Τσίπρας - Μητσοτάκης με τις ίδιες πολιτικές τσακώνονται για την καρέκλα, εκτίμησε η Φ. Γεννηματά

🕔06/04/2019 - 21:13

Τι είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξή της, σχετικά με τις εκλογές, την οικονομία και τα εθνικά θέματα

«Είναι ρετρό πολιτική να είσαι κολλημένος με την εξουσία, όπως ρετρό είναι να έχεις τη δίψα για την εξουσία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ 1, εξηγώντας πως αναφέρεται στους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, οι οποίοι «με τις ίδιες συντηρητικές πολιτικές τσακώνονται για την καρέκλα για την εξουσία. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά». Η κ. Γεννηματά είπε ακόμα ότι κατά την άποψή της «ό,τι έχει κοινωνικό όφελος δεν έχει πολιτικό κόστος» σημειώνοντας παράλληλα «βλέπω με μια άλλη ματιά το τι πρέπει να γίνει στη χώρα». Κατά τις δηλώσεις της η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ελληνική οικονομία, το θέμα της ασφάλειας, αλλά και στις επερχόμενες ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Αναλυτικά, στις δηλώσεις της η κ. Γεννηματά είπε:

 

• Για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

«Ενότητα, αισιοδοξία, βήμα μπροστά» αυτός είναι το μήνυμα του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά μπορούσε να δει κανείς στα μάτια όλων όσων συμμετείχαν. Βγαίνουμε από το Συνέδριο μας πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι, έτοιμοι να βοηθήσουμε ώστε η χώρα να κάνει το άλμα μπροστά. Αυτό ήταν και το σύνθημα του Συνεδρίου: «ξανά μπροστά» και για τη χώρα και για την Παράταξη και για τον ελληνικό λαό. Υπάρχει απαίτηση αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Η Ελλάδα μπορεί, έχει δυνάμεις. Πιστεύουμε ότι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Μια από τις πιο σημαντικές εικόνες αυτού του Συνεδρίου ήταν ότι όλοι οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, δίπλα-δίπλα, χειροκρότησαν ο ένας τον άλλον, χειροκρότησαν την προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τον Γ. Καμίνη, με τον Θ. Μαργαρίτη, με τον Γ. Μπουλμπασάκο και πολλά ακόμα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς, των Κινήσεων, της ΕΔΕΜ, με τον Γ. Τούντα, τον Τ. Ιωακειμίδη, τον Γ. Μεϊμάρογλου και άλλα στελέχη που προέρχονται από το Ποτάμι. Η εικόνα ότι όλοι μαζί στηρίζουμε μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από έναν χρόνο, προσπάθεια που ίδρυσαν 212.000 πολίτες που με την συγκλονιστική παρουσία τους είπαν δυνατά ότι «η Κεντροαριστερά είναι εδώ».

 

• Για την εκλογική στρατηγική

Πήραμε αποφάσεις που μας δεσμεύουν όλους. Δεν λέμε κουβέντες του αέρα. Από τη στιγμή που έχουμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο πολιτικής, προγραμματικών θέσεων και εκλογικής στρατηγικής οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε στο τέλος του Συνεδρίου.

Στις αποφάσεις του Συνεδρίου μας καταλήξαμε στην εκλογική μας στρατηγική. Λέμε ξεκάθαρα ότι εμείς αγωνιζόμαστε για ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που θα διαμορφώσει περιβάλλον εθνικής συνεννόησης. Ζητάμε διερευνητική εντολή για να συγκροτήσουμε - στη βάση του Σχεδίου Ελλάδα – ένα προγράμμα με ελληνική ταυτότητα και την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έτσι ώστε να έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση με αξιοπιστία που θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και να αλλάξει όρους της συμφωνίας.

Κυβερνήσεις με ένα ισχυρό πρώτο κόμμα που όμως δεν έχει αυτοδυναμία, με συμπλήρωμα δίπλα του ένα αδύναμο κόμμα είναι κυβερνήσεις που είδαμε όλα αυτά τα χρόνια. Κυβερνήσεις που δεν έβγαλαν τη χώρα από την κρίση.

Το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος το αποφασίζει ο ελληνικός λαός. Έχει τη δύναμη να δώσει ποσοστά στα κόμματα ώστε να είναι μονόδρομος η εθνική συνεννόηση. Όσοι ανησυχούν αν δεν πάρουμε εμείς εντολή, θα πρέπει να αναρωτηθούν τι θα ψηφίσουν. Είμαι πολύ αισιόδοξη, κάθε μέρα είμαστε και πιο δυνατοί, κάθε συγκέντρωση είναι και μια απάντηση. Το Κίνημα Αλλαγής θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο το επόμενο διάστημα.

 

• Για το Κίνημα Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας νέος πολυκομματικός φορέας. Μέσα στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, είναι η κινητήρια δύναμη, ο κινητήριος μοχλός στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας που κάνει το Κίνημα Αλλαγής. Κρατάμε από το ΠΑΣΟΚ την ιστορία, τη μεγάλη προσφορά στον τόπο, τιμούμε τους ανθρώπους - ανώνυμους και επώνυμους - που πάλεψαν και έδωσαν τη ψυχή τους για τη χώρα και την Παράταξη και προχωράμε μπροστά.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη ενιαία λειτουργία μετά το Συνέδριο, χωρίς ποσοστώσεις και αναλογίες. Λειτουργούμε κανονικά ως ενιαίος φορέας. Υφίστανται όλα τα κόμματα που το αποτελούν, αλλά έχουν κάνει ένα βήμα πίσω. Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ καιρό να λειτουργήσει τα όργανά του, τους τομείς του. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν στελεχώσει τους τομείς του Κινήματος Αλλαγής και μέσα από εκεί δίνουν τη μάχη τους. Υπάρχει μια εξέλιξη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής και τα κόμματα οφείλουν να ανταποκρίνονται σε αυτές τις ανάγκες. Είμαστε η σύγχρονη έκφραση της Κεντροαριστεράς. Είμαστε η συνέχεια της ιστορικής διαδρομής της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Μετά τις εκλογές το ζήτημα είναι να μην έρθουν τα δύσκολα για τον τόπο. Αυτή είναι η προτεραιότητα και ο στόχος που μας ενώνει όλους στο Κίνημα Αλλαγής. Το βλέμμα το δικό μας δεν είναι στον δικό μας εσωτερικό κόσμο, είναι στο τι θα γίνει με τη χώρα, μετά από 10 χρόνια θυσιών, περικοπών, προσπαθειών, ανασφάλειας, αγωνίας. Θα πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών ή θα μπούμε σε νέες περιπέτειες; Νέα περιπέτεια είναι να συνεχιστούν τα αδιέξοδα, να συνεχίσουμε να είμαστε στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα. Η πόλωση και ο διχασμός που είναι ο ένας δρόμος που μας δείχνουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ οι δύο δήθεν μονομάχοι οδηγούν σε νέα αδιέξοδα και νέες περιπέτειες.

 

• Για την οικονομία

Διάβαζα σήμερα ότι από τα 13 δισ. υπερπλεόνασμα της διετίας 2016-2018 ( πάνω δηλαδή και από τους συμφωνημένους στόχους), μόνο τα 2 δισ. επιστράφηκαν στον ελληνικό λαό και μάλιστα με τη μορφή εφάπαξ παροχών. Μιλάμε για υπέρ - πλεονάσματα για χρήματα που μέσω της υπερφορολόγησης έχουν αφαιρεθεί από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτή είναι η «φιλολαϊκή» πολιτική ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Διαλύθηκε το κοινωνικό κράτος, φτωχοποιήθηκε η μεσαία τάξη, οι πιο φτωχοί έγιναν ακόμη φτωχότεροι και η απάντηση στην αδυναμία αυτών των ανθρώπων είναι εφάπαξ παροχές. Ακριβώς τις ίδιες λογικές πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ. Και την ίδια στιγμή έρχονται και δανείζονται ακριβά γιατί εξακολουθεί η χώρα με αυτήν την κυβέρνηση να δανείζεται ακριβά, πολύ ακριβότερα από άλλες χώρες που έχουν αφήσει πίσω τους την κρίση. Και το αποτέλεσμα είναι ότι αυξάνεται το χρέος. Αν συνεχιστεί η λογική του διχασμού, της πόλωσης του «φύγε εσύ έλα εσύ» και στην ουσία η συνέχιση της ίδιας πολιτικής τότε μπαίνουμε διαρκώς σε νέες περιπέτειες.

 

• Για τη ΝΔ

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, εκτροχίασαν την ελληνική οικονομία το 2004-2009 με την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει ούτε μια λέξη αυτοκριτικής, δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για αυτά που ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Είναι αμετανόητοι. Έχουν ακέραιη την ευθύνη για τη διάλυση του κράτους που την είχαν βαφτίσει επανίδρυση. Δεν έχουν πει τι θα αλλάξουν από τις πολιτικές εκείνης της κυβέρνησης. Και από την άλλη είναι φανερό ότι δεν μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην ευρωπαϊκή δεξιά που έχει επιβάλει όλα αυτά τα χρόνια τη λιτότητα και στην Ελλάδα και αφήνει περιθώριο να αναπτυχθεί η ακροδεξιά, ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός. Μπορεί να είναι λύση η επιστροφή της Δεξιάς που έχει μεγάλη ευθύνη για αυτό που ζούμε σήμερα; Δεν είναι αυτοί οι σωτήρες απέναντι στα δεινά που πράγματι προκαλεί στον τόπο η σημερινή κυβέρνηση.

 

• Για τους Τσίπρα - Μητσοτάκη

Άποψή μου είναι ότι ό,τι έχει κοινωνικό όφελος δεν έχει πολιτικό κόστος. Το έχω διδαχθεί από πολύ παλιά και το ακολουθώ κατά γράμμα. Βλέπω με μια άλλη ματιά το τι πρέπει να γίνει στη χώρα. Είναι ρετρό πολιτική να είσαι κολλημένος με την εξουσία, όπως ρετρό είναι να έχεις τη δίψα για την εξουσία και αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Με τις ίδιες συντηρητικές πολιτικές τσακώνονται για την καρέκλα για την εξουσία. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά.

 

• Για τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Είναι εξωφρενικά όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι είχαν αποφασίσει το 2015 στην κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προσωπικά, να βάλουν χέρι στα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν το σχέδιό τους και να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ. Αυτά είναι θέματα που ζητούν απαντήσεις. Δεν μπορεί να λέγονται έτσι από πρώην κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και να μένουν αναπάντητα. Όλα αυτά δείχνουν τι ακριβώς συνέβη τότε και με τη τυχοδιωκτική πολιτική των κ. Τσίπρα και κ. Βαρουφάκη πήγε πίσω την οικονομία, χρέωσε 200 δισ. τη χώρα, έδωσε τις τράπεζες σε ξένα χέρια, χάθηκαν 20 δισ. με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για όλα αυτά ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ γιατί το 2015 η χώρα έφτανε στο ξέφωτο, τη γύρισε πολύ πίσω φέρνοντας το τρίτο σκληρότερο μνημόνιο.

 

• Για τα φαινόμενα βίας και το θέμα της ασφάλειας

Με αυτό που έγινε στα Εξάρχεια είδαμε να μην μπορεί να συνεννοηθεί το Λιμενικό με την Αστυνομία, να μην μπορούν να συνεννοηθούν 2 υπουργεία μεταξύ τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα. Η διάλυση του κράτους φαίνεται καθημερινά. Και από την άλλη έρχεται από την άλλη μεριά ο κ. Μητσοτάκης και λέει: θα τα λύσω όλα, θα τηρηθεί ο νόμος, καταστολή.

Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή της βίας και γκέτο στο κέντρο της πόλης, όπου η τρομοκρατία συναντιέται με το κοινό έγκλημα. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, γιατί η ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολιτών. Και αν δεν υπάρξει σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, την επόμενη μέρα θα ξανά- έχουμε τα ίδια φαινόμενα. Έχουμε τον έναν που δεν μπορεί και τον άλλον που δεν θέλει. Από αυτό το αδιέξοδο πρέπει να φύγουμε.

 

• Για τις ευρωεκλογές και το ευρωψηφοδέλτιο

Το μεγαλύτερο μέρος του ευρωψηφοδελτίου μας έχει ολοκληρωθεί με πολύ σοβαρούς ανθρώπους γυναίκες και άνδρες. Και εδώ θέλω να θίξω ένα ζήτημα. Οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης βγήκαν και είπαν ότι είναι δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές. Προφανώς θα εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά δεν είναι δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές. Εδώ όμως μιλάμε για τις πιο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της Ευρώπης. Για το αν θα κλείσουμε την πόρτα στην ακροδεξιά, τον λαϊκισμό, τον εθνικισμό. Στηρίζοντας την ευρωπαϊκή δεξιά ή την ευρωπαϊκή αριστερά δεν έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα. Μονάχα οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές – παρά τα λάθη του παρελθόντος που αναγνώρισαν – έχουν μια ριζοσπαστική ατζέντα για το πώς θα χτίσουμε ξανά το κοινωνικό κράτος. Είναι οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φρένο στη λιτότητα που έχει επιβάλει η ευρωπαϊκή δεξιά. Για ποιο δημοψήφισμα μιλά ο κ. Μητσοτάκης; Να ψηφίσουμε ευρωβουλευτές για να στηρίξουμε τον κ. Βέμπερ και τον κ. Όρμπαν που τον απομάκρυναν για τα μάτια του κόσμου λίγο πριν τις ευρωεκλογές;

 

• Για το προσφυγικό

Είναι τραγικό να υπάρχουν άνθρωποι απελπισμένοι παρότι δίνεται ένας πακτωλός χρημάτων για να στηριχθούν. Και είναι απελπισμένες και οι τοπικές κοινωνίες ιδιαίτερα στα νησιά. Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με την κ. Μέρκελ να κλείσουν τα σύνορα και να εγκλωβιστούν εδώ χιλιάδες πρόσφυγες. Στα νησιά οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Στη Μόρια βιάζονται παιδιά και γυναίκες. Πήγα η ίδια και μίλησα με τους ανθρώπους. Όσοι έχουν έρθει στην ενδοχώρα μπορεί να έχουν καλύτερες συνθήκες αλλά ζουν χωρίς προοπτική. Δεν μιλούν ελληνικά, δεν μπορούν να δουλέψουν, τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο. Όταν έρχονται τόσα χρήματα είναι αδιανόητο να υπάρχουν αυτές οι συνθήκες χωρίς κανένα σχέδιο ένταξης.

 

• Για την επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Σκόπια ήταν μια επικοινωνιακή προσπάθεια να πείσει τον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν κέρδη από αυτή τη συμφωνία. Η μεγάλη πλειοψηφία από τους επιχειρηματίες που τον συνόδευσαν ήδη δραστηριοποιούνται εκεί διότι υπάρχουν αναπτυγμένες σχέσεις με τα Σκόπια μετά από την ενδιάμεση συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ενδιάμεση συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου είναι αυτή που άνοιξε τον δρόμο και προσπάθησε να διορθώσει προβλήματα που είχε προκαλέσει η πολιτική της ΝΔ.

Κέρδος δεν υπάρχει από την επίσκεψη, αντιθέτως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τα μακεδονικά προϊόντα. Από την άλλη μεριά κάθε φορά που αναλαμβάνει να διαπραγματευτεί ο Πρωθυπουργός μονάχα νέα προβλήματα προκύπτουν και νέα βάρη στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της συμφωνίας είναι ότι κρατάει ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού γιατί αναγνωρίζει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στην πραγματικότητα μακεδονικό έθνος που κατοικεί στη Βόρεια Μακεδονία και παράγουν και μακεδονικά προϊόντα. Erga omnes δεν υπάρχει. Υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία άλλο όνομα να έχει ως χώρα και άλλο όνομα για τους κατοίκους.

Στην πραγματικότητα αναγνωρίστηκε το μακεδονικό έθνος και αυτό ανάβει το φυτίλι. Μάλιστα ο κ. Ζάεφ ρώτησε αν μιλάμε στην Ελλάδα μακεδονική γλώσσα. Αυτό που υπονοούσε είναι ότι υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία αν αναδιπλώθηκε για λίγο, σημασία έχει ότι η συμφωνία έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να τα λέει. Επιχειρήματα στα χέρια των Σκοπίων εναντίον των συμφερόντων της χώρας μας σε μια εποχή γεωπολιτικών ανακατατάξεων, που φουντώνουν εθνικισμοί και ανοίγουν ζητήματα. Προφανώς δεν ήταν στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής η συμφωνία. Είχα ζητήσει πολλές φορές να υπάρξει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να χαράξουμε εθνική γραμμή και δεν το έκανε ο Πρωθυπουργός. Στο μυαλό του ήταν να κλείσει όπως – όπως η συμφωνία.

 

• Για τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία είναι μια αναθεωρητική δύναμη. Αναζητά την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, ζητά κυριαρχία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών η στάση τους απέναντί μας. Έχουν μια συγκεκριμένη στρατηγική. Θέτουν διαρκώς σε αμφισβήτηση βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το θέμα είναι τι κάνει η Ελλάδα. Ακούω τον πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες, ακούω τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών να μιλά για δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, ακούω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγουν θέματα για το Καστελόριζο. Όλα αυτά μένουν μετέωρα, δεν έχουν απαντηθεί από κανέναν και με βάζουν σε μεγάλο προβληματισμό. Επαναλαμβάνω: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη δέσμευση στα εθνικά θέματα από αυτήν την κυβέρνηση στο τέλος της θητείας της

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησης: ιδέες από τη συζήτηση για την οργάνωση των κομμάτων

Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησηςΒάλια Αρανίτου Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της Αριστεράς μια ευρεία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
263.737 επισκέπτες στην 84η ΔΕΘ

263.737 επισκέπτες στην 84η ΔΕΘ


Οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- «αγκάλιασαν» τη φετινή διοργάνωση και γιόρτασαν για μία ακόμα χρονιά με τον ιστορικό θεσμό της πόλης Πάνω από το...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Τραμπ: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου «δεν αποτελεί πρόβλημα» Τραμπ: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου «δεν αποτελεί...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποβάθμισε τις επιπτώσεις από την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου μετά τις...

Νέα Τεχνολογίας Το είδαμε και αυτό! Ζητάνε ως και 5 χιλιάρικα για το Samsung Galaxy Fold στη γκρίζα αγορά Το είδαμε και αυτό! Ζητάνε ως και 5 χιλιάρικα για το...

Μπορεί η επίσημη τιμή του Samsung Galaxy Fold να είναι 2 χιλιάρικα περίπου, αλλά πολλοί μεταπωλητές και ιδίως...

Κύπρος - Ειδήσεις HE:Καμία επίσημη ενημέρωση για άνοιγμα των Βαρωσίων HE:Καμία επίσημη ενημέρωση για άνοιγμα των Βαρωσίων

Τα Ηνωμένα Εθνη θα συνεχίσουν να καθοδηγούνται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την...

Ειδήσεις υγείας Μεσημεριανός ύπνος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού &εμφράγματος Μεσημεριανός ύπνος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού...

Ο μεσημεριανός ύπνος μία ή δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού,...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Ελένη Μενεγάκη: Aποχώρηση - βόμβα από την εκπομπή της Ελένη Μενεγάκη: Aποχώρηση - βόμβα από την εκπομπή της

Όλο εκπλήξεις φέτος η Ωραία Ελένη

Νέα για αυτοκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μέγαρα 4ος: Κυριαρχία Μπεγνή & φοβερός αγώνας στην Supersport Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μέγαρα 4ος: Κυριαρχία...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μέγαρα 4ος: Κυριαρχία Μπεγνή & φοβερός αγώνας στην SupersportΜε μπόλικο...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video) Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video)

Στην Ελλάδα επέστρεψε για τη μεγάλη συναυλία, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, ο Eric Burdon, θρύλος...

Εκπαιδευτικά Νέα Μέχρι την Παρασκευή η εγκύκλιος για τις εγγραφές των νεοεισαχθέντων στα Πανεπιστήμια Μέχρι την Παρασκευή η εγκύκλιος για τις εγγραφές των...

Μέσα στην εβδομάδακαι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα εκδοθεί η εγκύκλιος  για  την εγγραφή των...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας (video) Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο...

Την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, ο οποίος βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη...

Ξεχωριστές ειδήσεις Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross

Τέσσερις θεατές χρειάστηκε να νοσηλευτούν.