Βασική προϋπόθεση για τους διοικητές των νοσοκομείων το πτυχίο, είπε ο Σ. Πέτσας

🕔27/11/2019 - 15:37

Να ψάξετε σε άλλα κόμματα ανθρώπους που δεν επιδιώκουν τη συναίνεση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το πτυχίο αποτέλεσε βασική προϋπόθεση για τους διοικητές των νοσοκομείων, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που σημείωσε πως σε ποσοστό 72% τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, διαθέτουν και μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό.

Μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε πως τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν έχουν εμπειρία και τόνισε ότι η κυβέρνηση συνάπτει με τους νέους διοικητές συμβόλαιο αποδοτικότητας βάσει του οποίου θα κρίνονται περιοδικά. Μεταξύ των κριτηρίων για την αξιολόγησή τους ανέφερε τη μείωση της αξίας των ληξιπρόθεσμων, τη μείωση του κόστους προμηθειών, την παρακολούθηση των δεικτών κόστους, τη σωστή λειτουργία των λογιστηρίων, τη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τη μείωση της χρήσης αντιβιοτικών, τη μείωση του χρόνου αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία. «Είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για κομματικές επιλογές αλλά για ανθρώπους που πρέπει να φέρουν σε πέρας αυτό που ζητούν οι πολίτες από εμάς δηλαδή καλύτερη υγεία για όλους», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, απάντησε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει κάποια συνάντηση και πρόσθεσε πως χθες από τη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολύ σαφής στις κοινές δηλώσεις με τον Ιταλό πρωθυπουργό για την τουρκική προκλητικότητα.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι πράγματι στόχος είναι να πηγαίνουν προς το καλύτερο και «σε αυτό επενδύουμε με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο». Αυτό αναμένουμε και από την Τουρκία, συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και όχι από τις προθέσεις και τα λόγια». Επίσης επανάλαβε ότι πρέπει να μπει τέλος στις τουρκικές προκλήσεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ερωτηθείς για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είπε ότι υπάρχει αισιοδοξία για χειροπιαστό αποτέλεσμα καθώς είναι θέμα που συμπεριελήφθη στην ατζέντα για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.

«Βασικό μας μέλημα είναι η βελτίωση της ζωής των Ελλήνων», υπογράμμισε ακόμη ενώ ερωτηθείς για το θέμα της προεδρικής εκλογής, είπε: «Η συναίνεση δεν επιβάλλεται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή συσχετισμούς συγκεκριμένης Βουλής. Δεν θα ψάξετε σε εμάς ανθρώπους που δεν επιδιώκουν τη συναίνεση αλλά σε άλλα κόμματα, όπως ο κ. Τσίπρας που τορπίλισε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2014. Το μεγάλο επίτευγμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι η απεμπλοκή της Προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής».

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για το θέμα της μείωσης των τιμών για τη χρήση δεδομένων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, λέγοντας πως «οι συζητήσεις είναι προχωρημένες σε αυτό το επίπεδο και θα περιμένετε νεότερα σε λίγες ημέρες».

Παράλληλα απαντώντας στην κριτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα πρωτογενή πλεονάσματα υπογράμμισε ότι αυτά θα μειωθούν με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που θα το πετύχουμε για το 2021 και μετά.

Μιλώντας για το προσφυγικό και τις αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο είπε ότι υπήρξε επικοινωνία, διαβούλευση και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες πριν τις ανακοινώσεις -και αυτή η επικοινωνία θα συνεχιστεί. «Ο κεντρικός σχεδιασμός δεν αλλάζει και θα εφαρμοστεί», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Πέτσας έδωσε έμφαση στο φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χθες, λέγοντας πως «αποδεικνύεται, από όσα θεσπίζει, ότι κάνουμε πράξη όλα όσα είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ό,τι είπαμε, το κάνουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα μειώνονται αντί να αυξάνονται οι φόροι εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στηρίζεται η επιχειρηματικότητα προς όφελος των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας, κινητροδοτούνται δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παροχές, σε είδος, υπέρ των εργαζομένων, και θεσπίζονται κίνητρα που προσελκύουν ξένους επενδυτές. Όπως ανέφερε, βασικός πυλώνας των διατάξεων του νομοσχεδίου είναι η φορολογική ελάφρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκαν σημαντικά, καθώς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι της κατηγορίας εισοδήματος από 12 έως 18 χιλιάδες ευρώ, θα έχουν μείωση φόρου από 80 έως 200 ευρώ, ενώ ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει μείωση φόρου έως 1.300 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, για τα φυσικά πρόσωπα προβλέπονται:

-Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους, από 22% που είναι σήμερα.

-Μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα των συντελεστών για τα υψηλότερα εισοδήματα.

-Αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ενώ ειδικά για τους πολύτεκνους με 5 παιδιά και άνω δεν ισχύει η μείωση κατά 20 ευρώ της έκπτωσης φόρου για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από τις 12.000 ευρώ.

-Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όλων των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% ανεξαρτήτως της μορφής της αναπηρίας.

-Μείωση του Φ.Π.Α. για τα βρεφικά είδη από το 24% που είναι σήμερα στον χαμηλό συντελεστή 13%.

-Μείωση του Φ.Π.Α. για τα κράνη των μοτοσικλετιστών και τα παιδικά καθίσματα από το 24% που είναι σήμερα στο μειωμένο συντελεστή 13%.

Σε ό,τι αφορά τα νομικά πρόσωπα:

-Μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% που είναι σήμερα στο 24% για το 2019, γεγονός που ενισχύει εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

-Μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από 10% σε 5%.

-Καθιερώνεται χαμηλός φορολογικός συντελεστής 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.

-Μειώνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 95% του φόρου που προκύπτει για τα Νομικά Πρόσωπα.

-Δίνονται στις επιχειρήσεις φορολογικά κίνητρα για τη διανομή μετοχών στους εργαζόμενους, καθώς και για παροχές σε είδος.

-Θεσπίζονται κίνητρα για δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα με θετικό, όπως είπε χαρακτηριστικά, οικονομικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα γίνονται δύο βασικές παρεμβάσεις:

-Η μία αφορά στα stock options. Θεσπίζονται, δηλαδή, φορολογικά κίνητρα προκειμένου να δίνονται από τις επιχειρήσεις μετοχές στους εργαζόμενους, ώστε να γίνονται συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία.

-Η δεύτερη αφορά φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για παροχές σε είδος στους εργαζόμενους, όπως η χορήγηση καρτών μεταφοράς για τις αστικές μετακινήσεις. Χορηγείται, συγκεκριμένα στην επιχείρηση δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά της, δαπάνης για κάρτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσαυξημένης κατά 30%.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και σε κίνητρα για τη στήριξη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη. Όπως είπε:

«-Εισάγουμε δέσμη μέτρων για την προώθηση χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και των οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων.

-Δίνουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να επιλέγουν την αγορά ή τη μίσθωση αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, για τη χορήγησή τους στους εργαζομένους τους.

-Παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά της δαπάνης για εγκατάσταση σημείων φόρτισης οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων και μάλιστα, προσαυξημένης κατά 30%».

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε δράσεις που στόχο έχουν να ανακτήσουν τα σπίτια την αξία που έχασαν. Συγκεκριμένα:

Μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά κατά 22%, που ήδη εφαρμόστηκε από την τρέχουσα χρονιά, η κυβέρνηση προχωρά σε τρία ακόμη μέτρα:

-Αναστέλλεται ο Φ.Π.Α. στις οικοδομές για 3 χρόνια.

-Αναστέλλεται, επίσης για μια τριετία, ο φόρος υπεραξίας στην αγοραπωλησία ακινήτων.

-Προβλέπεται μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 40% για τις δαπάνες εργασιών -όχι για τα υλικά- που πραγματοποιούνται για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση άμεσων ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων τόνισε πως θεσπίζεται εναλλακτικός τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων αλλοδαπής προέλευσης με πληρωμή ετήσιου κατ' αποκοπή φόρου με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός φορολογούμενος θα κάνει εντός τριετίας επένδυση άνω των 500.000 ευρώ.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που επήλθαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακούει τους κοινωνικούς εταίρους, τους φορείς της αγοράς και την κοινωνία. «Στο πλαίσιο αυτό είναι ανοικτή να ενσωματώνει αλλαγές που κινούνται στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, είτε γιατί τη βελτιώνουν, είτε γιατί διορθώνονται ενδεχόμενες ατέλειες στον αρχικό σχεδιασμό. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι υιοθετεί όλες τις εποικοδομητικές προτάσεις. Αυτό απεδείχθη και στη δημόσια διαβούλευση του φορολογικού νομοσχεδίου καθώς έγιναν δεκτές εισηγήσεις που οδήγησαν σε περισσότερες από 10 αλλαγές».

Μεταξύ αυτών, για παράδειγμα, επήλθαν βελτιώσεις που αφορούν:

-Τον τρόπο υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος από την παραχώρηση οχήματος προς εργαζόμενο, εταίρο, μέτοχο ή συγγενικά τους πρόσωπα.

-Την εξαίρεση από το πραγματικό εισόδημα, βάσει του οποίου υπολογίζεται το απαιτούμενο ποσοστό δαπανών με ηλεκτρονικές συναλλαγές και του ποσού της διατροφής που δίδεται στην περίπτωση διαζευγμένων.

-Την πρόβλεψη ότι εκπίπτουν ως δαπάνη για τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι δωρεές σε χρήμα ή σε είδος προς το Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

-Την εισαγωγή τροποποιήσεων στις διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης, φορολογικών κατοίκων αλλοδαπής, από τόκους εταιρικών ομολογιών και ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

-Τη διευκρίνιση ότι ο μειωμένος φορολογικός συντελεστής 10% για αγροτικούς συνεταιρισμούς περιλαμβάνει και τις αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ομάδες και οργανώσεις παραγωγών.

-Τη δυνατότητα των μικρών οινοπαραγωγών να ζητήσουν την επιστροφή ή διαγραφή, κατά περίπτωση, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί για μη διατεθείσες ποσότητες.

-Την διαγραφή οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση μέχρι του ποσού των δέκα (10) ευρώ, ανά οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και δεν υφίστανται άλλες οφειλές του ιδίου προσώπου.

Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, ο προϋπολογισμός του 2020 δρομολογεί την επιστροφή στο μέλλον.

Όπως είπε, «σε μία χρονική περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται προς τα κάτω στο σύνολο της Ευρωζώνης, στην Ελλάδα αναθεωρείται προς τα πάνω: 2% για το 2019 και 2,8% για το 2020». «Όλα τα συστατικά της οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή η κατανάλωση, οι εξαγωγές και κυρίως οι επενδύσεις αυξάνονται σημαντικά. Είναι ο πρώτος Προϋπολογισμός που όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα, υλοποιεί τις πρώτες δεσμεύσεις μας και θα ακολουθήσουν και οι Προϋπολογισμοί των επόμενων ετών για να εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα όσα είπαμε. Επαναλαμβάνω, ό,τι είπαμε, το κάνουμε», είπε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός του 2020:

-Είναι ταυτόχρονα αναπτυξιακός και κοινωνικός.

-Φέρνει το ΑΕΠ της Ελλάδας ξανά, μετά από πολλά χρόνια, κοντά στα 200 δις ευρώ. Το αυξάνει δηλαδή σε σχέση με φέτος κατά 7 δισ. ευρώ περίπου, ή 1.600 ευρώ περίπου κατά νοικοκυριό.

-Βάζει τέλος στο φαύλο κύκλο της υπερφορολόγησης.

-Αποδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία περνάει σε έναν ενάρετο κύκλο αναγέννησης των προσδοκιών, βιώσιμης ανάπτυξης και αύξησης των εισοδημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ο Προϋπολογισμός του 2020:

-Αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας των τελευταίων ετών, δηλαδή το αναπτυξιακό και επενδυτικό κενό που διατηρούσε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ουραγό στις επενδύσεις και πρωταθλήτρια στην ανεργία.

-Προβλέπει σημαντική αύξηση του ρυθμού μεγέθυνσης, από το 1,5% που παρατηρήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2019, στο 2,8%.

-Προβλέπει επίσης περαιτέρω μείωση της ανεργίας στο 14%, ή περίπου 100 χιλιάδες λιγότεροι άνεργοι.

-Βάζει τέλος στην πολιτική των υπερπλεονασμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο 2016-2018 αφαιρέθηκαν από την οικονομία 11,4 δισ. ευρώ, πέραν και επιπλέον των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

-Αναδιαρθρώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με την ενίσχυση του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του και τον τερματισμό της υποεκτέλεσης που το χαρακτήριζε μέχρι φέτος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Στη Ρώμη έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων

Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο κ. Πέτσας είπε πως έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω σύσφιξής τους, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, στους οποίους ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ιταλικών εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα. Όπως είπε, ο κ. Κόντε κάλεσε τις ιταλικές επιχειρήσεις να λάβουν υπόψη τους τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και τις προέτρεψε να εκμεταλλευτούν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προκύπτουν από τη συνεργασία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της Ιταλίας με το αντίστοιχο της Ελλάδας.

Επίσης, σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, έμφαση δόθηκε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα Ελλάδα και Ιταλία, μιας και σηκώνουν τεράστιο βάρος ως χώρες πρώτης υποδοχής. Όπως είπε, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για το συντονισμό που απαιτείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την προώθηση κοινών πολιτικών και λύσεων. «Ο πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, αποδοκίμασε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος προς εξυπηρέτηση ίδιων πολιτικών συμφερόντων και κατήγγειλε τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη ολοκλήρωση του TAP, καθώς και για την προοπτική του EastMed ο κ. Πέτσας είπε πως υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. «Οι δύο χώρες δεσμεύθηκαν να εργαστούν για την υλοποίηση των Εθνικών Σχεδίων για την Ενέργεια και το Κλίμα, την αναβάθμιση της υφιστάμενης υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Ιταλίας και την προώθηση μέτρων για την εναρμόνιση της θεμελιώδους αρχιτεκτονικής των αγορών ενέργειας των δυο κρατών». «Η συμφωνία προωθεί τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας (προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της παραγωγής βιοκαυσίμων από απόβλητα), την υποστήριξη της κατασκευής υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την προώθηση της υλοποίησης των ‘έξυπνων’ δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τις υποδομές ηλεκτροκίνησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Σ. Πέτσας: Δυστυχώς δεν έφτασαν στην αναθεωρητική Βουλή πολλές προτάσεις

Μιλώντας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «δυστυχώς , δεν έφτασαν στη σημερινή, την αναθεωρητική Βουλή, πολλές από τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει, όπως οι προτάσεις για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την περιβαλλοντική προστασία, τη βελτίωση του νομοθετικού έργου με πιο έγκυρο έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων, την απαγόρευση της αναδρομικής φορολογίας, την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, την αποσύνδεση της επιλογής των ανωτάτων δικαστικών από την κυβέρνηση». Παρόλα αυτά όμως, τόνισε πως το πρόσημο της συνταγματικής αναθεώρησης είναι θετικό, καθώς οι αλλαγές που έγιναν, όπως είπε, συνιστούν θεσμική αναβάθμιση, ενίσχυση της διαφάνειας και στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κράτησε σε τρεις περιπτώσεις:

Πρώτον, όπως είπε, δεν ψήφισε την κατοχύρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με την οποία θεσπίζεται σταθερή δέσμευση ότι το κράτος μεριμνά για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε πολίτη.

Δεύτερον, δεν ψήφισε τη διάταξη που στόχο έχει να καταστεί δυνατή η συνταγματική διασφάλιση της δυνατότητας των Ελλήνων εκλογέων που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, και τρίτον, όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώθηκε καθώς απορρίφθηκε από τις άλλες πτέρυγες της Βουλής, η δήθεν ερμηνευτική διάταξη στο άρθρο 86, το οποίο αλλάξαμε προχωρώντας στην κατάργηση της σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας για την ευθύνη των Υπουργών.

 

Συμπαρίσταται η Ελλάδα στον αλβανικό λαό

Παράλληλα, εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον αλβανικό λαό που δοκιμάζεται από τις συνέπειες του χθεσινού καταστροφικού σεισμού. Όπως είπε,  κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης στη γειτονική χώρα και επιχειρεί για τη διάσωση ζωών. «Έχουμε ανασύρει 4 άτομα, μεταξύ των οποίων δυστυχώς δύο θύματα. Η 1η ΕΜΑΚ Αθηνών στην πόλη Θούμανε ανέσυρε ζωντανή γυναίκα 45 ετών, ενώ η 5η ΕΜΑΚ των Ιωαννίνων στο Δυρράχιο απεγκλώβισε ζωντανό άνδρα 24 ετών. Οι προσπάθειές μας σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, συνεχίζονται», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

315 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, επτά νέοι θάνατοι

26/09/2020 - 19:50 - Σε 315 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές...

Μια κυβέρνηση που κατηγορεί τους πολίτες μετράει αντίστροφα, είπε ο Ν. Ηλιόπουλος

26/09/2020 - 18:27 - «Μία κυβέρνηση που επιλέγει να κατηγορεί τους πολίτες έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα»...

Σε ΦΕΚ τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό

26/09/2020 - 15:37 - Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τη...

Fake προστασία της πρώτης κατοικίας από τη ΝΔ, σχολίασε η Ε. Αχτσιόγλου

26/09/2020 - 14:55 - «H απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ακόμη και σ' αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που...

Τροπολογία για διαφάνεια στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ εν μέσω κορωνοϊού κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ

26/09/2020 - 13:45 - Τροπολογία για τη θέσπιση αντικειμενικών, όπως αναφέρεται, κανόνων για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Φάρμακα για αγροτική χρήση και οι ελληνοποιήσεις!

Δημήτρης Μάρδας

Οι γνωστές Ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρίες, οι κυρίαρχες στην αγορά του φαρμάκου για αγροτικές χρήσεις, κοστολογούν τα φάρμακά τους στη χώρα μας σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ΔΕΘ που χάθηκε και η αδιαφορία των κυβερνήσεων και των φορέων της Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μαγκριώτης

Η ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ ήταν αναμενόμενη, αφού πέρα από την υγειονομική επιδείνωση στην χώρα μας, έχουμε ανάλογη στην Ευρώπη. Εκτός...

Δείτε όλο το άρθρο
Ξανά για το Εθνικό Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών

Νότης Μαριάς

Η ανείπωτη τραγωδία στην Εύβοια που οδήγησε στο θάνατο οκτώ συνανθρώπων μας ανέδειξε για άλλη μια φορά με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις διαχρονικές...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Σημαντικές στιγμές από την ιστορία του Καστελλόριζου: 29 Σεπτεμβρίου 1945 – Η τραγωδία του Empire Patrol

του Νάσου Μπράτσου Συνεχείς ήταν οι αναφορές την τελευταία περίοδο για το Καστελλόριζο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της έντασης στην ανατολική...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
THESSALONIKI HELEXPO FORUM «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»

THESSALONIKI HELEXPO FORUM «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»


Ο ρόλος πρώτης γραμμής τον οποίο ανέλαβαν οι Δήμοι της χώρας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και οι ευκαιρίες που...


Δείτε θέμα και σχόλια