Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές «για να μην πάμε σε δεύτερη αναμέτρηση», ζήτησε ο Α. Τσίπρας

🕔23/06/2022 - 12:56

Τι είπε στην επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ – Απάντηση Γ. Οικονόμου

Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση που πραγματοποιεί το Κόμμα Ευρωσοσιαλιστών, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.​

Χθες, ο κ. Τσίπρας κήρυξε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μας εκστρατείας του κόμματος, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός την επιλογή του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, «σπεύδει να την αποδώσει προκαταβολικά στον δικό μας αντιπολιτευτικό λόγο», επιλογή που δεν έκανε καμία κυβέρνηση στο παρελθόν.
Χαρακτήρισε την προεκλογική αυτή περίοδο ως «κρίσιμη εκλογική μάχη» και «αναμέτρηση που για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του θα είναι μια απόπειρα απόδρασης, αλλά για την κοινωνία, για τη χώρα θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Μια μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή πορείας, πριν η μοιραία πολιτική της σημερινής κυβέρνησης μετατρέψει τη γενικευμένη κρίση σε γενικευμένη κατεδάφιση, σε κοινωνική και εθνική τραγωδία». Ζήτησε συσπείρωση για «καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» γιατί «στις εκλογές με απλή αναλογική, είναι και η μόνη δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί να πάμε και σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος;». Υποστήριξε μεταξύ άλλων «ότι δεν είμαστε τόσο μακριά από το σημείο μηδέν. Γιατί δυστυχώς, το έχω πει πολλές φορές, η χώρα μας είχε την ατυχία, στη χειρότερη χρονική συγκυρία, τη χρονική συγκυρία της πανδημίας και της γενικευμένης κρίσης, της ενεργειακής και της πληθωριστικής, να έχει τη χειρότερη δυνατή κυβέρνηση. Στη χειρότερη δυνατή στιγμή, τη χειρότερη δυνατή κυβέρνηση. Δηλαδή μια ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, η οποία με τις επιλογές της πολλαπλασιάζει τις επιπτώσεις της κρίσης. Μια κυβέρνηση που εν μέσω ακρίβειας, κοινωνικής ανασφάλειας αλλά και της γεωπολιτικής αστάθειας, επιδεινώνει δραματικά αντί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Και την ίδια στιγμή διαφημίζει, και αυτό είναι το παράδοξο, τον εαυτό της και το έργο της με όρους σχεδόν μεταφυσικής τελειότητας. Η αγία οικογένεια συμφερόντων που μας κυβερνά, ζει τον μύθο της τελειότητάς της».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό «αφού αποφάσισε εκλογές, να σταματήσει το κρυφτούλι και τα παιχνίδια:
1) Να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, να την ανακοινώσει τώρα την ημερομηνία των εκλογών τον επόμενο Σεπτέμβρη. 2) Να ορίσει από τώρα τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, όπως το Σύνταγμα ορίζει. 3) Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη και διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα καθόλη της προεκλογικής περιόδου 4) Να συσταθεί άμεσα -είναι ζήτημα δημοκρατίας αυτό- η αρμόδια Διακομματική Επιτροπή που συστήνεται κάθε φορά που προκηρύσσονται εκλογές και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης, στην πορεία προς την κάλπη. Αυτό επιτάσσει η ίδια η δημοκρατία, αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει κανείς αν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς, τον πλουραλισμό, την ισονομία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Απάντησε στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «μου καταλόγισε ότι ζητώ υπηρεσιακή κυβέρνηση, πράγμα τελείως ανυπόστατο. Δεν ζήτησα υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Και δεύτερον, με κατηγορεί ότι προτείνω παρατεταμένη αστάθεια, τη στιγμή που η αστάθεια έχει γίνει κανονικότητα με τις πρωτοβουλίες του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη. Με το εκλογικό κλίμα που ο ίδιος έχει εδώ και μήνες δημιουργήσει. Με τις συνεχείς διαρροές από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρες εκλογές εδώ και μήνες, με συνεχείς δηλώσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη για πρόωρες κάλπες τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτές οι διαρροές και αυτές οι δηλώσεις είναι που ευθύνονται για την παράλυση στα υπουργεία, για το ότι οι υπουργοί του έχουν κατεβάσει τα μολύβια και ασχολούνται με το σε ποια εκλογική περιφέρεια θα εκτεθούν και πώς θα μαζέψουν σταυρούς και ψήφους. Δεν τους κάλεσα εγώ να οργανώσουν τις εκλογικές τους εκστρατείες, ούτε εγώ ανακοινώνω κάθε δεύτερη εβδομάδα υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας. Άρα λοιπόν ας αφήσουν αυτά τα αστεία περί παρατεταμένης αστάθειας που δήθεν προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο επειδή υπάρχει κι επειδή αναπνέει, ενδεχομένως. Αυτοί από μόνοι τους τη δημιουργούν την αστάθεια.
Η δημοκρατική διαφάνεια που συνεπάγονται οι δικές μας προτάσεις, δηλαδή η συνεννόηση για τα εθνικά θέματα και ο καθαρός εκλογικός ορίζοντας, είναι η μόνη επιλογή σταθερότητας. Αυτό γίνεται άλλωστε σε όλες τις χώρες που οι κυβερνήσεις δεν παίζουν ιδιοτελή κομματικά παιγνίδια ακόμα και με την ημερομηνία των εκλογών. Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι παρά προεκλογικά προπαγανδιστικά πυρά από μια κυβέρνηση που εξορκίζει το προεκλογικό κλίμα, ενώ την ίδια στιγμή το παράγει και το αναπαράγει με κάθε της κίνηση».

Σημεία της ομιλία του

«Και θα έλεγα ότι αυτό το έχουν καταλάβει όλοι, ακόμη και οι ψηφοφόροι του, ακόμη και οι βουλευτές του, προσέξτε, που οι μισοί περίπου απ’ αυτούς, γνωρίζουν ότι δύσκολα θα επανεκλεγούν, αφού στη καλύτερη των περιπτώσεων το 1/3 της κοινοβουλευτικής δύναμης της σημερινής πλειοψηφίας θα εξανεμιστεί στις επόμενες εκλογές όπου για πρώτη φορά το ποσοστό των κομμάτων στον λαό θα αντιστοιχεί ευθέως με τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων στην εθνική αντιπροσωπεία, στο κοινοβούλιο. Διότι για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί το σύστημα της απλής, της ανόθευτης αναλογικής.
Όλοι λοιπόν έχουν καταλάβει γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Και γίνεται ακόμη πιο φανερό από τα μέσα που χρησιμοποιεί, τα οποία είναι σε απόλυτη αρμονία με το σκοπό του: Ψέμα, διαστροφή, τοξικότητα. Και είναι λογικό να χρησιμοποιεί αυτά τα μέσα, όχι μόνο για να είναι σε αρμονία με το σκοπό αλλά και γιατί αυτή η κυβέρνηση, είναι φανερό εδώ και τρία χρόνια, ένα πράγμα δεν αντέχει Την αλήθεια. Δεν αντέχει ούτε ίχνος αλήθειας.

Η αλήθεια, η πραγματικότητα που όλοι ζούμε, είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός του κυρίου Μητσοτάκη. Και την αλήθεια, εμείς την έχουμε και θα την έχουμε σημαία. Κι εχθές την είχαμε και σήμερα την έχουμε. Κυρίως όμως θα την έχουμε σημαία στη μάχη που έχουμε να δώσουμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι μια υγειονομική κρίση η οποία βρήκε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας όπως και τον κόσμο ολόκληρο, αλλά μόνο στην Ελλάδα μια υγειονομική κρίση αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση ως ευκαιρία για ληστεία δημόσιου χρήματος. Δεν έγινε πουθενά αλλού.

Με λίστες ντροπής σε πρόθυμα ΜΜΕ. Με απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων σε νεοσύστατες εταιρείες ημετέρων. Με φίμωση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Με διάβρωση του ΕΣΥ, το ΕΣΥ που το μισούν όπως κάθε τι δημόσιο, εκτός βέβαια από το δημόσιο χρήμα που δεν το μισούν καθόλου, το αγαπάνε το δημόσιο χρήμα. Χιλιάδες άνθρωποι, όπως είπα πριν, θα μπορούσαν σήμερα να είναι σήμερα στη ζωή, αν αυτή η πολιτική και η πλήρης έλλειψη ανθρωπιστικής έστω συναίσθησης, δεν είχε γίνει τραγική κανονικότητα.

Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι τη διπλή κρίση που έχουμε μπροστά μας, κρίση κοινωνική και κρίση γεωπολιτική, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για να την αντιμετωπίσει, να αμβλύνει τις συνέπειές της για την κοινωνική πλειοψηφία, για τη χώρα, αλλά την εκμεταλλεύεται κιόλας. Την εκμεταλλεύεται με δύο στόχους: Από τη μια να κρύψει πίσω της τις τεράστιες ευθύνες για όσα δεινά μαστίζουν εκατομμύρια νοικοκυριά στην πατρίδα μας κι από την άλλη, εν μέσω γενικευμένης ανασφάλειας, ακόμα και φόβου για τα χειρότερα, να επιβάλει την πιο άγρια, νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή της συνταγή, με όρους καθεστώτος.
Η αλήθεια επίσης είναι ότι με την πολιτική τους οδήγησαν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις στον κατάλογο της ανέχειας και της δυστυχίας. Στην ακρίβεια, τις αστρονομικές τιμές του ρεύματος και των ειδών πρώτης ανάγκης, τις απαγορευτικές για τους πολλούς, για τους περισσότερους, τιμές των καυσίμων.
Η αλήθεια είναι ότι ο ενεργειακός πληθωρισμός μέχρι τον Μάιο του ’21 ως τον Μάιο του ’22, σε όλη την ευρωζώνη έτρεξε με 39%, στην Ελλάδα όμως έφτασε το 62%. Κι αυτή η διαφορά, 23%, είναι η ενεργειακή ακρίβεια Μητσοτάκη. Έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.
Η αλήθεια επίσης είναι ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος σε όλη τη Δυτική και Νότια Ευρώπη. Και μεγαλύτερος φυσικά από το μέσο όρο της ευρωζώνης.
Η αλήθεια είναι ότι η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας, στην αντλία για τον καταναλωτή, είναι στις 7 ακριβότερες σε παγκόσμια κλίμακα…

Θα ήθελα να παρακολουθήσει κάποιος απ’ όλους εσάς και να το αναδείξουμε στη Βουλή το επόμενο διάστημα όχι μόνο την αισχροκέρδεια την τρομακτική που αναδείξαμε, που αφορά τις εταιρείες-παραγωγούς ενέργειας με πρωταγωνίστρια, πρωταθλήτρια τη ΔΕΗ. Αλλά να δούμε και να ρωτήσουμε και τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης για τα κέρδη που έχουν παρουσιάσει τον τελευταίο χρόνο, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, η ΔΕΠΑ, και τα δυο διυλιστήρια. Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια τρομακτική αντίφαση: Την ίδια στιγμή που η μέση επιχείρηση δεν βγαίνει, που τα νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, κάποιοι κερδίζουν εκατομμύρια. Και αυτό δεν γίνεται από ατύχημα, είναι συνειδητή επιλογή.

Θυμάστε, μας κατηγορούσε κάποτε ο κ. Μητσοτάκης, την πολύ δύσκολη περίοδο των μνημονίων, όταν όμως τα πράγματα τελείως διαφορετικά, όταν δεν μπορούσαμε να σχεδιάσουμε αυτονόμως την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική και είχαμε την τρόικα πάνω απ’ το κεφάλι μας και περιορισμούς για πρωτογενή πλεονάσματα πάρα πολύ συγκεκριμένα, και ό,τι έφευγε, αν θέλετε, από τον σχεδιασμό, ό,τι παραπάνω είχαμε, από αστοχία όμως, όχι από πρόβλεψη, στα Δημόσια Ταμεία, εμείς διεκδικούσαμε και πολλές φορές αψηφούσαμε και τις εντολές της τρόικας για να το μοιράζουμε με δικαιοσύνη στην ελληνική κοινωνία. Αυτά ήταν τα λεγόμενα μερίσματα, τα μερίσματα που δίναμε κάθε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά αλλά και μια σειρά από επιδόματα τα οποία εκείνη την εποχή στήριξης τους πιο αδύναμους. Αλλιώς θα είχε συνεχιστεί αυτό που βρήκαμε, ανθρωπιστική κρίση υφέρπουσα στην ελληνική κοινωνία. Μας κατηγορούσε τότε λοιπόν ότι αυτή είναι η πολιτική μας, δήθεν. Τι κάνει σήμερα αυτός; Τι κάνει; Αυτό που κάνει είναι ότι σχεδιάζει τη λεηλασία της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων, μέσα από αυτή τη διαδικασία, της ακρίβειας και του αυξημένου πληθωρισμού, κρατώντας συνειδητά υψηλά τους έμμεσους φόρους. Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης».

Συνεπώς, η αλήθεια είναι, και πρέπει να την πούμε στον ελληνικό λαό: Ότι ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά λεηλατεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να γεμίζει τα Ταμεία και μετά να έρχεται να δίνει στοχευμένα προεκλογικά επιδόματα. Και αφήνει τη λεηλασία λέγοντας ότι δήθεν είναι εισαγόμενη η ακρίβεια και δεν είναι ελληνική κι έρχεται μετά να κάνει τον καλό, στοχευμένα, και να δείξει τι καλή που είναι η κυβέρνηση, νοιάζεται για την ελληνική κοινωνία.

Για την εξωτερική πολιτική


Να πω άλλες δυο αλήθειες. Να πω για την αλήθεια της γεωπολιτικής κρίσης και της όξυνσης των τουρκικών προκλήσεων, που δημιουργούν ένα ρευστό και επικίνδυνο διεθνές τοπίο. Και ναι, η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του, που είναι ΙΧ επιλογές, ιδιωτικής χρήσης, όχι μόνο σε καμία συνεννόηση θεσμική με τις αρμόδιες Επιτροπές, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται και μέσα στην κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις που δεν τις έχει ανακοινώσει σε κανέναν, κρίσιμες, όπως η αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Με τις επιλογές του αυτές, βάζει τη χώρα σε περιπέτειες. Αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής και από πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη δύσκολη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που ήταν για δεκαετίες, στη δύσκολη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, μετατρέπει την Ελλάδα όχι σε πυλώνα ασφάλειας, αλλά σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, με την εν κρυπτώ αποστολή βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία, στερώντας μάλιστα κρίσιμο οπλισμό από τα νησιά μας. Μια επιλογή σε βαρέα τεθωρακισμένα που ούτε η Γερμανία δεν την έκανε. Η Γερμανία δίνει όπλα σ’ εμάς για να στείλουμε εμείς στην Ουκρανία και μάλιστα χωρίς την παραμικρή ενημέρωση θεσμικών οργάνων, αλλά και των κομμάτων και του ελληνικού λαού.

Και προσέξτε, προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης αλλά εντέλει αφύλακτο από τους Δυτικούς αφού, παρά την εμπλοκή μας στο πόλεμο της Ουκρανίας, παρά την επ’ αόριστο παραχώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και της Αλεξανδρούπολης που έχει ιδιαίτερο στρατηγικό ρόλο, δεν έχουμε λάβει καμία εγγύηση ασφάλειας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Και η αλήθεια, τέλος, είναι ότι όπως σε κάθε καθεστώς, συνοδός της πολιτικής του ήταν και είναι αυτό που ονομάζουμε υπονόμευση της δημοκρατίας. Η καταστολή, η απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, η κατάληψη του κράτους και η κατάληψη του Ταμείου από στρατιές «ημετέρων».

Κάποιες στιγμές φτάνει και σε κωμικοτραγικά συμβάντα που αποκαλύπτονται, όπως αυτό της αγροτικής επιδότησης που έλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Νομίζω ότι μας έχουν πάει πολύ πίσω, ακόμα και στην εποχή του Μαυρογιαλούρου στα ζητήματα αυτά.

Κυβερνητική προπαγάνδα

Και βέβαια η πρωτοφανής στα μεταπολιτευτικά χρονικά ταπείνωση της ενημέρωσης σε κυβερνητική και προσωπική προπαγάνδα. Οι επιλεκτικές επιδοτήσεις ΜΜΕ με μόνο κριτήριο τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση. Η ανοιχτή διαπλοκή με ιδιοκτήτες. Οι διώξεις δημοσιογράφων που προαναγγέλλονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό από αυτό το βήμα, το βήμα της Βουλής. Και φυσικά αποδεικνύονται από την ίδια τη Δικαιοσύνη τελείως άστοχες. Αποτέλεσμα όλων αυτών, να έχει εκπέσει η χώρα μας στην 108η θέση ντροπής στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου. Χειρότερη στην Ευρώπη και κάπου ανάμεσα από κάποιες χώρες τριτοκοσμικές της Αφρικής.

Και, βεβαίως, αποτέλεσμα όλων αυτών να καταγράφει -και πάλι καλά, διότι νομίζω ότι μόνο αυτό κάνει, δεν κάνει τίποτε άλλο, η Ανεξάρτητη Αρχή η αρμόδια, το ΕΣΡ- να καταγράφει στο σύνολο των ΜΜΕ την προβολή ουσιαστικά κυβερνητικού κόμματος και της κυβέρνησης στο 75% και την προβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο 16% και των υπολοίπων κομμάτων στο 9%. Αυτή είναι η εικόνα σήμερα. Και δεν μιλάω για την προπαγάνδα τη συνολική, το συνολικό πλαίσιο, το ξέρουμε, το βλέπουμε. Μιλάμε τώρα για προβολή: 75% η κυβέρνηση, 16% η αξιωματική αντιπολίτευση. Ποτέ άλλοτε δεν είχε συμβεί άλλοτε. Ποτέ άλλοτε στα μεταπολευτικά χρονικά αυτή η μονοκαλλιέργεια, αυτή η προπαγάνδα, αυτή η τοξικότητα!».

Εκλογική μάχη
«Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα. Και πρέπει να μιλήσουμε καθαρά στους πολίτες.
Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτή ή ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία, δηλαδή η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη, ο μόνος τρόπος, είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με απλή αναλογική. Ο μόνος τρόπος. Διότι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η καθαρή, επαναλαμβάνω, στις εκλογές με απλή αναλογική, είναι και η μόνη δυνατότητα απ’ αυτές τις εκλογές, να σχηματιστεί κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί να πάμε και σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.
Και νομίζω ότι οι δημοκρατικοί πολίτες αυτό το καταλαβαίνουν. Έχουν και την πείρα και τη γνώση και τη συναίσθηση της πραγματικότητας και γι' αυτό πιστεύω ότι θα το κάνουν με την ψήφο τους. Θα αναδείξουν με τη ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καθαρά πρώτη δύναμη, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει από το τέλμα Μητσοτάκη.
Να δώσουν χώρο στη δημοκρατία, χωρίς όρους και χωρίς όρια συμφερόντων. Να δώσουν χώρο στην κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς υποσημειώσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Να δώσουν χώρο στο κοινωνικό κράτος.»

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Α. Τσίπρα

«Από την πολιτική τοξικότητα ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να περάσει στην επόμενη πίστα: τον βούρκο. Όπως φαίνεται, στον βούρκο σκοπεύει να πορευτεί το επόμενο διάστημα. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην πολιτική ευτέλεια και την εξαχρείωση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις αναρτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Εγγυόμαστε όμως ότι δεν θα αφήσουμε τον "τραμπισμό αλά γκρέκα" ούτε να πλήξει τη δημοκρατία μας, ούτε να βλάψει την κοινωνία και την Πατρίδα μας».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Ξεσκέπασαν κύκλωμα που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα: Πώς δρούσαν

anixneuseis

Μετανάστες φθάνουν στην Ελλάδα / Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 25/06/2022  20:43 Τη δράση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την...

Δείτε όλο το άρθρο
Βαγγέλης Γεωργίου: Γαλλίδα αρχικατάσκοπος «απαντά» σε Ακάρ, Ερντογάν, Φουκτάι

anixneuseis

Η θαμμένη έκθεση Φουρκάντ που αναγνωρίζει την κυριαρχία των ελληνικών νησιών   Βαγγέλης Γεωργίου, Αρθρογράφος Ερευνητής – Δημοσιογράφος...

Δείτε όλο το άρθρο
Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σωστά!

Βασίλης Βιλιάρδος

Στη σύμβαση με τη Ν. Κορέα, αναφέραμε πως ενώ το 1975 το ΑΕΠ της σε τρέχουσες αξίες ήταν 22 δις $ και της Ελλάδας 28 δις $, το 2020 της Κορέας ήταν...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο φόβος της ακυβερνησίας και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή

Ο φόβος της ακυβερνησίας και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή Γιάννης Α. Μυλόπουλος Κλείδωμα Άρθρου:  Free Ο φόβος και η ελπίδα είναι δύο αντίθετες...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Alco για το Open (30-5-2022) Δημοσκόπηση της Alco για το Open. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (25-5-2022) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 10,4 %.  Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια