Τρία ντιμπέιτ σε τρεις θεματικές ενότητες πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου

🕔09/11/2021 - 19:30

Οι ενότητες αφορούν την πράσινη ανάπτυξη, τις προκλήσεις για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς και το κοινωνικό κράτος και τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία

Τρεις δημόσιες συζητήσεις (ντιμπέιτ) σε τρεις θεματικές ενότητες πρότεινε η εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου, Έφη Χαλάτση, στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Σύμφωνα με την πρόταση που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του κ. Παπανδρέου, προτείνονται 3 θεματικές δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων επί ετων εξής ενοτήτων:

1. Δίκαιη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο - Πράσινη Ανάπτυξη

2. Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς σήμερα

3. Κοινωνικό Κράτος και Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία

Προτείνεται επιπλέον η διεξαγωγή των συζητήσεων να γίνει με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και με επαρκή χρόνο απαντήσεων για όλους τους υποψήφιους (4' + 4' + 1' - εισαγωγική τοποθέτηση, δευτερολογία και κλείσιμο, αντιστοίχως), έτσι ώστε κάθε σημαντική θεματική ενότητα να μπορεί να συζητηθεί διεξοδικά σε επαρκή χρόνο αφιερώνοντας 75-90 λεπτά για κάθε θέμα. Η δημόσια τηλεόραση να μεταδώσει με σύγχρονο τρόπο όλες τις συζητήσεις που θα αποφασιστούν. Οι λεπτομέρειες, προφανώς, θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου, σημειώνεται ότι «τα όσα συνέβησαν την τελευταία περίοδο, διαμόρφωσαν νέα δεδομένα, που έφεραν την Παράταξή μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και συνέβαλαν ώστε η προσοχή των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών να είναι στραμμένη προς το μέρος μας. Είναι η ώρα που κρινόμαστε όλοι. Τώρα μπορούμε να διαμορφώσουμε τους όρους για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή Προοδευτική παράταξη, είτε να οδηγηθούμε στο περιθώριο».

Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού τονίζει ότι «η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι μία και μόνον τηλεοπτική συζήτηση με απαντήσεις του λεπτού και με ατάκες εντυπωσιασμού δεν ενδιαφέρει κανέναν και πως πρέπει να πραγματοποιηθεί δημόσιος διάλογος στο ύψος της ιστορίας της Παράταξης και της φιλόδοξης προοπτικής της και όχι reality show».

Επισημαίνει δε ότι επιθυμεί ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών και της χώρας, οι πολίτες να γνωρίσουν, όχι τα επικοινωνιακά επιχρίσματα των υποψηφίων, αλλά την πλήρη ιδεολογική και πολιτική ταυτότητά τους, ο διάλογος αυτός να αποτελέσει εγερτήριο μήνυμα και αφετηρία μεγάλης συμμετοχής δημοκρατικών και προοδευτικών συμπολιτών μας στην εσωτερική μας εκλογική διαδικασία, αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

«Αυτά αποτελούν προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή παράταξη που θα καθορίζει τις εξελίξεις και θα αποτελεί αξιόπιστη κυβερνητική δύναμη», υπογραμμίζεται από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

 

Ομιλία στο Ηράκλειο

Αργότερα, παρουσία μελών του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Παπανδρέου μίλησε στο Ηράκλειο. Πριν από την έναρξη της ομιλίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Ο κ. Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πανδημία, που ανέδειξε - όπως είπε - τη σημασία του ΕΣΥ, με την κυβέρνηση ωστόσο όπως συμπλήρωσε «να μην φαίνεται διατεθειμένη να δημιουργήσει το νέο δημόσιο σύστημα υγείας», κάτι που το Κίνημα Αλλαγής «έχει και προτάσεις και έχει την εμπειρία να το κάνει».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η «πανδημία καλπάζει και η Ελλάδα δεν τα έχει καταφέρει» συμπληρώνοντας ότι από τον Απρίλιο και έπειτα, καταγράφονται σταθερά από διπλάσιοι έως δεκαπλάσιοι θάνατοι έναντι όλων των δυτικοευρωπαϊκών χωρών.

