Στη φυλακή οδηγούνται ο Ν. Μιχαλολιάκος και η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής

🕔22/10/2020 - 13:19

Ανασταλτικός χαρακτήρας στις εφέσεις 12 από τους κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους και οι Αρβανίτης, Μπούκουρας, Ζαρούλια, Κουκούτσης και Αλεξόπουλος

Στη φυλακή θα οδηγηθούν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής, αφού το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημά τους αλλά και την εισήγηση της εισαγγελέως για αναστολή στις ποινές τους, όπως ανακοίνωσε λίγο μετά από τη μία το μεσημέρι η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη. Συγκεκριμένα, στη φυλακή μπαίνουν ο Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Το ίδιο αποφασίστηκε και για τους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και για μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα. Στη φυλακή οδηγούνται και οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στις εφέσεις που έχουν καταθέσει 12 από τους κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους και οι πρώην βουλευτές Αρβανίτης, Μπούκουρας, Ζαρούλια, Κουκούτσης και Αλεξόπουλος. Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Στους πέντε πρώην βουλευτές αποφασίστηκε και η καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ. 

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, μετά από 453 συνεδριάσεις και άλλες 11 αναφορικά με την απόφαση, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι τη λήξη των συνεδριάσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Λίγο νωρίτερα, είχε απορριφθεί αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κυβερνητικών παρεμβάσεων το 2013 με σκοπό τη στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα ο Η. Κασιδιάρης έκανε λόγο για τηλεφωνήματα στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά με άτομο που συνομιλούσε με τον Γιώργο Ρουπακιά και ζήτησε τα όσα δήλωσε να ερευνηθούν, επαναλαμβάνοντας ότι η ζωή του έχει καταστραφεί για ένα έγκλημα με το οποίο δεν έχει σχέση. Το αίτημά του ωστόσο απορρίφθηκε.

Οι ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είναι: Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Ιωάννη Λαγό 13 χρόνια και 8 μήνες, για τον Ηλία Κασιδιάρη 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Γιώργο Γερμενή 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Χρήστο Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες, για τον Ηλία Παναγιώταρο 13 χρόνια και για τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο 10 χρόνια.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η Μάγδα Φύσσα παρέμεινε στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας, όπου ξέσπασε σε κλάματα με λυγμούς. Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί, ξέσπασαν από την πλευρά τους σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια και αγκαλιάζοντας τους δικηγόρους στην πολιτική αγωγή.

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε ένταση χθες, όταν η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, εμφανίστηκε αμετακίνητη στην πρότασή της να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στις εφέσεις όλων των καταδικασθέντων, πλην του Γιώργου Ρουπακιά. Στην πρόταση της εισαγγελέως είχε αντιδράσει μια ημέρα νωρίτερα η πρόεδρος του δικαστηρίου, ζητώντας διευκρινίσεις ιδιαίτερα για τον ισχυρισμό της ότι οι καταδικασθέντες δεν είχαν παραβιάσεις τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί.

 

Αναλυτικά οι ποινές

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναλυτικά ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το παρατηρητήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής, οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι παρακάτω:

Το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης

Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. Άμεση έκτιση ποινής

Γιάννης Λαγός: 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. Άμεση έκτιση ποινής

Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. Άμεση έκτιση ποινής

Χρήστος Παππάς: 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. Άμεση έκτιση ποινής

Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. Άμεση έκτιση ποινής

Γιώργος Γερμενής: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. Άμεση έκτιση ποινής

Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 10 έτη κάθειρξη. Άμεση έκτιση ποινής

Για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Χ. Αλεξόπουλος: 5 έτη κάθειρξη αναστολή έως β' βαθμό - 1 & 16 Παρουσία ΑΤ - ΕΓΓ. 20.000€

Ν. Αποστόλου: 7 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

Μ. Αρβανίτης: 5 έτη κάθειρξη αναστολή έως β' βαθμό - 1 & 16 Παρουσία ΑΤ - εγγύηση. 20.000€

Α. Γρέγος: 6 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

Α. Δασκαλάκης: 5 έτη κάθειρξη αναστολή έως β' βαθμό - 1 & 16 Παρουσία ΑΤ

Ε. Ζαρούλια: 6 έτη κάθειρξη αναστολή έως β' βαθμό - 1 & 16 Παρουσία ΑΤ- ΕΓΓ. 20.000€

Π. Ζησιμόπουλος: 6 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

Π. Ηλιόπουλος: 7 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

Ν. Κούζηλος: 7 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

Δ. Κουκούτσης: 6 έτη κάθειρξη αναστολή έως β' βαθμό - 1 & 16 Παρουσία ΑΤ- ΕΓΓ. 20.000€

Δ. Λιακόπουλος: 6 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

Ν. Μίχος: 6 έτη κάθειρξη, κατόπιν συγχώνευσης. άμεση έκτιση ποινής

Θ. Μπαρέκας: 6 έτη κάθειρξη και 2 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. άμεση έκτιση ποινής

Γ. Μπαρμπαρούσης: 6 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

Ε. Μπούκουρας: 5 έτη και 6 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης. Αναστολή- 1 & 16 Παρουσία ΑΤ- ΕΓΓ. 20.000€

Ν. Παπαβασιλείου: 6 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

Β. Πόπορη: 7 έτη κάθειρξη και 3.400 ευρώ χρηματική ποινή, κατόπιν συγχώνευσης. άμεση έκτιση ποινής

Β. Σιατούνης: 6 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

Χ. Στεργιόπουλος: 6 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

Α. Στράτος: 6 έτη κάθειρξη άμεση έκτιση ποινής

 

Στα χέρια της αστυνομίας ένας - ένας οι Χρυσαυγίτες

Μετά από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, συνελήφθη ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που βρισκόταν στο δικαστήριο. Ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και παραδόθηκε, ενώ το ίδιο έκανε και ο Γ. Πατέλης, στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας και λίγο αργότερα ο Γιώργος Τσακανίκας, σε αστυνομικό τμήμα του Πειραιά και ο Γιώργος Γερμενής σε αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρουσιάστηκε επίσης στη Ραφήνα, ο Αναστάσιος Αναδιώτης παραδόθηκε στην Δραπετσώνα και ο Κομιανός στην Κέρκυρα. Μέχρι λίγο μετά από τις 3 το απόγευμα είχαν είτε παραδοθεί είτε συλληφθεί ή κρατούνταν συνολικά 19 από τους καταδικασθέντες.

Οι συλληφθέντες, είτε παραδίδονται από μόνοι τους είτε συλληφθούν, θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Σε ό,τι αφορά τον ευρωβουλευτή, Γ. Λαγό, τις επόμενες ημέρες θα δρομολογηθεί η διαδικασία για άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

 

Στη ΓΑΔΑ ο Ν. Μιχαλολιάκος – Υβριστική επίθεση κατά δημοσιογράφων της Ουρανίας Μιχαλολιάκου

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε το απόγευμα ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε νωρίτερα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Πεύκη, μαζί με την κόρη του Ουρανία Μοχαλολιάκου, η οποία παραπλάνησε τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι τους.

Από το αστυνομικό τμήμα ο Μιχαλολιάκος με υπηρεσιακό όχημα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της Ελένη Ζαρούλια.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου μάλιστα επιτέθηκε με ύβρεις στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητό της και στη συνέχεια μάλιστα αποπειράθηκε να τους χτυπήσει με αυτό, φεύγοντας. Ανάλογες σκηνές διαδραματίστηκαν κι έξω από ΑΤ Πεύκης.

 

Ν. Μιχαλολιάκος: Υπερήφανος που πάω φυλακή για τις ιδέες μου

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος μετά από την ανακοίνωση της απόφασης. Ο ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης έδωσε μια παράσταση για τις τηλεοπτικές κάμερες έξω από το σπίτι του στην Πεύκη, δηλώνοντας υπερήφανος που οδηγείται στη φυλακή για τις ιδέες του.

«Είμαι υπερήφανος που με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πλέον αναμένεται είτε να συλληφθεί είτε να παραδοθεί αυτοβούλως στις Αρχές.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Covid-19: Η παράσταση που αρχίζει!

Δημήτρης Μάρδας

Ο Covid-19 είναι υπαρκτός όπως ήταν και η Ισπανική γρίπη του 1918 και τόσες πανδημίες που πέρασαν και που πρόκειται να ζήσει ο πλανήτης στο μέλλον....

Δείτε όλο το άρθρο
Η αμφιλεγόμενη πολιτική του Μπάιντεν για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νότης Μαριάς

Η εκλογή Μπάιντεν αναμφίβολα ανακάτεψε την τράπουλα στη διεθνή πολιτική σκακιέρα. Οι διάφοροι διεθνείς παίκτες παγκόσμιοι και περιφερειακοί αναζητούν...

Δείτε όλο το άρθρο
Covid-19: Προστασία, πρόληψη και κατανάλωση!

Δημήτρης Μάρδας

Τoν Mάρτ ιο δεν διαθέταμε το τεστ για τον  Covid-19. Ο κόσμος όμως εξελίσσεται… Δυόμισι εκατομμύρια πολίτες, σχεδόν ο μισός πληθυσμός,...

Δείτε όλο το άρθρο
Το άθλημα της Δημοκρατίας και η θεμέλιος συμμετοχή όλων των πολιτών

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Η Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον Λαό, ασκείται από τον Λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό...

Δείτε όλο το άρθρο
Πώς θα μειωθεί το εργασιακό κόστος χωρίς να αγγίξουμε τους μισθούς

Δημήτρης Μάρδας

-Αν θέλουμε να διώξουμε ακόμη ένα μέρος των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό –και δεν αναφερόμαστε μόνο στους επιστήμονες– ας εφαρμόσουμε τα όσα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Opinion Poll (16-10-2020) Δημοσκόπηση της Opinion Pull 16/10/2020   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha (15-10-2020) Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha.Προβάδισμα ΝΔ με 19,7%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
116 αιτήσεις από όλο τον κόσμο στην πρώτη φάση του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

116 αιτήσεις από όλο τον κόσμο στην πρώτη φάση του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης


Ψήφος εμπιστοσύνης από την παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα Τεράστια αποδοχή γνώρισε από την διεθνή αρχιτεκτονική κοινότητα η προκήρυξη του...


Δείτε θέμα και σχόλια