Τους πρώτους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους ανακοίνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι

🕔15/03/2019 - 21:12

Τα βιογραφικά των πρώτων 9 υποψηφίων που ανακοίνωσε το κόμμα για τις ευρωεκλογές

Τα πρώτα 9 ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών έδωσαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή οι Οικολόγοι Πράσινοι. Πρόκειται για τους: Μιχάλη Μπάκα, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μανώλη Βέμη, Δημήτρη Πασχάλη, Μαρία Πετεινάκη, Έλενα Μπότση, Νικόλα Καλαποθαράκο, Νίκο Αναστασόπουλο και Σωτήρη Χτούρη.

Τα σύντομα βιογραφικά των υποψήφιων ευρωβουλευτών των Οικολόγων Πράσινων, έχουν ως εξής:

 

• Μιχάλης Μπάκας

Γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, και τα τελευταία 28 χρόνια ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο Τμ. Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση ενώ ερευνητικά έχει ασχοληθεί με περιβαλλοντικά οικονομικά και την περιβαλλοντική πολιτική.

Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, διετέλεσε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος. Εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες, συμμετέχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης σε φορείς και σχολεία. Τον ελεύθερο του χρόνο φωτογραφίζει, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί σε τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ, προσπαθώντας να συμβάλλει στη συνδιαμόρφωση της κρίσιμης μάζας πολιτών που θα μπορέσουν στην πράξη να στηρίξουν πολιτικές με οικολογικό πρόσημο μέσα στη κοινωνία. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2007, συντονιστής της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων, συν-συντονιστής στην ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΟΠ, τέως περιφερειακός σύμβουλος βορείου Αιγαίου (2013-14) με τον Οικολογικό Άνεμο ενώ έχει διατελέσει και εκπρόσωπος των ΟΠ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (2016-2018).

 

• Χριστίνα Ευθυμιάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 από νησιώτες γονείς. Χημικός Μηχανικός, με M.SC στη Βιοχημική Μηχανική. Συνεργάστηκε με μελετητικές εταιρείες και την Αναπτυξιακή Επαρχίας Νάξου –ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε. σε μελέτες διαχείρισης απορριμμάτων,  περιφερειακής και αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και στον σχεδιασμό και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Κυκλάδων (2000- 2009). Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελου (2012 -2014) και του Βουλευτή Β΄ Αθήνας Γ. Δημαρά (2017-σήμερα). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ, 2016-σήμερα). Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2010 υπήρξε υποψήφια Αντιπεριφειάρχης στο Νότιο Αιγαίο το 2010, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας, και σήμερα συνεκπρόσωπος του Κόμματος.

 

• Μανώλης Βέμης

Φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και στη διαχείριση αποβλήτων. Περνώντας τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στο Ναύπλιο σπούδασε και εργάζεται στην Πάτρα στο χώρο της μηχανοργάνωσης επιχειρήσεων.

Οι προβληματισμοί του για τη βιωσιμότητα του πλανήτη, την κλιματική αλλαγή αλλά και την ηθική της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης τον οδήγησαν να ενεργοποιηθεί στους Οικολόγους και Ευρωπαίους Πράσινους.  

Τον περασμένο Απρίλιο εκλέχτηκε συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

 

• Δημήτρης Πασχάλης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από τα Γιάννενα και την Λιβαδειά και είναι παντρεμένος με δυο παιδιά. Σπούδασε στα Χανιά στην σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού και ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου κερδίζοντας εμπειρίες και εικόνες. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2013, διετέλεσε μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου για τρεις συνεχόμενες θητείες και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

 

• Μαρία Πετεινάκη

Γεννήθηκε το 1980 στην Ρουμανία, όπου έμεινε μέχρι τα 5 της χρόνια, και στη συνέχεια έζησε 8 χρόνια στο Παρίσι.  Είναι αρχιτέκτονας μηχανικός (ΕΜΠ -2003) και από το 2006 διατηρεί  αρχιτεκτονικό γραφείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι επίσης συν-ιδρύτρια από το 2012 ομάδας που ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό και την προώθηση της σύγχρονης πλευράς της Αθήνας.

Είναι μέλος των οικολόγων πράσινων από το 2008 οπότε και ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά. Είναι ιδιαίτερα ενεργή σε τοπικές δράσης ενεργοποίησης γειτονιών.

Έχει υπάρξει συν-εκπρόσωπος τύπου, μέλος πανελλαδικού συμβουλίου, εκπρόσωπος των ΟΠ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο κόμμα, μέλος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος, συντονίστρια της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος και ενεργό μέλος της ΘΟ δικαιωμάτων.

 

• Έλενα Μπότση

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Εθνολογία στην Γαλλία, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και απέκτησε το διδακτορικό της στην Konstanz της Γερμανίας. Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2009. Έχει ασχοληθεί με την έρευνα και τη διδασκαλία σε Κοινωνιογλωσσολογίας και μετανάστευσης. Ήταν υποψήφια στις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012. Μέχρι την εκλογή της στο νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο (2018) ήταν συντονίστρια της Θεματικής Ομάδας Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων. Από το 2015 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Βουλευτή Β΄ Αθήνας Γιώργου Δημαρά και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

 

•  Νικόλας Καλαποθαράκος

Δημοσιογράφος και εκδότης με καταγωγή από την Μάνη. Παντρεμένος με δυο παιδιά. Η οικολογική δράση του αρχίζει από το 1981 με την ίδρυση την Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Οικολογικής Γεωργίας Ελλάδας. Πρωτοστάτησε στην δημιουργία πρότυπου οικολογικού αγροκτήματος στο πάρκο Τρίτση (1994-1998). Μέλος των Οικολόγων Πράσινων, υπήρξε υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2015.

 

• Νικόλαος Αναστασόπουλος

Δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός  EMΠ.  Επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ με αντικείμενο: αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, βιωσιμότητα και περιβαλλοντική διαχείριση. Master στο Yale University, Διδακτορική διατριβή στο ΕΜΠ με θέμα: «Περιβαλλοντική Διαχείριση και Νεότερα Εναλλακτικά Πρότυπα Κοινωνικής και Οικιστικής Οργάνωσης». Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα (2010-11) και συνιδρυτής της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΔΕΝΤΡΟ (2009-2014).

 

• Σωτήρης Χτούρης

Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ξεκίνησε την επιστημονική και πολιτική  του ενασχόληση  με την Οικολογία στη Γερμανία από τα φοιτητικά του χρόνια. Βασικό του  ενδιαφέρον είναι ο  συνδυασμός της  οικολογίας με την  κοινωνική  δράση, την καταπολέμηση της φτώχειας και την ανεργία των νέων. Ζει και  εργάζεται στη Μυτιλήνη και στην Αθήνα. Είναι επίσης οικο-αγρότης και Πρόεδρος της ΚοινΣεπ «Δημιουργία».

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικάΔείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Οι προοδευτικοί πολίτες επιστρέφουν στο Κίνημα Αλλαγής, εκτίμησε η Φ. Γεννηματά

20/05/2019 - 16:18 - Την άποψη ότι «επιστρέφουν οι προοδευτικοί πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής που βλέπουν ότι είναι η...

Γιούνκερ:Αγαπώ τους Έλληνες γιατί δεν έχασαν την αξιοπρέπειά τους

20/05/2019 - 16:00:41 -

Τι προβλέπεται για όσους κληθούν σε εφορευτική επιτροπή αλλά δεν εμφανιστούν

20/05/2019 - 15:49 - Υποχρεωτική είναι για όσους πολίτες κληθούν η συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή στις...

Διευκολύνσεις στους δημοσίους υπαλλήλους που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

20/05/2019 - 15:27 - Διευκολύνσεις στους δημοσίους υπαλλήλους που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις...

FT: Η ελληνική οικονομία δείχνει πολλά υποσχόμενα σημάδια ανάπτυξης

20/05/2019 - 15:21:26 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Να προστατεύσουμε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, να προωθήσουμε τον διαχρονικό ελληνικό πολιτισμό

Λυδία Κονιόρδου

Όλοι συνειδητοποιούμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι:  Ή θα εξελιχθεί ή θα καταρρεύσει. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε...

Δείτε όλο το άρθρο
Οι ισπανικές εκλογές, τα πολιτικά αφηγήματα των ελληνικών κομμάτων και το Κίνημα Αλλαγής

Γιάννης Μαγκριώτης

Με αφορμή τις εκλογές στην Ισπανία άνοιξε μια συζήτηση στη χώρα μεταξύ των κομμάτων αλλά και στα ΜΜΕ, που μόνο σύγχυση δημιούργησε αφού η κάθε πλευρά...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο Σόλωνας, ο Κλεισθένης και η σημασία της ψήφου

Μάρνη Χατζηεμμανουήλ

Ο Σόλωνας, ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας όταν επελέγη για να δώσει λύση στα προβλήματα της Αθήνας, μεταξύ όλων όσων άλλαξε ώστε να γίνει...

Δείτε όλο το άρθρο
Από την Ευρώπη των πολλών στην Ευρώπη του Βέμπερ

Από την Ευρώπη των πολλών στην Ευρώπη του Βέμπερ Η έντονη πόλωση και η εθνική ατζέντα που κυριαρχεί λίγο πριν τις εκλογές της Κυριακής έχουν αφήσει...

Δείτε όλο το άρθρο
Αυστριακά διδάγματα

Αυστριακά διδάγματα Ενα καλό μάθημα στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους λίγο πριν τις κάλπες είναι η αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς για τον ακροδεξιό...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Alco για το OPEN (10-5-2019) Στις 5,9 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και στις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες στην αναγωγή... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της MRB για το STAR (9-5-2019) Προβάδισμα της τάξης των 7,4% ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και 7,6% μονάδων για τις εθνικές εκλογές καταγράφει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Με προϋπολογισμό ύψους 240 εκατ. ευρώ «τρέχει» η πρόσκληση για την Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2019 - Αιτήσεις έως 18/6 Με προϋπολογισμό ύψους 240 εκατ. ευρώ «τρέχει» η πρόσκληση...

Στα 240 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για την εξισωτική αποζημίωση του έτους 2019 όπως αναφέρει...

Πολιτιστικά Νέα Eurovision: Παραλειπόμενα, απρόοπτα και το μήνυμα της Madonna (video) Eurovision: Παραλειπόμενα, απρόοπτα και το μήνυμα της...

Στην ιστορία πέρασε ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον, με την Ολλανδία και τον Ντάνκαν Λόρενς να...

Εκπαιδευτικά Νέα Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πλησιάζει! Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στο Ανοικτό...

Η 22α Μαΐου 2019 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για εισδοχή στα εξ αποστάσεως προπτυχιακά...

Τουρισμός - Ειδήσεις Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία  για την Ελλάδα Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία για την...

Αυξημένες έως και 15% είναι οι  προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια  των Ρώσων για την...

Επιστήμη - ειδήσεις Δημιουργήθηκε ο πρώτος έμβιος μικροοργανισμός με πλήρως ανασχεδιασμένο DNA Δημιουργήθηκε ο πρώτος έμβιος μικροοργανισμός με πλήρως...

Τον πρώτο έμβιο μικροοργανισμό του οποίου το DNA είναι πλήρως ανασχεδιασμένο από τους ανθρώπους δημιούργησαν...

Ξεχωριστές ειδήσεις Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το αίμα! (Βίντεο) Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το...

Η Ashleigh Muller από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας πετάχτηκε κυριολεκτικά από το κρεβάτι της για να δει από...