Τι προτείνει το ΚΚΕ για τι Συνταγματική Αναθεώρηση

🕔06/12/2018 - 16:02

Τις προτάσεις του κόμματος παρουσίασε ο Δ. Κουτσούμπας σε εκδήλωση στη Βουλή

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, παρουσίασε σήμερα σε εκδήλωση στη Βουλή ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση επισήμανε ότι τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που επέλεξε η κυβέρνηση για τη σχετική συζήτηση στην Βουλή δεν συμβάλλει στην ουσιαστική ενημέρωση του λαού για τις θέσεις των κομμάτων.

Ο Δ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «πρώτος βασικός στόχος της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι η εξασφάλιση της κυβερνητικής πολιτικής σταθερότητας» ή διαφορετικά διατυπωμένο «η "πολιτική συνέχεια", προκειμένου να μη διαταράσσεται η συνέχεια της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής από την εκάστοτε συγκυρία» και πρόσθεσε ότι «ο δεύτερος στόχος, τον οποίο έχει ομολογήσει και ο κ. Τσίπρας, είναι η αναπαλαίωση αυτού του σάπιου, διεφθαρμένου, αστικού πολιτικού συστήματος, απέναντι στο οποίο υπάρχει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια».

«Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την εξουσία της κυρίαρχης τάξης, στην προκειμένη περίπτωση το αστικό Σύνταγμα κατοχυρώνει την εξουσία της αστικής τάξης, διασφαλίζει τα δικά της συμφέροντα, τις δικές της συμμαχίες, προωθεί τους στόχους και τις επιδιώξεις της», ανέφερε, σημειώνοντας ότι τη διασφάλιση της σταθερότητα της αστικής εξουσίας και την αποτύπωση σε νομική-συνταγματική μορφή των νέων αναγκών του συστήματος «δεν μπορεί να το κρύψει η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ για δευτερεύοντα ζητήματα».

«Αυτό το στόχο υπηρέτησαν όλες οι αναθεωρήσεις που προχώρησαν πριν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η τωρινή αναθεώρηση, όπως προκύπτει από τις προτάσεις, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων δυνάμεων, κινούνται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από τη δική μας, κινούνται σε άλλο μήκος κύματος, που δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Συνεπώς, δεν τρέφουμε αυταπάτες, με βάση το σημερινό συσχετισμό στη βουλή, ότι αυτές οι ριζοσπαστικές, προοδευτικές προτάσεις μας, που μας πάνε μπροστά, μπορούν να υιοθετηθούν, από όλους αυτούς».

Υπογράμμισε ότι οι θέσεις που διατυπώνονται στην πρόταση του ΚΚΕ πρέπει να γίνουν άξονες πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος καθώς «μέσα από αυτήν την πάλη, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, οι νέοι και οι γυναίκες των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, πιστεύουμε ότι μπορούν να συνειδητοποιούν ότι η υπεράσπιση και διεύρυνση αυτών των δικαιωμάτων, η απόλαυσή τους στην πραγματική ζωή, απαιτούν βαθύτερες, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία».

Ο πρώτος άξονας αφορά την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, όπου το ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση της παραγράφου 1 του άρθρου 27 που επιτρέπει τη μεταβολή στα όρια του ελληνικού κράτους, καθώς και της παραγράφου 2 που επιτρέπει τη διέλευση ξένων στρατευμάτων από αυτό.

Προτείνει, επίσης, στο άρθρο 27 να προστεθεί παράγραφος που να μην επιτρέπει την απόκτηση και την παραμονή πυρηνικών και χημικών όπλων στη χώρα μας.

Το ΚΚΕ προτείνει τη συνολική κατάργηση του άρθρου 28 που επιτρέπει την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ξένα κέντρα, περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, καθώς και της ερμηνευτικής δήλωσης που κατοχυρώνει τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, όπως επίσης και της ερμηνευτικής δήλωσης του άρθρου 80, που ρυθμίζει και μάλιστα συνταγματικά τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ.

Ο δεύτερος άξονας αφορά τη διεύρυνση των κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ προτείνει την απάλειψη των όποιων περιορισμών στο δικαίωμα της απεργίας, την παραπέρα διεύρυνση του δικαιώματος αυτού με την κατοχύρωση και της απεργίας πολιτικής αλληλεγγύης, καθώς και την απαγόρευση της ανταπεργίας, του γνωστού lock-out.

Προτείνει την επέκταση του απεργιακού δικαιώματος στα Σώματα Ασφαλείας και στους δικαστικούς και παύση της με οποιονδήποτε τρόπο απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης των υπαλλήλων του στενότερου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στην πρόταση του ΚΚΕ περιλαμβάνεται η ανάγκη κατάργησης της δραστηριότητας επιχειρηματικών ομίλων στους τομείς Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τονίζεται ότι πρέπει να παρέχονται εντελώς δωρεάν οι υπηρεσίες αυτές από το κράτος και η Κοινωνική Ασφάλιση να είναι αποκλειστική υποχρέωση του Κράτους.

Το ΚΚΕ προτείνει επίσης:

• Να κατοχυρωθούν πλήρως, χωρίς περιορισμούς, οι ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

• Την πλήρη κατοχύρωση του δικαιώματος του συναθροίζεσθαι, με ταυτόχρονη κατάργηση των όποιων περιορισμών στις δημόσιες συναθροίσεις, όπως οι ισχύοντες περιορισμοί στο Σύνταγμα, «στις περιπτώσεις που θεωρείται (και αυτό με βάση την πολυετή πλέον πείρα γίνεται με αυθαίρετο τρόπο από το αστικό κράτος και τις υπηρεσίες του) ότι δήθεν "επίκειται κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια" ή ότι δήθεν "απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής"».

Προτείνει, επιπλέον, την κατοχύρωση του δικαιώματος της νομικής συμπαράστασης σε όλες τις διαδικασίες ενώπιον όλων των δικαστικών και άλλων αρχών, καθώς, όπως ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, «αυτή η νομική συμπαράσταση, αποκλείεται σε μια σειρά περιπτώσεις (όπως στην περίπτωση των διαδικασιών του λεγόμενου "τρομονόμου")».

Το ΚΚΕ διεκδικεί, επίσης, τη διεύρυνση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, «που είναι στο έλεος της δράσης διαφόρων κατασταλτικών και άλλων μηχανισμών, υπηρεσιών και επιχειρηματικών ομίλων και που διαμορφώνουν, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, νέους και πιο εξελιγμένους μηχανισμούς φακελώματος και παρακολούθησης».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι συναφής με τα θέματα αυτά είναι ο τρίτος άξονας της πρότασης του ΚΚΕ που αφορά «την προστασία του δημόσιου πλούτου και την κατάργηση των προνομίων που απολαμβάνει εδώ και δεκαετίες το ξένο και το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα οποία κατοχυρώνονται με το άρθρο 107 του Συντάγματος».

Το ΚΚΕ θέτει, επίσης, ζήτημα τροποποίησης του άρθρου 18 του Συντάγματος, ώστε «ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, οι υδρογονάνθρακες, τα κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό, η ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο κ.ά, να είναι ιδιοκτησία του κράτους και δεν παραχωρούνται για εκμετάλλευση σε τρίτους», ενώ «το ίδιο προστατεύονται και δεν παραχωρούνται σε τρίτους οι δημόσιες εκτάσεις σε ορεινούς όγκους, οι αιγιαλοί, τα σπήλαια, λίμνες λιμνοθάλασσες, οι αρχαιολογικοί χώροι κ.ά.».

Ο επόμενος άξονας αναφέρεται στα ζητήματα λειτουργίας της Βουλής και των πολιτειακών οργάνων. Στην πρόταση του ΚΚΕ περιλαμβάνεται η πλήρης κατάργηση του άρθρου 48 «περί κατάστασης πολιορκίας», καθώς «με το άρθρο αυτό δίνεται η δυνατότητα αναστολής άρθρων του Συντάγματος που ορίζουν ατομικά και συλλογικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες, ενώ προβλέπεται και η συγκρότηση ειδικών δικαστηρίων και όλα αυτά στο όνομα της αντιμετώπισης εξωτερικών κινδύνων ή απειλής της εθνικής ασφάλειας».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει έστω και ως απειλή η αναστολή πολιτικών ελευθεριών και ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως οι απεργίες, το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, του Τύπου κ.λπ.».

«Να εξετάζεται μόνον η περίπτωση της δυνατότητας επίταξης των αναγκαίων υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκου και άλλα), τα οποία ανήκουν σε εγχώρια ή ξένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, σε περίπτωση επίθεσης ξένης χώρας ή συνασπισμού χωρών κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ έχει αναλυτικές προτάσεις για τα ζητήματα λειτουργίας της Βουλής και νομοθετικής πρωτοβουλίας από το λαό, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «υποκρισία που περισσεύει», τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση όσο και από τις προηγούμενες που «προκειμένου να θεσμοθετήσουν μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, παραβίασαν ωμά τις προβλέψεις και του ισχύοντος Συντάγματος, που απαγόρευαν τις άσχετες κι εκπρόθεσμες τροπολογίες, τους περιορισμούς στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα κατεπείγοντα νομοσχέδια».

«Το ίδιο ισχύει και για τη νομοθετική πρωτοβουλία από το λαό. Την πρόταση νόμου των 513 σωματείων, που παραδόθηκε σε όλα τα κόμματα και που μόνον το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή, τρία χρόνια τώρα, την κρατάνε κλειδωμένη στα συρτάρια τους και δεν τη βάζουν για συζήτηση στη Βουλή, παραβιάζοντας ακόμη και το ισχύον Σύνταγμα», πρόσθεσε.

Το επόμενο κεφάλαιο της πρότασης του ΚΚΕ αφορά τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, που, όπως τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, είναι «υπερώριμο αίτημα» και περιλαμβάνει την κατάργηση ή την τροποποίηση όλων των σχετικών άρθρων του Συντάγματος «είτε αυτά αφορούν την επικρατούσα θρησκεία είτε άλλα, όπως το άρθρο 16 παρ. 2, που κατοχυρώνει τον κατηχητικό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την ίδια την εξέλιξη της θρησκείας, την ιστορία των θρησκειών, ώστε να μπορεί να αποκτά ο μαθητής γνώση και κρίση, να μπορεί δηλαδή να αντιλαμβάνεται καλύτερα την πραγματικότητα».

Η πρόταση περιλαμβάνει ακόμα την κατάργηση του θρησκευτικού τύπου του όρκου, την υποχρεωτικότητα του πολιτικού γάμου και της ονοματοδοσίας όσον αφορά την αναγνώρισή τους από την πολιτεία, «κάτι που επίσης δεν εμποδίζει κανέναν να κάνει και θρησκευτική τελετή».

Επίσης το ΚΚΕ τονίζει ότι «ο πολιτικός και οικονομικός-επιχειρηματικός εναγκαλισμός Κράτους-Εκκλησίας είναι ξεπερασμένος, άνευ αντικειμένου σήμερα».

Ακολουθεί το κεφάλαιο της πρότασης του ΚΚΕ που αφορά την ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο και την κατάργηση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Στο κεφάλαιο της πρότασης που αφορά τα ζητήματα της Δικαιοσύνης και τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων, το ΚΚΕ προτείνει:

• Την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα, αντί του μέχρι τώρα διορισμού της από την κυβέρνηση.

• Την ανάδειξη με κλήρωση των μελών του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου και του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, όπως και την κατάργηση της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα παρέμβασης του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης στις προαγωγές κ.λπ. των δικαστικών λειτουργών, καθώς και στην πειθαρχική δίωξή τους.

• Την κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και την εκδίκαση των στρατιωτικών αδικημάτων των στρατιωτικών από τα κοινά Ποινικά Δικαστήρια.

Στο επόμενο κεφάλαιο το ΚΚΕ προτείνει την πλήρη κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών, καθώς και «σε κάθε περίπτωση η δίωξη να μην εξαρτάται από τη θέληση της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας. Να κινείται ακόμη κι αν το ζητά ένας περιορισμένος αριθμός βουλευτών π.χ. 100. Και εκεί να σταματά η εμπλοκή της Βουλής».

Στο τελευταίο κεφάλαιο των προτάσεων που αφορά ζητήματα για την τοπική αυτοδιοίκηση, το ΚΚΕ προτείνει τη συνταγματική κατοχύρωση της υποχρέωσης του Κράτους να εξασφαλίζει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους στους ΟΤΑ, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Δ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στις δύο φάσεις της αναθεώρησης του Συντάγματος, είπε ότι το ΚΚΕ «όπως έκανε και σε προηγούμενες αναθεωρήσεις, πέρα από τα συγκεκριμένα άρθρα, θεωρεί ότι δεν πρέπει σε αυτή τη φάση να συγκεντρωθεί ο αριθμός 180, κάτι το οποίο θα λύσει τα χέρια στην όποια επόμενη κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία να αποφασίσει τις τελικές συνταγματικές αλλαγές κατά το δοκούν».

«Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε αστικές κυβερνήσεις που αναδεικνύονται μόνο για υπηρετήσουν ως πολιτικό προσωπικό τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των ομίλων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως ήταν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις με κορμό τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ, που προαλείφονται να κάτσουν πάλι στο σβέρκο του λαού. Καμιά εμπιστοσύνη για το τι τελικά θα αποφασίσουν να υλοποιήσουν στην επόμενη Βουλή και σε σχέση με το Σύνταγμα», πρόσθεσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «πραγματικά κυρίαρχος μπορεί να γίνει ο λαός όταν θα έχει στην ιδιοκτησία του τον πλούτο που παράγει. Σε αυτό το πλαίσιο μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης μπορούν να υπάρχουν νέοι, λαογέννητοι θεσμοί διακυβέρνησης και εξουσίας, ένας ανώτερος τύπος Δημοκρατίας. Αυτός θα εδράζεται στους τόπους δουλειάς, δηλαδή, στην παραγωγική μονάδα, στην κοινωνική υπηρεσία, θα οργανώνεται σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο, σε μια πρωτόγνωρη μορφή άμεσης συμμετοχής, ελέγχου, αιρετότητας, λογοδοσίας και ανάκλησης των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού, αξιοποιώντας και τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα», ανέφερε.

«Ο λαός έχει το δικαίωμα να παλεύει με όλες τις μορφές σε μια τέτοια κατεύθυνση και, επίσης, έχει το δικαίωμα και τη δύναμη να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την αλλαγή του σημερινού Συντάγματος», κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  Ο Υπέρτατος Ηγέτης του Ιράν παρότρυνε τους Φρουρούς της Επανάστασης να έχουν προηγμένα και μοντέρνα όπλα Ο Υπέρτατος Ηγέτης του Ιράν παρότρυνε τους Φρουρούς της...

Οι Φρουροί θα πρέπει να έχουν προηγμένα και μοντέρνα όπλα, είπε χαρακτηριστικά.

Νέα Τεχνολογίας  Ιαπωνία: Στους 35 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης Ιαπωνία: Στους 35 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις -...

Σπίτια βυθισμένα στα νερά, κατολισθήσεις, χείμαρροι: ο τυφώνας έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις, ποσότητες...

Κύπρος - Ειδήσεις Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης

Οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα τεθούν στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών...

Ειδήσεις υγείας Τροφές και ποτά που πυροδοτούν τις ημικρανίες (φωτο) Τροφές και ποτά που πυροδοτούν τις ημικρανίες (φωτο)

Πολλά πράγματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία της ημικρανίας και για κάποιους αρκεί μόνο ένα γεύμα.

Ψυχαγωγία - ειδήσεις O Γρηγόρης Αρναούτογλου σε μια εμφάνιση-έκπληξη O Γρηγόρης Αρναούτογλου σε μια εμφάνιση-έκπληξη

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι ο νέος καλεσμένος του Game Time του ΟΠΑΠ σε μία εκπομπή που τα είχε όλα:...

Νέα για αυτοκίνηση Πόση διαφορά έχουν τα θερινά με τα χειμερινά ελαστικά; [video] Πόση διαφορά έχουν τα θερινά με τα χειμερινά ελαστικά;...

Όσοι δεν έχουν προσωπική εμπειρία από θερινά και χειμερινά ελαστικά (λόγω άγνοιας ή λόγω τόπου κατοικίας) θα...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα «Έλλογο Πάθος», μiα σειρά έξι συμφωνικών συναυλιών της Φιλαρμόνιας στο Μουσείο Μπενάκη «Έλλογο Πάθος», μiα σειρά έξι συμφωνικών συναυλιών της...

Μια ακόμη συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς εγκαινιάζει από τον Οκτώβριο...

Εκπαιδευτικά Νέα Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αξιοποίησή τους για καλύτερη παρεχομένη εκπαίδευση Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αξιοποίησή τους για καλύτερη...

Νικόλαος Διαμαντής Δρ. Φυσικής, Δρ. Παιδαγωγικών, Συντονιστής  Εκπαιδευτικού Έργου  ΠΕ04 του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ Μαγιόρ, Ντιντιέ Κελόζ Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ...

Τρεις  οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Φυσικής. Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Τι θα δείτε στο επόμενο επεισόδιο του «Πιο Αδύναμου Κρίκου» το Σάββατο 12 Οκτωβρίου (VIDEO)  Τι θα δείτε στο επόμενο επεισόδιο του «Πιο Αδύναμου Κρίκου»...

Ο instagrammer, ο μύστης και η super ηρωίδα