Προσχηματική η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό, είπε ο Ν. Δένδιας

🕔12/08/2018 - 08:33

Ως προσχηματική χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας την ανάληψη από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, της πολιτικής ευθύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, σημειώνοντας πως όχι μόνο ήταν καθυστερημένη αλλά δεν συνοδεύτηκε τότε από μία, έστω, αποπομπή κυβερνητικού στελέχους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δένδιας καταλόγισε στην κυβέρνηση καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κάνοντας, λόγο για διαχειριστική ανεπάρκεια σε όλα τα ζητήματα. «Λυπούμαι να πω ότι η κυβέρνηση, με την αβελτηρία της, την ελλιπή προετοιμασία της, τα λάθη διαχείρισης και την αδυναμία συντονισμού που επιδεικνύει σε κάθε αφορμή, αποδεικνύεται επικίνδυνη» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως έγιναν αλλεπάλληλα λάθη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η κυβέρνηση ψάχνει για δικαιολογίες ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί αυθαίρετης δόμησης τονίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει να απαντήσει αν ανέστειλε και γιατί, με εντολή ποιου και με ποιο σκεπτικό, πράξεις κατεδάφισης αυθαιρέτων, σε εφαρμογή μάλιστα τελεσίδικων αποφάσεων της Δικαιοσύνης. «Κυρίως, όμως, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στα αρμόδια Υπουργεία, ότι δεν μπορούν συνεχώς να αντιπολιτεύονται την... αντιπολίτευση όταν υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα, με ημερομηνίες και ονόματα, για τη στάση τους στο ζήτημα των αυθαιρέτων. Μέχρι να δώσουν πειστικές απαντήσεις, στην κυβέρνηση παραμένουν απολογούμενοι και για αυτό το ζήτημα» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως μετά την 20η Αυγούστου οι πολίτες θα συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο ότι τίποτε δεν αλλάζει στην οικονομία της καθημερινότητας, από την υποτιθέμενη «καθαρή έξοδο». 

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στην Αττική, είχαμε και την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αλλά και των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παρ' όλα αυτά στη ΝΔ συνεχίζετε να ζητάτε και άλλες παραιτήσεις...

Πολύ λίγο, πολύ αργά. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν εξαιρετικά καθυστερημένη και η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μετά από τέσσερις ολόκληρες ημέρες, σας υπενθυμίζω, ήταν προσχηματική, καθώς δεν συνοδευόταν τότε από μία, έστω, αποπομπή κυβερνητικού στελέχους. Η παραίτηση του αρμόδιου υπουργού έγινε αποδεκτή μετά από έντεκα ημέρες και οι ηγεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας αντικαταστάθηκαν μετά από δύο εβδομάδες σχεδόν, ενώ ουδέποτε διατυπώθηκε μια συγγνώμη προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους πυρόπληκτους. Αλλά και η αναδίπλωση της κυβέρνησης, η οποία εκφράσθηκε με την απομάκρυνση των συγκεκριμένων προσώπων, εκδηλώθηκε δυστυχώς μόνο όταν έγινε ευρέως αντιληπτό πως η προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες ότι όλα έγιναν... «τέλεια» και δεν υπήρξαν λάθη, προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης. Για τη Νέα Δημοκρατία σαφώς και το ζήτημα δεν σταματά εδώ και στα συγκεκριμένα μόνο πρόσωπα. Είναι πασιφανής η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε όλα τα ζητήματα διαχείρισης κρίσης, είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές (όπως οι πλημμύρες στη Μάνδρα) είτε για περιβαλλοντικά ατυχήματα (όπως στον Σαρωνικό). Λυπούμαι να πω ότι η κυβέρνηση, με την αβελτηρία της, την ελλιπή προετοιμασία της, τα λάθη διαχείρισης και την αδυναμία συντονισμού που επιδεικνύει σε κάθε αφορμή, αποδεικνύεται επικίνδυνη. 

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν όμως πως η τραγωδία δεν μπορούσε να αποφευχθεί δεδομένων και των καιρικών συνθηκών...

Τέτοιου είδους δικαιολογίες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Από τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες είναι αυταπόδεικτο πλέον ότι έγιναν τεράστια λάθη, σχετικά με τη διάταξη των δυνάμεων, τη μετακίνηση πυροσβεστικών οχημάτων στη Δυτική Αττική χωρίς να έχουν διασφαλισθεί εφεδρείες, τη μη αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων, την αδυναμία συντονισμού, τη μη έγκαιρη ειδοποίηση του πληθυσμού και τη μη εκκένωση του οικισμού, αλλά και πολλά άλλα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε, στο Νταού Πεντέλης, όπου ουσιαστικά χάθηκε η μάχη. Είναι γεγονός βεβαίως ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών μπορεί λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μια πυρκαγιά και να περάσουν ημέρες προτού καταστεί δυνατό να ελεγχθεί. Αλλά είναι εγκληματικό να αφήσεις μια φωτιά που διήρκεσε λίγες ώρες να προκαλέσει τέτοια καταστροφή, λόγω αλλεπάλληλων λαθών.

Η κυβέρνηση επικαλείται και την άναρχη δόμησης στην περιοχή...

Αν λάβει κανείς υπόψη τα συγκεκριμένα επιχειρήματα θα πρέπει να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια κυβέρνηση η οποία προσεγγίζει τα τέσσερα χρόνια στην εξουσία, πληροφορήθηκε μόλις στις 23 Ιουλίου ότι υπάρχει πρόβλημα αυθαίρετης δόμησης στην Ελλάδα! Το κύριο ερώτημα είναι τι έπραξε όλο αυτό το διάστημα η ίδια. Από όσα αποκαλύπτονται πάντως, διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έπραξε αυτό για το οποίο ακριβώς κατηγορεί τις προηγούμενες. Και είναι η σημερινή κυβέρνηση αυτή που οφείλει να απαντήσει αν ανέστειλε και γιατί, με εντολή ποιου και με ποιο σκεπτικό, πράξεις κατεδάφισης αυθαιρέτων, σε εφαρμογή μάλιστα τελεσίδικων αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Κυρίως, όμως, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στα αρμόδια Υπουργεία, ότι δεν μπορούν συνεχώς να αντιπολιτεύονται την... αντιπολίτευση όταν υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα, με ημερομηνίες και ονόματα, για τη στάση τους στο ζήτημα των αυθαιρέτων. Μέχρι να δώσουν πειστικές απαντήσεις, στην κυβέρνηση παραμένουν απολογούμενοι και για αυτό το ζήτημα. 

Και στη ΝΔ όμως μιλάτε για παθογένειες του συστήματος και εσείς έχετε διατελέσει και Υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά το παρελθόν...

Σαφώς και υπάρχουν χρόνιες παθογένειες, τις οποίες όμως οφείλεις ως πολιτική ηγεσία να τις αντιμετωπίζεις από την πρώτη στιγμή και να μην περιμένεις να εξελιχθούν σε τραγωδία. Το διάστημα 2012-14,όταν διατέλεσα Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενσωματώσαμε τα λάθη από την εμπειρία του 2007 (η οποία πάντως δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε κατ' ελάχιστον ως μέγεθος με τη φωτιά στην Ανατολική Αττική καθώς επρόκειτο για εκατοντάδες εστίες σε όλη την Ελλάδα υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες). Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει κάθε χρονιά μείωση των πυρκαγιών κατά 60% σε σύγκριση με την προηγούμενη. Ήταν δύσκολη η δημοσιονομική συγκυρία και τότε. Καταφέραμε όμως να πετάξουν και πάλι τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία ήταν καθηλωμένα στο έδαφος και να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ την αγορά νέων πυροσβεστικών οχημάτων. Δημιουργήσαμε επίσης ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας, με τον Νόμο 4249/2014 και εντάξαμε μια σειρά τεχνολογικών μέσων στον σχεδιασμό. Αλλά για όλα αυτά χρειάζεται ανάλυση των προβλημάτων και προνοητικότητα. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν διαθέτει καν συγκεκριμένη μέθοδο και ότι αρκείται απλώς σε μια συγκυριακή αντιμετώπιση των προβλημάτων, σε όλους τους τομείς.

Πιστεύετε πως η τραγωδία στην Αττική θα επιταχύνει πιθανές πολιτικές εξελίξεις;

Μέχρι πρότινος εκτιμούσα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει επιφέρει η πολιτική της στη χώρα, θα επιχειρούσε να γαντζωθεί κατά το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία και ότι οι εκλογές, θα διεξάγονταν το 2019. Μετά τα όσα συνέβησαν όμως, την κατακραυγή και τη συνειδητοποίηση από την κοινή γνώμη της πλήρους διαχειριστικής της ανεπάρκειας, δεν γνωρίζω αν και πόσο μπορεί να αντέξει ακόμα. Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε ημέρα που θα περνά μετά την 20η Αυγούστου οι πολίτες θα συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο ότι τίποτε δεν αλλάζει στην οικονομία της καθημερινότητας, από την υποτιθέμενη «καθαρή έξοδο». 

Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε πρόσφατα την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας και τη σύσταση Εθνικής Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα είναι αξιοκρατική η στελέχωσή της. Το δικό σας σχόλιο; 

Καταρχήν διερωτώμαι αν έπρεπε να υπάρξουν περί τα 100 θύματα από φονική πυρκαγιά για να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ότι χρειάζεται να παρέμβει στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, παρότι μεσολάβησαν και άλλες προειδοποιήσεις ότι δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε επί της κυβέρνησής του η αρμόδια Γενική Γραμματεία ή αν απλώς αποτελεί προπέτασμα καπνού και αποπροσανατολισμού, για τις ευθύνες του στην επιλογή συγκεκριμένων προσώπων. Αναρωτιέμαι επίσης γιατί επί 3,5 χρόνια δεν εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα όσα προέβλεπε ο Νόμος 4249/2014, ο οποίος ψηφίσθηκε από τη Βουλή όταν διατέλεσα υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη Σύσταση Συντονιστικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο παρόμοιο με αυτό που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και αν έπρεπε να χαθεί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Να επισημάνω ότι ο Νόμος αυτός προέβλεπε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ενεργειών και δράσεων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο δεν αξιοποιήθηκε. Όσον αφορά τη διαβεβαίωση του κ. Τσίπρα για αξιοκρατική επιλογή προσώπων, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για την υλοποίησή της, αναλογιζόμενος την παλαιοκομματική τακτική διορισμού συγγενών και φίλων που εφαρμόζει κατά κόρον η σημερινή κυβέρνηση. Εύχομαι να διαψευστώ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως στόχος του είναι η μείωση των φόρων. Πόσο εφικτό είναι αυτό με δεδομένο ότι υποστηρίζετε στη ΝΔ ότι η χώρα δεν βγαίνει από τα μνημόνια και πως θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό στενή επιτήρηση και τα επόμενα χρόνια...

Είναι απολύτως προσδιορισμένο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το πότε θα γίνει αυτό, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σε ποιο βαθμό. Βεβαίως, για να υπάρξουν περιθώρια για ακόμη πιο δραστικές αλλαγές στη φορολόγηση, θα πρέπει μειωθεί το απαράδεκτα υψηλό μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Είμαι βέβαιος πως θα πειστούν οι εταίροι ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει η οικονομία με τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη, που σε τελική ανάλυση είναι ο στόχος όλων. Άλλωστε, δεν πρόκειται για παροχές αλλά για στοιχειώδη όρο προσέλκυσης επενδύσεων, τις οποίες χρειάζεται επειγόντως η χώρα προκειμένου να επουλώσει τις πληγές της από τη δεκαετία που πέρασε.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019: Οι καλύτερες στιγμές του Νικ Καλάθη (photos+video)

10/09/2019 - 13:20:52 -

Πλήρης ταύτιση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για το Κυπριακό

10/09/2019 - 13:19 - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε σήμερα, Τρίτη 10...

Google: Με 5 ευρώ αποκτάς πρόσβαση σε πλήθος επί πληρωμή εφαρμογών και παιχνιδιών για το Android smartphone σου

10/09/2019 - 13:17:55 -

Εγκρίθηκε ο διορισμός των Ν. Ταχιάου και Ν. Κουρέτα στην Αττικό Μετρό

10/09/2019 - 13:04 - Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός του Νίκου Ταχιάου και...

Οι νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

10/09/2019 - 12:37 - Για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Νέα Κεντροαριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας και… Οικολογία-Ανάπτυξη- Στήριξη

Η Νέα Κεντροαριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας και… Οικολογία-ΑνάπτυξηΦώτης Κιζάκης Ποιος θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας της νέας εποχής; Πως θα προσεγγίσει η...

Δείτε όλο το άρθρο
ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία προς ένα δυναμικό και ρηξικέλευθο συνέδριο;

ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία προς ένα δυναμικό και ρηξικέλευθο συνέδριο;Νίκος Αλατάς Την 26η του Μάη στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια εξαιρετικά «βαριά»...

Δείτε όλο το άρθρο
Το δικαίωμα στη στέγη

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Η αγγελία κυκλοφόρησε πρόσφατα σε προάστιο της βορειοανατολικής Αττικής: γκαρσονιέρα πρώτου ορόφου ενοικιάζεται στην τιμή των...

Δείτε όλο το άρθρο
3ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος –Ο γύρος της Θύμαινας με 18χλμ κολύμβησης

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Μία εξαιρετική αθλητική διοργάνωση, που ταυτόχρονα προβάλλει και το νησί, θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Rass για το Action24 (5-7-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ για τις εκλογές της Κυριακής δείχνει ακόμη μια δημοσκόπηση . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που έγινε από την... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
«Έσπασε τα κοντέρ» η χθεσινή επισκεψιμότητα της 84ης ΔΕΘ

«Έσπασε τα κοντέρ» η χθεσινή επισκεψιμότητα της 84ης ΔΕΘ


Κορύφωση της κίνησης και του ενδιαφέροντος το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης. Εντυπωσιακή η χθεσινή συναυλία της Ελένης Φουρέιρα. Το δεύτερο...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Στο «κόκκινο» πάλι οι σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ - «Εντός της εμβέλειας των πυραύλων μας οι αμερικάνικες βάσεις» Στο «κόκκινο» πάλι οι σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ - «Εντός της...

Στο «κόκκινο» πάλι οι σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ«Κόκκινο» χτυπάει για μια ακόμη φορά η ένταση στις σχέσεις...

Νέα Τεχνολογίας Νέα εικόνα δείχνει το design του camera module του Huawei Mate 30/30 Pro (φωτογραφία) Νέα εικόνα δείχνει το design του camera module του Huawei...

Ακόμη ένα leak που δείχνει το κυκλικό camera module του Huawei Mate 30 ή του Mate 30 Pro, η αλήθεια είναι ότι...

Κύπρος - Ειδήσεις Συνεργασία ΟΗΕ με Ε/κ και Τ/κ πλευρά για το συμβάν στη Λύση Συνεργασία ΟΗΕ με Ε/κ και Τ/κ πλευρά για το συμβάν στη Λύση

Τα Ηνωμένα Εθνη συνεργάζονται με τις δύο πλευρές για το ζήτημα που προέκυψε με την υποστολή της τουρκικής...

Ειδήσεις υγείας Κικίλιας: Λιγότερο από 5 μήνες θα διαρκούν οι διαδικασιές προσλήψεων στα νοσοκομεία Κικίλιας: Λιγότερο από 5 μήνες θα διαρκούν οι διαδικασιές...

Τη δέσμευση του ότι οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς εξέφρασε σήμερα ο...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Πρωταγωνιστής της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα» θα γίνει μπαμπάς – Η ανακοίνωση στο Instagram Πρωταγωνιστής της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα» θα γίνει...

H αποκάλυψη έγινε με μια φωτογραφία κι ένα μήνυμα στο Instagram.

Νέα για αυτοκίνηση MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις γραμμές! MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις...

MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις γραμμές! Έχετε βγάλει μαχαίρια και τα ακονίζετε...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Πέθανε ο  φωτογράφος του «Tank Man» Πέθανε ο φωτογράφος του «Tank Man»

Ο Αμερικανός φωτογράφος Τσάρλι Κόουλ, δημιουργός μιας από τις διάσημες εικόνες του άγνωστου διαδηλωτή που...

Εκπαιδευτικά Νέα Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής  κυκλωμάτων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής κυκλωμάτων που διακινούσαν...

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Παραεμπορίου της Διεύθυνσης...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας (video) Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο...

Την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, ο οποίος βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη...

Ξεχωριστές ειδήσεις Μωρό γεννήθηκε τον 9ο μήνα, την 11η μέρα, στις 9:11 και ζύγιζε 9,11 λίβρες Μωρό γεννήθηκε τον 9ο μήνα, την 11η μέρα, στις 9:11 και...

Μία Αμερικανίδα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, το οποίο αποκαλεί "μικρό θαύμα" γιατί γεννήθηκε την 11η...