Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

🕔01/02/2017 - 13:35

Συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 148 του Κανονισμού της Βουλής, επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής,  σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας  της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, που ανακοινώθηκε στη Βουλή στις 25 Ιανουαρίου 2017, διεξάγεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση αναμένεται να είναι μαραθώνια, καθώς γίνεται με τη διαδικασία γενικευμένης συζήτησης και μπορεί να λάβουν το λόγο, εκτός από τους εισηγητές των κομμάτων και οι πολιτικοί αρχηγοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, βουλευτές και υπουργοί.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, από τους υπουργούς αναμένεται να πάρουν το λόγο οι Π. Σκουρλέτης, Ν. Παππάς, Στ. Κοντονής, Δ. Παπαγγελόπουλος και Σ. Φάμελλος.

Η διαδικασία δεν προβλέπει ψηφοφορία και η ολοκλήρωση της συζήτησης τοποθετήθηκε από τον κ. Βούτση κοντά στα μεσάνυχτα, εφόσον τηρηθούν οι προβλεπόμενοι χρόνοι των ομιλιών.

Για να δείτε τα πορίσματα των κομμάτων, πατήστε εδώ.

Σημειώνεται ότι υπέρ του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής τάχθηκαν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Κατά τάχθηκαν 8 βουλευτές από ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και τη Χ.Α., ενώ δυο βουλευτές (από Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων) δήλωσαν «παρόντες».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε πολιτικό θέμα από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Εξεταστικής βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «αόρατο χέρι», το οποίο πρόσθετε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο πόρισμα της Επιτροπής (δείτε εδώ).

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση από την Ολομέλεια της Βουλής:

 

Υψηλοί τόνοι κατά τη συζήτηση

Για «δεκάδες περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών που εμπεριέχονται τεκμηριωμένα στο πόρισμα, αποτελούν μέρος της τοιχογραφίας του συστήματος της διαπλοκής» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, που ερεύνησε τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης από τράπεζες, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανοίγοντας στην Ολομέλεια της Βουλής τη συζήτηση επί του πορίσματος. Ο κ. Μπαλωμενάκης είπε ότι οι περιπτώσεις αυτές «αποδεικνύουν ακράδαντα τις σχέσεις εξάρτησης της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας, την υπόγεια διακλάδωση που συνέδεε τα κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τις τράπεζες».

Κατά τον ίδιο, «η απόφαση για συγκρότηση της Εξεταστικής αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής στη δέσμευση της να ερευνήσει και να πατάξει την διαπλοκή. Το ξερίζωμα της διαπλοκής για το ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και παραμένει βασικό πρόταγμα». «Βρίθουν στο πόρισμα και είναι τεκμηριωμένες, οι παραβατικές συμπεριφορές και οι κακουργηματικές πράξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλωμενάκης.
Ταυτόχρονα, άσκησε σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς τους τεράστιες ευθύνες για «σκανδαλώδεις δανεισμούς» και υπογραμμίζοντας ότι τα δύο κόμματα εξουσίας, συνδέονταν με υπόγειες διακλαδώσεις με τις τράπεζες και τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ τους απέδωσε «καθεστωτικού τύπου αντίληψη, που τους οδήγησαν και σε συμπεριφορές ποινικά κολάσιμες».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μπαλωμενάκης, κατά παράβαση της νομοθεσίας και των τραπεζικών όρων και κριτηρίων αποδείχτηκε ότι γινόταν ο δανεισμός, τόσο στα δύο κόμματα, όσο και σε ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι «λειτούργησε ένα τρίγωνο διαπλοκής που πήρε γενικευμένο χαρακτήρα».

«Το επιχείρημα τους ότι δεν ανιχνεύτηκαν πολιτικές ευθύνες, όπως ισχυρίζονται, το λένε με ανακούφιση για να υποβαθμίσουν το εγχείρημα της διαπλοκής. Σκόπιμα καλλιεργήθηκε η σύγχυση. Πολιτικές ευθύνες και προέκυψαν και τεκμηριώθηκαν, υπάρχουν στο πόρισμα και συμπλέκονται με ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων που υπέγραψαν τα δάνεια και φρόντισαν να μην υπάρχουν αποδείξεις», επεσήμανε.

Ο κ. Μπαλωμενάκης, μίλησε ακόμα για ποινικές ευθύνες όσων κατονομάζονται στο πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη, οι οποίοι, όπως είπε, ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο της ΑΤΕ με τους διορισμένους προέδρους που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

«Όσοι κατονομάζονται θα κληθούν για εξηγήσεις από τη δικαιοσύνη, είτε ως αυτουργοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί. Το μέτωπο κατά της διαπλοκής και η προσπάθεια για το ξερίζωμά της είναι σταθερά ανοιχτό για την κυβέρνηση και έχει απόλυτη προτεραιότητα».

Τέλος ο κ. Μπαλωμενάκης κατηγόρησε την ΝΔ ότι επικράτησαν σε αυτήν ακραίες απόψεις και την κάλεσε να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν υπήρξαν ή όχι παρανομίες, τονίζοντας ότι η αναφορά της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιτομή της διαπλοκής, αν δεν ήταν τόσο θλιβερή, θα ήταν κωμική.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, μίλησε «για άπειρες πολιτικές ευθύνες, αλλά και ποινικές σε πρόσωπα που εμπλέκονταν στις δανειοδοτήσεις, που προέκυψαν από την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής, μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα έγγραφα που είχαν σταλεί και πρέπει να διερευνηθούν», εστιάζοντας κυρίως την κριτική του σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε, «πήραν όλα τα προηγούμενα χρόνια περίπου 700 εκατ. ευρώ από επιχορηγήσεις του Έλληνα φορολογούμενου».

Ακόμα, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πόρισμα «παρακαταθήκη, που δεν μπορεί να ακυρωθεί από κανέναν, άσχετα με το αν δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πολιτικούς».

«Σας έπιασε στα πράσα η Εξεταστική», είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Τα δάνεια του «Κήρυκα» είναι ρυθμισμένα, απάντησε ο εισηγητής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης. Ο Σ. Φάμελλος εστίασε ιδιαίτερα στο δάνειο του «Κήρυκα» Χανίων επικρίνοντας την ΝΔ και κάνοντας λόγο για «Κήρυκα Δανείων».

Τα δάνεια του «Κήρυκα» είναι ρυθμισμένα, απάντησε ο εισηγητής της ΝΔ Νότης Μηταράκης υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «προσωπική επίθεση» κατά του προέδρου της Ν.Δ.

«Τι θέλετε να κρύψετε; Την ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς που για 11 χρόνια δεν είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη να πληρώσει το δάνειο των 300.000 ευρώ και είχε φτάσει τα 760.000 ευρώ. Τον Κυρ. Μητσοτάκη τον πήρε καμία εισπρακτική εταιρεία; Διότι μαθαίνουμε ότι εκτός από το δάνειο των 300.000 από την Τράπεζα Πειραιώς υπήρχε και άλλο από την Παγκρήτια Τράπεζα», είπε προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.

«Αν δεν ήταν η Εξεταστική θα τα είχατε θάψει όλα, όπως κάνατε ως τώρα. Έχετε σκελετούς στην ντουλάπα σας», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «εμείς έχουμε μία ιστορική εφημερίδα για την οποία ως οφείλαμε εγγυηθήκαμε για το δάνειό της. Εσείς έχετε μία εφημερίδα, τον «Κήρυκα» Χανίων, για την οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν γνωρίζει τι γίνεται. Ξέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης τι γίνεται στον Κήρυκα; Γιατί δεν έβαλε εγγυήσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αυγή; Αυτή είναι η άποψή σας για την αριστεία; Το καλύτερο βιογραφικό της χώρας αποδεικνύεται μπαταχτσής;».

Ο Σ. Φάμελλος επανέλαβε πολλές φορές το ερώτημα «πότε η ΝΔ θα πληρώσει τα δάνειά της». «Περιμένουμε τώρα απάντηση στο ερώτημα», είπε.

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, και πρ. πρόεδρος της Εξεταστικής, εκτίμησε ότι «επιβεβαιώθηκε η τριγωνική σύνδεση πολιτικού συστήματος – μίντια – τραπεζών» και σημείωσε ότι «εκπρόσωπος μέσου ενημέρωσης παραδέχθηκε ότι στο σύστημα αυτό υπήρχαν και δικαστικοί, κάνοντας το τρίγωνο τετράγωνο».

