψήφους των Ελλήνων για να εκπροσωπήσεις τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων στην Ευρωβουλή και διαφορετικό να λες ότι καθορίζονται οι πολιτικές σου επιλογές από το τι γίνεται με το σωματείο το οποίο ενδεχομένως σε ανέδειξε, αν κι έχει περάσει και από άλλα σωματεία και έχει τιμήσει και το εθνόσημο ο κ. Ζαγοράκης. Άρα, εμείς λέμε ότι δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους εκβιασμούς. Στο ερώτημά σας αν ο κ. Αυγενάκης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η απάντηση είναι ναι».

Ο κ. Πέτσας δήλωσε επίσης ότι χρειάζονται και άλλες πρωτοβουλίες οι οποίες θα αναληφθούν. «Έχουμε κάνει κάποια αρχή βέβαια με το νόμο που περάσαμε ενσωματώνοντας μια σχετική διεθνή συνθήκη, προσπαθώντας να βάλουμε τάξη στο ζήτημα της βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και τα οργανωμένα clubs, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή», συμπλήρωσε και τόνισε: «Παρακολουθούμε τη συζήτηση που γίνεται για διάφορα θέματα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι για θέατρο και μάλιστα κωμωδία. Για αυτό, επαναλαμβάνω, υπάρχουν πρωτοβουλίες στα σχέδιά μας, τις οποίες θα δείτε το επόμενο διάστημα».

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση της τροπολογίας για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «κάποιοι επέλεξαν να βγάλουν τα χέρια τους από τη φωτιά. Πολλά κόμματα αποφάσισαν να απέχουν από την ψηφοφορία» και «άρα στα δύσκολα επιλέγουν να είναι έξω από το κάδρο».

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως φαίνεται και από τη στάση του κ. Τσακαλώτου, που δηλώνει ότι είναι ‘μαυροσκούφης’ και ΠΑΟΚτζής- επιλέγει τη λύση του υποβιβασμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη αφού αυτό ήταν το αποτέλεσμα, χωρίς την τροπολογία. Την ίδια στιγμή κάνει τακτικιστικές κινήσεις, χαρακτηρίζει το θέμα μείζον και προκαλεί ονομαστική ψηφοφορία. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη ψηφοφορία. Αυτές είναι οι ενδείξεις που έχουμε. Όντως καταλαβαίνουμε τη συναισθηματική φόρτιση στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη ή σε άλλες περιοχές. Είναι ένα θέμα που πολλές φορές δεν αντιμετωπίζεται από τον πολίτη με τον ορθό λόγο αλλά με το θυμικό, όπως είπα προηγουμένως. Πάντως δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιο θέμα».

Επιπλέον, είπε ότι δεν πρόκειται για κυβερνητική κρίση, πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει άμεσα και πως σε αυτή τη φάση εκτονώνεται το θέμα ώστε να υπάρχει χρόνος να αναληφθούν οι επόμενες πρωτοβουλίες. «Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο σεβασμός στο κράτος δικαίου είναι η πυξίδα. Τι είναι όμως το κράτος δικαίου; Είναι σε μεγάλο βαθμό το υφιστάμενο σύστημα, αλλά πάντα διανθίζεται από παρεμβάσεις που γίνονται στην πορεία. Δηλαδή, μία κυβέρνηση δεν θα νομοθετεί επειδή υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο; Επιλέγει την κατεύθυνση στην οποία θα νομοθετήσει με πολιτικά κριτήρια σε αυτή τη συγκυρία και όχι με αθλητικά. Είναι ένα δύσκολο θέμα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια απέναντι σε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα περί παραδικαστικού κυκλώματος, ο κ. Πέτσας είπε ότι κάτι τέτοιο φαίνεται από τις καταγγελίες, τις μαρτυρίες τριών ανθρώπων και τόνισε πως πρόκειται για σοβαρό ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας και παρέμβασης στους θεσμούς. Ακόμη, τόνισε ότι η ενημέρωση είναι βασικό στοιχείο και συστατικό της εύρυθμης λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, ότι παρεμβάσεις σε βάρος των Μ.Μ.Ε. είναι εκτροπή από τη σωστή λειτουργία των Θεσμών και ως τέτοια θα εξεταστεί από τη Βουλή, πριν πάρει τις αποφάσεις της.

«Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Αθανασίου, υπήρξαν συνεχείς παρεμβάσεις σε διάφορα πεδία. Σε ζητήματα επιχειρηματικά, όπως για παράδειγμα στον σταθμό σας, σε ζητήματα τραπεζικά, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατασκευή στοιχείων εναντίον δημοσιογράφων, όπως φαίνεται από τις καταγγελίες. Παρεμβάσεις για να τρέχουν γρήγορα ή να παγώνουν συγκεκριμένες υποθέσεις. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα στη Δημοκρατία μας. Δεν θέλω να εικάσω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της διερεύνησης αυτής της υπόθεσης. Αυτό που θέλω μόνο να θυμίσω είναι ότι ο κ. Τσίπρας σε δήλωσή του στη Βουλή είχε πει ότι «δεν τολμούν να έρθουν σε μένα και πάνε στον κ. Παπαγγελόπουλο». Θα περιμένουμε και θα δούμε», συμπλήρωσε.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει μεγάλη ατζέντα στο τραπέζι και σημείωσε πως η αποφυγή θερμού επεισοδίου έχει να κάνει με την αποφασιστικότητα που δείχνει κανείς. «Και επομένως, οποιαδήποτε συνεργασία και με τη Γαλλία είναι ακόμα ένας αποτρεπτικός μηχανισμός. Έχει άλλωστε και αυτή συμφέροντα όχι μόνο στις περιοχές που έχουμε προχωρήσει για έρευνες υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης, αλλά και στην κυπριακή Α.Ο.Ζ.. Για παράδειγμα, στο οικόπεδο 8 της κυπριακής Α.Ο.Ζ. μια από τις εταιρείες, που έχει αδειοδοτηθεί είναι η γαλλική TOTAL. Άρα θέλουμε τη συνεργασία με τη Γαλλία. Θα υπάρξει -πέραν του ελικοπτεροφόρου που ήταν εδώ, αυτές τις ημέρες και του αεροπλανοφόρου, συνοδεία ελληνικής φρεγάτας- συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Ξέρετε, ήδη, ότι έχει περάσει από τη Βουλή και η αναβάθμιση των Mirage και θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Ελπίζω να έχουμε κάτι πιο καθαρό μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Μακρόν», συνέχισε ενώ για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων υπενθύμισε τη διαφωνία των Γάλλων και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν συγκλίσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής το Μάρτιο, καθώς επισήμανε, θα είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης η σταθερή ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού απόψε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είπε ότι υπάρχουν πολλά σοβαρά ζητήματα μέχρι την έκτακτη σύνοδο κορυφής της 20ης Φεβρουαρίου που αφορούν το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027. «Αφορούν την συνοχή, δηλαδή την ανάπτυξη και το ΕΣΠΑ, την Κ.Α.Π., δηλαδή όλα τα θέματα που αφορούν τους αγρότες μας, αλλά και πολύ σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όπως η μετάβαση σε ένα καθεστώς λιγότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με την απολιγνιτοποιήση και την ενίσχυση, όμως, της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, με τα χρήματα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. Και, επίσης, το βασικό πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε

Τέλος, για τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα περί πρόωρων εκλογών δήλωσε: «Τις φοβίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμείς δεν θα τις σχολιάζουμε κάθε μέρα. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος που ασχολείται με το θέμα αυτό. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και αυτό ισχύει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Στα 3.424 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα – Κατέληξαν ακόμη 21 ασθενείς

21/05/2022 - 17:13 - Στα 3.424 είναι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις...

Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 επανέλαβε ο Γ. Οικονόμου

21/05/2022 - 16:03 - «H κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και κατ’...

Με ομιλίες συνέδρων και μελών η δεύτερη μέρα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

21/05/2022 - 14:47 - Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, ξεκίνησε με ομιλίες στελεχών και...

Προβάδισμα 7,4 μονάδων υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της MRB

21/05/2022 - 13:29 - Στις 7,4 ποσοστιαίες μονάδες είναι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου,...

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για το ταξίδι στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις τουρκικές παραβιάσεις

21/05/2022 - 13:08 - Κριτική στον πρωθυπουργό σχετικά με την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον σε συνδυασμό με τις...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές

Χρήστος Καψάλης

Σύμφωνα με το Σύνταγμα στην Ελλάδα οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο από το 1974 μέχρι σήμερα αυτό συνέβη μόνο 3 φορές. Σε αυτά τα...

Δείτε όλο το άρθρο
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ

Ξεκίνησαν αμφισβητώντας το FIR Αθηνών. Τους αναχαίτιζαν οι έλληνες πιλότοι, δεν ενδιαφέρθηκε και ο ICAO. Έγινε συνήθεια η παράβαση. Αφού το...

Δείτε όλο το άρθρο
ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Από χθές, 18 προς 19/5/2022, η Ελλάδα και όλος ο κόσμος (σα να λέμε η μάνα και όλο το επίλοιπο σόι…)  θρηνούν έναν από...

Δείτε όλο το άρθρο
Από μικρό και από.. πρόεδρο, μαθαίνεις την αλήθεια (με τη βοήθεια και του Φρόιντ)

Από μικρό και από.. πρόεδρο, μαθαίνεις την αλήθεια Στέλιος Κούλογλου Κλείδωμα Άρθρου:  Free Δύο χοντρές γκάφες σε μια εβδομάδα από τον ίδιο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το «Μανιφέστο» (17-5-2022) Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Μανιφέστο. Προβάδισμα ΝΔ με 9,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ (12-5-2022) Δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια