Τους λόγους που δεν παραδίδει τη βουλευτική της έδρα εξήγησε η Κ. Αδάμου

🕔27/07/2021 - 19:46

Η βουλευτής ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜέΡΑ25 την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν παρέδωσε την έδρα της

Τους λόγους για τους οποίους δεν παραδίδει τη βουλευτική της έδρα μετά από την ανεξαρτητοποίησή της από το ΜέΡΑ25 εξήγησε με σχετική ανακοίνωσή της η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η κ. Αδάμου κλήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του μέχρι πρότινος κόμματός της, μια κλήση την οποία, ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε πως έλαβε, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως είχε ήδη κοινοποιήσει στον πρόεδρο της Βουλή την ανεξαρτητοποίησή της.

Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της η κ. Αδάμου εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της, όχι μόνο να ανεξαρτητοποιηθεί, αλλά και να μην παραδώσει τη βουλευτική της έδρα.

Η ανακοίνωση της κ. Αδάμου έχει ως εξής:

«Προς αποκατάσταση της Αλήθειας και προς απάντηση της δήλωσης των μέχρι πρότινος ‘συνοδοιπόρων’ μου στις οργανώσεις ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης.

Καταρχάς, και για λόγους αποκατάστασης της Αλήθειας, οφείλω να γνωστοποιήσω ότι η απόφαση ανεξαρτητοποίησης μου δε σχετίζεται με την ανάρτηση του Γραμματέα αναφορικά με κάποια παραπομπή μου, η οποία ουδέποτε μου γνωστοποιήθηκε, με οποιονδήποτε τρόπο (τηλέφωνο, mail, sms) ούτε και οι λόγοι της, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι σε μένα.

Ήδη από την Τρίτη 20 Ιουλίου είχα λάβει την απόφαση της ανεξαρτητοποίησης μου, όταν το κόμμα, προέβη, για ακόμα μία φορά, χωρίς να με ρωτήσει και χωρίς να με ενημερώσει, στην αυθαίρετη και αδικαιολόγητη αντικατάσταση μου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο Παιδείας.

Ενώ είχα δηλώσει ρητώς ότι ούτε κώλυμα παρουσίας μου έχω, ούτε κώλυμα για οποιοδήποτε άλλο λόγο…κ έτσι δε θα συναινέσω στην (επανειλημμένη) αντικατάσταση μου. Για ακόμη μία φορά, υπήρχε άλλη μία αυθαίρετη απόφαση που αφορούσε σε εμένα και δε διεπόταν από καμία λογική, αφού η συζήτηση αφορούσε στο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ήμουν η μοναδική βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού με χρόνια πείρα στην Α ́βάθμια και Β ́βαθμια Εκπαίδευση, τόσο σε εκπαιδευτικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής για το Νομοσχέδιο της Παιδείας ήταν τέσσερις (4) και θα ολοκληρώνονταν την Παρασκευή 23 Ιουλίου. Έτσι, περίμενα να δω αν, έστω και την τελευταία στιγμή, έστω και για λόγους ηθικούς ή τυπικότητας, και στοιχειώδους σεβασμού προς τον άνθρωπο και τα δικαιώματα του, θα λάμβανα κάποια γραπτή απάντηση από το κόμμα για τους λόγους αντικατάστασης μου, όπως είχα αιτηθεί…

Η αντικατάσταση μου, όπως προανέφερα, στη μοναδική Επιτροπή που με είχαν τοποθετήσει, γινόταν επανειλημμένως, αυθαίρετα, χωρίς να ερωτηθώ, χωρίς να υφίσταται λόγος αντικατάστασης μου και χωρίς να υπάρχουν ιδεολογικές διαφοροποιήσεις… και έπειτα έλεγαν κιόλας ότι δε συμμετέχω.

Από τη στιγμή που δεν έλαβα καμία απολύτως γραπτή απάντηση, κοινοποίησα την επιστολή ανεξαρτητοποίησης μου, στις 23.07.2021, στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Όμαδας και στον Πρόεδρο της Βουλής, στην οποία είναι απόλυτα σαφείς οι λόγοι ανεξαρτητοποίησης μου.

Επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε έλαβα με οποιονδήποτε τρόπο κλήση παραπομπής μου, ούτε βέβαια γνωρίζω τους λόγους που θα μπορούσαν να επικαλεστούν.

Ως προς το υπόλοιπο της δήλωσης σας:

Θεωρώ ότι θα έπρεπε τουλάχιστον τα μέλη και οι άνθρωποι που ψήφισαν το ΜέΡΑ25 να αναρωτηθούν τι θα μπορούσε να ωθήσει έναν εκλεγμένο βουλευτή να αποχωρήσει από το κόμμα και να ανεξαρτητοποιηθεί. Από τη στιγμή μάλιστα που η εν λόγω ανεξαρτητοποίηση δεν αφορά σε διαφοροποίηση από την πολιτική γραμμή του κόμματος. Το λέω με κάθε καλή διάθεση και παρά τις πικρόχολες αντιδράσεις και συκοφαντικές επιθέσεις που έχω δεχθεί κατά του ήθους μου και της ακεραιότητας του χαρακτήρα μου.

Όταν αποχωρεί ένα μέλος ή και στέλεχος ακόμη, θα μπορούσε, ενδεχομένως, κάποιος να ισχυριστεί ότι ο λόγος αποχώρησης είναι ότι το εν λόγω μέλος βρήκε ‘τείχος’ και δεν κατάφερε να εκπληρώσει προσωπικές φιλοδοξίες και ιδιοτελείς σκοπούς ή δεν απέκτησε καμία θέση, οπότε και έφυγε. Όταν όμως πρόκειται για αποχώρηση μιας βουλευτού από το κόμμα, στη μέση της εκλογικής θητείας, η οποία εκλέχτηκε με μεγάλη διαφορά ψήφων, τέτοιοι ισχυρισμοί δε στέκουν και προφανώς συμβαίνει κάτι άλλο, βαθύτερο, πιο ουσιαστικό και πιο σοβαρό για να φτάσει στο σημείο να πει ως εδώ και μη παρέκει.

Προφανώς και στην οργάνωση του ΜέΡΑ25 της Β ́Θεσσαλονίκης προχωράτε με αίσθημα ανακούφισης, όπως δηλώνετε, αφού το πεδίο είναι πλέον ελεύθερο για τις δικές σας προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιοτελείς σχεδιασμούς και πολιτικά «εγώ» στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αυτή είναι η ‘μεγάλη μάχη’ στην οποία αναφέρεστε στο δημοσίευμα σας και ο πραγματικός σκοπός σας. Γι αυτό εξάλλου επιζητούσατε με κάθε τρόπο τον παραγκωνισμό οποιουδήποτε νέου μέλους το οποίο θεωρούσατε εμπόδιο στις προσωπικές σας επιδιώξεις. Επιπροσθέτως, δε σεβόσασταν ούτε το πρόσωπο, ούτε την ιδιότητα του νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένου εκπροσώπου των πολιτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (εκτός από ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις).

Ο καθένας όμως βγάζει ό,τι έχει μέσα του. Μέχρι τότε φυσικά και ζητάτε την επιστροφή της έδρας για.. λόγους ‘ανιδιοτέλειας και ηθικού χρέους’.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του, από το πνεύμα του δημοσιεύματος σας και μόνο.

Η επιστροφή της έδρας δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, παρά μόνο στην περίπτωση παραίτησης.

Υπενθυμίζω ότι βάσει Συντάγματος και θεμελιωδών αρχών της Δημοκρατίας, οι βουλευτές, εκπροσωπούν χιλιάδες ψηφοφόρους και είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι του λαού.

Ηθικό χρέος δεν έχω προς 5-10 μέλη, έχω προς τη συνείδηση μου, την αξιοπρέπεια μου και τους χιλιάδες συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Επομένως, δεν παραιτούμαι από τον όρκο που έδωσα με απόλυτη υπευθυνότητα να εκπροσωπώ στο Ναό της Δημοκρατίας, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με καθαρή συνείδηση και στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, όχι μόνο τους ψηφοφόρους του ΜέΡΑ25, αλλά όλες και όλους τους συμπολίτες μου της Β ́ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μου, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, οι οποίοι έχουν δίκαια αιτήματα.

Τέλος, με χαροποιεί το γεγονός ότι στις Οργανώσεις του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη αισθάνονται ότι αγωνίζονται πλέον με καλύτερους όρους για την πόλη και τα κινήματα. Σκοπός μου είναι πάντοτε να βοηθάω τους γύρω μου και τον τόπο μου.

Κωνσταντίνα Αδάμου».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Θωρακίζεται η Κύπρος: Η γαλλική απάντηση στα τουρκικά drones «μπαϊρακτάρ»

19/09/2021 - 15:19:08 -

Ανυπολόγιστο το κόστος αν αγνοήσουμε την κλιματική κρίση, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

19/09/2021 - 14:56 - Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του πρωθυπουργού που παραχωρήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου...

Όσο ο πλούτος στη χώρα αυξάνεται, όσο ο δημοσιονομικός χώρος διευρύνεται, είπε ο Γ. Οικονόμου

19/09/2021 - 14:11 - «Όσο ο πλούτος στη χώρα αυξάνεται, όσο ο δημοσιονομικός χώρος διευρύνεται, δεν υπάρχει...

Εξευτελιστικές οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τα 5GB και τα 100 ευρώ το μήνα, είπε από τη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας (video)

19/09/2021 - 13:32 - Χρειάζεται συνολικό όραμα και προοπτική για να ανακοπεί το brain drain τόνισε ο πρόεδρος του...

Η τρίτη δόση του εμβολίου δεν θα είναι υποχρεωτική διευκρίνισε ο Μ. Θεμιστοκλέους

19/09/2021 - 12:48 - Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της MRB για το STAR (19-9-2021) Δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Προβάδισμα ΝΔ με 10.9%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll για την Political (10-9-2021) Δημοσκόπηση της Opinion Poll για την Political. Προβάδισμα ΝΔ με 13.9%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
85η ΔΕΘ: Τελευταία ευκαιρία για μία επίσκεψη στην γιορτή της ΔΕΘ

85η ΔΕΘ: Τελευταία ευκαιρία για μία επίσκεψη στην γιορτή της ΔΕΘ


Άθληση, ψυχαγωγία, καινοτομία, τέχνη και τεχνολογία στην μεγαλύτερη Έκθεση της χώρας Το πιο λαμπερό γεγονός της χρονιάς, η 85η ΔΕΘ, διανύει το...


Δείτε θέμα και σχόλια