Τους πρώτους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους ανακοίνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι

🕔15/03/2019 - 21:12

Τα βιογραφικά των πρώτων 9 υποψηφίων που ανακοίνωσε το κόμμα για τις ευρωεκλογές

Τα πρώτα 9 ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών έδωσαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή οι Οικολόγοι Πράσινοι. Πρόκειται για τους: Μιχάλη Μπάκα, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μανώλη Βέμη, Δημήτρη Πασχάλη, Μαρία Πετεινάκη, Έλενα Μπότση, Νικόλα Καλαποθαράκο, Νίκο Αναστασόπουλο και Σωτήρη Χτούρη.

Τα σύντομα βιογραφικά των υποψήφιων ευρωβουλευτών των Οικολόγων Πράσινων, έχουν ως εξής:

 

• Μιχάλης Μπάκας

Γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, και τα τελευταία 28 χρόνια ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο Τμ. Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση ενώ ερευνητικά έχει ασχοληθεί με περιβαλλοντικά οικονομικά και την περιβαλλοντική πολιτική.

Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, διετέλεσε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος. Εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες, συμμετέχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης σε φορείς και σχολεία. Τον ελεύθερο του χρόνο φωτογραφίζει, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί σε τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ, προσπαθώντας να συμβάλλει στη συνδιαμόρφωση της κρίσιμης μάζας πολιτών που θα μπορέσουν στην πράξη να στηρίξουν πολιτικές με οικολογικό πρόσημο μέσα στη κοινωνία. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2007, συντονιστής της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων, συν-συντονιστής στην ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΟΠ, τέως περιφερειακός σύμβουλος βορείου Αιγαίου (2013-14) με τον Οικολογικό Άνεμο ενώ έχει διατελέσει και εκπρόσωπος των ΟΠ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (2016-2018).

 

• Χριστίνα Ευθυμιάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 από νησιώτες γονείς. Χημικός Μηχανικός, με M.SC στη Βιοχημική Μηχανική. Συνεργάστηκε με μελετητικές εταιρείες και την Αναπτυξιακή Επαρχίας Νάξου –ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε. σε μελέτες διαχείρισης απορριμμάτων,  περιφερειακής και αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και στον σχεδιασμό και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Κυκλάδων (2000- 2009). Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελου (2012 -2014) και του Βουλευτή Β΄ Αθήνας Γ. Δημαρά (2017-σήμερα). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ, 2016-σήμερα). Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2010 υπήρξε υποψήφια Αντιπεριφειάρχης στο Νότιο Αιγαίο το 2010, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας, και σήμερα συνεκπρόσωπος του Κόμματος.

 

• Μανώλης Βέμης

Φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και στη διαχείριση αποβλήτων. Περνώντας τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στο Ναύπλιο σπούδασε και εργάζεται στην Πάτρα στο χώρο της μηχανοργάνωσης επιχειρήσεων.

Οι προβληματισμοί του για τη βιωσιμότητα του πλανήτη, την κλιματική αλλαγή αλλά και την ηθική της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης τον οδήγησαν να ενεργοποιηθεί στους Οικολόγους και Ευρωπαίους Πράσινους.  

Τον περασμένο Απρίλιο εκλέχτηκε συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

 

• Δημήτρης Πασχάλης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από τα Γιάννενα και την Λιβαδειά και είναι παντρεμένος με δυο παιδιά. Σπούδασε στα Χανιά στην σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού και ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου κερδίζοντας εμπειρίες και εικόνες. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2013, διετέλεσε μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου για τρεις συνεχόμενες θητείες και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

 

• Μαρία Πετεινάκη

Γεννήθηκε το 1980 στην Ρουμανία, όπου έμεινε μέχρι τα 5 της χρόνια, και στη συνέχεια έζησε 8 χρόνια στο Παρίσι.  Είναι αρχιτέκτονας μηχανικός (ΕΜΠ -2003) και από το 2006 διατηρεί  αρχιτεκτονικό γραφείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι επίσης συν-ιδρύτρια από το 2012 ομάδας που ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό και την προώθηση της σύγχρονης πλευράς της Αθήνας.

Είναι μέλος των οικολόγων πράσινων από το 2008 οπότε και ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά. Είναι ιδιαίτερα ενεργή σε τοπικές δράσης ενεργοποίησης γειτονιών.

Έχει υπάρξει συν-εκπρόσωπος τύπου, μέλος πανελλαδικού συμβουλίου, εκπρόσωπος των ΟΠ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο κόμμα, μέλος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος, συντονίστρια της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος και ενεργό μέλος της ΘΟ δικαιωμάτων.

 

• Έλενα Μπότση

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Εθνολογία στην Γαλλία, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και απέκτησε το διδακτορικό της στην Konstanz της Γερμανίας. Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2009. Έχει ασχοληθεί με την έρευνα και τη διδασκαλία σε Κοινωνιογλωσσολογίας και μετανάστευσης. Ήταν υποψήφια στις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012. Μέχρι την εκλογή της στο νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο (2018) ήταν συντονίστρια της Θεματικής Ομάδας Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων. Από το 2015 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Βουλευτή Β΄ Αθήνας Γιώργου Δημαρά και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

 

•  Νικόλας Καλαποθαράκος

Δημοσιογράφος και εκδότης με καταγωγή από την Μάνη. Παντρεμένος με δυο παιδιά. Η οικολογική δράση του αρχίζει από το 1981 με την ίδρυση την Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Οικολογικής Γεωργίας Ελλάδας. Πρωτοστάτησε στην δημιουργία πρότυπου οικολογικού αγροκτήματος στο πάρκο Τρίτση (1994-1998). Μέλος των Οικολόγων Πράσινων, υπήρξε υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2015.

 

• Νικόλαος Αναστασόπουλος

Δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός  EMΠ.  Επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ με αντικείμενο: αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, βιωσιμότητα και περιβαλλοντική διαχείριση. Master στο Yale University, Διδακτορική διατριβή στο ΕΜΠ με θέμα: «Περιβαλλοντική Διαχείριση και Νεότερα Εναλλακτικά Πρότυπα Κοινωνικής και Οικιστικής Οργάνωσης». Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα (2010-11) και συνιδρυτής της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΔΕΝΤΡΟ (2009-2014).

 

• Σωτήρης Χτούρης

Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ξεκίνησε την επιστημονική και πολιτική  του ενασχόληση  με την Οικολογία στη Γερμανία από τα φοιτητικά του χρόνια. Βασικό του  ενδιαφέρον είναι ο  συνδυασμός της  οικολογίας με την  κοινωνική  δράση, την καταπολέμηση της φτώχειας και την ανεργία των νέων. Ζει και  εργάζεται στη Μυτιλήνη και στην Αθήνα. Είναι επίσης οικο-αγρότης και Πρόεδρος της ΚοινΣεπ «Δημιουργία».

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  Ο Υπέρτατος Ηγέτης του Ιράν παρότρυνε τους Φρουρούς της Επανάστασης να έχουν προηγμένα και μοντέρνα όπλα Ο Υπέρτατος Ηγέτης του Ιράν παρότρυνε τους Φρουρούς της...

Οι Φρουροί θα πρέπει να έχουν προηγμένα και μοντέρνα όπλα, είπε χαρακτηριστικά.

Νέα Τεχνολογίας  Ιαπωνία: Στους 35 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης Ιαπωνία: Στους 35 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις -...

Σπίτια βυθισμένα στα νερά, κατολισθήσεις, χείμαρροι: ο τυφώνας έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις, ποσότητες...

Κύπρος - Ειδήσεις Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης

Οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα τεθούν στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών...

Ειδήσεις υγείας Τροφές και ποτά που πυροδοτούν τις ημικρανίες (φωτο) Τροφές και ποτά που πυροδοτούν τις ημικρανίες (φωτο)

Πολλά πράγματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία της ημικρανίας και για κάποιους αρκεί μόνο ένα γεύμα.

Ψυχαγωγία - ειδήσεις O Γρηγόρης Αρναούτογλου σε μια εμφάνιση-έκπληξη O Γρηγόρης Αρναούτογλου σε μια εμφάνιση-έκπληξη

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι ο νέος καλεσμένος του Game Time του ΟΠΑΠ σε μία εκπομπή που τα είχε όλα:...

Νέα για αυτοκίνηση Πόση διαφορά έχουν τα θερινά με τα χειμερινά ελαστικά; [video] Πόση διαφορά έχουν τα θερινά με τα χειμερινά ελαστικά;...

Όσοι δεν έχουν προσωπική εμπειρία από θερινά και χειμερινά ελαστικά (λόγω άγνοιας ή λόγω τόπου κατοικίας) θα...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα «Έλλογο Πάθος», μiα σειρά έξι συμφωνικών συναυλιών της Φιλαρμόνιας στο Μουσείο Μπενάκη «Έλλογο Πάθος», μiα σειρά έξι συμφωνικών συναυλιών της...

Μια ακόμη συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς εγκαινιάζει από τον Οκτώβριο...

Εκπαιδευτικά Νέα Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αξιοποίησή τους για καλύτερη παρεχομένη εκπαίδευση Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αξιοποίησή τους για καλύτερη...

Νικόλαος Διαμαντής Δρ. Φυσικής, Δρ. Παιδαγωγικών, Συντονιστής  Εκπαιδευτικού Έργου  ΠΕ04 του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ Μαγιόρ, Ντιντιέ Κελόζ Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ...

Τρεις  οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Φυσικής. Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Τι θα δείτε στο επόμενο επεισόδιο του «Πιο Αδύναμου Κρίκου» το Σάββατο 12 Οκτωβρίου (VIDEO)  Τι θα δείτε στο επόμενο επεισόδιο του «Πιο Αδύναμου Κρίκου»...

Ο instagrammer, ο μύστης και η super ηρωίδα