«Στην προσπάθεια εμβολιασμού είμαστε δυστυχώς κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Σε περισσότερους από 10 νομούς της περιφέρειας οι εμβολιασμένοι είναι κάτω από 50%, κάτι που αναδεικνύει τις υγειονομικές ανισότητες. Και στην πληρότητα σε κρεβάτια ΜΕΘ έχουμε φτάσει στο 89%, κάτι που σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν συμπατριώτες μας που δεν λαμβάνουν ισότιμες παροχές υγείας. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να αποδείξουμε με κυνισμό ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Διότι η αποτυχία της κυβέρνησης είναι αποτυχία της χώρας και το κόστος μετριέται σε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Όπως επεσήμανε, η παράταξη είχε προτάσεις και «την πλέον τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα ζητήματα της πανδημίας» εξηγώντας ότι θα συνεχίσουν σε αυτήν την κατεύθυνση και θα βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι «όλα τα άλλα θα τα πούμε στην ώρα τους».

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις εσωκομματικες εκλογές είπε ότι πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια «για τη μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» συμπληρώνοντας ότι δημιουργείται ένα ισχυρό ρεύμα, συμμετοχικό, δημοκρατικό και προοδευτικό.

«Με την Παράταξή μας, ισχυρή, καταλύτη ανατροπής της σημερινής παραλυτικής ισορροπίας. Μια Παράταξη με πλειοψηφική κυβερνητική πρόταση, απελευθερωτική για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, και με τον λαό στο προσκήνιο« είπε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου, που ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην ομιλία, καλώντας τους να στείλουν μήνυμα σε συμπολίτες, συγγενείς και φίλους «όχι μόνο για τη δική μου προσπάθεια, αλλά για την προσπάθεια που κάνουμε για την παράταξή μας, για τη μεγάλη της προσφορά στον τόπο αλλά κυρίως, για αυτά που μπορούμε να πετύχουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αν κάνουμε την παράταξη μας ξανά δυνατή και πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του έκανε κάλεσμα συμμετοχής. «Να μιλήσουμε για τους αγώνες που έχουμε δώσει και κερδίσει, αλλά και για τα οράματα μας που είναι δυνατά και το κυριότερο, αναγκαία για τη χώρα. Να καλέσουμε όλους όσους έχουν την έγνοια για το αύριο αυτού του τόπου, να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία. Να την κάνουμε γιορτή συμμετοχής, γιορτή Δημοκρατίας» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ζωηρό, με συνθήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τους συγκεντρωμένους υπέρ της συμμετοχής του στις εσσωκομματικες εκλογές.

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Το νέο έτος φέρνει εκλογές;

Γιάννης Μαγκριώτης

Οι κρίσεις, που κυρίως επηρεάζουν την γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση και τα κόμματα , την τελευταία περίοδο, είναι η υγειονομική και η ακρίβεια...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ακαταμάχητη έλξη Μητσοτάκη για τoν υπόκοσμο

Η ακαταμάχητη έλξη του Μαξίμου για τoν υπόκοσμο Στέλιος Κούλογλου Κλείδωμα Άρθρου:  Free Ενα παλιότερο άρθρο μου («Είναι πολλά τα περιπολικά,...

Δείτε όλο το άρθρο
Ποιός επιτίθεται στην Ευρώπη; Οι ΗΠΑ ή η Ρωσία; Πως θα βγούμε από μια τεχνητή κρίση; Μια εκτίμηση επίλυσης.

 Του Θράσου Ευτυχίδη Και ξαφνικά εκεί που υπήρχε μια γενικότερη ήσυχη κατάσταση οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ούτε λίγο...

Δείτε όλο το άρθρο
Συνεχίζεται ο κατήφορος της Ελλάδας

Βασίλης Βιλιάρδος

Η κατάσταση της χώρας μας επιδεινώνεται κατακόρυφα – όσον αφορά την οικονομία, την ακρίβεια, την ενεργειακή μας εξάρτηση, τα δίδυμα ελλείμματα, τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (20/1/2022) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 9,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Prorata για το iEidiseis.gr (19/1/2022) Δημοσκόπηση της Prorata για το iEidiseis.gr. Προβάδισμα ΝΔ με 7 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια