Σάλος από την προβοκάτσια με προαναγγελλία νεκρών, με email της Κομισιόν!

🕔03/03/2013 - 21:08

Οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής επιτροπής κινδυνεύουν στην Ελλάδα, όπου το Μάρτη θα ξεσπάσουν βίαια επεισόδια και θα έχουμε νεκρούς! Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολιτική αστάθεια, με επικινδυνότητα, με αναρχία όπως αυτή που έχουμε δει μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες! Αυτή είναι η εικόνα με την οποία παρουσιάζει τη χώρα μας το email που αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  προς τους υπαλλήλους της προειδοποιητικά, πριν να επισκεφθούν την Ελλάδα!. 

Ο πρωτοφανής αυτός διασυρμός της Ελλάδας από τις εσωτερικές υπηρεσίες της Ε.Ε, αποκαλύφθηκε από email εσωτερικής διακίνησης που δημοσίευσε το Vima.gr.  Η ύπαρξη της εσωτερικής οδηγίας και του περιεχομένου επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής στην Ελλάδα. Καταγγέλθηκε ήδη με έντονο διάβημα   προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο από την Ελληνίδα Επίτροπο  Μαρία Δαμανάκη, ενώ κατατέθηκε κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά. Η κυβέρνηση επισήμως ακόμη δεν προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας...
 Το  email που διακινήθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες  σε στελέχη της Κομισιόν αλλά και του ΔΝΤ που έρχονται στην Ελλάδα, μεταφρασμένο, έχει ως εξής:

Το απειλητικό email
«Αγαπητέ κύριε,
Αυτό το σημείωμα είναι εμπιστευτικό, για την ενημέρωσή σας. Τα στοιχεία επαφών έχουν αφαιρεθεί για λόγους ασφάλειας των ατόμων που εμπλέκονται.
Υπάρχουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες (μόνο προφορική διανομή), που έχουν έλθει σε γνώση των υπηρεσιών από κοινού με το προσωπικό του ΔΝΤ και αφορούν σε πληροφορίες που έχουν συλλέγει σχετικά με βίαιες ταραχές στην Αθήνα τον Μάρτιο, με X (ο αριθμός δεν επιτρέπεται να αναφερθεί) νεκρούς. Παράκληση για διακριτική μεταχείριση της παρούσας πληροφόρησης. Προς ενημέρωσή σας, αυτή είναι η πρώτη ταξιδιωτική οδηγία που έχει ποτέ εκδοθεί από την Επιτροπή για την αποστολή των υπαλλήλων της σε ένα κράτος μέλος.
Οι Έλληνες υπάλληλοι της Επιτροπής έχουν αναστατωθεί και διαβάζουν πολύ προσεκτικά τις συστάσεις και για τη δική τους ασφάλεια, κάθε φορά που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν και να φιλοξενηθούν στην χώρα τους.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Όσον αφορά την αποστολή σας στην Αθήνα, θα θέλαμε να σας στείλουμε μερικές συστάσεις και πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας στην Αθήνα.
Αυτό που ακολουθεί είναι συμβουλή της ασφάλειας και συμβουλές που συνιστώνται από τη Διεύθυνση Ασφαλείας.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
Πριν ξεκινήσετε, ενημερώστε την Αντιπροσωπεία και τη Διεύθυνση Ασφαλείας που θα ασχολείται με τις αποστολές στη χώρα. Μείνετε ενημερωμένοι. Λόγω των συχνών απεργιών, να είστε έτοιμοι να αλλάξετε τα σχέδια ταξιδιού ή των μεταφορικών μέσων. Για πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης πτήσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Όσον αφορά τις απεργίες μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, ταξί, κλπ.), η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει αξιόπιστη, ενημερωμένη πληροφόρηση. Μείνετε μακριά από τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.
Σε μια πολιτικά ευαίσθητη χρονική στιγμή, ακόμα και μία ήπια αντίδραση μπορεί να παρερμηνευθεί από διαδηλωτές. Σας συμβουλεύουμε να μην πάτε κοντά ή μέσα σε διαδηλώσεις, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο κτίριο όπου έχει προγραμματισθεί η συνάντησή σας. Αν χρειαστεί, ακυρώσετε την συνάντηση σας. Να γνωρίζετε και να αποφεύγετε μέρη όπου μαζεύονται ή διέρχονται συνήθως οι διαδηλωτές, όπως το Σύνταγμα, την Ομόνοια, την Κλαυθμώνος και τις περιοχές των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου. Εάν βρεθείτε κατά τυχαίο τρόπο στη μέση μιας διαδήλωσης, αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή και αναζητήστε καταφύγιο στην πλησιέστερη εμπορική εγκατάσταση.
Αν μια διαδήλωση εμποδίζει την έξοδό σας από τους χώρους συνάντησης, περιμένετε. Μην στέκεστε δίπλα σε παράθυρα ή στην είσοδο του κτιρίου, παρατηρώντας την διαδήλωση. Η παρουσία σας μπορεί να προκαλέσει επιθετική αντίδραση από τους διαδηλωτές. Κλείστε τα παράθυρα της αίθουσας στην οποία βρίσκεστε, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από την πιθανή χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία. Για ασφαλή αναχώρηση, περιμένετε την διέλευση ή διάλυση της διαδήλωσης ή ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται από το προσωπικό ασφαλείας.
Μην μεταφέρετε με τρόπο που να είναι ορατά στοιχεία της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Προσοχή σε έγγραφα, κονκάρδες ταυτότητας ή άλλα αντικείμενα σε κοινή θέα που αποδεικνύουν τη σχέση σας με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα
. Για παράδειγμα, μην φέρετε ποτέ εμφανώς το σήμα της Επιτροπής έξω από τα κτίρια της Επιτροπής, μην διαβάζετε έγγραφα της Επιτροπής σε δημόσιους χώρους.
Προσοχή στην λαθρο-ακρόαση. Αποφύγετε τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν λεπτομέρειες της δουλειάς σας (αίθουσες συνεδριάσεων όνομα ξενοδοχείου, καθώς και οποιαδήποτε προσωπική αναφορά πληροφοριών κλπ.) σε κοινόχρηστους χώρους, στο δρόμο, στο μετρό, όταν μιλάτε στο τηλέφωνο. Να γνωρίζετε ότι μπορεί να σας ακούσουν. Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ταξί με το όνομα της Επιτροπής. Προσέξτε ιδιαίτερα τα ευαίσθητα επαγγελματικά σας αντικείμενα. Αν σκοπεύετε να πάτε για ένα ποτό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο μετά τη συνάντησή σας, μην μεταφέρετε ευαίσθητα έγγραφα μαζί σας σε κοινωνικούς χώρους (μπαρ, εστιατόρια, κ.λπ.).
Επινοήστε μια πληκτική "ιστορία ζωής". Ο οδηγός ταξί που θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας ή ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου ή περιπτέρου με τον οποίο θα έρθετε σε επαφή για μια μικρο-αγορά δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι εργάζεστε για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Αν ερωτηθείτε μιλήστε για το προηγούμενο επάγγελμά σας σαν να συνεχίζετε να το ασκείτε ή αναφερθείτε στο επάγγελμα ενός από τους καλύτερους φίλους σας. Χειριστείτε τα ύποπτα πακέτα με προσοχή. Τα πακέτα και τα γράμματα που φτάνουν στα γραφεία της Αθήνας περνούν από συστηματικό έλεγχο. Αν, όμως, πιστεύετε ότι είναι ύποπτο πακέτο (επειδή δεν έχει διεύθυνση επιστροφής, έχει μια παράξενη μυρωδιά ή περίεργους λεκέδες, έχει κορδόνι ή σύρμα που προεξέχει από το εσωτερικό, το περίβλημά του είναι τυλιγμένο με υπερβολικές ποσότητες κολλητική ταινία ή κάτι άλλο σας κινήσει υποψίες), μην το ανοίξετε και ζητήστε επανέλεγχο από το προσωπικό ελέγχου.
Να γνωρίζετε καλά και να ακολουθείτε τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών ακολουθήστε τις οδηγίες εκκένωσης του προσωπικού ασφαλείας. Πάρτε τη σημείωση των εξόδων κινδύνου πλησιέστερο στο δωμάτιό σας στο ξενοδοχείο σας. Κρατήστε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, σημείο επαφής, ξενοδοχείο, συναδέλφους, κλπ.) διαθέσιμους ανά πάσα στιγμή.
Οι τοπικές γραμμές έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα είναι 100 για την Αστυνομία, 166 για ασθενοφόρο, και 199 για την πυροσβεστική. Προσθέστε αυτούς τους αριθμούς στον κατάλογο του κινητού σας τηλεφώνου. Ενημερώστε τα μέλη της αποστολής, όταν και όπου θα έχετε την ευκαιρία και κατά τη διάρκεια μετά-ώρες εργασίας. Παραμείνετε σε εγρήγορση. Άσκηση, προφυλάξεις κοινής λογικής ασφάλειας για τον περιορισμό του κινδύνου της μικροεγκληματικότητας.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον σας. Να είστε προσεκτικοί για πιθανές προσπάθειες στο δρόμο να σας αποσπάσει κάποιος προσωπικά ή επαγγελματικά αντικείμενα στο πλαίσιο του μικρο-εγκλήματος. Αν νομίζετε ότι κάποιος σας ακολουθεί ή σας παρατηρεί, πηγαίνετε στον πλησιέστερο δημόσιο χώρο που είναι καλά φωτισμένος και κινούνται πολλοί άνθρωποι και καλέστε την αστυνομία. Να αναφέρετε οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά. Οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά και ασυνήθιστα περιστατικά πρέπει να δηλώνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Διαβήματα διαμαρτυρίας προς την Κομισιόν

 
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας με  επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο  προέβη αμέσως η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη. Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική αυτή ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν, την οποία αγνοούσε.  Ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της. Στην επιστολή της επίσης  η κυρία Δαμανάκη επισημαίνει  ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και  ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.

 

Κατεπείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόνκατέθεσε  και  η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερωτάται:

α) αν επιβεβαιώνει την ύπαρξη της οδηγίας αυτής; 

β) αν αποδέχεται όλα αυτά που αναφέρονται μέσα στο κείμενο αυτό, δηλαδή τα περί ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης και τα περί έλλειψης ασφάλειας, σαν να πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται σε περίοδο πολέμου;

γ) πώς είναι δυνατόν να δημιουργεί κλίμα φόβου στους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ταξιδεύουν στην Ελλάδα; 
δ) πώς είναι δυνατόν η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδίδει μια τέτοια οδηγία  για μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση και ο λαός της παρότι υποφέρει κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια εξόδου από την κρίση αυτή, ενώ ο ρόλος της θα έπρεπε να είναι ακριβώς ο αντίθετος να δημιουργεί δηλαδή κλίμα σταθερότητας και ως προς την οικονομική πλευρά του ζητήματος αλλά και ως προς την εσωτερική ασφάλεια»


Το περιεχόμενο του email δημοσίευσε το «Βήμα» όχι όμως και η «Καθημερινή» που το είχε στη διάθεσή της αλλά ζήτησε επιβεβαίωση από τον   επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  Πάνο  Καρβούνη. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή « ο κ. Καρβούνης δήλωσε: «Η Επιτροπή εκδίδει οδηγίες για την ασφάλεια του προσωπικού της, δεν αποτελεί πρωτοτυπία, είναι καθήκον της. Το παρακάτω κείμενο σε εισαγωγικά ΔΕΝ εξεδόθη από την Επιτροπή. Οι οδηγίες που έπονται αυτού του κείμενου είναι αυτονόητες υποδείξεις της Επιτροπής προς το προσωπικό της. Οι οδηγίες αυτές έγιναν σε συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές».

Με άλλα λόγια, επιβεβαιώνεται το δεύτερο τμήμα του μηνύματος, με τις οδηγίες προς το προσωπικό της Επιτροπής, όχι όμως το πρώτο τμήμα που μιλά για νεκρούς! Και τα δύο κείμενα συνυπάρχουν στο ίδιο email!

 Η απάντηση για ένα τόσο σοβαρό εθνικό, πολιτικό και οικονομικό θέμα εκ μέρους του κ. Καρβούνη, είναι τουλάχιστον ελλιπής. Και καθώς είτε διαψευσθεί η ύπαρξη email για …νεκρούς εν αναμονή τον Μάρτιο, είτε επιβεβαιωθεί, πρόκειται για προβοκάτσια σε βάρος της χώρας, η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και σαφής από την ίδια την Κομισιόν.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τουρκία-Ελλάδα και εξοπλισμοί. Προκλήσεις και μπαχτσίς vs μίζας

Δημήτρης Μάρδας

Τον Ιούλιο του 2018 παραιτείται ο Μεχμέτ Σίμσεκ, πρώτος αντιπρόεδρος του Ερτογάν από το 2015. Ο Σίμσεκ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2009-15....

Δείτε όλο το άρθρο
Ο «πόλεμος» των αγωγών χτυπάει κόκκινο

Νότης Μαριάς

Χτύπησε πλέον κόκκινο ο «πόλεμος» των αγωγών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήδη από τις πρώτες μέρες του 2020 γίνεται σαφές ότι το ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ...

Δείτε όλο το άρθρο
Αθλητισμός πολλά ναυτικά μίλια μακριά από τα φώτα των προβολέων

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Με έτος ίδρυσης το 1930 προσπαθεί να καλλιεργήσει τα αθλήματα του στίβου κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Ο λόγος για τον...

Δείτε όλο το άρθρο
Επιδημίες -ποια είναι η πραγματική απειλή;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Ο 21ος αιώνας έχει ήδη σημαδευτεί από μεγάλες επιδημίες. Παλιές ασθένειες –χολέρα, πανούκλα και κίτρινος πυρετός- έχουν...

Δείτε όλο το άρθρο
ΑΟΖ Ελλάδας – Τουρκίας «Θα γίνει της Κίνας»!

Αθηνά Αντωνιάδου

Σε μια περίοδο έντασης, προκλήσεων, πρωτοφανών Τουρκικών δηλώσεων, συνεχούς ανάδειξης χαρτών της λεγόμενης γαλάζιας πατρίδας που εξαφανίζουν το μισό...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΙ (19/12/2019) Στις 13 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της MRB (13/12/2019) Στις 12,3 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Η ΔΕΘ-Helexpo εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα

Η ΔΕΘ-Helexpo εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα


Καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και συγχαρητήρια για την εκλογή του διατύπωσε με επιστολή της η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo με αποδέκτη τον...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!