Την επιθυμία το όνομά του να συσπειρώσει τους Νεοδημοκράτες εξέφρασε ο Β. Μεϊμαράκης

🕔14/04/2019 - 10:07

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει το χρόνο των εθνικών εκλογών

«Στρατεύτηκα σε αυτόν τον αγώνα αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή η συμμετοχή μου απαιτεί σταυρό από όλους τους Έλληνες και μπορεί να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους Νεοδημοκράτες και όχι μόνο απέναντι στην χαλαρή ψήφο, όπως είναι αυτή των ευρωεκλογών». Αυτό ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Μάχομαι να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Θέλω να ενεργοποιήσω τους πολίτες, που τα τελευταία χρόνια γύρισαν την πλάτη στην πολιτική».

Σε ερώτηση αν ο ακριβής χρόνος των εθνικών εκλογών καθοριστεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε πως «φαίνεται ότι ακόμα ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει τις αποφάσεις του. Αν οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει νωρίτερα ή ταυτόχρονα, είναι φυσικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ότι θα δημιουργήσει εξελίξεις». «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει το κεντρικό πολιτικό μήνυμα, που θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εθνικών εκλογών. Γι΄ αυτό πρέπει να καταγραφεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νίκη της ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «η πόλωση ως συγκρουσιακή λογική βλάπτει πρώτιστα το εθνικό συμφέρον και διχάζει τους Έλληνες». Εξέφρασε δε την ανησυχία του «για το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, την προεκλογική περίοδο».

Η Ευρώπη, εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης, «διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης και βαθιάς υπαρξιακής κρίσης». Όπως είπε, «χρειάζεται επανεκκίνηση μέσα από μία νέα κοινωνική αντίληψη και περισσότερη αποτελεσματική συνεργασία ώστε να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες».

Σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «ο σημαντικός και καθοριστικός ρόλος που διαδραμάτισε ο κ. Παυλόπουλος στην κρίση του 2015, έχει αναγνωριστεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» και πρόσθεσε: «Είμαι κατά του αφηγήματος περί ‘προοδευτικού’ Προέδρου Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να υπάρχει επιθετικός προσδιορισμός που να δίνει στίγμα στον Πρόεδρο».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Β. Μεϊμαράκη έχει ως εξής:

Οι φετινές ευρωεκλογές επειδή συμπίπτουν, στη χώρα μας, με προεκλογική χρονιά παίρνουν και τη μορφή «ψήφου εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση. Εκτιμάτε ότι οι πολίτες-ψηφοφόροι συμφωνούν με την κατεύθυνση της ΝΔ περί «δημοψηφίσματος»;

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι η πρώτη κάλπη που στήνεται μετά από τέσσερα χρόνια, για να εκφραστεί ο πολίτης. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει το κεντρικό πολιτικό μήνυμα, που θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Γι΄ αυτό θα πρέπει να καταγραφεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νίκη της ΝΔ. Επομένως έχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Τα πολιτικά κόμματα θα αναλύσουν τα μηνύματα που θα στείλει το εκλογικό σώμα. Εκτιμώ ότι οι πολίτες θα εκφράσουν την αγωνία τους για την πορεία της χώρας και με την ψήφο τους θα απαιτήσουν πολιτική αλλαγή- άλλωστε έχει καταγράφει και παγιωθεί με διαφορά το προβάδισμα της ΝΔ σε όλες τις μετρήσεις.

Μήπως, όμως το διακύβευμα των ευρωεκλογών θυσιαστεί στο βωμό της εσωτερικής επικαιρότητας στη χώρα μας; 

Το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, την προεκλογική περίοδο με ανησυχεί ιδιαίτερα. Η πόλωση ως συγκρουσιακή λογική, βλάπτει πρώτιστα το εθνικό συμφέρον και διχάζει τους Έλληνες. Από τις περιοδείες μου ανά την Ελλάδα, διαπιστώνω ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από πολιτικό λόγο με επιχειρήματα. Γι΄ αυτό, στο χρόνο που απομένει μέχρι τις 26 Μαΐου, πρέπει να τους ενημερώσουμε από ποιους απειλείται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και γιατί διλήμματα όπως μνημόνιο-αντιμνημόνιο ή δεξιός-κεντρώος-αριστερός είναι ξεπερασμένα στο πλαίσιο των ευρωεκλογών.

Ως αυριανός επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, εκτιμάτε ότι απαιτείται πλέον ο επαναπροσδιορισμός της Ευρώπης ειδικά και μετά τα όσα συμβαίνουν στη γηραιά ήπειρο με το Brexit; 

Είναι γεγονός ότι η Ευρώπη διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης και βαθιάς υπαρξιακής κρίσης. Χρειάζεται λοιπόν επανεκκίνηση μέσα από μια νέα κοινωνική αντίληψη και περισσότερη αποτελεσματική συνεργασία, ώστε να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Το Brexit μας διδάσκει ότι με κατάλληλες πολιτικές, παρά τις μεγάλες ανισότητες και διαφορές μεταξύ των κρατών μελών, πρέπει να απομονώσουμε όλες τις ακραίες και αντισυστημικές δυνάμεις που επενδύουν στο φόβο. Σήμερα, παρά ποτέ, μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο μοιραίο θα είχε αποδειχθεί για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το 2015, ένα Grexit εξαιτίας των πειραματισμών των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη. Και όλοι πλέον, ακόμη και όσοι επέκριναν τότε τη στάση της ΝΔ, αντιλαμβάνονται ότι χάρη σε αυτή την υπεύθυνη στάση κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη και αναγκάσαμε τον κ. Τσίπρα να ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές ράγες.

Σας φοβίζει αν το κύμα λαϊκισμού που κατακλύζει την Ευρώπη θα αποτυπωθεί με την άνοδο της Ακροδεξιάς στις επικείμενες ευρωεκλογές; Και το ΕΛΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με τις δυνάμεις τις Ακροδεξιάς; 

Ασφαλώς και είναι ανησυχητικά φαινόμενα ο λαϊκισμός, η άνοδος της Ακροδεξιάς, η ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας στα άκρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας της, που οφείλεται στις εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Η ευρωπαϊκή ιδέα υπονομεύεται από δυνάμεις και πολιτικές εξουσίες που αντιδρούν σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ακροδεξιές και άλλες δυνάμεις που απεργάζονται τη διάλυση της Ευρώπης, με τις οποίες το ΕΛΚ, η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, θα ήταν πολιτικά και ιδεολογικά αδύνατον να συμπράξει.

Δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουμε έναν αιώνα πίσω, όταν η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σήμερα στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και της τεχνητής νοημοσύνης.

Πιστεύετε ότι ο ακριβής χρόνος των εθνικών εκλογών θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών; 

Φαίνεται ότι ακόμη ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει τις αποφάσεις. Αν οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει νωρίτερα ή ταυτόχρονα, είναι φυσικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να δημιουργήσει εξελίξεις.

Θα διακινδυνεύατε να κάνετε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών; Εκτιμάτε ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι μεγάλη; Και επιπλέον, θεωρείτε ότι η ΝΔ θα ξεπεράσει το πήχη του 30%;

Την ώρα της μάχης αγωνίζεσαι για να κερδίσεις. Δεν μπαίνεις στη διαδικασία των ποσοστών. Μάχομαι για να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Η ΝΔ δίνοντας δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές, τις θεωρεί βαρύνουσας σημασίας. Στρατεύτηκα λοιπόν σε αυτόν τον αγώνα, αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή η συμμετοχή μου απαιτεί σταυρό από όλους τους Έλληνες και μπορεί να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους Νεοδημοκράτες και όχι μόνο απέναντι σε μια χαλαρή ψήφο όπως είναι αυτή των ευρωεκλογών. Θέλω να ενεργοποιήσω τους πολίτες που τα τελευταία χρόνια γύρισαν την πλάτη στην πολιτική και να εκφράσω τον μέσο Έλληνα- Ευρωπαίο πολίτη, ο οποίος αφήνει πίσω τις διαχωριστικές γραμμές και θέλει να δημιουργήσει, θέλει να αναπτυχθεί, θέλει να μεγαλουργήσει, θέλει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, θέλει ασφάλεια, θέλει συνεννόηση, σύνθεση και συναίνεση μέσα σε μία μεγάλη και δυνατή Ευρώπη.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει να δημιουργούνται πολιτικοί φορείς στο ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς από λεγόμενα παλαιά Καραμανλικά στελέχη. Πώς κρίνετε αυτές τις κινήσεις; 

Η ΝΔ δεν απειλείται από κανέναν. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκτίθεται και να αυτοπροσδιορίζεται όπως νομίζει. Το θέμα δεν είναι ποιος δημιουργεί μια πολιτική κίνηση, αλλά με ποιες προσδοκίες το κάνει και αν αυτές τις προσδοκίες τις υποστηρίζει μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος. Άλλωστε και ο πρώην πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν τον εκπροσωπεί κανείς.

Διεκδικώντας την ψήφο ενόψει των ευρωεκλογών περιοδεύετε σε όλη την Ελλάδα. Βλέπετε να επιστρέφουν ψηφοφόροι της ΝΔ που είχαν αποστασιοποιηθεί στις προηγούμενες εκλογές; 

Περιοδεύω όλη την Ελλάδα και αφουγκράζομαι τα προβλήματα και την αγωνία των πολιτών. Η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί από εξαγγελίες που έμειναν στα λόγια. Είναι θυμωμένη και απογοητευμένη και αναζητά διέξοδο από τη δύναμη εκείνη που μπορεί να την εμπνεύσει ξανά και να οδηγήσει τη χώρα σε ανασύνταξη, στο δρόμο της προόδου και της σταθερότητας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως τι πιστεύουν ή τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους, οι προτάσεις και οι θέσεις μας είναι γνωστές και για αυτό τους καλούμε να κρίνουν και να συγκρίνουν. Και είμαι σίγουρος, όταν συγκρίνουν, αυτή η σύγκριση θα λειτουργήσει συσπειρωτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα πλέον που η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποσυνδέθηκε από τις εθνικές εκλογές και με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει στήριξη στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου για άλλη μία θητεία, μήπως πρέπει και η ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη δική της στάση; 

Κατ΄ επανάληψη έχω δηλώσει ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι ένας πολύ επιτυχημένος Πρόεδρος. Ασκεί τα συνταγματικά του καθήκοντα με άψογο τρόπο ως σύμβολο ενότητας και ως έκφραση του ελληνικού έθνους και μπορεί να έχει ακόμη μια επιτυχημένη θητεία. Ο σημαντικός και καθοριστικός ρόλος που διαδραμάτισε ο κ. Παυλόπουλος στην κρίση του 2015, έχει αναγνωριστεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ έχει ήδη δηλώσει ότι θα προτείνει Πρόεδρο από τον, όπως τον ονομάζει, προοδευτικό χώρο. Πιστεύετε ότι η παραπάνω πρόταση θα αποτελέσει προαπαιτούμενο για τυχόν συγκυβέρνηση εάν η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη;  

Αυτή είναι μια συζήτηση που θα γίνει στην ώρα της από την ηγετική ομάδα του κόμματος που θα λάβει και την τελική απόφαση. Προσωπικά, όπως πολλές φορές έχω τονίσει, είμαι κατά του αφηγήματος περί «προοδευτικού» Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να υπάρχει επιθετικός προσδιορισμός που να δίνει στίγμα στον Πρόεδρο. Γιατί ο επιθετικός προσδιορισμός διχάζει. Ο Πρόεδρος είναι όλων των Ελλήνων.

Ξέρω προοδευτικούς ανθρώπους που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο και οπισθοδρομικούς με αγκυλώσεις που ανήκουν στην Κεντροαριστερά.

Αναφορικά με την Τουρκία, ποια είναι η πρόβλεψή σας, ειδικά και μετά την απειλή των ΗΠΑ ότι αν η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά των S-400 θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ;

Το θέμα με την Τουρκία δεν είναι απλό. Το διαρκές φλερτ της Άγκυρας με τη Μόσχα, τόσο ως προς το ζήτημα των S-400, αλλά και ως προς την κατασκευή του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας, έχει δικαίως ενοχλήσει το σύνολο του δυτικού κόσμου. Και αυτό, γιατί η Τουρκία δείχνει έτοιμη να πραγματοποιήσει το βήμα στο κενό. Αυτή είναι μια εξέλιξη που πρέπει να προβληματίζει κι εμάς κυρίως λόγω του προσφυγικού, που η γειτονική χώρα διαχειρίζεται, όπως και του μεγάλου αριθμού προσφύγων που έχει στα μικρασιατικά παράλια. Θεωρώ λοιπόν αναγκαίο και σημαντικό, να επικοινωνηθεί από την Ελλάδα, ότι στην περίπτωση που η Τουρκία κλιμακώσει την αρνητική της στάση απέναντι στο δυτικό κόσμο και τις ευρωπαϊκές αξίες, τότε η Δύση οφείλει και πρέπει να ενισχύσει τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.

Δεν αποτελεί τιμή για τη χώρα η πρόταση 33 ευρωβουλευτών από 16 χώρες για απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους Τσίπρα-Ζάεφ;

Η δημοσιοποίησή της εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα. Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ έχει αναλύσει εκτενώς τη θέση της κι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Βουκουρεστίου. Η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε επισπεύδουσα χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Λειτούργησε μονομερώς, χωρίς να επιδιώξει εθνική συνεννόηση που ήταν και η απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Συνέπειες για τις χώρες που δεν επωμίζονται βάρος στο προσφυγικό ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

16/10/2019 - 14:52 - Την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που...

Συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας - Τι θέλει για το μέλλον του κόμματος (VIDEO)

15/10/2019 - 23:32 - Σε ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με τους πολίτες στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας μίλησε το...

Κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία για το θέμα της Συρίας, ζήτησε ο Αλ. Χαρίτσης

15/10/2019 - 13:02 - Την άποψη ότι «πρέπει η διεθνής διπλωματία να αναλάβει δράση άμεσα, δεν φτάνουν πλέον τα λόγια,...

Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και για το 2020, λόγω προσφυγικού

14/10/2019 - 16:08 - Τη διαβεβαίωση πως «η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές ΦΠΑ για το 2020 που...

Εάν το προσφυγικό επιδεινωθεί θα ζητήσουμε υποχρεωτική ανακατανομή, είπε ο Γ. Κουμουτσάκος

11/10/2019 - 19:03 - «Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Αν βρεθούμε σε έκρυθμη κατάσταση λόγω Συρίας, έχουμε πάντα τη...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο: Κενό στρατηγικών επιλογών.

Δημήτρης Μάρδας

Σ τα είκοσι Μέρη του προς ψήφιση αναπτυξιακού νομοσχεδίου δίνεται έμφαση σε σωρεία ρυθμίσεων ή τακτοποιήσεων ορθότερα. Αυτές αρχίζουν από τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Ισχυρός σεισμός στις Φιλιππίνες: Ένα παιδί νεκρό και δεκάδες τραυματίες Ισχυρός σεισμός στις Φιλιππίνες: Ένα παιδί νεκρό και...

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών έπληξε σήμερα τo νησί Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες, προκαλώντας τον...

Νέα Τεχνολογίας  Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν στις 22 Οκτωβρίου Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν στις 22 Οκτωβρίου

Η επίσκεψη Ερντογάν θα διαρκέσει μία ημέρα.

Κύπρος - Ειδήσεις Στο πλευρό της Λευκωσίας η Μαδρίτη: Η Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου Στο πλευρό της Λευκωσίας η Μαδρίτη: Η Τουρκία να σεβαστεί...

Την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Ισπανίας προς την Κύπρο σε ό,τι αφορά την ενάσκηση των κυριαρχικών της...

Ειδήσεις υγείας Ψυχιατρικά συμπτώματα άνοιας: Ποιες είναι οι νέες εναλλακτικές θεραπευτικές παρεμβάσεις Ψυχιατρικά συμπτώματα άνοιας: Ποιες είναι οι νέες...

Οι ασθενείς με άνοια εμφανίζουν συχνά ψυχιατρικά συμπτώματα, όπως επιθετικότητα και ανησυχία, τα οποία...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία...

Γενικά αίθριος καιρός ο καιρός σήμερα Δευτέρα...

Νέα για αυτοκίνηση  Αφιερωμένο στον Βέλγο επιστήμονα Πλατό το doodle της Google Αφιερωμένο στον Βέλγο επιστήμονα Πλατό το doodle της Google

Έδωσε ώθηση στη μελέτη των νόμων και σύντομα έγινε ένας από τους πιο γνωστούς Βέλγους επιστήμονες του 19ου...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα Η υποβρύχια αρχαιολογική ανασκαφή στο ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ με τα κλοπιμαία του Έλγιν Η υποβρύχια αρχαιολογική ανασκαφή στο ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ με τα...

«Ολοκληρώθηκε η φετινή ανασκαφική περίοδος στο ιστορικό ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ στον Αβλέμονα Κυθήρων από την Εφορεία...

Εκπαιδευτικά Νέα Μετεγγραφές: Από  σήμερα  έως και  27 Οκτωβρίου οι αιτήσεις  Μετεγγραφές: Από σήμερα έως και 27 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Από σήμερα  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου  έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ Μαγιόρ, Ντιντιέ Κελόζ Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ...

Τρεις  οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Φυσικής. Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Αυτή η ηθοποιός θα είναι η επόμενη Catwoman (φωτό) Αυτή η ηθοποιός θα είναι η επόμενη Catwoman (φωτό)

Σύμφωνα με το “The Hollywood Reporter” η απόφαση ελήφθη με συνυποψήφιες της Κράβιτζ για τον ρόλο τις Άνα ντε...