Πώς ψήφισαν τα κόμματα στην επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

🕔06/11/2019 - 21:08

«Μετριοπάθεια και ρεαλισμό» για τα ζητήματα που αφορούν το υπουργείο, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Έκκληση «να δουν οι βουλευτές, με ευθύνη, με μετριοπάθεια και ρεαλισμό» τα ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου ολοκληρώθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Στην ψηφοφορία επί της αρχής, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, που ζητεί όμως τροποποιήσεις. Κατά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25. Για την Ολομέλεια επιφυλάχθηκε η Ελληνική Λύση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, απευθύνθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που εκτίμησαν ότι οι τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση κινούνται στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης. «Είναι πολύ σοβαρή δουλειά αυτή που έγινε για σχεδόν 10 χρόνια για τη διαμόρφωση του νέου Ποινικού Κώδικα. Εξαιρετικοί επιστήμονες συνέβαλαν στη διαμόρφωση του νέου Ποινικού Κώδικα, ο οποίος, σε μεγάλο βαθμό, ακολουθεί τη φιλοσοφία των Ποινικών Κωδίκων των άλλων χωρών», είπε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε: «Που είδατε ότι υπάρχει αλλαγή του πνεύματος; Θέλετε να δείτε ποιες εισηγήσεις απορρίψαμε, και τις οποίες αν υιοθετούσαμε θα είχαμε έναν εντελώς διαφορετικό Κώδικα; Ήταν μια σταθερή θέση μας να μείνουμε σε αυτή τη φιλοσοφία την οποία είχαμε αποδεχθεί, είχαμε υποστηρίξει. Οι δε αλλαγές που συζητάμε, δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά με επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ή γιατί ξαφνικά θεωρήσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Ήταν κάποιες βασικές θέσεις, τις οποίες μάλιστα φροντίσαμε, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να κάνουμε γνωστές σε όλη την ελληνική κοινωνία. Μέσα στην προεκλογική μας ατζέντα ήταν και οι αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα και συνεπώς δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν και δεν λέμε άλλα από αυτά που είχαμε πει προεκλογικά».

Ακόμη, ο κ. Τσιάρας σχολίασε την στάση των κομμάτων, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ, στις διατάξεις για την τρομοκρατία, λέγοντας: «Δεν σας άκουσα να λέτε κάτι θετικό για το γεγονός ότι η παραβίαση δικαστικής απόφασης πλέον έχει ποινή μεγαλύτερη από αυτή που είχε. Η παραβίαση δικαστικής απόφασης δεν πρέπει να τιμωρείται; Δεν σας άκουσα να λέτε κάτι για το γεγονός, ότι δίνουμε τις πραγματικές αρμοδιότητες στον εισαγγελέα Διαφθοράς. Είναι απαίτηση από τους διεθνείς οργανισμούς. Εγώ δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι η ίδια η δημοκρατία η οποία πολλές φορές μας δημιουργεί τη δυνατότητα να έχουμε διαφορετική προσέγγιση για συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά πείτε μου, αυτός που έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος ναρκωτικών που έχει μαζί του μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα τα κάνει; Βόλτα τα κάνει κ. Λάππα; Για να καταλάβουμε το γίνεται», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε: «Αν θέλετε να ξεχάσετε γεγονότα που πλήττουν την ελληνική πολιτεία και την ίδια τη δημοκρατία, θυμηθείτε τουλάχιστον τη Μαρφίν. Οι Έλληνες δεν το ξεχνάνε. Πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε μια σειρά σε ορισμένα ζητήματα».

Είχε προηγηθεί ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος είπε: «Να αναφερθούμε στην πιο εμβληματική διάταξη των τροπολογιών σας, που είναι το άρθρο 187, για τις τρομοκρατικές πράξεις και την τρομοκρατική οργάνωση. Σας είπα πριν, ότι το δικαιοκρατικό και φιλελεύθερο πνεύμα του ποινικού κώδικα, δεν επιτρέπει καν σαν σκέψη, να πάμε σε τυποποίηση εγκλημάτων που μπορεί να αναφέρονται στο φρόνημα, στην σκέψη, στην πρόθεση. Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη. Το ταξίδι, δεν έχει αποδειχθεί πλέον δικαστικά και δεν υπάρχει δικαστική απόφαση πανευρωπαϊκά να αποδειχθεί ότι το ταξίδι εντάσσεται μέσα στα πλαίσια τρομοκρατικής απειλής, εκτέλεσης τρομοκρατικής πράξης», είχε δηλώσει ο κ. Λάππας.

 

Κοινωφελής εργασία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι, σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα, το υπουργείο θα είναι έτοιμο, με συγκεκριμένο προγραμματισμό και δομές να επαναφέρει την ποινή της κοινωφελούς εργασίας και ως βασική και ως εναλλακτική ποινή. «Η αναστολή της κοινωφελούς εργασίας αφορά στην καλύτερη οργάνωση. Δεν είμαστε ούτε εναντίον, ούτε πρόκειται να την καταργήσουμε ως πραγματική ποινή», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας έχει μεγάλο κομμάτι περιπτώσεων, με μοναδική ποινή την κοινωφελή εργασία.

«Σήμερα βλέπουμε ότι η κοινωφελής εργασία ως ποινή, δεν εκτίεται σε μεγάλο βαθμό. Και επειδή πλέον θα μιλάμε για μεγάλο αριθμό περιστατικών, με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, γι΄ αυτό πρέπει να οργανωθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζήτησα από τον κ. Πατούλη να έχει εκτεταμένη επικοινωνία με όλους τους Δήμους της χώρας, ούτως ώστε να καταγράψουμε τις πραγματικές δυνατότητες θέσεων υποδοχής για κοινωφελή εργασία και να εξετάσουμε την περίπτωση, αν θα μπορεί η κοινωφελής εργασία να εκτίεται, ενδεχομένως και σε άλλους φορείς. Πρέπει επίσης, πέραν του τοπικού εισαγγελέα, να υπάρχει πραγματικός μηχανισμός που να διαπιστώνει ότι η ποινή εκτίεται. Πιστεύουμε ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη δουλειά. Εξάλλου, οι ποινές που εκτελούνται ήδη με κοινωφελή εργασία, θα συνεχιστούν», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Κακουργηματική απιστία για τραπεζικά στελέχη

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί διατύπωση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που επεξεργάστηκε τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, στην κατεύθυνση να επεκταθεί σε όλο τον ιδιωτικό τομέα η δίωξη κατ΄ έγκληση στην κακουργηματική απιστία. Στόχος είναι να αποφευχθούν ζητήματα αντισυνταγματικότητας που ετέθησαν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή η δίωξη κατ΄ έγκληση για κακουργηματική απιστία έχει περιοριστεί στα τραπεζικά στελέχη, για υποθέσεις δανείων που εγκρίνουν ή που έχουν εγκρίνει. Έτσι, εφεξής για τον καταλογισμό (άσκηση ποινικής δίωξης) του αδικήματος της απιστίας ως προς τα τραπεζικά στελέχη (που χορηγούν δάνεια) απαιτείται η προηγούμενη έγκληση. Δηλαδή, απαιτείται ο θιγόμενος (η τράπεζα) να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του τραπεζικού στελέχους. Στις προωθούμενες διατάξεις έχει περιληφθεί μεταβατική διάταξη, η οποία ορίζει ότι εκκρεμείς ποινικές διαδικασίες, που έχουν ανοίξει χωρίς την υποβολή εγκλήσεως, με αντικείμενο πράξεις απιστίας, συνεχίζονται, εφόσον ο δικαιούμενος να υποβάλει έγκληση, δηλώσει εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου ότι επιθυμεί την πρόοδό τους.

«Αυτή τη στιγμή, εδώ που βρισκόμαστε, τα τραπεζικά στελέχη δεν μπορούν να υπογράψουν ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια. Πρέπει να είμαστε καθαροί. Το μόνο το οποίο μπορεί να γίνει είναι να πηγαίνουν τα δάνεια όπως είναι στα funds, με αυτό το γνωστό ποσοστό αγοράς, πώλησης και βεβαίως, να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης όλοι οι συμπολίτες μας, είτε αυτό αφορά σε επαγγελματική δραστηριότητα είτε σε ιδιοκτησία. Θέλουμε να υπάρχει δυνατότητα στα τραπεζικά στελέχη να διαπραγματεύονται τα κόκκινα δάνεια, ενδεχομένως απευθείας με τους οφειλέτες; Θέλουμε να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας ή δεν θέλουμε; Πρέπει να το απαντήσουμε αυτό», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Και η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν έτοιμη να κάνει τη συγκεκριμένη ρύθμιση και δεν την έκανε για να μην καταρρεύσει το αφήγημα περί των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων, παρά τα δύο χρόνια της Εξεταστικής Επιτροπής. Θα γίνουμε επιτέλους ειλικρινείς μεταξύ μας; Ή θα κάνουμε όλοι ένα βήμα προκειμένου να απελευθερώσουμε την οικονομία, να δώσουμε τη δυνατότητα στο τραπεζικό σύστημα να δώσει δάνεια, να δώσει τη δυνατότητα να επιβιώσουν οι θέσεις εργασίας και να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε τα κόκκινα δάνεια, είτε με κουρέματα είτε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις ή διαφορετικά τα κόκκινα δάνεια να περάσουν μόνιμα στα funds;».

Είχε προηγηθεί η διαδικασία της ακρόασης φορέων, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Αναφερόμενη στο ζήτημα της κατ' έγκληση διώξεως του οικονομικού αδικήματος της απιστίας, η Χαρίκλεια Απαλαγάκη, γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, επισήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες, από κοινού με άλλες 128 τράπεζες του ευρωπαϊκού χώρου, εποπτεύονται σε τοπικό επίπεδο από την Τράπεζα της Ελλάδας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον SSM και με βάση τις κατευθυντήριες Οδηγίες, οι ρυθμίσεις και οι χρηματοδοτήσεις των τραπεζών είναι απόλυτα συμβατές με όσα ο επόπτης επιτάσσει. «Δεν γνωρίζω άλλα νομικά πρόσωπα τόσο αυστηρά εποπτευόμενα όπως οι τράπεζες, δεδομένων ότι εποπτεύονται επιπλέον από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», είπε η κ. Απαλαγάκη και πρόσθεσε: «Μετά από 69 χρόνια αυτεπάγγελτης δίωξης της απιστίας δεν έχω διαβάσει πολλές δικαστικές αποφάσεις οι οποίες καταδικάζουν στελέχη για τη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, σχολιάζοντας τη θέση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, επικαλέστηκε τις καταθέσεις επιθεωρητών του Εποπτικού Τμήματος της ΤτΕ στην εξεταστική επιτροπή που είχε συγκροτηθεί για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ότι για πολλά χρόνια παραβιάζονταν συστηματικά και οι πιστοληπτικοί και οι πιστοδοτικοί κανόνες. «Δεν νομίζω ότι είναι ασφαλές να διατηρούμε μια διάταξη ξεπερασμένη, μόνο και μόνο για να σώσουμε το 1,8 ερευνόμενα δάνεια προς συγκεκριμένες κατηγορίες δραστηριοτήτων. Αντίθετα, το μυαλό μας και η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένα σε αυτό που λέμε γενικότερο καλό και το γενικότερο καλό είναι να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή νομική βάση», επέμεινε η Χαρίκλεια Απαλαγάκη.

«Πριν από λίγες ημέρες αθωώθηκε ο Ψυχάρης, διότι ικανοποίησε σε ποσοστά 95% το χρέος των 50 εκατομμυρίων, με τη μεταβίβαση των ακινήτων στο Πόρτο Χέλι. Αν δεν υπήρχε αυτεπάγγελτη δίωξη δεν θα έπαιρνε τίποτα», σχολίασε ο Σπύρος Λάππας. «Δεν συνηθίζεται, τουλάχιστον, σε θεωρητικό, δογματικό επίπεδο να υπάρχουν εντός ή εκτός, φωτογραφικές διατάξεις για συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα. Κατανοώ την επιχειρηματολογία και από την Ένωση Ελλήνων Τραπεζών και όποιον θεωρεί ορθή την πρόβλεψη αυτή, αλλά θα μπορούσα να ακούσω αντίστοιχη επιχειρηματολογία για πολλά άλλα νομικά πρόσωπα. Αν μη τι άλλο, θεωρώ ότι χρήζει βελτιώσεων, έστω και σε θετική κατεύθυνση και θα μπορούσε να υποστηριχθεί, επίσης πολύ καλύτερα, σε επίπεδο Αιτιολογικής Έκθεσης, που θεωρώ ότι και εκεί χωρεί παρέμβαση και θα μπορούσε να υποστηρίξει, αν μη τι άλλο, καλύτερα τη σκοπιμότητα, αν τελικά επιλεγεί αυτή η διατύπωση, την οποία καλείται να επιτελέσει», είπε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e Θέμις.

«Αναρωτιέμαι εάν θα μπορούμε να περιμένουμε την κατ' έγκληση δίωξη κάποιων που ήταν μέσα στον ίδιο φορέα, στον ίδιο χώρο, στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα. Πιστεύω ότι θα είναι θέμα περισσότερο μιας συναλλαγής», ανέφερε ο Γιώργος Σταματογιάννης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο οποίος στην ακρόαση εκπροσώπησε την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και επισήμανε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να λάβει υπόψη της τη «δεσπόζουσα θέση που έχουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον οικονομικό χώρο».

 «Σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να την πάρετε πίσω, να μην εκθέσετε την ελληνική οικονομία στον κίνδυνο, επί της ουσίας, της συγκάλυψης εκατοντάδων παράνομων πράξεων, μόνο και μόνο, για να ευνοηθούν τραπεζικά στελέχη και πολιτικά κόμματα. Αυτή τη στιγμή 100 τραπεζικά στελέχη διώκονται με βάση την αυτεπάγγελτη έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία, για τα δάνεια των κομμάτων σας. Εκτίθεστε και καλό είναι να αποσύρετε τη συγκεκριμένη διάταξη», είχε δηλώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Εξεταστική για τα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης και τα κόμματα έγινε σε αυτό το Κοινοβούλιο. Έγινε τον Απρίλιο του 2016, δεν κατέληξε πουθενά», αντέτεινε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, και πρόσθεσε: «Από την υπόθεση της Εξεταστικής προέκυψε ότι το μόνο κόμμα που έλαβε δάνειο μετά το 2012, με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση, ήταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήρατε δάνειο από την Εθνική με εκχώρηση της χρηματοδότησης σας έως το 2020 και επίσης, σας θυμίζω ότι η δική μας 'επάρατος" με το νόμο 4304/2014 απαγόρευσε εκχώρηση κρατικής χρηματοδότησης για περισσότερο από ένα χρόνο».

 

Οι αποφυλακίσεις

Στη διαδικασία της ακρόασης φορέων, ο Ιωάννης Παναγόπουλος, μέλος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρθηκε στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκαν παραμονές εκλογών και εφαρμόστηκαν, αν και η Ένωση Εισαγγελέων είχε ζητήσει χρόνο για να διορθωθούν αβλεψίες και να αρχίσει η εφαρμογή τον Σεπτέμβριο, αίτημα που δεν συνάντησε ευήκοα ώτα. «Οι εισαγγελείς, βρεθήκαμε στη θέση, τον Ιούλιο μήνα, εφαρμόζοντας και παράλληλα ιχνηλατώντας τις διατάξεις από τις οποίες, αρκετές ήταν δυσερμήνευτες, να εργαζόμαστε μέσα σε θερινά τμήματα, προκειμένου να εκτελέσουμε διατάξεις, όπως εκείνες που προέβλεπαν πλημμεληματική κύρωση για διακεκριμένες κλοπές, διακεκριμένες απάτες κλπ, με κρατούμενους οι οποίοι αποφυλακίστηκαν σε υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων. Με πάρα πολλούς κρατουμένους. Περίπου, 300 περιπτώσεις αποφυλακίσεων έγιναν σε μια διαδικασία "πάτ-κιούτ". Περιγράψαμε δικονομικά τις διατάξεις, προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι αποφυλακίσεις», ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή ο κ. Παναγόπουλος.

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τουρκία-Ελλάδα και εξοπλισμοί. Προκλήσεις και μπαχτσίς vs μίζας

Δημήτρης Μάρδας

Τον Ιούλιο του 2018 παραιτείται ο Μεχμέτ Σίμσεκ, πρώτος αντιπρόεδρος του Ερτογάν από το 2015. Ο Σίμσεκ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2009-15....

Δείτε όλο το άρθρο
Ο «πόλεμος» των αγωγών χτυπάει κόκκινο

Νότης Μαριάς

Χτύπησε πλέον κόκκινο ο «πόλεμος» των αγωγών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήδη από τις πρώτες μέρες του 2020 γίνεται σαφές ότι το ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ...

Δείτε όλο το άρθρο
ΑΟΖ Ελλάδας – Τουρκίας «Θα γίνει της Κίνας»!

Αθηνά Αντωνιάδου

Σε μια περίοδο έντασης, προκλήσεων, πρωτοφανών Τουρκικών δηλώσεων, συνεχούς ανάδειξης χαρτών της λεγόμενης γαλάζιας πατρίδας που εξαφανίζουν το μισό...

Δείτε όλο το άρθρο
Η πολιτική της κλιματικής ουδετερότητας απαιτεί ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομίας

Σωκράτης Φάμελλος

Η συζήτηση για τα διακυβεύματα της επόμενης χρονιάς, και ειδικότερα για την ενεργειακή πολιτική του 2020, πρέπει να γίνει σαφώς στο πλαίσιο της...

Δείτε όλο το άρθρο
Όταν ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι συμπαίκτες

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Το ότι υπάρχει ζωή στον πλανήτη (δηλαδή ότι στον αθλητισμό υπάρχουν και όμορφες στιγμές και όχι μόνο καταστάσεις ζούγκλας) φυσικά...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΙ (19/12/2019) Στις 13 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της MRB (13/12/2019) Στις 12,3 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
«Ηχόραμα» με Τζούντυ Γκάρλαντ στις 6 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

«Ηχόραμα» με Τζούντυ Γκάρλαντ στις 6 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Η κορυφαία ηθοποιός των μιούζικαλ στις δεκαετίες του ‘40 και του ‘50 και τραγουδίστρια με εκπληκτική φωνή, έκταση και αντοχή Τζούντυ Γκάρλαντ, θα...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!