 

Επίθεση Σκουρλέτη στη ΝΔ

«Δώσατε ψήφο νομιμοποίησης στα 4,5 δισ. μέτρα που ζητά ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ και αρνείστε συστηματικά να πείτε τι λέτε για τα μέτρα που μας ζητούν και τις εργασιακές σχέσεις», τόνισε απευθυνόμενος στη ΝΔ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η προσφορά σας είναι ο απόλυτος συντονισμός με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε γιατί είστε ακραία αντικοινωνικοί και νεοφιλελεύθεροι», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών κατηγορώντας τη ΝΔ ότι οι αντιλήψεις της ενισχύουν την ακροδεξιά και τις φυγόκεντρες τάσεις στην Ε.Ε.

Ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «το πρώτο που έχετε να κάνετε στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι η ανασύσταση της κεντροαριστεράς, είναι να πείσετε ότι δεν είστε κεντροδεξιά. Όσο είστε πάνω στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί η περιδίνηση».

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ για τα δάνεια των κομμάτων ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «κραυγές και έωλα επιχειρήματα» και ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως θα πληρώσει τα δάνειά της.

«Ελπίζω να μπείτε στον κόπο να μας πείτε τι θα κάνετε με τα δάνεια της ΝΔ. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που έχει χρεοκοπήσει, όμως εσείς στο όνομα της ΝΔ καταφέρνετε και εκλέγεστε. Σκέφτεστε μία επιχείρηση που έχει χρεοκοπήσει και πηγαίνουν άλλοι και πουλάνε και αγοράζουν στο όνομά της. Αυτό με όρους αγοράς πως λέγεται; Μήπως θα πρέπει να σας κρατείται ένα μέρος του μισθού σας μπας και αποπληρωθούν τα δάνεια;», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σε ποιον να αποδώσω βραβείο; Στον Ν. Μηταράκη που είπε το πρώτο ανέκδοτο της χρονιάς ότι η διαπλοκή ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ; Στον Ευ. Βενιζέλο μας κούνησε το δάχτυλο για τα ασφαλιστικά ταμεία, εκείνον που έκανε το ρεσάλτο στα αποθεματικά τους με το PSI; Ή στον Α. Λοβέρδο που είπε ότι δεν πρέπει να μιλάμε;».

Μάλιστα ο Π. Σκουρλέτης είπε ότι αυτό που άλλαξε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «έχουν μειωθεί» οι μίζες. Επικαλέστηκε την υπουργική του εμπειρία λέγοντας ότι του λένε πως «μπορεί να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, αλλά εσείς δεν είστε με το χέρι απλωμένο διαρκώς όπως ήταν οι προηγούμενοι».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την Εξεταστική για εκφοβισμό των τραπεζιτών για τον έλεγχο του μιντιακού και πολιτειακού πεδίου της χώρας», τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Νότης Μηταράκης.

«Υπάρχει ένας πολιτικός που παρανόμως ζήτησε να λάβει δάνειο, και μάλιστα εγγράφως, και αυτός είναι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Η ηθική αυτουργία αποδεικνύεται από μόνη της. Ξεκούραστα πάει και έρχεται», υποστήριξε από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης. «Διαπλοκή χωρίς κατηγορούμενο έχουμε; Δεν έχουμε, αλλιώς δεν απεδείχθη ότι υπάρχει διαπλοκή», ισχυρίσθηκε ο Μ. Βορίδης και επισήμανε ότι «τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ΜΜΕ είναι 317 εκατ. ευρώ από το 1,270 δισ. Άρα για το 75% του δανεισμού καλώς καμωμένα. Αλλά για σας κάθε μη εξυπηρετούμενο δάνειο είναι και παρανόμως καταβληθέν;».

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζαν όρθιοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου: «Άντε τράβα ρε φασίστα. Έχετε χάρη που δεν είστε στη φυλακή» είπε σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Κουτσούκος εκτίμησε ότι υπάρχει «μεροληψία και στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ που μόνο του ανέλαβε την ευθύνη να μη χρεοκοπήσει η χώρα το 2010 και το πλήρωσε. Αν δεν είχε γίνει αυτή η ανατροπή η επιχορήγηση θα ήταν 20 – 25 εκατ. και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να πληρώσει» τα δάνειά του.

«Λαθροχειρίες, μίσος, συκοφαντία και έλλειψη του παραμικρού νομικού ή πολιτικού φραγμού», καταλόγισε στην κυβερνητική πλειοψηφία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μίλησε για αόρατο χέρι που αφαίρεσε από το τελικό πόρισμα συγκεκριμένες αναφορές που αρχικά μιλούσαν για κακουργηματική ενέργεια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και για «εν ψυχρώ λαθροχειρίες» που έγιναν και αλλοίωσαν την κατάθεση στην Εξεταστική, του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σαλαγιάννη.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «οργανωτές ταγμάτων μπούλινγκ» κατά του κόμματός του και πρόσθεσε ότι «η λαϊκή κυριαρχία θα σας πάει εκεί που θα σας πάει και τότε θα δούμε πως θα πληρώσετε τα δικά σας δάνεια».

Ακόμα, απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας περί αποκάλυψης τριγώνου διαπλοκής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ΜΜΕ και τράπεζες, αντέτεινε ότι, «αυτό κατέρρευσε με πρώτους μάρτυρες εσάς τους ίδιους που είπατε στο πόρισμα ότι δεν υπάρχει διαπιστωμένη ποινική ευθύνη υπουργού».

Εκλογές με πρόκληση θεσμικής κρίσης από την κυβέρνηση, προέβλεψε ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, και αναφέρθηκε στην ανακίνηση του Grexit και στο «επικίνδυνο παιχνίδι που αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» εκτιμώντας πως «όλα αυτά θα μας οδηγήσουν δυστυχώς κάποια στιγμή σε μη ομαλές πολιτικές εξελίξεις». «Χωρίς εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «η επιλογή της κυβέρνησης για εκλογές θα είναι συνδυασμένη με θεσμική κρίση, με ένταση». «Δεν θα επιτραπεί να έχουμε τέτοιου τύπου εξελίξεις. Και όσοι έχουν μία αρμοδιότητα σε μία τέτοια εξέλιξη οφείλουν να αντιδράσουν», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Μην σχεδιάζετε να σύρετε τη χώρα σε μία μακρά αναμονή μέχρις ότου υπερβούμε τον κίνδυνο πιστωτικού γεγονότος με χειρισμούς τέτοιου τύπου».

Ακόμη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «λύση είναι μόνο η συνεργασία όλων όσοι πρέπει να συνεργαστούν στο πλαίσιο της μόνης εθνικής στρατηγικής που έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη» και ότι «χρειαζόμαστε μία άλλη κυβέρνηση στην οποία ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να συμμετέχει αν το θέλει». Αναφερόμενος στα ΜΜΕ είπε ότι χρειάζεται «όχι επιτροπεία τύπου Μουλόπουλου, αλλά νομοθετική ρύθμιση, όχι προς όφελος της ιδιοκτησίας, αλλά προς όφελος της πολυφωνίας και των συμφερόντων των εργαζομένων». «Επείγει η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», σημείωσε.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, εκ μέρους του Ποταμιού, έδωσε έμφαση στο ότι το κόμμα του δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ δάνειο, τονίζοντας ότι θα ήταν προνομιακό τοπίο να κάνουμε σόου, καθώς δεν έχουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά έχουμε την αγωνία πώς θα προσπαθήσουμε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια ζητήματα.

Αναφερόμενος στα δάνεια των κομμάτων, ο κ. Μαυρωτάς υπογράμμισε, ότι από τις εργασίες της Εξεταστικής προέκυψε, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην περίοδο των παχέων αγελάδων, κατέφευγαν σε γενναίο κρατικό δανεισμό, με διοικήσεις διορισμένες και όχι αποκλειστικά με χρηματοοικονομικά κριτήρια, προσθέτοντας ότι «όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να εξεγείρεται γιατί αποδείχτηκε καλός μαθητής του παλιού συστήματος».
«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν συνολικά 400 εκατ. ευρώ που έχουν κοκκινίσει, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πάρει δάνεια ύψους 8 εκατ. τελευταία, άρχισαν και αυτού να κοκκινίζουν», σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς και πρόσθεσε:

«Το μεγάλο ερώτημα προς τα παλιά κόμματα δεν είναι πώς τα πήραν, αλλά τι τα έκαναν και πώς θα τα αποπληρώσουν, γιατί δεν φτάνει το νοικοκύρεμα που προσπάθησαν να κάνουν.
Πρόταση μας είναι, στο επόμενο διάστημα να καταθέσουν ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την αποπληρωμή τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρωτάς μίλησε «για προβληματισμό που υπήρξε στην Εξεταστική, για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αμνήστευσαν στελέχη τραπεζών, τα οποία έδωσαν δάνεια κάτω από αμφίβολες συνθήκες». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, όμως, πώς θα το έκανε, όταν υπάρχει επιστολή του πρωθυπουργού που ζητά να μην ισχύσουν τα χρηματοοικονομικά κριτήρια» και σημείωσε ότι δεν πρέπει να ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά πώς θα θωρακιστούμε από τέτοια ζητήματα.

Σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που είπε χαρακτηριστικά: «Γιουσουφάκια, καρακόλια και Βεληγκέκες πρέπει να περιοριστούν στο θέατρο σκιών».

Αναφέρθηκε με νόημα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή υπενθυμίζοντας ότι «εύστοχα άλλος πρωθυπουργός» είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «νταβατζήδες» και τόνισε: «Η διαπλοκή έχει χάσει και νύχια και δόντια. Δεν μπορεί ούτε να δαγκώσει. Τώρα που έχει απαξιωθεί στη συνείδηση του λαού και κάνω έκκληση οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν και να της δώσουν την χαριστική βολή», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Το πανηγύρι τελείωσε. Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να πω ρωμαϊκό όργιο, γιατί το πανηγύρι είναι του ελληνικού λαού, ενώ στα όργια και στην κραιπάλη συμμετείχε η άρχουσα τάξη», επεσήμανε υπογραμμίζοντας ότι «με τα αμαρτωλά δάνεια διατηρήθηκαν τεχνητά στη ζωή που πρωταγωνίστησαν σε σκανδαλολογία εναντίον εκλεγμένων κυβερνήσεων και στην στήριξη των μνημονίων».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

«Παράθυρο» για επιλογή με «συνέντευξη» των προϊσταμένων της Βουλής, καταγγέλλει το ΚΙΝ.ΑΛ

29/09/2020 - 20:22 - Σφοδρό «κατηγορώ» προς τον πρόεδρο της Βουλής και την κυβερνητική πλειοψηφία Βουλής απευθύνει...

Ποια νομοσχέδια συζητά το Υπουργικό Συμβούλιο

29/09/2020 - 20:17 - Με πλήθος νομοσχεδίων υπό κατάθεση και κυβερνητικών προγραμμάτων, συνεδριάζει στις 12 το...

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται έκπτωση ενοικίου για τον Σεπτέμβριο

29/09/2020 - 20:12 - H λίστα με τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να απαλλαγούν από την υποχρέωση...

Πολύ σύντομα ολόκληρες οι αποζημιώσεις για τη Marfin λέει η κυβέρνηση

29/09/2020 - 18:37 - Η κυβέρνηση θα καταβάλει τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους από τον εμπρησμό της Marfin...

Ερωτήματα για το «φιάσκο» covid σε κρουαζιερόπλοιο από το ΚΙΝΑΛ

29/09/2020 - 18:24 - Ερωτήματα προκύπτουν από «το φιάσκο της διαχείρισης των δώδεκα κρουσμάτων COVID-19 που αρχικά...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Φάρμακα για αγροτική χρήση και οι ελληνοποιήσεις!

Δημήτρης Μάρδας

Οι γνωστές Ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρίες, οι κυρίαρχες στην αγορά του φαρμάκου για αγροτικές χρήσεις, κοστολογούν τα φάρμακά τους στη χώρα μας σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ΔΕΘ που χάθηκε και η αδιαφορία των κυβερνήσεων και των φορέων της Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μαγκριώτης

Η ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ ήταν αναμενόμενη, αφού πέρα από την υγειονομική επιδείνωση στην χώρα μας, έχουμε ανάλογη στην Ευρώπη. Εκτός...

Δείτε όλο το άρθρο
Ξανά για το Εθνικό Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών

Νότης Μαριάς

Η ανείπωτη τραγωδία στην Εύβοια που οδήγησε στο θάνατο οκτώ συνανθρώπων μας ανέδειξε για άλλη μια φορά με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις διαχρονικές...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Σημαντικές στιγμές από την ιστορία του Καστελλόριζου: 29 Σεπτεμβρίου 1945 – Η τραγωδία του Empire Patrol

του Νάσου Μπράτσου Συνεχείς ήταν οι αναφορές την τελευταία περίοδο για το Καστελλόριζο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της έντασης στην ανατολική...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
THESSALONIKI HELEXPO FORUM «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»

THESSALONIKI HELEXPO FORUM «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»


Ο ρόλος πρώτης γραμμής τον οποίο ανέλαβαν οι Δήμοι της χώρας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και οι ευκαιρίες που...


Δείτε θέμα και σχόλια