Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την οπαδική βία

🕔09/03/2022 - 16:15

Προβλέπει αυστηροποίηση των αδικημάτων βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις - Πώς ψήφισαν τα κόμματα

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο «Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις».

«Ναι», επί της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής.  Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. «Παρών», δήλωσε η Ελληνική Λύση.

 

Ποια άρθρα καταψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση

Επί των άρθρων του αθλητικού νομοσχεδίου «Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις», που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή κατά πλειοψηφία ("ναι" από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και "παρών" από Ελληνική Λύση, επί της αρχής και στο σύνολο), είχαμε τις εξής αντιρρήσεις:

 

ΜΕΡΟΣ Α΄, ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ - ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

- ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν και τα 9 άρθρα.

- Η Ελληνική Λύση καταψήφισε τις ρυθμίσεις για την Έδρα της Λέσχης στα γραφεία του Σωματείου, της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ που έχει παράσχει τη γραπτή συναίνεση για την ίδρυσή της, για τα Παραρτήματα της με τουλάχιστον 50 ενήλικα μέλη με καθαρό Ποινικό Μητρώο, για τις διοικητικές ποινές σε Σωματείο, ΠΑΕ ή ΚΑΕ που ασκεί πλημμελή εποπτεία και έλεγχο στη Λέσχη ευθύνης του και για το ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων.

- Το ΚΚΕ καταψήφισε το ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων και την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα βίας, συμπεριλαμβανομένου και του «ιδιώνυμου».

 

ΜΕΡΟΣ Β΄, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

- Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε και τα 12 άρθρα.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε στην αξιολόγηση των αθλητικών εθελοντών και των αθλητικών εθελοντικών οργανώσεων, στο πιστοποιητικό αθλητικής εθελοντικής προσφοράς και στις ετήσιες βραβεύσεις των καλύτερων αξιολογήσεων.

- ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν και την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Δικτύου Αθλητικού Εθελοντισμού (ΕΔΑΕ).

 

ΜΕΡΟΣ Γ΄, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

- ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν και τα 6 άρθρα.

 

ΜΕΡΟΣ Δ΄, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (e-sports)

- Καταψηφίστηκαν και τα 8 άρθρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

ΜΕΡΟΣ Ε΄, ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

- Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε και τα 6 άρθρα.

 

ΜΕΡΟΣ ΣΤ’, ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ν. 2725/1999

- ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν την έκπτωση των μελών του ΔΣ εάν επιτρέπουν, κατά παράβαση του νόμου, σε σωματείο να μετέχει με δικαίωμα ψήφου σε ΓΣ ή αν του το απαγορεύουν, κατά παράβαση του νόμου.

- ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν το δικαίωμα ψήφου εκπροσώπου των ενεργών αθλητών και των προπονητών στο ΔΣ Ομοσπονδιών και την πρόβλεψη να ρυθμιστεί με Υπουργική Απόφαση ο τρόπος εκπροσώπησης, εφόσον υπάρχουν παραπάνω του ενός Σύνδεσμοι αθλητών και προπονητών ή όταν η Ομοσπονδία καλλιεργεί περισσότερα του ενός αθλήματα ή κλάδους άθλησης.

- Το ΚΚΕ καταψήφισε την υποχρεωτική πρόσληψη συμβούλου αθλητικής ψυχολογίας στις Ομοσπονδίες και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την πρόβλεψη, ως απαραίτητου δικαιολογητικού κάθε προπονητή, για δίπλωμα εκπαίδευσης ή πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών από το οποία θα προκύπτει κατ΄ ελάχιστο η εκπαίδευση σε πρόγραμμα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

 

ΜΕΡΟΣ Ζ’, ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

- ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν τη σύνθεση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών με τρία μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έναν εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έναν εκπρόσωπο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

- ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 διαφώνησαν με τις προϋποθέσεις λειτουργίας κέντρων Γιόγκα.

- ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν την μεταβίβαση στον Δήμο Σίφνου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Σίφνου.

- ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν την αναβάθμιση της λειτουργίας της ΔΕΑΒ και την απονομή προνομίων σε όλους τους μεταλλιούχους αθλητές ομαδικών αθλημάτων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την κατάργηση του ορίου συμμετοχής στο 50% των αγώνων της διοργάνωσης.

- ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν την προσθήκη των έννομων αγαθών της προσωπικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της περιουσίας στον χαρακτηρισμό «εγκληματική οργάνωση».

 

Τι είπαν οι εισηγητές των κομμάτων

Κατά τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια, συζητήθηκαν οι διατάξεις που προβλέπονται για τα αδικήματα βίας, με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και η διάταξη που καθιστά αδίκημα την είσοδο σε αθλητική εγκατάσταση κατά τη διεξαγωγή αθλητικής συνάντησης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου, με σκοπό να παρεμποδίσει κάποιος την ανίχνευση και την καταγραφή του από τις συσκευές καταγραφής εικόνας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συζήτησης βρίσκεται και το άρθρο 68 του νομοσχεδίου με το οποίο προστίθεται στον Ποινικό Κώδικα διάταξη με την οποία δεν αναστέλλονται οι ποινές που επιβάλλονται ούτε και μετατρέπονται με κανέναν τρόπο.

«Αυστηροποιείται το πλαίσιο για τις Λέσχες. Αυστηροποιούμε το ιδιώνυμο, δηλαδή την απαγόρευση της αναστολής και της μετατροπής των στερητικών τής ελευθερίας ποινών για ποινικά αδικήματα βίας, με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας που επεσήμανε ότι η ΝΔ επανέφερε το ιδιώνυμο, από το περασμένο καλοκαίρι, με το νόμο 4809. «Το πλαίσιο των ποινών γίνεται πιο αυστηρό και καθιερώνεται ειδικό ποινικό αδίκημα για όσους κατά τη διάρκεια των αθλητικών αγώνων, έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου τους, κάνοντας δύσκολη την καταγραφή, ανίχνευση και ταυτοποίησή τους», είπε ο κ. Κούβελας που υπογράμμισε επιπλέον ότι με το νομοσχέδιο υλοποιείται πρόταση που είχε ο ίδιος διατυπώσει ώστε κάθε ερασιτεχνικό σωματείο, κάθε ΠΑΕ, κάθε ΚΑΕ να σηκώνουν το βάρος της ευθύνης τους. 

«Το γήπεδο πρέπει να είναι γιορτή και όχι πεδίο μάχης. Έτσι κι εμείς, δείχνουμε απευθείας κόκκινη κάρτα στους χούλιγκανς. Η ανάγκη να επικρατήσουν τα στοιχεία τής άθλησης, της ψυχαγωγίας και της ευγενούς άμιλλας στον αθλητισμό και ιδίως στο ποδόσφαιρο καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας και υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο, με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, στοχεύει στην εξάλειψη της βίας από τον χώρο του αθλητισμού.

«Δεν θέλουμε τα γήπεδα χώρους άσκησης βίας αντί για χώρους πνευματικής και σωματικής ανάπτυξης», είπε η βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια που τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης της αυστηροποίησης των ποινών και του αυστηρού συστήματος λειτουργίας των Λεσχών ώστε να είναι ευχερέστερος ο έλεγχος τους.

«Έχουμε ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον, χωρίς τυφλή βία, χωρίς τρόμο, χωρίς φόβο για τις οικογένειες και τα παιδιά τους που πηγαίνουν να δουν έναν αθλητικό αγώνα», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Λιούπης και τόνισε ότι η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά την εξυγίανση του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, για την αποτροπή φαινομένων βίας. Ο βουλευτής τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της αναστολής της ποινής για όσους καταδικάζονται για αδικήματα βίας, με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Ο κ. Λιούπης υπεραμύνθηκε της διάταξης για την μη κάλυψη του προσώπου διότι όπως είπε, στόχος είναι να αποτρέπεται η εγκληματική δράση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στη συγκλονιστική παρουσία της μητέρας του Άλκη Καμπανού που δήλωσε, λίγα 24ωρα μετά την άγρια δολοφονία του γιού της, «δεν έχω μέσα μου μίσος, γι΄αυτούς που έκαναν ό,τι έκαναν. Τα λυπάμαι αυτά τα παιδιά και με τον τρόπο της μάνας, γιατί δεν γνώρισαν ποτέ αγάπη». «Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η συζήτησή μας», είπε η Σία Αναγνωστοπούλου, «αν θέλουμε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Να δούμε γιατί έχουμε φαινόμενα βίας σε εφηβική και μετεφηβική ηλικία». Η βουλευτής αναφέρθηκε στους θύλακες της Χρυσής Αυγής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και επισήμανε ότι το πρόβλημα της οπαδικής βίας είναι κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό και αθλητικό φαινόμενο. «Όμως, αντί η κυβέρνηση να ξεκινήσει από τη ρίζα του προβλήματος, φέρνει ένα νομοσχέδιο copy paste της αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας ‘πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι’», είπε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει το φαινόμενο της οπαδικής βίας με αποσπασματικές πρωτοβουλίες, χωρίς σχέδιο. Αναφερόμενος στην επαναφορά του ιδιώνυμου, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι «η όλη αυτή συζήτηση, θυμίζει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, όπου η κυβέρνηση διακήρυττε ότι θα λύσει άμεσα το ζήτημα της ανομίας στα πανεπιστήμια, με την πανεπιστημιακή αστυνομία, πράγμα που δεν συνέβη».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής επεσήμανε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια «περίσσεψαν» τα μέτρα καταστολής, αλλά δεν απέδωσαν στο ελάχιστο. Αντιθέτως αναδεικνύεται, όπως είπε ο κ. Δελής, η δράση ομάδων που θυμίζουν τη δράση των ταγμάτων εφόδου, γιατί οι νόμοι που ψηφίζονται δεν αγγίζουν τη βάση του προβλήματος, δηλαδή την εμπορευματοποίηση, την επιχειρηματικότητα στον αθλητισμό.

«Έχουν τεράστιες ευθύνες οι ομάδες. Αυτές έχουν τα κλειδιά και πρέπει να αποφασίσουν ποιους έχουν στα μαγαζιά τους», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας που ζήτησε από την «κυβέρνηση να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό των ΠΑΕ, γιατί μόνο αυτές μπορούν να καθαρίσουν τα μαγαζιά τους». Ο κ. Χήτας είπε ότι «η αυστηροποίηση των ποινών είναι στη σωστή κατεύθυνση» αλλά αναρωτήθηκε: «Αν όμως είναι χειμώνας και πάω εγώ, που δεν είμαι χούλιγκαν, και βάλω την κουκούλα μου, βρέχει και βάλω την κουκούλα μου, αυτό είναι ποινικό αδίκημα; Θέλω να πω, το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η ανυπαρξία νόμων αλλά ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης σημειώνοντας ότι υπάρχει πλαίσιο για τον έλεγχο όσων εισέρχονται στα γήπεδα. 

Ως μείζονα καινοτομία στο πεδίο της ποινικής αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας τη διάταξη με την οποία δεν επιτρέπεται πλέον αναστολή της ποινής σε εγκλήματα οπαδικής βίας. «Με τον τρόπο αυτό σκοπεύουμε να καταστείλουμε το φαινόμενο της οπαδικής βίας και να καταστήσουμε σαφές στον δράστη τέτοιων ενεργειών αλλά και στην κοινωνία ότι η ποινή θα εκτίεται άμεσα και υποχρεωτικά, δίχως να υπάρχει δυνατότητα αναστολής ή και μετατροπής της σε κοινωφελή εργασία, κατά της διατάξεις του Ποινικού Κώδικα», είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και επισήμανε ότι ο στόχος αυτός επιδιώκεται και συνδυαστικά με την υποχρεωτική επιβολή περιοριστικών όρων στον δράστη εγκλημάτων αθλητικών βίας, όταν η υπόθεση αναβάλλεται, για οποιονδήποτε λόγο. 

«Τόσο η μη αναστολή της εκτέλεσης των ποινών όσο και οι περιοριστικοί όροι οι οποίοι θα επιβάλλονται, δημιουργούν ένα αυστηρότερο πεδίο και παράλληλα παρέχουν το αναγκαίο οπλοστάσιο στους δικαστές, στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, ώστε να υπάρχει πραγματική αντιμετώπιση, στην ώρα που διαπράττεται το αδίκημα», είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε ότι «είναι σαφής η πολιτική βούληση και με αυστηρότερο τρόπο να τιμωρούνται τα αδικήματα αυτά αλλά και η ποινική δικονομία, οι δικονομικοί κανόνες να είναι πιο σφικτοί και να μην αφήνουν κανένα περιθώριο στους δράστες αυτών των εγκλημάτων». 

Αναφερόμενος στις διατάξεις για την ποινική αντιμετώπιση των εγκλημάτων οπαδικής βίας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλαβε πλήθος πρωτοβουλιών, αποδεικνύοντας ότι θέτει σε μείζονα προτεραιότητα την αντιμετώπιση της βίας, από όπου και αν προέρχεται. 

 

Κλ. Γρηγοριάδης: Ευθύνες στις ΠΑΕ για την οπαδική βία

Στις ευθύνες των ΠΑΕ για τα φαινόμενα της οπαδικής βίας, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια της Βουλής, και διαπίστωσε σχέσεις διαπλοκής τους με την πολιτική.

«Τα κλειδιά των μαγαζιών που πλήρωνε ο κ. Σαββίδης τα είχαν οι δολοφόνοι του Άλκη και έχουν άμεση σχέση με τον ΠΑΟΚ, όπως οι δολοφόνοι της ΑΕΚ, της ομάδας μου, που έχουν άμεση σχέση με την ΑΕΚ και όπως οι δολοφόνοι του Ολυμπιακού έχουν άμεση σχέση με τον Ολυμπιακό. Κύριε υπουργέ, κύριε Αυγενάκη, κατά τη γνώμη σας οι τέσσερις πρόεδροι των μεγάλων ομάδων μας, ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Σαββίδης και ο κ. Μελισσανίδης, δεν έχουν την παραμικρή σχέση και ευθύνη για τη βία στα γήπεδα;», είπε ο Κλέων Γρηγοριάδης και κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει στο ερώτημα «αν έχουν οι τέσσερις παρασιτικοί καναλάρχες πρόεδροι, ή δεν έχουν κάποια σχέση με τη φασιστική μαυρίλα που έχει ξεχειλίσει και πλημμυρίζει την κοινωνία μας και προέρχεται από τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων τους».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, κάλεσε την κυβέρνηση να θεσπίσει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιοκτησία ομάδας και την ιδιοκτησία τηλεοπτικού σταθμού.

 

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Για να σώσετε το ΝΑΤΟ, καταστρέψτε το

anixneuseis

politico.eu Η διατλαντική συμμαχία χρειάζεται περισσότερα από μια επανεξέταση. Πρέπει να ξαναγεννηθεί. MATTHEW KARNITSCHNIG ΜΑΔΡΙΤΗ — Από ό,τι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η αναβάθμιση των F-16 της Τουρκίας είναι στρατηγικά κακή πρακτική

anixneuseis

Michael Rubin 11 Απριλίου 2022 07:00 AM Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες απέβαλαν, επισήμως, την Τουρκία από την...

Δείτε όλο το άρθρο
Ν. Ανδρουλάκης: Μετά τις εκλογές δεν πρόκειται να μοιράσουμε καρέκλες, ούτε με τον Μητσοτάκη, ούτε με τον Τσίπρα

anixneuseis

Με ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους, ο Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε από τη Λαμία κριτική, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, για τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπόθεση Novartis: Παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η Ε. Τουλουπάκη

anixneuseis

Αργά σήμερα το βράδυ με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, για κακουργηματικά αδικημάτα τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Alco για το Open (30-5-2022) Δημοσκόπηση της Alco για το Open. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (25-5-2022) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 10,4 %.  Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια