Σ. Λιαρέλης: Τα δάνεια του ΑΝΤ1 είναι απόλυτα εξασφαλισμένα και εγγυημένα

🕔20/10/2016 - 14:31

Απόλυτα εξασφαλισμένα και εγγυημένα είναι τα δάνεια του Ομίλου και εξυπηρετούνται κανονικά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 TV AE, Στρατής Λιαρέλης, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που έχουν λάβει κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης από Tράπεζες.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Λιαρέλης τόνισε πως ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου σήμερα είναι ύψους 180 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 161 εκατ. ευρώ είναι ένα κοινοπρακτικό δάνειο, ενώ τα 22 εκατ. ευρώ είναι δάνειο factoring και δήλωσε ότι ποτέ η εταιρία δεν έλαβε δάνεια για ανακεφαλαιοποίηση τόκων. Όπως είπε, το Μάρτιο του 2015 κατέβαλε το ποσό των 6,582 εκατ. ευρώ για τόκους προηγούμενων δανείων για να πάρει το κοινοπρακτικό δάνειο. «Κανένα απολύτως ακάλυπτο δάνειο δεν υπάρχει, ούτε κάποια καθυστέρηση δανείου από τον όμιλο του ΑΝΤ1. Όλοι οι τόκοι και το κεφάλαιο αποπληρώνονται κανονικά και είναι απολύτως καλυμμένα. Ο Όμιλος έχει καθαρή θέση μέχρι και το 2014» τόνισε ο κ. Λιαρέλης. Παράλληλα, επικαλέστηκε τα πορίσματα των Τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία, όπως είπε, «τα δάνεια του Ομίλου είναι μηδενικού πιστωτικού ρίσκου».

Ο κ. Λιαρέλης διέψευσε τον ισχυρισμό του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδωνα Λάππα, ότι σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ, ο όμιλος από το 2008 έχει αρνητικούς οικονομικούς δείκτες, αντιτείνοντας ότι δεν υπάρχει αρνητική θέση και ότι από τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία του ΑΝΤ1 TV AE, μέχρι το 2014 ήταν θετική η θέση του. Όπως είπε, η καθαρή θετική θέση του ήταν 24 εκατ. ευρώ για το 2010, 23 εκατ. ευρώ για το 2011, 12 εκατ. ευρώ για το 2013, 10,2 εκατ. ευρώ για το 2014 και 11,2 εκατ. ευρώ το 2015 και πρόσθεσε ότι και «σήμερα εξακολουθεί να είναι θετική, μετά και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι παρά το ότι δεν υπήρχε συμβατική υποχρέωση του ΑΝΤ1, οι μέτοχοί του από το 2010 κατέβαλαν στον όμιλο 138,717 ευρώ, είτε με αύξηση κεφαλαίων, είτε με δανεισμό.

Υποστήριξε ακόμα ότι ο όμιλος «πέτυχε την συμφωνία του κοινοπρακτικού δανείου τον Μάρτιο του 2015, κάτω από οβιδιακές αλλαγές που υπέστησαν οι Τράπεζες» και όπως είπε, κάθε άλλο παρά προς όφελος του ΑΝΤ1 ήταν και πρόσθεσε ότι θα ήταν καλύτεροι οι όροι της δανειοδότησης αν είχε λήξει δύο χρόνια νωρίτερα η διαπραγμάτευση. «Το 2015 έγινε αλλαγή όρων του κοινοπρακτικού δανείου και ήταν αποκλειστικά υπέρ των συμφερόντων των Τραπεζών. Οι οικονομικές συνθήκες είχαν αλλάξει στη χώρα και οι εγγυήσεις που δόθηκαν ήταν υψηλότερες» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών σχετικά με την συμμετοχή του ομίλου στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Λιαρέλης έκανε λόγο για «ορισμένα ζητήματα που έχει ο νόμος», ωστόσο, όπως είπε, όφειλε και οφείλει να λειτουργήσει η επιχείρηση κάτω από τα συγκεκριμένα δεδομένα, προσθέτοντας πάντως, ότι, αν κάτι αλλάξει ο ΑΝΤ1 θα πάρει πίσω τα λεφτά του.

«Ο αδειοδοτικός διαγωνισμός διεξήχθη κάτω από ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Ο ΑΝΤΕΝΑ παρά το ότι θεωρεί ότι ο νόμος αυτός έχει συγκεκριμένα ζητήματα όφειλε να συμμορφωθεί. Αξιολόγησε τα δεδομένα της στιγμής και μιας πορείας του Ομίλου 27 ετών και έκανε την επιλογή να συμμετέχει κάτω από τους κανόνες και τις προδιαγραφές που έθετε ο συγκεκριμένος νόμος. Οφείλαμε και οφείλουμε να λειτουργήσουμε κάτω από το νομοθετικό πλαίσιο. Σε περίπτωση που είτε αυτά τα δεδομένα αλλάξουν, είτε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Επεισόδιο με τον Α. Λοβέρδο

Οξύτατο επεισόδιο για τη δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικών γυναικών προκλήθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτη Φάμελλο, και το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Λοβέρδος ρώτησε τον κ. Λιαρέλη αν θα δημοσιοποιούσε προσωπικά δεδομένα που τα απαγορεύει ο νόμος. «Δεν θα το έκανα ακόμη και αν ο νόμος το επέτρεπε» απάντησε ο κ. Λιαρέλης. «Θα δημοσιοποιούσατε προσωπικά δεδομένα οροθετικών γυναικών;», ρώτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία αναφερόμενη στην υπόθεση που είχε γίνει επί υπουργίας Λοβέρδου, αλλά χωρίς να αναφέρει το όνομά του. Ο κ. Λοβέρδος απαίτησε να πάρει το λόγο επί προσωπικού, ο κ. Φάμελλος του είπε ότι δεν υπάρχει προσωπικό καθώς δεν υπήρξε αναφορά στο όνομά του αλλά του έδωσε το λόγο για ένα λεπτό προκειμένου να αναπτύξει τη θέση του. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για συκοφαντία, υπαινίχθηκε προσφυγή στη Δικαιοσύνη και υποστήριξε ότι προσβάλλεται η τιμή και η προσωπικότητά του.

Ο κ. Φάμελλος του επεσήμανε ότι δεν υπάρχει προσωπικό και αναφορά στο όνομά του ή στην τότε ιδιότητά του, αλλά ο κ. Λοβέρδος απαιτούσε να μιλήσει ξανά και φώναζε ότι «φιμώνεται η φωνή του», ενώ χτυπούσε και το χέρι του στο έδρανο. «Ζητώ την συναδελφική αλληλεγγύη σας» έλεγε απευθυνόμενος στους βουλευτές και τους ζητούσε να μην πάρουν τον λόγο.

«Το λόγο τον δίνει ο πρόεδρος» του επεσήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς που περίμενε να μιλήσει. «Δεν θέλω για ένα γινάτι να τινάξετε την Επιτροπή στον αέρα και δεν ξέρω γιατί το κάνετε», είπε ο κ. Φάμελλος στον κ. Λοβέρδο.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τουρκία-Ελλάδα και εξοπλισμοί. Προκλήσεις και μπαχτσίς vs μίζας

Δημήτρης Μάρδας

Τον Ιούλιο του 2018 παραιτείται ο Μεχμέτ Σίμσεκ, πρώτος αντιπρόεδρος του Ερτογάν από το 2015. Ο Σίμσεκ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2009-15....

Δείτε όλο το άρθρο
Ο «πόλεμος» των αγωγών χτυπάει κόκκινο

Νότης Μαριάς

Χτύπησε πλέον κόκκινο ο «πόλεμος» των αγωγών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήδη από τις πρώτες μέρες του 2020 γίνεται σαφές ότι το ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ...

Δείτε όλο το άρθρο
ΑΟΖ Ελλάδας – Τουρκίας «Θα γίνει της Κίνας»!

Αθηνά Αντωνιάδου

Σε μια περίοδο έντασης, προκλήσεων, πρωτοφανών Τουρκικών δηλώσεων, συνεχούς ανάδειξης χαρτών της λεγόμενης γαλάζιας πατρίδας που εξαφανίζουν το μισό...

Δείτε όλο το άρθρο
Η πολιτική της κλιματικής ουδετερότητας απαιτεί ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομίας

Σωκράτης Φάμελλος

Η συζήτηση για τα διακυβεύματα της επόμενης χρονιάς, και ειδικότερα για την ενεργειακή πολιτική του 2020, πρέπει να γίνει σαφώς στο πλαίσιο της...

Δείτε όλο το άρθρο
Όταν ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι συμπαίκτες

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Το ότι υπάρχει ζωή στον πλανήτη (δηλαδή ότι στον αθλητισμό υπάρχουν και όμορφες στιγμές και όχι μόνο καταστάσεις ζούγκλας) φυσικά...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΙ (19/12/2019) Στις 13 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της MRB (13/12/2019) Στις 12,3 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
«Ηχόραμα» με Τζούντυ Γκάρλαντ στις 6 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

«Ηχόραμα» με Τζούντυ Γκάρλαντ στις 6 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Η κορυφαία ηθοποιός των μιούζικαλ στις δεκαετίες του ‘40 και του ‘50 και τραγουδίστρια με εκπληκτική φωνή, έκταση και αντοχή Τζούντυ Γκάρλαντ, θα...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!