Γιάννης Σταθόπουλος, βιογραφικό, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής (2014 - 2019)

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, βιογραφικόO Γιάννης Σταθόπουλος γεννήθηκε 12/2/1954 στην Αρκαδία (Μυγδαλιά – Βαλτεσινίκο Γορτυνίας) από γονείς δασκάλους. Στα Δασκαλικά της Αγ. Παρασκευής, η οικογένεια εγκαθίσταται μόνιμα το 1970. Η μητέρα του, υπήρξε η πρώτη Διευθύντρια του 5ου (Χέλμειου) Δημ. Σχολείου Αγ. Παρασκευής και ο πατέρας του, Διευθυντής του 1ου Δημ. Σχολείου Αγ. Παρασκευής και Επιθεωρητής Δημ. Σχολείων.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Υπότροφος και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε την ειδικότητα του Μαιευτήρα – Χειρουργού – Γυναικολόγου το 1985.

Υπηρέτησε στο Υγειονομικό Στρατού Ξηράς τα έτη 1979-1981 και έκανε την υπηρεσία Υπαίθρου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Νοσοκομείου King’s College στο Λονδίνο, -με διευθυντή τον φημισμένο Ελληνοκύπριο καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη-, και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.

Υπήρξε ομιλητής σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια και σεμινάρια και είναι μέλος Ιατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και του Συλλόγου Επιστημόνων Αγ. Παρασκευής. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Η μεταπολίτευση τον βρήκε ενεργό στο νεολαιϊστικό κίνημα της Αγ. Παρασκευής.

Παρακολούθησε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής από το 1976 επί Δημαρχίας Κατσάρα.

Το 1997 ίδρυσε με άλλους συμπολίτες του την Εταιρεία Μελέτης και Προβολής Προβλημάτων Αγ. Παρασκευής και έγινε ο πρώτος Πρόεδρός της. Η Εταιρεία εκδίδει, μέχρι σήμερα, το τοπικό περιοδικό γνώμης και έκφρασης «Εν Αγία Παρασκευή – Παράθυρο στην πόλη».

Την περίοδο 1996-1997 ήταν μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Αγ. Παρασκευής - ΔΗΠΕΑΠ.

Είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, (ΤΕΔΚΝΑ) και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου τα έτη 2003-2006.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής Αγίας Παρασκευής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών Αγίας Παρασκευής», εκλέγεται μαζί με τον φαρμακοποιό Γερ. Βλάχο, Δημοτικός Σύμβουλος. Από τότε αρχίζει μια μεγάλη δημόσια παρουσία της Κίνησης στην πολιτική και στην πολιτιστική ζωή της Αγ. Παρασκευής, η οποία αναγνωρίζεται τόσο από φίλους όσο και από αντιπάλους.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά Συνέδρια για την Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον και έχει αναπτύξει πλούσια αρθρογραφία και δραστηριότητα για την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων. Η «Συνεργασία Πολιτών» έλαβε 14% στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 και 17% το 2006.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 η παράταξη μετονομάζεται «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» και στις εκλογές του 2010 λαμβάνει 25% εκλέγοντας 4 Δημοτικούς Συμβούλους.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ο συνδυασμός που μετονομάζεται εκ νέου σε «ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ», λαμβάνει στο β’ γύρο ποσοστό 50,82% και κερδίζει τη μάχη. Ο Γιάννης Σταθόπουλος εκλέγεται Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και αναλαμβάνει το τιμόνι του Δήμου για την επόμενη 5ετία.

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της MRB για το STAR (18-11-2021) Δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Προβάδισμα ΝΔ με 9,8%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 (15-11-2021) Δημοσκόπηση της Marc για τον ANT1. Προβάδισμα ΝΔ με 12,5%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με το δ.σ. της ΔΕΘ-Helexpo

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με το δ.σ. της ΔΕΘ-Helexpo


Ενημερώθηκε για το σχέδιο της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης Τη σημασία της απόδοσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης τμήματος της...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια